bzyczek69 11.03.08, 11:49 chce zainwestowac na gieldzie ktos mi może powiedziec od czego zacząc???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: inwestycja 11.03.08, 12:09 od kursu- chocby weekendowego ( np na akademiach ekonomicznych) od zakupu książek i kilkumiesięcznego sycenia się wiedzą, poźniej od uztalenia zasad...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bzyczek69 Re: inwestycja 12.03.08, 08:45 Dzięki kolego. nawet nie podejrzewałem że jakies kursy są. a co do książek pewnie jest sporo tytułów. Możesz polecic jakis? i jeszcze o jakie zasady chodzi? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_male Re: inwestycja 25.03.08, 20:52 Same książki nie wystarczą, trzeba śledzić aktualne wiadomości w prasie i internecie oraz sytuację na giełdzie. Ale wiedza teoretyczna tez jest potrzebna i to nie tylko na temat inwestycji ale generalnie z dziedziny finansów i tu podręczniki na pewno się przydadzą, ale jeśli nie chcesz wydawać kasy na książki, to przecież wszystko znajdziesz w necie. Z portali to zdecydowanie polecam Ci www.zrozumfinanse.pl, bo tam znajdziesz wszystkie istotne informacje wyjaśnione w bardzo przystępny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany2 I oczywiście zgłosić się do pana Kluzy 25.04.08, 00:59 On wyjaśni dlaczego instytucje finansowe nie powinny płacić dywidendy. Na inwestorów w USA po tej wypowiedzi padł blady strach.... Odpowiedz Link Zgłoś
wuli Re: inwestycja 26.03.08, 00:36 Na poczatek ksiazki: - "Zawod inwestor gieldowy" - "Inteligenty inwestor" Ta pierwsza o analizie technicznej, a druga o fundamentalnej. Poczytaj i sprawdz ktora metoda Ci bardziej odpowiada. A zasady? Chodzi o wypracowanie swojej metody gry. To zajmuje lata i pewnie nigdy sie nie konczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alta-3 Re: inwestycja 26.03.08, 11:25 Na początek ksiązka - pt."Zawod inwestor gieldowy". Następnie odwiedzaj takie strony z danymi na temat GPW oraz samych TFI-mam na mysli gazeta.pl, bankier.pl, money.pl, parkiet.com.pl, union-investment.pl-zakładka KlubUniona, biznesforum.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany2 Debil 25.04.08, 01:00 i na końcu wyślij go jeszcze do ambasady KRL-D w Warszawie żeby poprosił o azyl polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
bukmacherka666 Re: inwestycja 26.03.08, 19:11 Cóż mogę napisać, może to co zwykle...Odsyłam do fachowej literatury. Konieczna jest choć ogólna orientacja w temacie. Kłaniam się , pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany2 Najpierw nie ćpaj a potem nie pij 25.04.08, 00:57 a następnienie kradnij wiedzy...to tyle Odpowiedz Link Zgłoś