Dodaj do ulubionych

Nowy prezes Agory - Marek Sowa zastąpi Rapaczyńską

18.07.07, 09:48
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dominator Nowy prezes Agory - Marek Sowa zastąpi Rapaczyńską IP: *.starcom.com.pl 18.07.07, 09:49
      Choć do Agory, jej roli w kszałtowaniu samoświadomości Polaków, mam stosunek
      ambiwalentny, Marka Sowę darzę ogromnym szacunkiem, znakomity wybór, wielkie
      doświadczenie i znakomity ogląd sytuacji na nowoczesnym rynku mediów.
      Powodzenia dla nowego prezesa.
      • lucusia3 Re: Nowy prezes Agory - Marek Sowa zastąpi Rapacz 18.07.07, 10:11
        Chciałbym o takich kwalifikacjacg czytać przy nominacjach na ministra, dyrektora choćby ARMiRu, prezesa TVP. Szkoda,że nie mogę.
        • Gość: greg Re: Nowy prezes Agory - Marek Sowa zastąpi Rapacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 10:16
          Gdyby klucz kompetencyjny obowiazywal rowniez w ministerstwach , agencjach
          rzadowych , spolkach Skarbu Panstwa itd. to Polska bylaby krajem kwitnacym, a
          nie republika kolesiow, miernych ale wiernych.

Panu Prezesowi Sowie zycze wielu sukcesow - moze pracowac spokojnie , bo nie
          musi obawiac sie niczyich naciskow.
          • wypasior ale wtedy płace powinny być menedżerskie 18.07.07, 12:24
            obecna siatka płac w administracji nie przyciągnie ludzi o najwyższych
            kwalifikacjach
            • poszeklu Szkoda, ze nie wybrali profa Balcera. On by schlod 18.07.07, 14:31
              Szkoda, ze nie wybrali profa Balcera. On by schlodzil
              Agore do poziomu zero w ciagu jednego roku. A tak bedzie
              dogorywac troche dluzej, chyba, ze przejdzie na siec
              sprzedazy obwazankow.
              • renifer_lopez Poleciała za aferę Rywina 18.07.07, 16:29
                Dymisja bardzo opóźniona w czasie, aby szczelnie przykryć prawdziwe powody.
                Dziennikarskie śledztwo Michnika też trwało długo - to już tradycja Agory.
                Więc żegnamy, Good bye Lenin, good bye Wanda, good bye KPP.
            • jakub.wojewodzki Re: ale wtedy płace powinny być menedżerskie 18.07.07, 16:38
              w USA administracja to platforma do pozniejszej dobrej pozycji w sektorze prywatnym.
              w PL jakos to nie ma miejsca...choc moze Bielecki temu przeczy

> obecna siatka płac w administracji nie przyciągnie ludzi o najwyższych
              > kwalifikacjach
          • jakub.wojewodzki Re: Nowy prezes Agory - Marek Sowa zastąpi Rapacz 18.07.07, 16:43
            SEP to dla mnie wystarczajacy powod by twierdzic ze
            bedzie dzialal z sensem. Ja bym na miejscu Agory rozgladnal sie
            za tym co robi ONET i gdzie najwiecej obecnie inwestuje i czemu.
            Ze znana firma wyszukiwarkowa to bym sie nie zadawal za bardzo osobiscie-
            zreszta chyba widac jak madrze postepuje onet budujac swoje wlasne serwisy.

Gość portalu: greg napisał(a):

> Gdyby klucz kompetencyjny obowiazywal rowniez w ministerstwach , agencjach
            > rzadowych , spolkach Skarbu Panstwa itd. to Polska bylaby krajem kwitnacym, a
            > nie republika kolesiow, miernych ale wiernych.
            >
            > Panu Prezesowi Sowie zycze wielu sukcesow - moze pracowac spokojnie , bo nie
            > musi obawiac sie niczyich naciskow.
        • jakub.wojewodzki Re: Nowy prezes Agory - Marek Sowa zastąpi Rapacz 18.07.07, 16:37
          wydaje mi sie ze sowa to bardzo rozsadny wybor.
          Pozdrawiam ze Stanford, California

> Chciałbym o takich kwalifikacjacg czytać przy nominacjach na ministra, dyrektor
          > a choćby ARMiRu, prezesa TVP. Szkoda,że nie mogę.
      • verushka1 Re: Nowy prezes Agory - Marek Sowa zastąpi Rapacz 18.07.07, 11:19
        ja też jestem fanką sowy. doeniam go za UPC.. miejmy nadzieje ze taka duża
        spółka go nie przytłoczy. i ciekawe czy rola ta będzie wymagała od niego
        przejęcia roli przywódcy duchowego, nie tylko menedżera??

chociaz może myli mi się agora z gazetą wyborczą i michnikiem.. jego jeszcze
        nie zmienili.. dlatego polska ciągle gnije w komunistyczno solidarnosciowych
        potyczkach a nie czymś więcej.. miejmy też nadzieję ze sowa po wdrożeniu
        profesjonalnych narzędzi marketingowych nie zacznie robić z gazety Faktu..
        (takim geniuszem podobno był murdoch - pokazując gdzies na drugiej stronie
        laseczkę i cyceczki osiągnął jeden z gigantycznych sukcesów sprzedażowych)

a swoją drogą szkoda że zniknie z horyzontu wielka kobieta menedżer.. czasem aż
        płaczliwie poszukuje sobie wielkich idolek w Polsce.. na szczęście właśnie do
        złotych tarasów zawitała sama anita rodick z body shopem.. (w geście poparcia
        wydałam ponad 100 za szampon z odżywką).. jest też pani burges w TVNie
        wieprezes ds finansów, chyba wyniosę się też na ebay..
    • drobny_hodowca_pacynek Atomic TV to nie MTV 18.07.07, 10:38
      Atomic byl watpliwym sukcesem. Z pewnoscia MTV nie jest kontynuacja tego kanalu.
      Nawet zasieg mial mizerny i dystrybucja byla tylko w UPC, a i nie wszedzie.
      Akurat ten fragment bym pominal. Co nie zmienia faktu, ze jest bardzo znana
      postacia srodowiska operatorow kablowych.
    • samozwaniec1 Wyglada na to,ze Sowa bedzie godnym kontynuatorem 18.07.07, 10:43
      A zainteresowanym powiedziec nalezy,ze np.w Londynie analitycy rynku
      mediow,zwlaszcza nieelektronicznych,uwazaja Wyborcza za jedna z trzech
      najbardziej opiniotworczych gazet codziennych na kontynencie.Poza-oczywiscie-
      dziennikami londynskimi.
      • doris9914 Re: Sowa wyglada jak sowa,ptak rozumny 19.07.07, 00:00
        moze zaprowadzi porzadek, widac po twarzy , ze zdolny chlop, inteligencja nie
        grzeszy, prawdziwy polski chlop, ale poczekajmy to zobaczymy
    • Gość: widz Imponujące CV IP: 80.48.9.* 18.07.07, 11:03
      Gratulacje.
    • Gość: dolnik typ MANAGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:47
      Szkoda, bo jednak Wandzia była trochę z etosu, a ten to raczej typ "manago" co
      to potrafi iść i żuć gumę jednocześnie, więc Agora będzie coraz mniej "etosowa"
      a coraz bardziej "korporacyjno-garniturowa"....
      • michalroman Re: typ MANAGO 18.07.07, 14:25
        No i bardzo dobrze. Ostatnio już mi ten agorowy 'etos' zaczynał bokiem wychodzić...
        • jakub.wojewodzki Re: typ MANAGO 18.07.07, 16:40
          mnie sie tylko wydaje ze Agora powinna BRADZIEJ inwestowac w media i nowe
          technologie w mediach- ich konkurentami jets takze onet, interia i wp
          wydaje mi sie ze sie troche ociagaja i wierze ze Sowa to zmieni.
          mieszkam w Stanford Palo Alto i wiem jak Krzmowa Dolina wplywa na
          swiatopoglad ludzi SEP...witam w klubie :)
    • ambl M.Sowa 18.07.07, 12:58
      Wszyscy tu piszą jaki to on kompetentny i w ogóle cacy.Być może,ale i tak będzie
      musiał tańczyć jak mu Adaś zagra a jak nie to do widzenia
      • geroi27 Re: M.Sowa 18.07.07, 13:06
        Eee tam. Akurat Sowa jest znany z tego że tańczy jak i kiedy sam chce. Z całym
        szacunkiem dla Adasia, to nie jest ani Murdoch ani Malone, a Sowa z taką
        kategorią wagową miał już do czynienia.
        • ambl Re: M.Sowa 18.07.07, 13:14
          Pożyjemy,zobaczymy
    • arsa8 A syn Leppera - w ministry! bez kompleksów... 18.07.07, 16:39
      Synu Leppera i wszyscy PISowcy, niech was poruszy choc odrobinę ogrom
      fachowości, którą winno się posiadać przy obejmowaniu ważnych stanowisk.
      Serdeczne gratulacje i wyrazy szacunku dla Pana Marka Sowy.
    • tychik1 Takie zmiany nie dzieja sie bez powodu 18.07.07, 18:45
      Jakkolwiek czekamy na profil nowego prezesa i tym samym gazetki.
      Ciekawi mnie czy zostanie utrzymany nazwijmy to : Czesciowo anty koscielny,
      anty radiomaryjny,a nawet zaryzykowal bym bardzo calkiem widoczny juz
      antypolski charakter tej gazety ?
      Kaczynski (premier)kiedys powiedzial ze(z pamieci):Jakakolwiek proba obrony
      polskich ,katolickich interesow budzi natychmiast histeryczna reakcje,
      a celowala w tym wlasnie ze gazetka : )
      To moglo tez byc powodem niecheci do tej gazety (i calej agory) u znacznej
      a nawet coraz wiekszej czesci spolczenstwa.
      Musieli zdawac sobie zego sprawe ze to sie moze zle zakonczyc (zreszto
      zaslyszane ze juz naklady spadaly)wiec postanowili cos z tym zrobic.
      Nie wiem nic na temat tego czloweka,ale tak tylko miarkuje ze moze on isc w
      kierunku bardziej ze tak to nazwe :neutralnym.
      JESLI TAK TO OZNACZALO BY TO KONIEC PEWNEGO ANTY KATOLICKO-NARODOWEGO
      NASTAWIENIA WSROD MEDIOW ,A NAWET CZESCI ZDEMORALIZOWANEGO KOMUNA SPOLECZENSTWA!
      Nie chce tu juz za bardzo prorokowac bo wszystko i tak wyjdzie w praniu jak to
      sie mowi,ale chcialem zwrocic uwage ze podtwierdzily by tu sie tu prorocze
      slowa z ekspoze premiera Kaczynskego:
      WARTO BYC POLAKIEM !
      ps
      Kurtuazja pomiedzy wrogami to tylko szopka wiec darujmy sobie.
      Jako sluczacz i zwolennik RM(pisze tylko we wlasnym imieniu),
      zycze tej gwizborczej , antypolskiej , prozaborczej gazecie ,
      oraz ich nowemu prezesowi :WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO !
      Oby wam sie prezesie noga potknela ,zmiejszyl naklad i popadli w dlugi
      jak i nielaske tych blisko wschodnich mocodawcow jak sie domyslam ; (
      Przez lata w moich oczach agora i GW zasluzyli sobie na takie szczere podejscie.
      A nam trzeba:Alleluja i do przodu bracia i siostry w wierze, bo widac jednak ze
      i my kujemy rzeczywistosc !

• biala-bluzka Re: Takie zmiany nie dzieja sie bez powodu 18.07.07, 20:03
        poznać katolika po jego PeeSie - prawdziwie chrześcijańskie oblicze, wierny
        uczeń Pana Rydzyka :) wypisz wymaluj, gratulacje
        • tychik1 Re: Takie zmiany nie dzieja sie bez powodu 19.07.07, 00:08
          biala-bluzka napisała:

> poznać katolika po jego PeeSie - prawdziwie chrześcijańskie oblicze, wierny
          > uczeń Pana Rydzyka :) wypisz wymaluj, gratulacje
          Tychik:
          Macie tu jeszcze specjalna dedykacje od Ojca Dyrektora dla czlonkow
          i aktywistow komunistycznej parti Polski i zachodniej Ukrainy.
          www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070718&id=my11.txt
          To dzieki wam duch "bojowy" tego bractwa od partactwa przyczepil sie do
          polskiej histori jak rzep do psiego ogona , a ciagnie sie do dzisiaj za nami
          i to jak nie do wytrzymania smrod po gaciach.
          • drojb Re: Tychlik - następny katolik specjalnej troski 19.07.07, 00:31
            aczkolwiek, niestety, raczej nie ze strony Maryji Wiecznie Żydówicy i jej Syna
            (wprawdzie się przechrzcił, ale...)
            • elly666 Kolejne szury uciekaja z tonacej lajby m/s "GWno" 19.07.07, 05:23
              GWno idzie na dno,
              kto ma akcje niech korzysta na chwilowym skoku ceny i sprzedaje, bo niedlugo
              akcje poleca w dol.
              Stara wyga wie o co chodzi i wycofuje sie poki czas ...
            • tychik1 Re:specjalne troski to wy bedziecie miec kiedy PiS 19.07.07, 05:53
              zalozy pod nosem wlasna lub rzadowa gazete ,i to z pomoca oraz na bazie naszego
              Ojca Dyrektora lub Morducha(a moze obydwu)
              Zobaczycie jak wam wtedy oko zbieleje i trzeba sie bedzie dobrze gimnastykowac
              : )
          • lmblmb Na kolana [...] i dziękuj za to że istniejemy! 19.07.07, 09:35
            tychik1 napisał:

> To dzieki wam duch "bojowy" tego bractwa od partactwa przyczepil sie do
            > polskiej histori jak rzep do psiego ogona , a ciagnie sie do dzisiaj za nami
            > i to jak nie do wytrzymania smrod po gaciach.

Tychnik, zrozum: to wy jesteście dla społeczeństwa "piątym kołem u wozu". Bez
            was byłoby tutaj dużo lepiej, bo robicie za hamulcowego, który _zawsze_
            przeszkadza. Ponadto nie stanowicie zbyt wykształconej, ergo zbyt bogatej grupy,
            a korzystacie z dór wspólnych. Jeździsz publicznymi drogami, idziesz do lekarza
            - korzystasz z mojej pracy, bo podatki i składka zdrowotna płacone przez Ciebie
            nie pokrywają kosztów.

Miej więc chamie trochę szacunku do tych, którzy Polske budują, a nie bluzgaj na
            prawo i lewo, bo tacy jak ja nie mają czasu organizować demonstracji, pisać
            listów do KRRiTv i zajmować się podobnymi bzdurami (bo pracujemy). Bez nas nadal
            jeździłbyś do miasta furmanką, chodził do znachora, a Twoje dzieci kończyłyby
            edukację na czwartej klasie.
      • lmblmb Nie ma jednej Polski - jest wiele regionów 19.07.07, 09:25
        tychik1 napisał:

> Jakkolwiek czekamy na profil nowego prezesa i tym samym gazetki.
        > Ciekawi mnie czy zostanie utrzymany nazwijmy to : Czesciowo anty koscielny,
        > anty radiomaryjny,a nawet zaryzykowal bym bardzo calkiem widoczny juz
        > antypolski charakter tej gazety ?

Nie ma czegoś takiego jak "Polak" czy "Polska". Polska składa się (jak każdy
        inny kraj) ze znacznie różniących się od siebie regionów, plus jak wszędzie,
        miasto różni się od wsi. Jeśli Wyborcza Ci nie podchodzi, to nie dlatego, że
        jest antypolska, a dlatego że nie reprezentuje Twojej opcji i myślenia w Twoim
        regionie. Dla nas jest to gazeta zazwyczaj zbliżona do naszego sposobu myślenia
        i do naszych opcji politycznych.

Musisz mieć szczególnie sprany mózg przez kościół żeby tego nie zrozumieć.
        Przestań słuchać Rydzyka i innych nawiedzonych, a zrozumiesz co się wokół Ciebie
        dzieje.

> Kaczynski (premier)kiedys powiedzial ze(z pamieci):Jakakolwiek proba obrony
        > polskich ,katolickich interesow budzi natychmiast histeryczna reakcje,
        > a celowala w tym wlasnie ze gazetka : )

To nie nienawiść, a głupota Cię oślepia. "Gazetka"? Porównaj sprzedaż Wyborczej
        z "Ich Dziennikiem" i innymi "poprawnymi" i "polskimi" mediami.

> To moglo tez byc powodem niecheci do tej gazety (i calej agory) u znacznej
        > a nawet coraz wiekszej czesci spolczenstwa.

"Znacznej a nawet coraz większej" - LOL! Ile klas szkoły realnej masz skończone?

> Musieli zdawac sobie zego sprawe ze to sie moze zle zakonczyc (zreszto
        > zaslyszane ze juz naklady spadaly)wiec postanowili cos z tym zrobic.

Odkrywasz prawdy tajemne, które dla pierwszego lepszego inwestora (i nie tylko)
        są sprawą oczywistą: akcje spadają, zmieniamy szefa. Agora to nie kościół
        katolicki a spółka giełdowa, nie może zamiatać śmieci pod dywan.

> Kurtuazja pomiedzy wrogami to tylko szopka wiec darujmy sobie.
        > Jako sluczacz i zwolennik RM(pisze tylko we wlasnym imieniu),

Niemożliwe, słuchasz RM? Nigdy bym nie zgadł ;)

> zycze tej gwizborczej , antypolskiej , prozaborczej gazecie ,
        > oraz ich nowemu prezesowi :WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO !

Wypisz wymaluj polski katolik ze wschodu lub Galicji.

> A nam trzeba:Alleluja i do przodu bracia i siostry w wierze, bo widac jednak
        > ze i my kujemy rzeczywistosc !

Nie jest prawdą jakoby. Liczba słuchaczy RM obecnie to połowa tego, co było w
        najlepszych czasach. Osobiście przyczynę widzę nie tylko w wymieraniu tej grupy,
        ale też w odejściu bardziej umiarkowanej części słuchaczy do mniej
        faszystowskich rozgłośni.
        • bohdan Re: Nie ma jednej Polski - jest wiele regionów 19.07.07, 10:32
          juz kiedys pracowal w Agorze:)
          wiec chyba nic nowego
        • tychik1 Re: Nie ma jednej Polski - jest wiele regionów 21.07.07, 03:08
          imbecyl napisal:
          Tychnik, zrozum: to wy jesteście dla społeczeństwa "piątym kołem u wozu". Bez
          was byłoby tutaj dużo lepiej, bo robicie za hamulcowego, który _zawsze_
          przeszkadza. Ponadto nie stanowicie zbyt wykształconej, ergo zbyt bogatej grupy,
          a korzystacie z dór wspólnych. Jeździsz publicznymi drogami, idziesz do lekarza
          - korzystasz z mojej pracy, bo podatki i składka zdrowotna płacone przez Ciebie
          nie pokrywają kosztów.
          Tychik:
          W bogactwie wszystkich spoleczenstw,narodow,jak i nawet poszczgolnych osob,
          jest ukryta i jakby zawarta praca tych wszystkich ktorzy przez lata i zycie
          ciezko na te dobra pracowali.
          Sama comiesieczna wyplata tutej niczego jeszcze nie zalatwia,bo gdyby to mialo
          byc tak do konca wyplacone, to mysielibyscie sie dzielic z czystym zyskiem i to
          ze wszystkimi pracownikami.
          Oczywiscie ze nic takiego sie nie dzieje, wiec czlowiek pracujacy sklada jakby
          depozyt z ktorego ma potem prawo korzystac.Tlumacze to dlatego zebys(cie)
          sobie nie mysleli ze cokolwiek i komukolwiek jestesmy winni.
          (mowie my choc mnie to nie dotyczy bo place takie podatki zeby ci oko zbielalo)
          Jak dawniej za komuny jedynym kapitalista bylo panstwo,tak teraz jest ich
          wiecej,co jednak dla pracujacych na jedno wychodzi.
          A to z Polska tak wyglada to miej pretensje do post komuny i tych zlodzieji
          pookraglostolowych,oni tez sa winni obecnej sytuacji ludzi starszych.
          imbecyl:
          Miej więc chamie trochę szacunku do tych, którzy Polske budują, a nie bluzgaj na
          prawo i lewo, bo tacy jak ja nie mają czasu organizować demonstracji, pisać
          listów do KRRiTv i zajmować się podobnymi bzdurami (bo pracujemy). Bez nas nadal
          jeździłbyś do miasta furmanką, chodził do znachora, a Twoje dzieci kończyłyby
          edukację na czwartej klasie.
          Tychik:
          Znalaz sie jedynie slusznie pracujacy.Pewno sobie myslisz ze nikt nigdy
          ani przed toba, ani po tobie nie pracowal,praca sie nie skala : ),i nigdy nawet
          sie nie dowie co to takiego jest praca,a juz napewno budowanie Polski.
          Sam nie zapracowales sobie nawet na mleko ktore jeszcze pewno pijesz ,
          a chcesz tu juz cos innym bardzo wypominac :)))))))
          Biedactwo zapracowane !i ma jeszcze na glowie wszystkich nas moherow!
          Faktycznie ze to mozna juz tylko wspolczuc obciazenia ,a zwlaszcza jak widac
          umeslowego,bo podejrzewam ze praca fizyczna to sie nie skalales.
          A demonstracji to wcale tak duzo nie organizujemy,co tam msza w Czesochowie?,
          nie wiem jaki ty widzisz problem w napisaniu listu?
          To tak jakby powiedziec komus ze sie ma interesowac tylko praca ,a miec mu za
          zle ze idzie do kina,czy ma jakies inne zaiteresowania duchowe.
          Wiesz ja sie domyslam ze "tylko robienie pieniedzy" to moze byc twoje naturalne
          genetyczne : ) podejscie,ale musisz wiedziec ze nie wszyscy tak "mysla"
          Nasze dzieci natomiast korzystaja z naszych pieniedzya nie z twoich ,
          nie nalozyles na nie ani na nas zlamacego centa zeby teraz na takie tematy
          jeszcze dawac jakic glos.

Imbecyl:
          Motto Polaków: "Marudzę, więc jestem".
          Nie mieszaj w to Polakow tylko mow o sobie.

• tychik1 Re: Nie ma jednej Polski - jest wiele regionów 21.07.07, 03:45
          lmblmb napisał:

> tychik1 napisał:
          >
          > > Jakkolwiek czekamy na profil nowego prezesa i tym samym gazetki.
          > > Ciekawi mnie czy zostanie utrzymany nazwijmy to : Czesciowo anty kosciel
          > ny,
          > > anty radiomaryjny,a nawet zaryzykowal bym bardzo calkiem widoczny juz
          > > antypolski charakter tej gazety ?
          >
          > Nie ma czegoś takiego jak "Polak" czy "Polska".
          Tychik:
          To zalezy dla kogo.Dla was (srodowisko gazety wyborczej itp)Polska nie
          istnieje,a my nic nie chcemy tylko zebyscie sie do tego WRESZCIE oficjalnie
          przyznali !
          >Polska składa się
          T:Teraz jak sie sklada to znaczy ze jednak istnieje?
          >(jak każdy
          > inny kraj) ze znacznie różniących się od siebie regionów, plus jak wszędzie,
          > miasto różni się od wsi. Jeśli Wyborcza Ci nie podchodzi, to nie dlatego, że
          > jest antypolska, a dlatego że nie reprezentuje Twojej opcji i myślenia w Twoim
          > regionie. Dla nas jest to gazeta zazwyczaj zbliżona do naszego sposobu
          myślenia
          > i do naszych opcji politycznych.
          T:Swiat jest tak maly i jedna globalna wioska ze nawet sobie nie zdajesz sprawy
          (polecam podroze),
          a rozdrabnianie Polski jeszcze na cos tam to juz jest hipokryzja i -
          zastanawiajace.Chyba ze tam w wypiorczej ukartowaliscie sobie rozbiory
          pod postacia euroregionow ?Zreszta po was to sie jak widac mozna wszystkigo
          spodziewac.
          > Musisz mieć szczególnie sprany mózg przez kościół żeby tego nie zrozumieć.
          > Przestań słuchać Rydzyka i innych nawiedzonych, a zrozumiesz co się wokół
          Ciebie dzieje.
          T:Widze chocby to co tu czytam ,a przed tym wszystkim juz DAWNO ! przstrzegal
          nas Ojciec Rydzyk i musisz wiedziec ze to bardzo madry czlowiek : )
          > > Kaczynski (premier)kiedys powiedzial ze(z pamieci):Jakakolwiek proba obro
          > ny
          > > polskich ,katolickich interesow budzi natychmiast histeryczna reakcje,
          > > a celowala w tym wlasnie ze gazetka : )
          >
          > To nie nienawiść, a głupota Cię oślepia. "Gazetka"? Porównaj sprzedaż
          Wyborczej
          > z "Ich Dziennikiem" i innymi "poprawnymi" i "polskimi" mediami.
          T:I co to ma do wypowiedzi Kaczynskiego ktora jest prawda?
          > > To moglo tez byc powodem niecheci do tej gazety (i calej agory) u znaczne
          > j
          > > a nawet coraz wiekszej czesci spolczenstwa.
          >
          > "Znacznej a nawet coraz większej" - LOL! Ile klas szkoły realnej masz
          skończone ?
          T:nie martw sie ty za zadna z tych klas nie zaplaciles .
          > > Musieli zdawac sobie zego sprawe ze to sie moze zle zakonczyc (zreszto
          > > zaslyszane ze juz naklady spadaly)wiec postanowili cos z tym zrobic.
          >
          > Odkrywasz prawdy tajemne, które dla pierwszego lepszego inwestora (i nie
          tylko)
          > są sprawą oczywistą: akcje spadają, zmieniamy szefa. Agora to nie kościół
          > katolicki a spółka giełdowa, nie może zamiatać śmieci pod dywan.
          T: : ) Kosciol wielokrotnie przyznawl sie do bledow
          >Czy zastanowiles sie
          > > Kurtuazja pomiedzy wrogami to tylko szopka wiec darujmy sobie.
          > > Jako sluczacz i zwolennik RM(pisze tylko we wlasnym imieniu),
          >
          > Niemożliwe, słuchasz RM? Nigdy bym nie zgadł ;)
          >
          > > zycze tej gwizborczej , antypolskiej , prozaborczej gazecie ,
          > > oraz ich nowemu prezesowi :WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO !
          >
          > Wypisz wymaluj polski katolik ze wschodu lub Galicji.
          T: pudlo : )
          > > A nam trzeba:Alleluja i do przodu bracia i siostry w wierze, bo widac jed
          > nak
          > > ze i my kujemy rzeczywistosc !
          >
          > Nie jest prawdą jakoby. Liczba słuchaczy RM obecnie to połowa tego, co było w
          > najlepszych czasach. Osobiście przyczynę widzę nie tylko w wymieraniu tej
          grupy
          ,
          > ale też w odejściu bardziej umiarkowanej części słuchaczy do mniej
          > faszystowskich rozgłośni.
          T: Nie martw sie o RM bo to nie twoja sprawa.Przemysl lepiej co bylo powodem ze
          te wasze akcje spadly i gdzie oraz dlaczego ci inwestorzy odeszli.
          Celowal bym w tym ze nie odpowiada im antypolskosc ,antykatolicyzm i widoczna
          jak w twoim przypadku pogarda dla ludzi pracy z ktorych w koncu zyjesz(cie),i
          dzieki ktoym sie bogacicie.Tez podarda dla kraju w ktorym mieszkacie ,
          i w kocnu dla czlowieka.
          www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070718&id=my11.txt

>
          • lmblmb Rozmowa ze słuchaczem RM :) 21.07.07, 16:29
            tychik1 napisał:

> lmblmb napisał:
            >
            > > tychik1 napisał:
            > >
            > > > Jakkolwiek czekamy na profil nowego prezesa i tym samym gazetki.
            > > > Ciekawi mnie czy zostanie utrzymany nazwijmy to : Czesciowo anty k
            > osciel
            > > ny,
            > > > anty radiomaryjny,a nawet zaryzykowal bym bardzo calkiem widoczny
            > juz
            > > > antypolski charakter tej gazety ?
            > >
            > > Nie ma czegoś takiego jak "Polak" czy "Polska".
            > Tychik:
            > To zalezy dla kogo.Dla was (srodowisko gazety wyborczej itp)Polska nie
            > istnieje,a my nic nie chcemy tylko zebyscie sie do tego WRESZCIE oficjalnie
            > przyznali !

Nie zrozumiałeś.

A propos, zawsze piszesz na forum za kwadrans czwarta rano?

> >Polska składa się
            > T:Teraz jak sie sklada to znaczy ze jednak istnieje?

Doskonały wybieg językowy, toś mnie powalił.

> >(jak każdy
            > > inny kraj) ze znacznie różniących się od siebie regionów, plus jak wszędz
            > ie,
            > > miasto różni się od wsi. Jeśli Wyborcza Ci nie podchodzi, to nie dlatego,
            > że
            > > jest antypolska, a dlatego że nie reprezentuje Twojej opcji i myślenia w
            > Twoim
            > > regionie. Dla nas jest to gazeta zazwyczaj zbliżona do naszego sposobu
            > myślenia
            > > i do naszych opcji politycznych.
            >
            > T:Swiat jest tak maly i jedna globalna wioska ze nawet sobie nie zdajesz
            > sprawy (polecam podroze),

Kolego, czas wystawić nos poza parafię. Ja mam żonę z innego kontynentu, mnie
            podróży nie musisz polecać.

> a rozdrabnianie Polski jeszcze na cos tam to juz jest hipokryzja i

To jest stwierdzenie faktu, że regiony się różnią.

> Chyba ze tam w wypiorczej ukartowaliscie

Kierujesz wypowiedź do mnie, czy do redakcji?

> rozbiory pod postacia euroregionow?

Tutaj trafiłeś, bardzo chętnie odłączylibyśmy się od was - jak wspomniałem, nie
            potrzeba nam hamulcowego.

> Zreszta po was to sie jak widac mozna wszystkigo spodziewac.

No właśnie sugeruję Ci wychylić nos poza parafię żebyś przestał się nas bać.

> > Musisz mieć szczególnie sprany mózg przez kościół żeby tego nie zrozumieć
            > .
            > > Przestań słuchać Rydzyka i innych nawiedzonych, a zrozumiesz co się wokół
            >
            > Ciebie dzieje.
            >
            > T:Widze chocby to co tu czytam ,a przed tym wszystkim juz DAWNO ! przstrzegal
            > nas Ojciec Rydzyk i musisz wiedziec ze to bardzo madry czlowiek : )

Oczywiście, głupiec nie tworzy imperium medialnego. To na głupcach je stworzył.

> > To nie nienawiść, a głupota Cię oślepia. "Gazetka"? Porównaj sprzedaż
            > > Wyborczej z "Ich Dziennikiem" i innymi "poprawnymi" i "polskimi" mediami.
            > T:I co to ma do wypowiedzi Kaczynskiego ktora jest prawda?

No to jak to jest ze sprzedażą "Ich dziennika"? Ile razy mniejsza od "Wyborczej"?

> > > To moglo tez byc powodem niecheci do tej gazety (i calej agory) u z
            > naczne
            > > j
            > > > a nawet coraz wiekszej czesci spolczenstwa.
            > >
            > > "Znacznej a nawet coraz większej" - LOL! Ile klas szkoły realnej masz
            > skończone ?
            >
            > T:nie martw sie ty za zadna z tych klas nie zaplaciles .

Nie martwię się, ino szydzę z Twojego wykształcenia.

> > > Musieli zdawac sobie zego sprawe ze to sie moze zle zakonczyc (zres
            > zto
            > > > zaslyszane ze juz naklady spadaly)wiec postanowili cos z tym zrobic
            > .
            > >
            > > Odkrywasz prawdy tajemne, które dla pierwszego lepszego inwestora (i nie
            > tylko)
            > > są sprawą oczywistą: akcje spadają, zmieniamy szefa. Agora to nie kościół
            > > katolicki a spółka giełdowa, nie może zamiatać śmieci pod dywan.
            >
            > T: : ) Kosciol wielokrotnie przyznawl sie do bledow

Szkoda, że po 600 latach, np. jak w perzypadku Kopernika. Zdajesz sobie sprawę
            że przed Wojtyłą dla Kościoła Katolickiego słońce kręciło się wokół Ziemii? I to
            jeszcze w 20. wieku?

> > > zycze tej gwizborczej , antypolskiej , prozaborczej gazecie ,
            > > > oraz ich nowemu prezesowi :WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO !
            > >
            > > Wypisz wymaluj polski katolik ze wschodu lub Galicji.

> T: pudlo : )

Wycinam "ze wschodu lub Galicji" i przepraszam miejscowych.

> > ale też w odejściu bardziej umiarkowanej części słuchaczy do mniej
            > > faszystowskich rozgłośni.
            > T: Nie martw sie o RM bo to nie twoja sprawa.

Niby tak, ale jako człowiek niechętnie patrzę jak Rydzyk robi wodę z mózgu innym
            ludziom. Żal mi was po prostu.

> Przemysl lepiej co bylo powodem ze te wasze akcje spadly
            > i gdzie oraz dlaczego ci inwestorzy odeszli.

Znowu masz schizofrenię i mówisz do właściciela Wyborczej?

> Celowal bym w tym ze nie odpowiada im antypolskosc ,antykatolicyzm i widoczna
            > jak w twoim przypadku pogarda dla ludzi pracy z ktorych w koncu zyjesz(cie)

Śmiałem się z Twoich czterech klas podstawówki, a Ty zaraz "pogarda"?

> dzieki ktoym sie bogacicie.

Ja się bogacę dzięki mojej pracy i wcześniejszej inwestycji moich rodziców w
            moją edukację.

> Tez podarda dla kraju w ktorym mieszkacie

Pokaż mi gdzie to wyraziłem.
            • tychik1 Re: Rozmowa ze słuchaczem RM :) 25.07.07, 10:45
              lmblmb napisał:
              > tychik1 napisał:
              > > > > Jakkolwiek czekamy na profil nowego prezesa i tym samym gazetki.
              > > > > Ciekawi mnie czy zostanie utrzymany nazwijmy to : Czesciowo
              > anty koscielny,anty radiomaryjny,a nawet zaryzykowal bym bardzo calkiem
              >wid oczny juz antypolski charakter tej gazety ?
              >Imbimb:
              > > > Nie ma czegoś takiego jak "Polak" czy "Polska".
              > > Tychik:
              > > To zalezy dla kogo.Dla was (srodowisko gazety wyborczej itp)Polska nie
              > > istnieje,a my nic nie chcemy tylko zebyscie sie do tego WRESZCIE oficjaln
              > ie przyznali !
              >I:
              > Nie zrozumiałeś.
              Tychik:
              No to wytlumacz ?
              >I:
              > A propos, zawsze piszesz na forum za kwadrans czwarta rano?
              T:Z braku czasu bardzo roznie
              > > >Polska składa się
              > > T:Teraz jak sie sklada to znaczy ze jednak istnieje?
              > Doskonały wybieg językowy, toś mnie powalił.
              > > >(jak każdy inny kraj) ze znacznie różniących się od siebie regionów, plus
              >jak wszędzie, miasto różni się od wsi. Jeśli Wyborcza Ci nie podchodzi, to nie
              >dlatego,że jest antypolska, a dlatego że nie reprezentuje Twojej opcji i myśle
              > nia w Twoim regionie. Dla nas jest to gazeta zazwyczaj zbliżona do naszego
              >sposobu myśleniai do naszych opcji politycznych.
              T:Trudno jest dzisiaj oraz gdziekolwiek generalizpowac na regiony i z tym
              zwiazane opcje ,czy raczej kierunki albo profile gazet.
              Moze byc natomiast wiekszosc za lub przeciw ale i to jest plynne.
              Jako przyklad zobacz sobie ile w twoich stronach mial kiedys poparcie Walsa ,
              a ile ma dzisiaj ? : )
              > > T:Swiat jest tak maly i jedna globalna wioska ze nawet sobie nie zdajesz
              > > sprawy (polecam podroze),
              >I:
              > Kolego, czas wystawić nos poza parafię. Ja mam żonę z innego kontynentu, mnie
              > podróży nie musisz polecać.
              T: To trzeba sie jeszcze nauczyc bacznie obserwowac.
              > T: a rozdrabnianie Polski jeszcze na cos tam to juz jest hipokryzja i
              > I : To jest stwierdzenie faktu, że regiony się różnią.
              >T: Chyba ze tam w wypiorczej ukartowaliscie
              >I: Kierujesz wypowiedź do mnie, czy do redakcji?
              T:Tak bardzo w tych za przeproszeniem "opcjach"jestescie do siebie podobni : )
              > > rozbiory pod postacia euroregionow?
              >I:
              > Tutaj trafiłeś, bardzo chętnie odłączylibyśmy się od was - jak wspomniałem,
              >nie potrzeba nam hamulcowego.
              Tychik:
              GW napisala nie tak dawno art:"Czy warto byla laczyc sie z Polska? "
              Jest (art) juz chyba w archiwum gazety i nie moge go odnalezc
              Chodzilo o Slonsk : ) a odpowiedz byla oczywiscie negatywna.
              Trudno tu nie mowic o antypolskosci ,zwyklym podpuszczaniu ludzi i nieszaniu im
              w glowach.
              Po upadku Rosji sowieckiej powstaly male panstewka ktore do dzisiaj nie moga
              poradzic sobie same z soba a zwlaszcza te w Azji,i dzieki temu staly sie (jak i
              cala Rosja) latwym i lupem do okradania i wywozenia pieniedzy.
              Najpierw poprzez rodzime gangi ,i tu rosyjska mafia wyprowadza z Rosji
              oraz inwestuje na swiecie miliardy dolarow.Te niby panstwa staly sie tez celem
              penetracji wielkich korporacji przykladowo naftowych,a do tego zeby tam mogly
              wejsc i dzialac to potrzebna im byla slaba ,przekupna,i sprzedajna wladza
              centralna.
              Slowem powtarza sie tu historia z Ameryka Poludniowej ktora juz wszyscy znamy.
              Sam nie jestem za komunizmem ale przykladowo zwracam tylko uwage na pewne
              fakty ,jak brudna i PRZEWROTNA ! potrafi byc polityka.
              Pisze to przedewszystkim do mieszkancow twojego "regionu "jak to nazywasz
              i zarazam przestrzegam ich.To nie oni w razie czego beda benificytem tylko
              ktos,a im jako nieczystemu narzedziu ktre wykonalo brudna robote,nie dostanie
              sie juz nawet ni : ) tyle co brudu za paznokciem.
              Zobaczcie na te republiki azjatyckie ,tam do dzisiaj nie wiadomo kto rzadzi.
              O takich programach socjalnych ,jak solidne zabezpieczenie emerytalne ,czy
              zdrowotne to moga sobie tylko pomarzyc.Co zostalo jest okradane i wywozone ,
              a do bogactw dobiera sie kto inny.Placa straszna cene za nieprzemyslany poryw
              i owczy ped.
              Male panstewka jak maly organizm nie sa w stanie zgromadzic niezbednych srodkow
              na wspomiane u juz zabezpieczenia socjalne,czy zapewnienie bezpieczenstwa
              swoich obywateli.Natomiast o wieksze inwestycje (jak przykladowo uruchomienie
              zasobow naturalnych)tez nie moga sie poksic,w zwiazku z tym musza isc na uklady
              i slono za to placic.
              Ponadto wypowiadajac sie dodatkowo przeciw takiemu rozdrabianiu ,to wszyscy
              musimy miec szlaki komunikacyjne,porty morskie czy lotnicze ,a te natomiast
              odpowiednie zaplecze.
              W krajach europejskich takich jak Polska to wszystko co opisalem nie musi sie
              odbywac tak brutalnie jak tam w Azji.Ale z drugiej strony nie bylo chwili
              zebysmy sie nie dowiedziel o jakeiejs aferze,i kto wie co jest tak naprawde
              gorsze ?
              Mozna mowic dzisiaj o lokalnym patriotyzmie,czy malej ojczyznie,dialekcie,
              i to jest bardzo fajne,ale to co uprawia GW to to jest brudna polityka
              na uslugach szlak wie kogo?, i to jest chyba jedyna opcja jaka oni tak
              NAPRAWDE! maja.Piszesz dalej jak zrobil peniadze Rdzyk?Rydzyk NIC! nie
              zarobil ,tylko sprawa(wolne i katolickie media)powstaly z naszych datkow.
              Natomiast czy zapytales sie jak zrobil pieniadze Michnik?Ten nie zrobil tylko
              dostal po upadku komuny i nie za darmo ,bo musi teraz realizowac ta
              pewna "opcje"(antypolska, antykatolicka) -ha jak to nazywasz.
              To juz predzej bym tu Rydzyka nazwal dobrym businessmanem a w zasadzie menager
              wolnych mediow kakolockich,ktory potrafil sam dzieki wlasnej inwencji oraz
              pomyslowosci do czegos dojsc.
              Natomiast Michnik i GW to kto i co to jest?Dostali na tacy ogromny szmal( bo
              nie mogli sami takiego miec po upadku komuny) i nawet tego nie potrafia
              utrzymac.To nie sa dla mnie ludzie interesu ,to sa tylko narzedzia (nieczyste: )
              i to piernik wie w jakich rekach ?
              Wracajac jeszcze do hamulcow ,to kopalnie i inne wielkie "inwesycje "socjalizmu
              tez byly (nie sa)hamulcowe i nikt nie przyszedl z pomoca ,ani Niemcy ani unia .
              > T: Zreszta po was to sie jak widac mozna wszystkigo spodziewac.
              >I: No właśnie sugeruję Ci wychylić nos poza parafię żebyś przestał się nas
              bać.
              > > > Musisz mieć szczególnie sprany mózg przez kościół żeby tego nie zro
              > zumieć.
              > > > Przestań słuchać Rydzyka i innych nawiedzonych, a zrozumiesz co się
              > wokół Ciebie dzieje.
              T:Ty lepiej zacznij czytac Nasz Dziennik to bedziesz mial wlasne porownanie
              a nie za posrednictwem GW.
              > > T:Widze chocby to co tu czytam ,a przed tym wszystkim juz DAWNO ! przstrz
              > egal nas Ojciec Rydzyk i musisz wiedziec ze to bardzo madry czlowiek : )
              >I:
              > Oczywiście, głupiec nie tworzy imperium medialnego. To na głupcach je
              stworzył.
              Tychik:
              Tobie sie wydaje ze skoro Ty i GW wlasnie ze w ten sposob uprawiacie biznes to
              juz znaczy ze wszyscy tak musza.
              NIE ! nie na glupkach ,
              Rydzyk stworzyl to na okreslonej grupie spolecznej ktora mozna nazwac narodowo
              katolicka. Jesli ty polskosc czy wiare uznajesz za glupote no to my nie mamy o
              czym ze soba rozmawiac.
              Ja sie nie utozsamiam z przykladowo z Niemcami nawet troche nie lubie ,
              ale mam szcunek do ich swiadomosci narodowej,podobny jest moj stosunek do
              protestantow.Tutaj widzisz wychodza dwa swiatopoglady:wasz liberalny
              ktory jest pusty i glupi,a oparty tylko na szybkim i latwym oszustwie.
              Wy nawet nie dopuszczacie do siebie mysli ze mozna inaczej.
              Oraz nasz swiatopoglad, stary oparty na solidnych podstawach i prawach
              boskich !
              Moja babcia w Sosnowcu na Pogoni(ja tam juz nie mieszkam)prowadzila sklep.
              Potrafila dokladnie wiedziec kiedy ,o ktorej godzinie,jaki klijent przyjdzie
              , co dzisiej kupi i nawet do jakiego ciasta. Znala wszystkie problemy ludzi
              z ktorych zyla(jak ponoc lubiala to mowic).Umiala doradzic j
              • tychik1 Re: Rozmowa ze słuchaczem RM :) 2 25.07.07, 10:56

Moja babcia w Sosnowcu na Pogoni(ja tam juz nie mieszkam)prowadzila sklep.
                Potrafila dokladnie wiedziec kiedy ,o ktorej godzinie,jaki klijent przyjdzie
                , co dzisiej kupi i nawet do jakiego ciasta. Znala wszystkie problemy ludzi
                z ktorych zyla(jak ponoc lubiala to mowic).Umiala doradzic jako dobra kucharka
                , oraz sama znala sie na buchalteri.Postawila w sklepie nawet duzy stol gdzie
                czestowala napojami, ale nie zarabiala na tym.Starszym co nie mogli przyjsc
                kazala donosc do domu,ktorych conajmniej sama raz w roku odwiedzala.
                To juz nie byl sklep tylko jakies kolo gospodyn i nikt nigdy ani przed nia ,
                ani po niej nie potrafil w rodzinie stworzyc takiej atmosfery w biznesie
                (o dochodach nie wspomne).
                To sie nazywa rzetelnosc w biznesie jesli chcecie wiedziec,a teraz to tylko
                zeby szybko okrasc,wsadzic kit do koszyka ,ciemnote do glowy i bez portek
                wypuscic tego klijenta.Szybka kasa fura i komora ,a reszta to niech cos trafi
                prawda?
                To wlasnie ze na takich oglupialych ,zdemoralizowanych liberalizacja
                ludziach,robia latwe i szybkie pieniadze gwizborcza i tym podobne" nowoczesne "
                biznesy.To starsze pokolenie nie jest tego nauczone zeby klijenta traktowac jak
                glupka lub niepowaznie. Ci ludzie tez wbrew pozorom najlepiej potrafia
                oddzielic ziarno od plewa,czyli doskonale widza kto im sprzedaje rzetelna
                usluge a kto tylko mistyfikacje.
                Tobie sie wydaje ze jak ty jestes mlody, do jakiejs szkole tam poszedles ,to
                juz musisz wiedzec lepej od nich "starych i zacofanych",a to jesr nieprawda.
                Raz ze wielu z tych ludzi ma jednak jakies szkoly jak nie zawodowe to srednie
                albo i wiecej.A dwa ze oni maja ogromny bagaz doswiadczenia,a dobry obserwator
                zaraz to widzi i zechce sie jeszcze czegos z tego nauczyc a nie bezmyslne
                pyszalkowac ,oraz powtarzac glupoty i stereotypy za gazetka.
                Mitem jest tez ze to sa tylko starzy i biedni i niewyksztalceni ludzie.
                Pofatyguj sie kiedys na takie kolko maryjne czy lokalne zebranie rdziny RM
                a zobaczysz jak ci sie oczy otworza.
                > > > To nie nienawiść, a głupota Cię oślepia. "Gazetka"? Porównaj sprzed
                > aż Wyborczej z "Ich Dziennikiem" i innymi "poprawnymi" i "polskimi" me
                > diami.
                > > T:I co to ma do wypowiedzi Kaczynskiego ktora jest prawda?
                >T: No to jak to jest ze sprzedażą "Ich dziennika"? Ile razy mniejsza
                od "Wyborczej "?
                T:Na okraszonym dziadostwie robi sie szybkie pieniadze ale krotko,
                natomiast ze sa problemy na gieldzie to juz jest znakiem ze ludzie zaczynaja
                myslec .
                > > > > To moglo tez byc powodem niecheci do tej gazety (i calej agory)
                >u znacznej, a nawet coraz wiekszej czesci spolczenstwa.
                > > > "Znacznej a nawet coraz większej" - LOL! Ile klas szkoły realnej masz
                > > skończone ?
                > > T:nie martw sie ty za zadna z tych klas nie zaplaciles .
                > Nie martwię się, ino szydzę z Twojego wykształcenia.
                T:Na temat mojego wyksztalcenia ,jak i mnie samego to mozesz tylko zgadywac ,
                zreszta tak samo jak i co do stron Polski z ktorych pochodze.
                > > > > Musieli zdawac sobie zego sprawe ze to sie moze zle zakonczyc
                >(zreszto zaslyszane ze juz naklady spadaly)wiec postanowili cos z tym
                > zrobic. Odkrywasz prawdy tajemne, które dla pierwszego lepszego inwestora
                >(i nie tylko)są sprawą oczywistą: akcje spadają, zmieniamy szefa. Agora to nie
                >kościół katolicki a spółka giełdowa, nie może zamiatać śmieci pod dywan.
                > > T: : ) Kosciol wielokrotnie przyznawl sie do bledow
                > Szkoda, że po 600 latach, np. jak w perzypadku Kopernika. Zdajesz sobie sprawę
                > że przed Wojtyłą dla Kościoła Katolickiego słońce kręciło się wokół Ziemii?
                >I to jeszcze w 20. wieku?
                T:Kiedy ide do kosciola to ide do Boga a nie do ludzi ,no i dla mnie wszelka
                nauka pochodzi od Boga ktory to wszystko stworzyl tzw kreacja .
                >T: zycze tej gwizborczej , antypolskiej , prozaborczej gazecie ,
                > > > > oraz ich nowemu prezesowi :WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO !
                > > > Wypisz wymaluj polski katolik ze wschodu lub Galicji.
                > > T: pudlo : )
                > Wycinam "ze wschodu lub Galicji" i przepraszam miejscowych.
                > > > ale też w odejściu bardziej umiarkowanej części słuchaczy do mniej
                > > > faszystowskich rozgłośni.
                > > T: Nie martw sie o RM bo to nie twoja sprawa.
                > Niby tak, ale jako człowiek niechętnie patrzę jak Rydzyk robi wodę z mózgu
                >inny ludziom. Żal mi was po prostu.
                T:A nam was zal,jak dajecie sie wrobic w to liberalne "G" i nawet to jeszcze
                oszukane bo na dobry nawoz by sie nie nadawalo.
                Wszystko jest tylko ladnie okraszone i zapakowane, a w srodku pustka i nic
                wiecej.
                Kiedys ten aktor Holoubek skarzyl sie ze w Warszawie nie ma dobrej restauracji:
                "Co otworza knajpe to zlote talerze ,a na talerzu oszustwo : )"
                > > Przemysl lepiej co bylo powodem ze te wasze akcje spadly
                > > i gdzie oraz dlaczego ci inwestorzy odeszli.
                >I: Znowu masz schizofrenię i mówisz do właściciela Wyborczej?
                T:Jesli bronisz tej gazety to masz chyba jakas opinie na jej temat?
                > > Celowal bym w tym ze nie odpowiada im antypolskosc ,antykatolicyzm i wido
                >czna jak w twoim przypadku pogarda dla ludzi pracy z ktorych w koncu zyjesz(c
                > ie)
                > Śmiałem się z Twoich czterech klas podstawówki, a Ty zaraz "pogarda"?
                > > dzieki ktorym sie bogacicie.
                >I:
                > Ja się bogacę dzięki mojej pracy i wcześniejszej inwestycji moich rodziców w
                > moją edukację.
                T:To bardzo ladnie ale nie zapominaj ze zawsze bogacisz sie na kims ,to znaczy
                na klientach ,oraz ludziach ktorzy na ,dla lub na was pracuja.Im nalezy sie ,
                zaplata wdziecznosc i szcunek,a bedzie juz bardzo zle kiedy uznasz ich za
                glopkow na ktorych mozna robic szybkie i latwe piniadze.
                Jesli by ci ne daj Boze takie cos przyszlo do glowy to wroze ze takiego
                interesu dlugo nie poprowadzisz.
                > > Tez podarda dla kraju w ktorym mieszkacie
                >I: Pokaż mi gdzie to wyraziłem.
                T:Kiedy pisales ze chcecie sie odlaczac tylko dlatego ze wedlug ciebie w innym
                regionie jest duzo osob ktore sluchaja RM ,i tym samym sa starsi czy hamulcowi
                czy jak to nas okreslasz?Wypominales tez ze do lekarza chodzimy publicznymi
                drogami i to jeszcze za twoje czy wasze pieniadze!, i tym podobne smieszne
                histerie ktore tu opisujesz ; ).
                Czy ty sam zrobiles juz kiedys chociaz chodnik,albo jako wielce uczony czy
                poprowadziles jakas budowe ze masz prawo takie cos wypominac?
                Ja nie wiem kolego czy ty sobie nie zdajesz jeszcze sprawy z tego jak szybko
                mija zycie?(jak przejsc z kuchni do pokoju).Ty sam za chwile ,tak doslownie za
                chwile bedziesz w takiej samej sytuacji jak oni?A niech nie daj Boze tobie czy
                mnie cos sie stanie ,i co nie przyznasz wtedy sobie prawa glosu ,czy wyrazania
                swoich opni, pogladow ,czy nawet slusznych zadan, i tylko dlatego ze nie mozesz
                pracowac i efektywnie produkowac i placic podatki?Jesli to nie jest pogarda to
                moze ta nowoczesna demokracja?,czy tez jeszcze w wyniku jakiegos niedorosniecia
                takie poglady potrafisz glosic -co?
                Jakolwek masz tu na koniec z Naszego Dziennika o katolickim biznesie.
                Powinienes czytac nawet jesli ne lubisz,bo zawsze cos sie wiecej dowiesz
                o swoich wrogach , oraz o wrogach tego pracujacego ludu miast i wsi .
                I to sam na wlasne oczy sie przekonasz ,a nie tylko za posrednictwem GW.
                www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070721&id=my17.txt
                www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070721&id=my18.txt
                www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070721&id=main
                • lmblmb O. Rydzyk robi Cię w balona. 25.07.07, 15:46
                  tychik1 napisał:

> Pofatyguj sie kiedys na takie kolko maryjne czy lokalne zebranie rdziny RM
                  > a zobaczysz jak ci sie oczy otworza.

Zakładam, że nie żartujesz. Odpowiem więc poważnie. Oczy otwierały mi się
                  wielokrotnie, aż w końcu opuściłem Kościół Katolicki (chyba bez żalu z ich
                  strony - 6 lat musiałem czekać żeby mnie ochrzcili, chyba od razu czuli że się
                  nie opłaca ;).

Ale teraz już na poważnie, każdy z was opowiada to samo: idź do kościoła,
                  otworzysz oczy. No więc odpowiadam Ci, że już tam byłem, i wyszedłem mało
                  zachwycony. Tobie też radzę nabrać dystansu do tego, w co wierzysz - może nie
                  koniecznie rezygnować, ale przynajmniej miej świadomość z kim masz do czynienia,
                  bo inaczej na łożu śmierci możesz obudzić się z ręką w nocniku. Co zrobisz
                  (moralnie) kiedy jednak przewały Rydzyka wyjdą na światło dzienne? Popatrz na
                  to: jeszcze 15 lat temu działały organizacje mafijne, które robiły grube
                  przewały, o których teraz nawet najlepszy boss mafijny nie będzie śnił. Po
                  prostu warunki się zmieniły. To samo czeka Rydzyka: ktoś kiedyś w końcu
                  przyskrzyni go za te nierozliczone dotacje, za te zmarnowane pieniądze na
                  giełdzie, za antysemickie komentarze, czy też za cokolwiek innego.

Jak wtedy będziesz się czuł? Wymyślisz kolejną bajkę o "układzie"?

Jestem pewien, że mimo Twoich szumnych deklaracji o poparciu dla Rydzyka gdzieś
                  w głębokiej świadomości zdajesz sobie sprawę z tego, że są rysy na charakterze
                  tego człowieka. Tylko nie pisz mi, że nie ma świętych - to wiem, ino Rydzyk
                  oddalił się za bardzo w stronę grzechu. Za następne 15 lat może się okazać, że
                  Rydzyk jednak nie był tym idealnym pasterzem... Wtedy będziesz się czuł jak idiota.

Jak wcześniej mówiłem, główny zarzut pod adresem RM to manipulowanie ludźmi,
                  którzy zagubili się w nowej rzeczywistości. Zamiast im pomagać, Rydzyk żeruje na
                  nich.

Życzę miłego dnia.
                  • tychik1 Re: O. Rydzyk robi Cię w balona. 26.07.07, 06:50
                    Moze to bedzie dobra odpowiedzia:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=66139258&a=66193845
                    Dodam do tego jeszcze ze oprocz prezydentowej krytykuje tez Rydzyka
                    (a w zasadzie redakcje)za brak forum na stronie Naszego Dziennika.
                    No i taka strona powinna byc zywa ,na okraglo 7 dni najnowsze wiadomosci,
                    a sam dziennik ukazywac sie tez w Niedziele.
                    Takie podejscie przyciaga dyskutantow zwlaszcza mlodych i tym samym czytelnikow,
                    a ND musi to zrozumiec jesli chce byc konkurencyjny przykladowo do takiej GW.
                    Nie mam jednak do zarzucenia Rydzykowi zadnych dzialan niegospodarnosci czy
                    nawet przestepczych,bo ze wszystkiego sie wytlumaczyl.Sam dawalem na stocznie,
                    zwrotu nie zazadalem(wszyscy mogli),a wydaje mnie sie ze wyszla z tego szkola
                    medialna : ) .Jakkolwiek nie przejadl,nie przepil i nie przehulal,a jak to
                    kiedys zrobi to wtedy sie dopiero odpowiednio ustosunkuje.
                    Jesli chodzi o Giertycha to nie moge zrozumiec jego negatywnego stosunku
                    do PiS ,i to pomimo tego ze zawsze glosowalem na LPR.
                    Nie mozna byc w koalicji i jednoczesnie ja krytykowac.
                    O lekturach wiem niewiele zwlaszcza o tym Gombrowiczu,niemniej jednak
                    od moich przyjaciol dowiedzialem sie ze jest tam w szkole zupelnie niepotrzebny.
                    Podziwiamy tez uparta i do konca walke Giertycha o ten kanon lektur i to juz
                    nawet z wlasnym rzadem(popieramy tez mundurki w szkolach)! Ten czlowiek jest
                    napewno dobrej woli,ale niedoswiadczony, i zamiast isc na blizsza wspolprace z
                    PiSem to doprowadzil do czegos takiego.
                    Nie mysle jednak mozna go juz calkowicie przekreslac jako polityka.
                    Jest mi bardzo przykro z tego powodu ,ale musze niestety tym razem zaglosowac
                    na PiS ktory jest bardziej skuteczny.
                    To wszystko bo juz sie rozpisuje wiec
                    Pozdrawiam
                    www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070726&id=my11.txt
    • dr_schab "Teraz telewizja" ? 27.07.07, 22:13
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka