Dodaj do ulubionych

comercial Union

12.12.06, 22:44
co sądzicie o tym funduszu emerytalnym?? blagam o szczere odpowiedzi . Bo nie wiem na który się zdecydować, dodam,że jestem stażystką i moje zarobki to marne 470 zł na rękę. A jak praca póżniej ?? nie mam zielonego pojęcia... =( a muszę wybrac fundusz szybko bo w końcu mnie wylosują do jakiegoś najgorszego...
Obserwuj wątek
    • josner Re: comercial Union 12.12.06, 23:55
      u-kochana napisała:

> co sądzicie o tym funduszu emerytalnym?? blagam o szczere odpowiedzi . Bo nie w
      > iem na który się zdecydować, dodam,że jestem stażystką i moje zarobki to marne
      > 470 zł na rękę. A jak praca póżniej ?? nie mam zielonego pojęcia... =( a mus
      > zę wybrac fundusz szybko bo w końcu mnie wylosują do jakiegoś najgorszego...

Zarobków to współczuję. A w rankingach ostatnio dobrze wypadł OFE Polsat. Jakoś
      nie mogę się przyzwyczaić, że firma znana jako telewizja zajmuje się składkami
      emerytalnymi. Co innego gdyby Polsat chciał otworzyć wytwórnię filmową.
      Ja siedzę w CU od początku i raczej tego nie zmienię, chyba że znów będą mieli
      marne wyniki.
      • radiotrwam Re: comercial Union 12.12.06, 23:58
        cos mnie od nich odrzuca , ale oni naprawdę przez dłuzszy czas sa liderem
        - ja siedzę od poczatku w NN.
        • josner Re: comercial Union 13.12.06, 00:01
          radiotrwam napisał:

> cos mnie od nich odrzuca , ale oni naprawdę przez dłuzszy czas sa liderem
          > - ja siedzę od poczatku w NN.

NN tez ma dobre wyniki a do CU poszedłem tylko ze wzgledu na niskie prowizje.
          • zolwik_986 Re: comercial Union 13.12.06, 16:21
            Jeśli chodzi o prowizje od składek to w obecnej chwili są one z góry określone
            przez rząd i do 2014 roku mają max wynosić 3,5%. W tej chwili tylko bodajże
            Alianz ma składke 4 % a reszta OFE 7%. Mimo tego nie polecam Alianz poniewaz ma
            ostatnio bardzo słabe wyniki. Moim zdaniem obecnie najlepszym OFE jest NN. i
            jeszcze pytanie do u-kochana.. zarabiasz marne 450 zł a jaką składke na
            ubezpieczenia społeczne płaci twoj pracodawca? Interesuje mnie jakie składki do
            II filaru wpływają... Czy jest to 7,3 % minimalnej krajowej płacy brutto? za
            odpowiedź z góry dziekuję.. pozdrawiam!
            • u-kochana do żółwik9086 13.12.06, 16:35
              żółwik986... mój pracodawca nie płaci za mnie zadnych składek ponieważ ja jestem stażystką !! moim płatnikiem jest urząd pracy, ja dostaje stypendium w wysokości 535 z groszami zł, a na rękę mam 470 zł ( i to co mi odciagaja w tym jest ubezpieczenie, podatek i na fundusz też idzie, ale nie wiem ile-pewnie 7 %)
    • all Re: comercial Union 13.12.06, 15:21
      Zerknij tutaj podatki.pl/artykuly/16_810.htm
      Jest tu m.in. "Informacja MPiPS na temat składek emerytalnych wpłacanych do ZUS
      i OFE za okres lipiec 1999 – czerwiec 2006 r."
      Fajny artykuł - polecam wszystkim :-)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka