Dodaj do ulubionych

Co tu dziś tak cicho ?

15.11.07, 12:59
Wszyscy na S-kach, przygotowują listy potencjalnych zakupów co by
wieczorkiem poszaleć w marketach ?
Czy wszyscy na kasowym zastanawiają się od kogo ewentualnie pożyczyć
pare groszy na święta ?
Obserwuj wątek
    • violinist4 Re: Co tu dziś tak cicho ? 15.11.07, 13:29
      a kto Ci pożyczy !?
      jak wszyscy na kasowym.. ;)

święta w Anglii !
      • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 15.11.07, 13:38
        Próbuj wśród tych którzy dzisiaj siedzą na S-kch.
        Jednego mogę Ci podpowiedzieć - niejaki Prendi.
        • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 10:06
          No właśnie - co tu tak cicho
          js.2 jesteś na stanowisku
          żeglarzu biotek Ci głos odebrał - nie martw się, zarobisz!
          • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 10:11

Komentarze

Giełda: Stare podzielenie rynku (WIG20: 3499 k 06/07)
            Krzysztof Łucjan - DM Penetrator - 16 Listopada 2007 10:08

WIG20 jak pozostawał stabilny, tak dalej pozostaje, ten indeks jest pod potężną
            jeszcze opieką i nic nie wskazuje na to, aby miało się to zmienić...

To na pocieszenie
          • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 10:12
            Jestem, z grubą pozycją nr 3.
            Sam PKN może moich ewentualnych L-ek nie utrzymać.
    • violinist4 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 10:14
      w dupie z biotkiem - niech se spada !
      mam już kilka lepszych pomysłów..
      • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 10:18
        No to dawaj- zdradzaj
        czy to tajemnica
        • violinist4 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 10:21
          ee..

bo znów nie wyjdzie.. ;)
          • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 10:23
            ee.... czyżby Elek ?
          • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 10:26
            kusi Cię eurofaktor ?
            • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 10:29
              a może spółka w której siedzi pani Ela S. ?
              • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 10:37
                violinist4, no dawaj swego faworyta.
                Jak już kupiłeś nie myśl o zapeszaniu, pomyśl o naganianiu.
                • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 10:45
                  dawaj dawaj;)
                  Furman ostatnio naganiał na jupitera - pakował PKCem po 6zł
                  U Ciebie będzie na bank lepiej;)
                  • violinist4 siedzę w trzcince.. 16.11.07, 10:54
                    ha,ha - spółek na "e" jest ponad dwadzieścia.. ;)
                    w tym, na obecną chwilę, jedna rosnąca; sztucznie, bo sztucznie, ale
                    rosnąca..
                    doszła do ciekawego oporu - 76,4% fibo między najniższym a
                    najwyższym pkt. ma bardzo ciekawy ff, ale wciąż zbyt wysokie C/Z,
                    przy czym bardzo "kiepskie" kwartalne, przy czym tradycyjnie
                    najlepszy IV kwartał..
                    korzystne jest to, że wskaźniki próbują zajrzeć, co tam w piwnicy..

zanęciłem sobie, zasadziłem się w trzcince i spokojnie obserwuję
                    spławko..
                    citro - jaka zanęta jest najlepsza.. (?)
                    ja jadę na dżekonki i chlebek.. ;)
                    zobaczymy..

a reszta po swojemu - patrzę na szmaty i czekam na grubasów..

ps. wy szybko zajarzycie, ale tam nie rozpowiadajcie jak można - bo
                    znów mi nie wyjdzie, i znów będę musiał zaśpiewać sobie
                    piosenkę "Znowu w życiu mi nie wyszło".. ;)
                    PZDR
                    • js.2 Re: siedzę w trzcince.. 16.11.07, 10:56
                      Domyślam się że to eTalex.
                    • violinist4 Re: siedzę w trzcince.. 16.11.07, 10:56
                      o !
                      już nie rośnie - a tak ładnie wyglądała na tle rynku..

ale spoko - będziecie mieli trudniejszą zagadkę..
                    • aloha11 Re: siedzę w trzcince.. 16.11.07, 11:16
                      a mnie korci lubawka ale boje się, że sobie łapki potnę:(
                      tak na poważnie to zaczynam skupowac oktave, może na te czasy okazać
                      się całkiem nie najgorszą inwewstycją. PZDR

Mario
                      • citro1 Re: sennie.. 16.11.07, 11:28
                        mija druga godzina handlu ,a na wig20 180mln. - 90 w jedną stronę
                        indeks sobie siada pod własnym ciężarem
                        zabawa w kotka i myszkę;)
                      • violinist4 Re: siedzę w trzcince.. 16.11.07, 11:31
                        lubawka tak, tak !
                        też się gapię.. ;)

jest coś w tym, tylko moim zdaniem, nie wiem, czy tam najpierw
                        wykluć się jakaś baza nie musi (konsolidacja) bo żeby to ruczyć, to
                        chociaż trochę "silnych" rąk jest potrzeba..
                        (moim zdaniem)
                        ale w stronę groszówek sunie, jak cholera !

PZDR
                        • violinist4 aloha, jak myślisz.. 16.11.07, 11:33
                          ten bioton, to po 0.5 będzie, czy to mażenia ściętej głowy.. ;)

ha,ha - ale by były jaja !
                          • citro1 Re: aloha, jak myślisz.. 16.11.07, 11:40
                            50gr hehe - to na starą cene daje 7zł
                            Rychu jeszcze przy tej cenie zarabia i ci co kupowali na samym początku
                          • aloha11 Re: aloha, jak myślisz.. 16.11.07, 13:00
                            wyciągam po biotka łapy ale żona leje mnie po nich i każe czekać na
                            te 0.50....sam już nie wiem, co robić:)
                            Teraz na rynku tyle okazyji, co u mnie w M1, tylko nie wiadomo czy
                            to jeszcze promocja, czy juz wysprzedaż posezonowa:) Stawiam jednak
                            na 8 i juz się troche zapakowałem. PZDR

Mario
    • violinist4 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 13:07
      no zobaczymy jak TYM RAZEM to wyjdzie.. (?)
      w każdym razie, teraz jest to ta bardziej przez Ciebie zakładana
      przedziałka cenowa..

PZDR
      • aloha11 Re: Co tu dziś tak cicho ? 16.11.07, 15:50
        lubawa zapakowana po cichu przed żonką.........biotka jak na razie
        nie ruszam. Jak odjedzie to co mi tam:)

Mario
        • veron202 Re: Co tu dziś tak cicho ? 17.11.07, 15:07
          aloha jak 8NFI i lubawa przez kilka ostatnich sesji beda szły do
          góry,to powiem ze potrafisz zarobic nawet w bessie.
          • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 10:39
            Witam!
            patrząc na nasz rynek terminowy można odnieść wrażenie,że windziarzowi urwała
            się wajcha.
            Baza +20 i za pół godziny -20
            emocje!!
            • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 10:49
              Citro1, co tam w portfelu ?
              U mnie małe L, ale załapałem się dziś na "promocję", po 3520.
              Czasem lepiej być ślimakiem.
              • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 10:55
                Dalej eLki - tylko trochę tańsze.
                Na serii H wziąłem eSki po 3540 /dali:)/,ale za szybko zamknąłem /3525/
                Taka tam zabawa
                • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 11:32
                  Giełda: Chwila spokoju, ale.... (WIG20: 3494 k 96/97)
                  Krzysztof Łucjan - DM Penetrator - 20 Listopada 2007 11:15

No właśnie, niby dramatu nie ma, ale patrząc na statystykę 80% spółek zniżkuje.
                  WIG20 pozostaje świętą krową , bo tutaj nie ma większego procesu umarzania...

są misie,są byki,znajdzie sie parę baranów -to czemu i święta krowa nie może być;)
                  • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 11:44
                    Czy barany to otwierający dzisiaj L-ki ?
                    • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 11:51
                      barany kupują na szczytach,a oddają na dołkach i jak to w stadzie bywa ,w jednym
                      momencie próbują przejść przez wąskie drzwi
                      odruch stadny
                      • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 12:00
                        Kupiłem prawie na szczycie, nie oddałem na dołku, czyli
                        co ....owieczka ?
                  • zawodowiec4 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 11:47
                    Bez pozycji. Szkoda czasu na kopanie - jak pisze Citro za dużo
                    emocji. Lki po przebiciu w gorę 3.550 pkt na wig20. I to na dłużej.
                    Na razie mam tpsa - to dość dobrze wygląda.
                    Ale walka jakaś tam jest - LOP rośnie, coś sie w końcu dzieje na
                    kontraktach. Na czuja wygląda mi to na akumulację.
                    Dla czytających po angielsku polecam analizę sol palhy na financial
                    sense on line. To taki dziwny gość. Nawet bardzo dziwny. Ale jest
                    dobry. I co on teraz pisze ? Pisze o ataku i przebiciu szczytów na
                    amerykańskich indeksach. Pierwszy w kolejce indeks utilities. Potem
                    transport a potem dow jones. A po wyjściu w górę totalny zjazd (dow
                    jones na 10.000 pkt). Szczegóły w artykule. Bardzo dziwna analiza.
                    • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 12:00
                      Mamy południe i nie całe 200mln na wig20
                      wiejski bazarek
                      idę na spacer szkoda oczu
                      • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 15:07
                        To teraz tylko ustawiacze rozciągną bazę na 20/30pkt i mamy jazdę koszykarzy.
                        Jeszcze trochę trzeba poczekać
                        • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 15:17
                          Jam nie doczekał.
                          Właśinie odpalił mi stopik na 3523
                          • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 15:20
                            odpalił to odpalił;)
                            rynku nie zamykają
                            • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 15:26
                              Ale jak wytłumaczyć żonie po jaką cholerę siedziałem cały dzień
                              przed kompem ?
                              • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 15:31
                                no tak - to jest problem;)

może ją poproś o wskazówki/kobiety mają dobrą intuicję/,a w razie strat
                                to wiesz - nie będzie marudzić
                                • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 15:47
                                  Biotonek wraca do łask ?
                                  Znudziły się Systemy i Próchniki ?
                                • zawodowiec4 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 15:50
                                  No, dziwię się. Co inteligentny człowiek robi przed komputerem cały
                                  dzień ? Ja darowałem sobie. Taka konsolidacja może jeszcze potrwać
                                  bo szkody w psychice graczy są straszne. Teraz wszyscy sie boją
                                  spadków czyli spadków pewnie nie bedzie ale i wzrostów też może nie
                                  być.
                                  Obserwuję za to usa - tam też konslidacja.
                                  • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 16:04
                                    A jak się tu oderwać jak tak ładnie mrugalą cyferki.
                                    Czerwono, zielono, czerwono.....

Jeszcze chwila i chłopaki zrobią na FW nową podłogę.
                                    • citro1 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 16:12
                                      No to mamy wymęczone wybicie,kasa mała ;(
                                      • js.2 Re: Co tu dziś tak cicho ? 20.11.07, 16:33
                                        Zastanawiam się, ile trzeba by ruszyć szerokim rynkiem ?
                                        Tak z +10% na W20 w 3-4 sesje wystarczy ?
                                        • violinist4 zagwostka.. 20.11.07, 22:40
                                          czy mi się wydaje, czy ostatnimi czasy, to USA jadą pod nas a nie na
                                          odwrót..
                                          bo mam jakieś nieodparte wrażenie, że już kilka ładnych razy
                                          wyprzedziliśmy (wyprzedzaliśmy) ruchy za oceanem..

dziwne..
                                          PZDR
                                          • citro1 Re: zagwostka.. 21.11.07, 15:04
                                            Witam Panie i Panów inwestorów:)

baza na +20pkt - jutro wolne za oceanem.
                                            Chyba grubaski zapraszają arbitraż do gry /cztery tygodnie do wygasnięcia/ gra
                                            warta świeczki dla arbi.
                                            Coś tak mi sie wydaje,a Wam??
                                            • fular1 Re: zagwostka.. 21.11.07, 15:09
                                              wigusia 20 wyciagna a reszta rynku sikiem prostym. przyroda.
                                              • violinist4 Re: zagwostka.. 21.11.07, 15:54
                                                ale nawet sik prosty sięgnie kiedyś bruku..
                                                (chyba)

przy okazji - nie wiecie, jak tam notowania TYTANU..?!
                                                tak na chłopski rozum, powinien bić wszelkie rekordy - WSZELKIE !

PZDR
                                                • citro1 Re: zagwostka.. 21.11.07, 16:04
                                                  I dobrze mi się wydawało - grubaski się szykują na północ,a ja z nimi:)
                                                  • violinist4 Re: zagwostka.. 21.11.07, 16:08
                                                    uff..

bo zapas tytanu mi się kończy..
                                                  • futurek1 Re: zagwostka.. 21.11.07, 16:53
                                                    stockcharts.com/charts/gallery.html?$TNX
                                                    jak tu zaczna zawracac to znaczy ze z Grubaskami pojdziemy znowu pod szczyty a
                                                    patrzac na weekly az sie prosi o odbicie
                                                  • citro1 Re: zagwostka.. 22.11.07, 13:58
                                                    Witam!
                                                    No to mamy małe wzrosty:)
                                                    wig20 się chce zrównać z m/wig40 - co myślicie o tym?
                                                  • alinka102 Re: zagwostka.. 22.11.07, 14:28
                                                    może tak być
                                                    mwig40 jeszcze tylko troche spadnie i będą równe
                                                    a potem zgodnie pojadą na 3300
                                                  • citro1 Re: zagwostka.. 22.11.07, 16:18
                                                    fiu fiu fiu.. jakie odbicia na maluchach
                                                    dwucyfrowe nawet sie zdarzyły i to kilka

Żeglarzu jak tam dzisiaj humor - lepiej??
                                                    czy lepiej nie pytać:)
                                                  • citro1 Re: baza 22.11.07, 16:25
                                                    I mamy baze na +32 hehe
                                                    jak ładnie zapraszają arbi:)
                                                    robią to w bardzo czytelny sposób - ustawiacze z kasą
                                                  • js.2 Re: baza 22.11.07, 16:31
                                                    Citro1, L-ki zamknięte ?
                                                    Rano zamknąłem wczorajsze S-ki, a pod koniec wziąłem nowe, znów w
                                                    promocji 3570.
                                                  • alibabka8 Re: baza 22.11.07, 16:37
                                                    kto to taki ten żeglarz? Czy to może jakieś hasła?
                                                  • citro1 Re: baza 22.11.07, 16:39
                                                    Cały czas na eLkach - oczywiście bawię sie w DT,ale cały czas do góry.

a u Ciebie eSki w promocji??
                                                    no nie wiem czy dobrze robisz /musisz się ze mną kopać;)/
                                                    LOP do góry o 4k ,jak dla mnie to szykują sie do ataku,na razie spokojna
                                                    akumulacja - ale może jestem w błędzie
                                                    pzdr.
                                                  • futurek1 Re: baza 22.11.07, 17:32
                                                    wyglada ze jeszcze ze 100p mozemy podskoczyc 660-70 ale jak Alinka pisze 3300
                                                    powinnismy jeszcze przed wlasciwym odbiciem obejrzec a baza jak 40p bedzie to z
                                                    L czas wyskakiwac :-)
                                                  • tom8010 Re: baza 22.11.07, 17:50
                                                    ja tam swoja elke dzisiaj zamknalem po 3592 (na kasowym 60min
                                                    swiecowy linia oporu) zysk skasowany i trzeba odpoczac.
                                                    pozdro
                                                  • violinist4 zerwało mi cumy.. ;) 23.11.07, 02:09
                                                    a ja, dopierutko co żem zacumował jacht (czytaj: wróciłem z
                                                    chałtury) i patrze, że mi chyba cumy zerwie.. ;)

aż Ty !
                                                    ile żem się i tu, i tu nakosił.. ;)

mogę iść spać !

DOBRANOC !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka