groochal 07.03.07, 12:45 szczyt z 13 grudnia 2006. Technicznie wygląda nieźle, gdyby dziś zamknął się powyżej 14.zł. na obrotach ok. 500 tyś. to zacznie się jazda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stamia Re: Talex ma szansę przebić w najbliższym czasie 07.03.07, 13:09 Wspominalem już wcześniej ,że ktoś podbiera powoli i podciaga kurs. Teraz wygląda to poważnie. To moze być sposób na przetrwanie ,czemu nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
stamia Re: Talex ma szansę przebić w najbliższym czasie 08.03.07, 14:08 Mam wrażenie,że Talex wraca do gry:) Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Talex ma szansę przebić w najbliższym czasie 08.03.07, 14:20 Wczoraj też miałeś takie wrażenie. I to faktycznie może być wrażenie. Jutro też to napiszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
stamia Re: Talex ma szansę przebić w najbliższym czasie 08.03.07, 19:08 Jutro pewnie to powtorzę raz jescze.Mam troche wiedzy o tym papierze ,obserwuję z uwagą od pewnego czasu .Nie mam ani sztuki-na razie. PrzesŁanki do wzrostów są oczywiste. -Domknięcie zamówień z 2006r.(Resort Edukacji) do końca IIkw.2007r. -Nowy czŁonek :)zarządu(Determinacja dla zmian i rozwoju) -Banki(serwis i nowe standardy bezpieczeństwa) -Duże nadwyżki finansowe firm ,dotacje innowacyjne z UE to chyba wystarczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: Talex ma szansę przebić w najbliższym czasie 08.03.07, 20:45 Dobra dobra , jednoczesnie brak lobbingu i kiepski zarząd . Talex praktycznie nie liczy sie na rynku energetyki i zamówień publicznych. Słabo rozbudowany dział handlowy i marketingu, brak jasnego wizerunku i wypozycjonowania firmy na rynku - masz powdy dla których akcje Talexu kosztują tyle ile kosztują. Wiem coś o ty gdyż jestem współwłascicielem firmy doradczej IT z Poznania. Juz wolę PC Guard - chociaż zakup MTS notebook to dla mnie idotyzm. Własciciel MTS zamknie bizness zabieze klientów i najlepszych pracowników i otworzy MTS bis a PC Guard sie udławi. Odpowiedz Link Zgłoś
stamia Talex puszcza oczko 07.05.07, 20:57 Wyniki fatalne ,co zresztą przepowiedziaŁ GocaŁek,ale na drugiej szalce mamy kontrakt z MEN. Przerabialismy juz ta lekcję więc chyba te dzisiejsze "rezony" nie zostaną potwierdzone na kolejnych sesjach(moze też byc inaczej).Wydaje sie ,że szczytowanie w II polroczu jest przesadzone ,beda wyniki ,beda rozmowy i moze jeszcze w 2007 doczekamy sie powaznego inwestora (nie bedzie z Polski):) To bedzie dobry rok dla Talexu. P.S. Taki scenariusz, zreszta, byl postulatem forumowiczow tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
mufafa Re: Talex puszcza oczko 18.06.07, 22:05 witam ech widze ze tutj na talexie to zastój w interesie jest zabrakło gorbiego i nie ma komu pisać a gorbi na futach szaleje:) Daliscie sobie na wstrzymanie jezeli o talex chodzi czy tylko jezeli o pisanie? W firmie chyba zaczyna sie coś dziac wreszcie mają toche bracy jezeli o bz chodzi lada chwila chyba rusza kontrakt z menem i w data center już duchy nie straszą:) chyba wyniki za 2q już nie powinny być wcale złe. pozdrowienia dla akcjonariatu u mnie ciagle priorytetem jest stx ale o talexie nie zapominam i bacznie na niego zerkam Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Talex puszcza oczko 19.06.07, 08:23 Kazaliście siedzieć cicho to siedzę :) Porozmawiamy w maju jak ostatecznie wybiorą inwestora strategicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mufafa Re: Talex puszcza oczko 19.06.07, 10:07 Witam:) Wiesz coś konkretngo na ten temat bo chyba jest coś na rzeczy. Prezes chyba nie tak dawno był w pewnym ciekawym i dalekim kraju:) i coś mi sie zdaje ze to niekoniecznie był wyjazd turystyczny a jezeli był to nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Talex puszcza oczko 19.06.07, 10:24 Moja wiedza ogranicza się tylko do tego jednego zdania. Ale nie ukrywajmy, że ludzie z BZWBK to najlepiej poinformowani ludzie w Polsce na temat Talexu :) stooq.pl/n/?f=104170&search=+talex Odpowiedz Link Zgłoś
mufafa Re: Talex puszcza oczko 19.06.07, 10:45 wiesz bank swego czasu miał spory pakiecik talexu i w sumie oni praktycznie całośc robili dla bzwbk ale tego to nie widziałem a rachunek mam w bz:) ale coś na rzeczy w tym jest. też mnie zastanawiało ze chyba talex bedzie men podwykonawcami robiła nie siłami które z nim wspólpracuja to też chyba dobrze swiadczy o tym ze mają lepiej płatną prace w bankach no chyba ze tamci sami nie chciel na szkoły jechac bo im sie nie opłacało ogólnie to nie interes jezeli o sieci chodzi tam tylko sprzęt wpakowac i tyle to jeszcze ma sęs. A co do tego wzrostu to myśle ze data center bedzie miało w tym swój udział. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Do Mufafa 20.06.07, 11:29 Skoro Cię to już teraz interesuje to znalazłem jakiś szerszy komentarz. 66.102.9.104/search? q=cache:zc3_vCDAs5wJ:www.breinwest.com.pl/wid,8791771,wiadomosc.html+Talex+inwes tor&hl=pl&ct=clnk&cd=5&gl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Do Mufafa 20.06.07, 11:36 Przepraszam bardzo ale robiłem poprzednio z kopii :) www.breinwest.com.pl/wid,8791771,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
mufafa Re: Do Mufafa 20.07.07, 12:09 TALEX: Zawarcie umowy z Bankiem Zachodnim WBK S.A. (Emitent - PAP - poniedziałek, 16 lipca 16:51) Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne Raport bieżący nr 16/2007 Zarząd TALEX S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym Spółka zawarła umowę z Bankiem Zachodnim WBK S.A. z siedzibą we Wrocławiu. Przedmiotem umowy jest realizacja, we wszystkich oddziałach banku, projektu migracji systemów informatycznych do nowej platformy. Łączna wartość umowy wynosi netto 1,8 mln złotych polskich. PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis 2007-07-16 Andrzej Rózga Wiceprezes Zarządu Odpowiedz Link Zgłoś
mufafa Re: Talex ma szansę przebić w najbliższym czasie 06.08.07, 13:13 Witam Talex widac sie zaczyna rozkręcać podał całkiem fajne wyniki wrecz rewelacyjne jak na niego jużna plusie jest po 2q a dodatkowo ciekawy wzrost zobowiązań krótkoterminowych moim zdaniem to kontrakt z menem całośc przez talex zostanie przepuszczona i już po 3q mzemy mieć 100mln czasami. biznes.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/raport-kwartalny-sa-q-22007-talex-sa,955897 Odpowiedz Link Zgłoś
mufafa Re: Talex ma szansę przebić w najbliższym czasie 06.08.07, 14:32 ech chyba zbytnio sie podpaliłem:) wychodzi na to ze men ż został rozliczony www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=145728&_DocID=294592&_Site=ESPI&_Chec kSum=-1129531641#j0y9y2sp31 Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Do Mufafa 07.08.07, 08:56 Spokojnie Mufafa, spokojnie :) Lepiej wróć do linka który Ci wkleiłem wcześniej i zastanów się na logikę skąd będą pieniądze na te niszowe spółeczki o których wspomina Prezes :) No i ta wycieczka do Indii w celach nie tylko turystycznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
mufafa Re: Do Mufafa 08.08.07, 00:37 Witam Wiesz ja mam dwie wersje jak pieniądze zdobyć. a co do tego zadłuzenia to bankowo było zwiekszane pod men nie wiem czy całośc ale znaczna cześć tak. A co do tych środków pod przejęcia to dwa wyjścia środki własne w połączeniu z kredytem albo tylko kredyt ale to zalezy od wartości przejęcia .dopuszczam tez taką mozliwośc ze bedzie emisja tylko ze jestem przekonany ze jak emisja to bedzie to emisja z wyłączeniem prawa poboru i bedzie skierowana do tego inwestora który wejdzie. moim zdaniem prezesi nie wyłoża kasy na nową emisje zeby objąc akcje które na nich przypadną tak aby utrzymac stan% a nie pójdą na cos takiego ze rynek kupi a im się zmniejszy oni utrzymaja swj stan% i dopiero inwestorowi odsprzedadza albo emisja dla niego bedzie.stalek jak bedzie robił emisje to dosyc drogo akcje pójda i dlatego myślę ze prezesi kasy nie wyłożąno chyba ze to by miała być jakas malutka ale to ie ma sęsu a do tego pozyskiwanie kapitału droga emisje to jest droga sprawa taniej wychodzi kredyt. A do tego ze mze ewentualnie byc emisja z wyłączeniem prawa poboru i skirowana do kogoś to skłania mnie jeszcze fakt ze taka emisja musi byc poparta uchwałą o wyłączeniu pp i tam jest wększośc kwalifikowana 4/5 ale przy tym pakiecie prezesów nie ma problmu z tym. A prezesi albo załatwią sobie zbycie swoich akcji jeszcze przynajmniej częsci albo załatwią sobie dobra wycene na giełdzie i ta droga puszcza troche akcyjek , wszystko to zlezy od tego jaka bedzie emisjadl inwestora .biorac pod uwagę fakt ze talex ma bardzo malo akcyjek to nalezy brac pod uwage taki wariant iż inwestor po emisji bedzie mial 50%+1 i wtedy musi wezwanie ogłosić i tutaj tez się zczyna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś