alinka102 08.10.08, 09:14 ... ale dzisiaj to już chyba przesadziłam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pewnie83 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 09:34 Witaj, Też tak chce ;] Zdradz mi swój złoty środek? Pozdrawiam i ciesze sie z Twoich sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9000 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 09:38 odwracasz jutro na L ? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 09:38 hehe... witam,to co dzisiaj obstawiasz.Ja sobie wziąłem L na otwarciu - stopik płytki jak na taka zmienność(50pkt) i nogi na stół. Może jakaś wyspa odwrotu jutro z rana:) Odpowiedz Link Zgłoś
pewnie83 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 09:51 Do Citro1, od razu mówie że się nie znam, tylko pytam (na razie jestem na poziomie nauki ), dlaczego na otwarciu dales L-ke ? a nie S-ke jak wig20 leci na łeb na szyje, przecież 2067,52 ptk jest dzisiaj realne. Z góry dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 10:06 Masochista ze mnie :) a na poważnie,to gram pod wyprzedanie rynków i totalny pesymizm.Teraz mamy taki czas i takie poziomy ,gdzie S i L są ryzykowne. Czy zarabie na tych L - tego na teraz nie wiem.Wiem natomiast,że ryzyko straty 50pkt nic wielkiego mi nie zrobi. Jak zarządzasz odpowiednio swoim kapitałem,to pomyłki sa wkalkulowane w strategię. A Twoim zdaniem S na otwarciu jest taka pewna?? Po 100 pkt to tylko Alinka:) Odpowiedz Link Zgłoś
pewnie83 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 11:12 Jednak z Alinka mieliscie racje ;] Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 09:59 dzisiaj wolę pogrywać elkami eski wycisnęłam ostatnio już do granic przyzwoitości w tej chwili wg mnie spełnione są psychologiczne warunki do ( przynajmniej krótkotrwałego ) odbicia bo wszyscy liczyli że nastąpi ono wczoraj lecz to był niewypał i dziś nastąpiło ciekawe przegięcie pały wchdzie w elki po 2110 Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 10:24 Alinka ja wezmę następne eLki ,ale jak przejdą otwarcie. Po 2135 z limitem aktywacji już stoją Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 08.10.08, 10:37 odpowiedziałam ci w osobnym wątku bo tu mnie zablokowali Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 już mnie odblokowali 08.10.08, 10:44 ... ale jednak ludzie Krauzego są wszędzie:) weszłam w elki przy 2110 i trzymam:) gadanie o okazji do zakupów z powodu fatalnych nastrojów ( które było tu tak modne ) - wg mnie dopiero teraz ma jakiś sens a nie wiosną - gdy byłam wyśmiewana za twierdzenia że indeksy są jeszcze BAAAAAARDZO wysko i że jeszcze DUUUUUŻO zjazdu przed nami hehe:) a może ktoś mi powie że nie miałem też racji co do Biotka i zagrania Krauzego o którym mówiłam od początku gdy tylko Rysiu rozpoczął ten swój kolejny ( zabawny i czytelny dla mnie od samego początku ) przekręt w swoim stylu:) nie wiem jak można nie widzieć niektórych oczywistych rzeczy i dawać się tak nabierać:) Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: już mnie odblokowali 08.10.08, 11:00 bierta longi, garściami longi , całe wywrotki longów, prosze.... bo moje papiery sa na granicy stoplosów, a jak tak bardzo nie lubie tracić....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 i wystarczy:) 08.10.08, 11:02 zamknęłam te elki przy 2140 zysk 30 pkt przy takim rozchwianym rynku to wystarczy i na większe ruchy teraz nie liczę Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: i wystarczy:) 08.10.08, 11:05 no co ty nie wygłupiaj się. Zaraz bedzie totalne uderzenie. Trichet obniży stopy, Ben obniży stopy, Skrzypek też nie w ciemie bity...jeszcze bedzie wspaniale....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: i wystarczy:) 08.10.08, 11:09 hehe:) a wiesz że to może być powód do kolejnego ruchu w dół ? obecnie działają takie paradoksy ja na razie obserwuję Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: i wystarczy:) 08.10.08, 12:14 hehe no nie Alinka!! zaskakujesz mnie 30pkt? wirtualnie kasujesz po 100 i wiecej ,a w realu tylko 30:) Ja po spacerku i stopek przeniesiony na dzisiejszy dołek. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: i wystarczy:) 08.10.08, 12:34 po 100 pkt ( i więcej ) to kasowałam do dzisiaj a czy wirtualnie to zobacz sobie w historii forum a od dziś to przecież powiedziałam jasno że zaczynam pogrywać na elkach ale nie ufam tym zwierzakom dlatego zamierzam na początku wyszarpywać nimi mniejsze porcje... 20,30 pkt przy takim pojebanym rynku wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Alinka 08.10.08, 12:38 To tak na marginesie Twojego wyższego wątku. Indianie mawiali do białych - "wy macie zegarki,a my mamy czas" Ty masz rację,a ja mam kasę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: Alinka 08.10.08, 12:53 ostatnio nie chce mi się tu zbytnio gadać bo nie mam czasu ale za to mam kase Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Alinka 08.10.08, 12:58 no to super - kasa jest w tym biznesie najważniejsza ( w zyciu codziennym juz tak nie sądzę) A racje to można sobie w kibelku powiesić. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: zyski trzeba chronić 08.10.08, 13:03 więc stopik przesuwamy na 2148 i nogi na...... Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: zyski trzeba chronić 08.10.08, 14:12 I realizować - połowa poszła po 2250,a na reszcie stopik na 2199 i niech pan rynek rozstrzygnie . obrót całkiem spory,to może być sesja odwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: zyski trzeba chronić 08.10.08, 14:32 może też być pułapka swoje ranne elki dzisiaj zamknęłam 100 pkt za nisko ale itak nie mogę się do nich przekonać:) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: zyski trzeba chronić 08.10.08, 15:19 ustawiłam sidła na eski w punkcie wczorajszego zamknięcia i poszłam sobie bo nie bardzo wierzyłam że je złapię wracam i widzę że przez ten czas nie tylko je załapałam ale byłam już nawet 30 punktów w plecy teraz je jednak zamykam z 60 pkt zysku:) przy 2160 czyli na eskach zarobiłam dziś 2 razy więcej niż na elkach dlaczego ? bo bardziej im wierzę a poza tym trend jest trend Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9000 Re: Alinka 08.10.08, 13:04 niemcy dzisiaj od rana trąbią w TV że wszystkiemu winni chciwi bankowcy i spekulanci na shortach. Nie zdziwiłabym się jakby zabronili shortować wszystko, nie tylko banki . To oczywiście wywołałoby spektakularny up, poparty np. obniżka stóp procentowych w Eur. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: stopy w dół 08.10.08, 13:08 No i zrobili zorganizowana akcję. Ami dobrze wyniuchał :) Odpowiedz Link Zgłoś
pewnie83 Re: stopy w dół 08.10.08, 15:03 Ile citro1 udalo Ci sie dzisiaj wyciagnac punkcików ?? Bo juz pozycje pozamykane/ Chyba dobry dzien miales, ze 180ptk pewnie Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: stopy w dół 08.10.08, 15:27 tylko ? no co ty ? Citro ci zaraz wyliczy: 150 od min do max na elkach plus 100 z max do 2150 to jak narazie 250 punktów a przecież citro ciagle jeszcze dziś deytreduje:) i to nie koniec ja natomiast zarobiłam dziś tylko 30 to 60 = 90 pkt a więc zaraz przy 2180 wejdę raz jeszcze w elki żeby było równe 100 - jak to mam w zwyczaju Odpowiedz Link Zgłoś
pewnie83 Re: stopy w dół 08.10.08, 15:36 heheh bardziej realne chyba jest to twoje 100 ptk ;] No nic ja tak analizuje te wasze otwieranie i zamykanie pozycji i mam nadzieje ze sie czegoś naucze nowego ;] Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Pewnie 08.10.08, 15:55 Taka sesja jak dziś,zdarza się raz na parę lat.Pisałeś,że sie uczysz. Masz dobrą lekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: stopy w dół 08.10.08, 15:51 citro nic nie musi wyliczać! citro nie pisze po to by sie tu przechwalać!kontrakty to syf i raczej przestrzegam niż zachęcam,a takie bajki jak pisze Alinka są dla grzecznych dzieci. Kiedys juz ja mianowałem "kierownikiem wodospadu" leje wodę na okrągło:) Moje ruchy sa podawane w czasie rzeczywistym ,a Alinka raz pisze: z pozycją nie zostaję na noc (wiadomo jaki rynek),a za pare dni jak mamy lukę,to oczywiście Alina kasuje swoje 100pkt.Troche to smieszne,skasować ponad 100pkt i uciekać po 30 ,ale nich jej będzie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: stopy w dół 08.10.08, 16:08 no te elki wzięte po 2180 zamykam teraz po 2230 i mam kolejne 50 pkt zysku co daje 140 pkt ( czyli moje ulubione 100 z nawiązką ! ) ale tak jak mówi citro tak zmienne sesje to rzadkość a co do realności moich ruchów to niech sobie sprawdzi w czasie rzeczywistym i nie pieprzy głupot że zmyślam Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: stopy w dół 08.10.08, 16:20 zapomniałaś o porannej luce,tak ładnie Cię zbudziła:) papa miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: stopy w dół 08.10.08, 20:17 owszem, ale poranne luki zaliczam do bilansu poprzedniego dnia z nią dzisiaj by mi wyszło 140+ luka 80=220 punktów ale ta luka to było dla mnie całkowite zaskoczenie na plus wczoraj nie zrealizowało mi się zlecenie na fiksingu i byłam wku...ona bo pewna że przez to wtopię bo normalnie - teraz - nie zostawiam otwartych pozycji na drugi dzień chyba że się nie zamkną po 16:20 miałam zamiar zamknąć tę wczorajszą eskę dziś na samym początku ze stratą a tu proszę... patrzę - i znów jestem bogatsza od samego rana - i to mimo woli !:) no ale nie często Japonia spada o 10% i nie często są u nas takie sesje że z palcem w dupie zgarniam 140 pkt w trakcie wku...am się tylko bo itak można było 200 pkt więcej zgarnąć i mieć 340 a nie moje biedne 140 jak ja tak nie lubię ! cały ruch 100pkt w górę i 100 w dół odbył się beze mnie ! pie...na szurelnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: i wystarczy:) 08.10.08, 21:07 no fakt - było ale po 2 godzinach wrociliśmy na takie same poziomy jak przed uderzeniem - jakby się nic nie stało:) hehe... a tak czułam że te cięcia stóp - zeby było smieszniej - nic nie dadzą i miałam rację tylko żal że te 100 pkt w gore i 100 w dół mnie ominęło trudno... załapało mi się standardowe 100 z 40 pktową nawiązką... ochłapy no ale mam nadzieję ze teraz codziennie byle bzdet będzie wywoływał taką huśtawkę jutro np - wszyscy obstawiają dzień odwrotu a więc pewnie h...... nie będzie - ale co natrzaskają panikarzom stopy to będzie moje:) żeby tylko po głupie 100 pkt człowiek nie musiał czekać po 2-3 dni ale najwyżej 2-3 godziny... inaczej szybciej wydaję niż tu zarabiam Odpowiedz Link Zgłoś
adamlysy Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 09.10.08, 00:40 Bogatsza może i tak, bo to wymierne. W piękno bardzo wątpie... Odpowiedz Link Zgłoś
par-ob Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 10.10.08, 13:07 www.stockwatch.pl/forum/Default.aspx?g=posts&t=157 Odpowiedz Link Zgłoś
mamograf Re: nie ma siły spadnie jeszcze jak nic 10.10.08, 13:11 Przecież takiej bazy to chyba nawet przy największych wzrostach i optymizmie nie było. Alinka możesz być jeszcze bogatsza (ja też bo zawsze byłem misiem). Nie wiem jak ty ja czekam na odrócenie bazy. W końcu nadzieja zawsze umiera ostatnia..... Odpowiedz Link Zgłoś
trader64 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 10.10.08, 19:14 alinka102 napisała: > ... ale dzisiaj to już chyba przesadziłam alinka, pięlniejszy to może nie jestem ale bogatszy - tak umówimy się na sex ? Odpowiedz Link Zgłoś
alinka102 Re: każdego dnia budzę się piękniejsza i bogatsza 10.10.08, 22:37 z tobą ? a pupa ci się po ostatnim seksie już zagoiła ? Odpowiedz Link Zgłoś