Dodaj do ulubionych

Kasa przepłynie

19.12.06, 12:22
Chcę tylko sprowokować temat bo ja już nie mam siły nic udowadniać.
Ta kasa z Azji przecież przepłynie do USA, Europy, no i coś do NAS bo to
zmiana przepisów powoduje taką panikę w Azji.

euro.bankier.pl/news/article.html?article_id=1523749&type_id=1&display=1+2+4&priority=1-20&order=priority
Obserwuj wątek
    • rrj Re: Kasa przepłynie 19.12.06, 12:27
      Wcale nie :-)
    • gorbibanki Re: Kasa przepłynie 19.12.06, 12:30
      Wcale nie przepłynie, czy podważasz zmianę przepisów ???
      Przecież ta kasa w Azji nie zostanie a nowa też nie będzie napływać.
      • stefekmaly Re: Kasa przepłynie 19.12.06, 12:33
        Oczywiście Gorbi ma rację. Ta kasa przypłynie głównie do nas. Pójdzie w Talex.
      • rrj Re: Kasa przepłynie 19.12.06, 12:34
        Ona odpłynie z EM na jakiś czas. Spready na długu wszystkich EM poszły do góry
        a są najniższe w historii. Niektórym się przypomni, że EM to nie tylko zyski
        ale też ryzyko. Zawsze jakaś junta albo populiści u władzy.
        Koniec roku, zyski są po co im kłopoty. Kupią obligacje w euro i yenach.
        • gorbibanki Re: Kasa przepłynie 19.12.06, 12:43
          Przecież nie twierdzę, że pójdzie wszystko w akcje.
          Nie zmienia to faktu, że kasa odpłynie z Azji na jakiś czas bo przecież nie
          zakopią tego pod ziemią.
          • rrj Re: Kasa przepłynie 19.12.06, 12:45
            W akcje to to w ogóle nie pójdzie. Mowiłem o obligacjach a to inni ludzie i
            inne pieniądze.

Nie ma czegoś takiego jak Azja. Są rynki ryzykowne (EM) i mniej. A wszystkie są
            tak samo dostępne na terminalu.
            • gorbibanki Re: Kasa przepłynie 19.12.06, 12:47
              A słyszałeś o czymś takim jak dywersyfikacja kapitału. Głównie z tego powodu
              nie może pójść wszystko w obligacje.
          • elamigo1 Re: Kasa przepłynie 19.12.06, 12:51
            czekałem aż ktoś napisze coś takiego. Teraz inwestor amerykański w tajlandii
            równie dobrze może sobie myśleć tak" no jeśli spadło to znaczy że jest tanio i
            informacja o przepisach już została zdyskontowana, więc wycofujemy kasę z Talexu
            bo w Polsce jeszcze takej decyzji o pieniądzu nie podjęto a w Tajlandii już jest
            po ptakach" bzdura? - fakt.
            Podobnie jak bzdurą jest liczenie, że kasa która będzie wychodzić z azji zasili
            naszą giełdę. Trochę tak, w wyniku uciekania portfeli funduszy em z tamtego
            rynku. Ale wiadomość o tym że coś złego się dzieje na em wpłynie na inwestorów
            którzy mają w dup.. gdzie leży Tajlandia i czy graniczy z Polska. Dla nich to
            bad news z emerging markets a to znaczy że trzeba spieruciekać z takichrynków.
            Najważniejszą zasadą inwestowania jest przeżycie a nie wyższa stopa zwrotu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka