Dodaj do ulubionych

każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza...

08.10.08, 09:14
... ale dzisiaj to już chyba przesadziłam
Obserwuj wątek
    • pewnie83 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 09:34
      Witaj,
      Też tak chce ;] Zdradz mi swój złoty środek?

Pozdrawiam i ciesze sie z Twoich sukcesów.
    • ewa9000 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 09:38
      odwracasz jutro na L ?
    • citro1 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 09:38
      hehe...

witam,to co dzisiaj obstawiasz.Ja sobie wziąłem L na otwarciu - stopik płytki
      jak na taka zmienność(50pkt) i nogi na stół.
      Może jakaś wyspa odwrotu jutro z rana:)
      • pewnie83 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 09:51
        Do Citro1, od razu mówie że się nie znam, tylko pytam (na razie
        jestem na poziomie nauki ), dlaczego na otwarciu dales L-ke ? a nie
        S-ke jak wig20 leci na łeb na szyje, przecież 2067,52 ptk jest
        dzisiaj realne.
        Z góry dzieki za odpowiedz
        • citro1 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 10:06
          Masochista ze mnie :)

a na poważnie,to gram pod wyprzedanie rynków i totalny pesymizm.Teraz mamy taki
          czas i takie poziomy ,gdzie S i L są ryzykowne.
          Czy zarabie na tych L - tego na teraz nie wiem.Wiem natomiast,że ryzyko straty
          50pkt nic wielkiego mi nie zrobi.
          Jak zarządzasz odpowiednio swoim kapitałem,to pomyłki sa wkalkulowane w strategię.
          A Twoim zdaniem S na otwarciu jest taka pewna??
          Po 100 pkt to tylko Alinka:)

• pewnie83 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 11:12
            Jednak z Alinka mieliscie racje ;]
      • alinka102 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 09:59
        dzisiaj wolę pogrywać elkami
        eski wycisnęłam ostatnio już do granic przyzwoitości
        w tej chwili wg mnie spełnione są psychologiczne warunki do (
        przynajmniej krótkotrwałego ) odbicia
        bo wszyscy liczyli że nastąpi ono wczoraj lecz to był niewypał i
        dziś nastąpiło ciekawe przegięcie pały
        wchdzie w elki po 2110
        • citro1 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 10:24
          Alinka ja wezmę następne eLki ,ale jak przejdą otwarcie.
          Po 2135 z limitem aktywacji już stoją
          • alinka102 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 10:37
            odpowiedziałam ci w osobnym wątku bo tu mnie zablokowali
            • alinka102 już mnie odblokowali 08.10.08, 10:44
              ... ale jednak ludzie Krauzego są wszędzie:)

weszłam w elki przy 2110 i trzymam:) gadanie o okazji do zakupów z
              powodu fatalnych
              nastrojów ( które było tu tak modne ) - wg mnie dopiero teraz ma
              jakiś sens
              a nie wiosną - gdy byłam wyśmiewana za twierdzenia że indeksy są
              jeszcze BAAAAAARDZO wysko i że jeszcze DUUUUUŻO zjazdu przed nami

hehe:) a może ktoś mi powie że nie miałem też racji co do Biotka i
              zagrania Krauzego o którym mówiłam od początku gdy tylko Rysiu
              rozpoczął ten swój kolejny ( zabawny i czytelny dla mnie od samego
              początku ) przekręt w swoim stylu:)
              nie wiem jak można nie widzieć niektórych oczywistych rzeczy i dawać
              się tak nabierać:)

• misty_zwany_krawcem Re: już mnie odblokowali 08.10.08, 11:00
                bierta longi, garściami longi , całe wywrotki longów, prosze....
                bo moje papiery sa na granicy stoplosów, a jak tak bardzo nie lubie tracić....:))
              • alinka102 i wystarczy:) 08.10.08, 11:02
                zamknęłam te elki przy 2140
                zysk 30 pkt przy takim rozchwianym rynku to wystarczy i na większe
                ruchy teraz nie liczę
                • misty_zwany_krawcem Re: i wystarczy:) 08.10.08, 11:05
                  no co ty nie wygłupiaj się. Zaraz bedzie totalne uderzenie.
                  Trichet obniży stopy, Ben obniży stopy, Skrzypek też nie w ciemie bity...jeszcze bedzie wspaniale....:))
                  • alinka102 Re: i wystarczy:) 08.10.08, 11:09
                    hehe:) a wiesz że to może być powód do kolejnego ruchu w dół ?
                    obecnie działają takie paradoksy
                    ja na razie obserwuję
                    • citro1 Re: i wystarczy:) 08.10.08, 12:14
                      hehe no nie Alinka!! zaskakujesz mnie 30pkt? wirtualnie kasujesz po 100 i wiecej
                      ,a w realu tylko 30:)

Ja po spacerku i stopek przeniesiony na dzisiejszy dołek.
                      • alinka102 Re: i wystarczy:) 08.10.08, 12:34
                        po 100 pkt ( i więcej ) to kasowałam do dzisiaj a czy wirtualnie to
                        zobacz sobie w historii forum
                        a od dziś to przecież powiedziałam jasno że zaczynam pogrywać na
                        elkach
                        ale nie ufam tym zwierzakom dlatego zamierzam na początku
                        wyszarpywać nimi mniejsze porcje... 20,30 pkt przy takim pojebanym
                        rynku wystarczy

• citro1 Re: Alinka 08.10.08, 12:38
                        To tak na marginesie Twojego wyższego wątku.

Indianie mawiali do białych - "wy macie zegarki,a my mamy czas"
                        Ty masz rację,a ja mam kasę:))

• alinka102 Re: Alinka 08.10.08, 12:53
                          ostatnio nie chce mi się tu zbytnio gadać bo nie mam czasu ale za to
                          mam kase
                          • citro1 Re: Alinka 08.10.08, 12:58
                            no to super - kasa jest w tym biznesie najważniejsza ( w zyciu codziennym juz
                            tak nie sądzę)

A racje to można sobie w kibelku powiesić.
                            • citro1 Re: zyski trzeba chronić 08.10.08, 13:03
                              więc stopik przesuwamy na 2148 i nogi na......
                              • citro1 Re: zyski trzeba chronić 08.10.08, 14:12
                                I realizować - połowa poszła po 2250,a na reszcie stopik na 2199 i niech pan
                                rynek rozstrzygnie .
                                obrót całkiem spory,to może być sesja odwrotu.
                                • alinka102 Re: zyski trzeba chronić 08.10.08, 14:32
                                  może też być pułapka

swoje ranne elki dzisiaj zamknęłam 100 pkt za nisko
                                  ale itak nie mogę się do nich przekonać:)
                                  • alinka102 Re: zyski trzeba chronić 08.10.08, 15:19
                                    ustawiłam sidła na eski w punkcie wczorajszego zamknięcia i poszłam
                                    sobie bo nie bardzo wierzyłam że je złapię
                                    wracam i widzę że przez ten czas nie tylko je załapałam ale byłam
                                    już nawet 30 punktów w plecy
                                    teraz je jednak zamykam z 60 pkt zysku:) przy 2160

czyli na eskach zarobiłam dziś 2 razy więcej niż na elkach
                                    dlaczego ? bo bardziej im wierzę a poza tym trend jest trend
                            • ewa9000 Re: Alinka 08.10.08, 13:04
                              niemcy dzisiaj od rana trąbią w TV że wszystkiemu winni chciwi
                              bankowcy i spekulanci na shortach. Nie zdziwiłabym się jakby
                              zabronili shortować wszystko, nie tylko banki . To oczywiście
                              wywołałoby spektakularny up, poparty np. obniżka stóp procentowych
                              w Eur.
                              • citro1 Re: stopy w dół 08.10.08, 13:08
                                No i zrobili zorganizowana akcję.
                                Ami dobrze wyniuchał :)
                                • pewnie83 Re: stopy w dół 08.10.08, 15:03
                                  Ile citro1 udalo Ci sie dzisiaj wyciagnac punkcików ?? Bo juz
                                  pozycje pozamykane/
                                  Chyba dobry dzien miales, ze 180ptk pewnie
                                  • alinka102 Re: stopy w dół 08.10.08, 15:27
                                    tylko ? no co ty ? Citro ci zaraz wyliczy:
                                    150 od min do max na elkach
                                    plus 100 z max do 2150 to jak narazie 250 punktów
                                    a przecież citro ciagle jeszcze dziś deytreduje:) i to nie koniec

ja natomiast zarobiłam dziś tylko 30 to 60 = 90 pkt a więc zaraz
                                    przy 2180 wejdę raz jeszcze w elki żeby było równe 100 - jak to mam
                                    w zwyczaju
                                    • pewnie83 Re: stopy w dół 08.10.08, 15:36
                                      heheh bardziej realne chyba jest to twoje 100 ptk ;]
                                      No nic ja tak analizuje te wasze otwieranie i zamykanie pozycji i
                                      mam nadzieje ze sie czegoś naucze nowego ;]
                                      • citro1 Re: Pewnie 08.10.08, 15:55
                                        Taka sesja jak dziś,zdarza się raz na parę lat.Pisałeś,że sie uczysz.
                                        Masz dobrą lekcję.
                                    • citro1 Re: stopy w dół 08.10.08, 15:51
                                      citro nic nie musi wyliczać! citro nie pisze po to by sie tu
                                      przechwalać!kontrakty to syf i raczej przestrzegam niż zachęcam,a takie bajki
                                      jak pisze Alinka są dla grzecznych dzieci.
                                      Kiedys juz ja mianowałem "kierownikiem wodospadu" leje wodę na okrągło:)
                                      Moje ruchy sa podawane w czasie rzeczywistym ,a Alinka raz pisze:
                                      z pozycją nie zostaję na noc (wiadomo jaki rynek),a za pare dni jak mamy lukę,to
                                      oczywiście Alina kasuje swoje 100pkt.Troche to smieszne,skasować ponad 100pkt i
                                      uciekać po 30 ,ale nich jej będzie:))
                                    • alinka102 Re: stopy w dół 08.10.08, 16:08
                                      no te elki wzięte po 2180 zamykam teraz po 2230 i mam kolejne 50 pkt
                                      zysku co daje 140 pkt ( czyli moje ulubione 100 z nawiązką ! )

ale tak jak mówi citro tak zmienne sesje to rzadkość a co do
                                      realności moich ruchów to niech sobie sprawdzi w czasie rzeczywistym
                                      i nie pieprzy głupot że zmyślam
                                      • citro1 Re: stopy w dół 08.10.08, 16:20
                                        zapomniałaś o porannej luce,tak ładnie Cię zbudziła:)
                                        papa miłego dnia
                                        • alinka102 Re: stopy w dół 08.10.08, 20:17
                                          owszem, ale poranne luki zaliczam do bilansu poprzedniego dnia
                                          z nią dzisiaj by mi wyszło 140+ luka 80=220 punktów

ale ta luka to było dla mnie całkowite zaskoczenie na plus
                                          wczoraj nie zrealizowało mi się zlecenie na fiksingu i byłam
                                          wku...ona bo pewna że przez to wtopię
                                          bo normalnie - teraz - nie zostawiam otwartych pozycji na drugi
                                          dzień chyba że się nie zamkną po 16:20

miałam zamiar zamknąć tę wczorajszą eskę dziś na samym początku ze
                                          stratą a tu proszę... patrzę - i znów jestem bogatsza od samego
                                          rana - i to mimo woli !:)

no ale nie często Japonia spada o 10% i nie często są u nas takie
                                          sesje że z palcem w dupie zgarniam 140 pkt w trakcie
                                          wku...am się tylko bo itak można było 200 pkt więcej zgarnąć i mieć
                                          340 a nie moje biedne 140
                                          jak ja tak nie lubię ! cały ruch 100pkt w górę i 100 w dół odbył się
                                          beze mnie ! pie...na szurelnia !

• alinka102 Re: i wystarczy:) 08.10.08, 21:07
                    no fakt - było
                    ale po 2 godzinach wrociliśmy na takie same poziomy jak przed
                    uderzeniem - jakby się nic nie stało:)
                    hehe... a tak czułam że te cięcia stóp - zeby było smieszniej - nic
                    nie dadzą i miałam rację
                    tylko żal że te 100 pkt w gore i 100 w dół mnie ominęło
                    trudno... załapało mi się standardowe 100 z 40 pktową nawiązką...
                    ochłapy

no ale mam nadzieję ze teraz codziennie byle bzdet będzie wywoływał
                    taką huśtawkę
                    jutro np - wszyscy obstawiają dzień odwrotu a więc pewnie h...... nie
                    będzie - ale co natrzaskają panikarzom stopy to będzie moje:)
                    żeby tylko po głupie 100 pkt człowiek nie musiał czekać po 2-3 dni
                    ale najwyżej 2-3 godziny... inaczej szybciej wydaję niż tu zarabiam
    • adamlysy Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 09.10.08, 00:40
      Bogatsza może i tak, bo to wymierne. W piękno bardzo wątpie...
    • par-ob Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 10.10.08, 13:07
      www.stockwatch.pl/forum/Default.aspx?g=posts&t=157
      • mamograf Re: nie ma siły spadnie jeszcze jak nic 10.10.08, 13:11
        Przecież takiej bazy to chyba nawet przy największych wzrostach i
        optymizmie nie było. Alinka możesz być jeszcze bogatsza (ja też bo
        zawsze byłem misiem). Nie wiem jak ty ja czekam na odrócenie bazy. W
        końcu nadzieja zawsze umiera ostatnia.....
    • trader64 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 10.10.08, 19:14
      alinka102 napisała:

> ... ale dzisiaj to już chyba przesadziłam

alinka, pięlniejszy to może nie jestem ale bogatszy - tak

umówimy się na sex ?
      • alinka102 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 10.10.08, 22:37
        z tobą ? a pupa ci się po ostatnim seksie już zagoiła ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka