Dodaj do ulubionych

otworzyłem

17.04.07, 20:36
moją pierwszą pozycję w życiu - 3601. zgadnijcie jaką
Obserwuj wątek
    • citro1 Re: otworzyłem 17.04.07, 20:46
      Witam w klubie terminowców:)
      Tak na 90% to eSka
      • zawodowiec4 Re: otworzyłem 17.04.07, 20:52
        Oczywiście długą.
        • prenditore Re: otworzyłem 17.04.07, 21:04
          Też myślę, że długą.
          • elamigo1 Re: otworzyłem 17.04.07, 21:06
            jak to pierwsza to na pewno długa:-)
            zapnij pasy. Nerwosan pod ręką. I jazda zasilać pieniążkami GTI.
            Na początku tak trzeba. Im więcej stracisz na początku tym mniej ostatecznie.
            a
            --
            • prenditore Re: otworzyłem 17.04.07, 21:45
              No i jaką to pozycję w końcu otwarłeś?
              Nie daj czekać, tylko napisz.
              Ja na swoim miejscu otworzyłbym krótką, ale się wstrzymałem, bo jutro to zrobię
              z wyzszego poziomu.
      • moonspell_mad Re: otworzyłem 17.04.07, 22:39
        brawo Citro! to jest eS-ka, sporo sie naczytałem na tym forum, akcji nie mam od
        ponad miesiąca. myśle że odchodzi czas postów: "dzieki Mario, znowu zarobiłem"
        a nadchodzi: "dzieki Citro, Zawodowiec, Preditore, Amigo, znowu zarabiam"
        pozdrawiam
        • zawodowiec4 Re: otworzyłem 17.04.07, 22:52
          Witaj w klubie wątpiących - członkostwo tutaj nie należy do łatwych ale wolna
          wola.
          Jestem pod wrażeniem. Mam nadzieję, że nauka nie poszła w las i jesteś
          oczywiście przygotowany na wariant niepomyślny.
          • citro1 Re: otworzyłem 17.04.07, 22:59
            Byłem prawie pewny,a wiesz dlaczego?? Bo dzisiaj dokładnie śledziłem notowania i
            tylko na tej podstawie.
            • zawodowiec4 Re: Citro 17.04.07, 23:00
              To chyba śledziłeś też moonspella, he, he. Albo jasnowidz jakiś czy co ?
              • citro1 Re: Citro 17.04.07, 23:14
                :)
        • fular1 Re: otworzyłem 17.04.07, 22:58
          to ustaw stopa tak z zapasem wiekszym jak 50 pkt, bo cie moze wyrzucic...
          • fular1 Re: otworzyłem 18.04.07, 14:35
            <to ustaw stopa tak z zapasem wiekszym jak 50 pkt, bo cie moze wyrzucic...

posłuchałeś mnie ?
            • moonspell_mad Re: otworzyłem 18.04.07, 15:34
              nie ustawilem zadnego stopa, chociaz wiecej niz 50 byłoby rozsądne..

na peirwszym kontrakcie musze stracic cos kolo depozytu, wtedy sie naucze..

• elamigo1 Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 13:17
          Łatwiej się zarabia grając z trednem czy przeciwko niemu?
          • elamigo1 Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 13:17

Jaki obecnie mamy trend długoterminowy?
            • elamigo1 Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 13:18
              A jaki średnioterminowy
              a jaki krótkoterminowy?
              • elamigo1 Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 13:19
                Czy oprócz wykupienia wskaźników są jakiekolwiek sygnały techniczne?
                • elamigo1 Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 13:20
                  czy w najbliższym czasie spodziewane są dane które mogą bardzo zaskoczyć rynek?
                  • elamigo1 Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 13:21
                    TO W KOŃCU WOLISZ GRAĆ Z TRENDEM CZY PRZECIWKO?
                    • moonspell_mad Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 15:36
                      z trendem latwiej wiadomo ale licze na zmiane trendu
                • prenditore Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 13:22
                  Na razie obowiązują trendy euforycznie rosnące.
                  Ale maj się zbliża i jak spadać, to z wysoka.
                  Spółki budowlane rosną, jakby miały już podpisane kontrakty na budowę całego
                  świata, a nie paru stadionów i kilometra autostrady.
                  • plessok Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 13:28
                    e tam swiata,dostali nawet kontrakty na wybudowanie drog prowadzacaacych doo
                    nieba
                    • prenditore Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 13:55
                      No to wyjaśnia sprawę.
                      Rekordy rekordami, ale na razie obroty coś nie te.
                      Jednorazowy zryw pokazał sporo dziur w balonie, bo ciśnienie spada.
                      Zobaczymy co dalej.
                      • stefekmaly Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 14:14
                        Po takim poście Amigo, coś mi mówi, że idą spadki. I to poważne. Główny
                        teoretyk tego forum jest doskonałym antywskaźnikiem. Do czego zresztą się sam
                        przyznaje.
                        • bonzo8 Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 14:20
                          Wlasnie Ami, czyżbyś porzucił stary układ misiów?? Uwierzyłeś w IV RP?? Można
                          odnieść takie wrażenie ale myślę ze takiego wyjadacza jak Ty nie da się za tak
                          łatwo zbajerować. A może byki jakąś teczuszkę na Ciebie znalazły co??;-)
                          • stefekmaly Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 14:26
                            Bez obrazy ale tam zaraz wyjadacz. Czy wy nie widzicie kto tu jest wyjadaczem ?
                            Amigo bardzo ładnie pisze i chwała mu za to.
                            • tomaszko33 Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 14:29
                              Na razie : wzrosło: 124 b/z: 12 spadło: 207
                              Oczywiście spółek na giełdzie
                              a wig na plusie prawie 1 %
                              jak to możliwe ??
                              • zawodowiec4 Re: otworzyłem - czttaj w kolejności.Pytania 18.04.07, 14:40
                                Prosta sprawa. Rynek idzie w górę popychany mniejszą ilością spółek. Ale to
                                taki sobie wskaźnik - patrz na wolumen spółek rosnących i spadających. To już
                                lepsze. A stąd już bliska droga do dość wskaźników mierzących szerokość rynku.

Do Amigo: mam taki prywatny wskaźnik (10 największych spółek z WIG20). Mierzy
                                szerokość rynku. I okazuje się, że od wielu miesięcy (od lipca 2006) wartość
                                tego wskaźnika nie rośnie - rynek idzie w górę ale nie jest to poparte akcją na
                                największych grubasach. Oznaka długoterminowej konsolidacji (roboczo zakładam,
                                że dystrybucji).
                • prenditore Re: wskaźniki 18.04.07, 20:49
                  MACD przybrał tak dużą wartość, że jak giełda pójdzie jeszcze do góry, to
                  wykres przebije mi ramkę i narobi szkód.
    • prenditore Re: Kto dziurawi ten balon? 18.04.07, 14:46
      A tak ładnie szło do góry wbrew prawu ciążenia i innym giełdom.
      • stefekmaly Re: Kto dziurawi ten balon? 18.04.07, 14:53
        Rosło do postu Amigo.
        • prenditore Re: Kto dziurawi ten balon? 18.04.07, 15:03
          To Amigo ma nadprzyrodzone zdolności.
          A swoją drogą jak się czują ci co brali długie w okolicach 3640.
          Może mają jeszcze nadzieję?
          • stefekmaly Re: Kto dziurawi ten balon? 18.04.07, 15:05
            Pewnie, że mają. Jak Węgrzy. Przecież to tylko korekta.
            • prenditore Re: Kto dziurawi ten balon? 18.04.07, 15:10
              Tylko niewiadomo jak głęboka.
        • elamigo1 Re: Kto dziurawi ten balon? 18.04.07, 19:53
          już nie raz pisałem że jestem otwarty na propozycje. Przypominam że niedawno
          zająłem długą. Mogę zająć krótką - zależy od tego jakiego kierunku sobie
          życzy Klient by szedł rynek. Chce by rosło - proszę bardzo, zajmę krótką :-)

----------
          a tak na marginesie.
          Owszem wierzę we wzrosty. Ale te w perspektywie wielu wielu lat. Jak rośnie za
          szybko i bez podstaw - nie wierzę.
          ---
          obecna sytuacja na rynku jest chora. Próba przewidzenia jak dlaczego czy kiedy
          to się skończy - jest zwykłą stratą nerwów i bezsensownym spalaniem glukozy.
          a
          • kertz101 Re: Kto dziurawi ten balon? 18.04.07, 23:04
            A ja powiem tak: ostatnio im rozsądniejszy post tym bardziej omylny. Czytam net
            i rozsądni ludzie piszą że spadnie a matoły że rakieta, jazda ... up up itd - i
            co matoły górą ( nie chcę tu obrazić nikogo kto ma L ale chodzi mi raczej o
            optymistów - naganiaczy). Znajomy makler mówił że przychodzą ludzie do DM i klną
            bo im tylko 4% urosło ( dziennie ). Widać taki rynek - osobiście jestem S od
            3645 ale czy mnie stopy nie wyrzucą to pojęcia nie mam :).
            Co do stopów - dajcie proszę wskazówki jak je ustawiacie bo mnie co i raz
            wyrzuca i tylko szlocham że kierunek ustawiłem dobry ale stop za krótki
            Pozdrawiam
            • citro1 Re: Kto dziurawi ten balon? 18.04.07, 23:11
              Ja Ci dam taką radę: zamiast otwierać 10 pozycji ze stopem powiedzmy
              30pkt,otwórz 2/3 ze stopem 100 paru punktowym.Wyjdziesz na tym znacznie lepiej.
              Jaki rynek taka ilość i takie stopy - czytaj duża zmienność, mniejsza
              ilość,głębsze stopy
              • elamigo1 Re: Kto dziurawi ten balon? 19.04.07, 12:57
                W końcu udało mi się przeprowadzić reanimację kompa. Wyłączyło mnie na prawie
                dobę...

CITRO MA RACJĘ.
                Pytanie: lepiej grać często czy dobrze? (niejaki Elder...)
    • moonspell_mad zamknąłem 19.04.07, 23:01
      zamknąłem pozycję, 3560 na otwarciu, zysk większy niż połowa miesiecznej raty
      kredytu studenckiego, w jeden dzien, łatwe??
      • js.2 Re: zamknąłem 19.04.07, 23:16
        Pewnie że prościzna. To tylko stare zgredy giełdowe straszą młodych kontraktami
        by nie dopuścić ich do tej góry złota.
        Nie osiadaj na laurach.
        Szybko zakręć się za jakimś tanim kredytem, przecież nie uchodzi trwać przy 1
        kontrakciku gdy pieniądze same pchają się do rąk.
      • prenditore Re: zamknąłem 20.04.07, 08:16
        Składam gratulacje.
        Mój pierwszy kontakt z terminowym to było 3500zł w plecy i trzy dni odrabiania
        straty.
        Patrząc z perspektywy, miałem więcej szczęścia niż rozumu, bo rzuciłem się do
        wody nie umiejąc pływać.
        Obecnie już potrafię utrzymać się na powierzchni i widzę, że nauka potrwa
        jeszcze sporo czasu, ale idzie mi do przodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka