Dodaj do ulubionych

Zepsuty sok?

13.10.06, 11:44
Tak to mozna odniesc do obecnej sytuacji,to co sie dzieje na na kasowym i
termiowym.
"Logicznie" rzecz ujmujac,powinny byc szalone wzrosty.Za oceanem "wow" w Azji
tez na plus,tylko to wszystko jest jak by bez ikry.Ja osobiscie nie czuje
tych rekordow.Czyli co mam znowu czekac na 15:30?
A moze,tak jak w temacie,zostal wypity zepsuty sok i trzeba go teraz jakos
wypluc.Jak ktos madrze napisal,byla to reakcja na wyniki,a amerykanie jak sie
wgryza w cyferki to im wyjdzie klarowny obraz.Przyklad PepsiCo.
Ale popatrzec z boku mozna.
Obserwuj wątek
    • mamograf Re: Zepsuty sok? 13.10.06, 11:55
      Dla mnie to jest początek euforii. Za chwilę bedą musiały odpuścic niedzwiedzie
      bo już ich rany są bardzo rozległe. Potem do akcji wejdą ci którzy nie myslą
      tylka patrzą na innych. Pytanie jest proste jak długo i jak wysoko. Moze rację
      maja ci którzy na poczatku roku widzieli na wigu20 4000. Jesli tak to po tem
      mamy besse i to taką ze spadkiem do 2200 2500. I myslę że jest to poziom do
      zaakceptowania przez wszystkich jako dołek.
      • elamigo1 Re: Zepsuty sok? 13.10.06, 12:34
        Wchodzenie inwestorów którzy nie myślą tylko patrzą na innych już nastąpiło i
        następuje. Ale coś się dzieje pod rynkiem - nawet w stanach. Widać walkę
        pancerników. Kto polegnie - nie będę gdybał. Misie co miały odpuścić już
        odpuściły. Przynajmniej na kontraktach u nas. Szanujący się miś nie zajmie
        długiej pozycji na takim rynku. Krótkiej nie zajmie mądry miś. Więc zostają
        misie zleszczowane umysłowo oraz bardzo silne i doświadczone misie z
        nieograniczoną gotówka - ci wiedzą że prędzej czy później nastąpi powrót
        przynajmniej do poziomu wynikającego z koperty - szczególnie jeśli fundamenty
        nie przemawiają za wzrostami.
        Dzisiaj wielu spodziewało sie masakry misi na otwarciu - włącznie ze mną. Nie
        nastąpiło - coś to znaczy.
        Trzeba by grube ryby ustawiły sobie rynek - nam zostaje się przyglądać.
        pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka