ff6 02.08.09, 17:19 No i na ile stabilny będzie kurs naszej waluty. =========== Kto to pisal? Jakis synus redaktora gazety na praktyce czy co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gugcia0 ja jestem raczej daleki od entuzjazmu i mysle,ze 02.08.09, 19:13 ten artykul dosc dobrze oddaje ducha chwili - sporo ludzi ulega zludzeniu,ze kryzys prawie mija.Gdy patrze na otoczenie,Krakow, mam nieco inne odczucia,masa ludzi boi sie cos kupic, boja sie bezrobocia. Mlodzi sa praktycznie bez szans na kredyt, oni nie napedza motoru.Tacy jak ja, kolo 50, tez boja sie czy splaca kredyt na auto czy remont. Bogata czesc ludnosci juz sobie domy lub mieszkania kupila. Nie widze takiego wielkiego potencjalu na wzrost zakupow.Turystow malo, mowia, ze o polowe mniej w Krakowie, mniejsze zyski.W Nowej Hucie stale jakies przestoje,w marketach tez juz nie widze tlumow.Nowe mieszkania czekaja na kupcow, na wielu dawno skonczonych blokach wisza reklamy o mieszkaniach do kupienia.Jakos nie widze w 2 drugim co do wielkosci miescie Polski tego dawnego boomu i ciagu na zakupy, sporo osob za to mowi o trudnosciach i za wysokich dla nich cenach paliw,czynszu,zywnosci,lekarstw. Moze obracam sie w tej biedniejszej czesci spoleczenstwa, ale nie w tej najbiedniejszej, raczej wsrod tkzw. zwyklych obywateli z 3 pok mieszkaniem w bloku, autem i pensja po 2 do 3 tys na osobe. I u takich osob widze raczej marne nastroje. Odpowiedz Link Zgłoś
boncza Re: ja jestem raczej daleki od entuzjazmu i mysle 02.08.09, 19:40 Ale może właśnie to wszystko jest psychologia. Czym więcej osób uwierzy, że kryzys miną tym większa szansa, że rzeczywiście on minie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagopa Re: ja jestem raczej daleki od entuzjazmu i mysle 02.08.09, 19:50 Psycholog jest dobry w szkole a nie w ekonomii. Jesli tak bardzo wierzysz w koniec tego balaganu ( ktory tak naprawde dopiero sie zaczyna ) to moze wszyscy na raz uwierzmy w UFO. Jak tak sie sprezymy to zaraz tu nam zladuje starship niczym ze STAR TREK i zalatwi wszystkie nasze problemy. Polacy znani sa z naiwnosci i wiary w sily nadprzyrodzone. Ta wiara niczego dobrego jeszcze nam nie przyniosla. Ale kto by sie tym przejmowal. W internetowej Gazecie miejsca do pisania bzdur jest nieskonczenie duzo. Wiec do dziela. Odpowiedz Link Zgłoś
sowiasz Re: ja jestem raczej daleki od entuzjazmu i mysle 02.08.09, 21:14 @jagopa - a psychologia ekonomiczna to co? Czytaj, zgłębiaj i dopiero zabieraj głos. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
jagopa Re: ja jestem raczej daleki od entuzjazmu i mysle 03.08.09, 02:27 OK,poprawiam swoj poprzedni wpis : "PSYCHOLOGIA, A W SZCZEGOLNOSCI PSYCHOLOGIA EKONOMICZNA jest dobra w szkolach, a nie w sytuacjach realnych ". To tyle reszta bez zmian. A ty SOWIASZ dokladnie raz jeszcze przeczytaj sobie ten artykul.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
gronostaj8 Re: ja jestem raczej daleki od entuzjazmu i mysle 03.08.09, 00:09 Nie jest tak źle. Mieszkam w Gdańsku i właśnie staram się o kredyt z dopłatą. U deweloperów bardzo mało mieszkań tego typu, bo jest wielki popyt na nie w tej chwili. Inne mieszkania to nędza bo kto weźmie kredyt na kawalerke za 8tys. zł/m2? Ogólnie jest strach, że będzie gorzej. Większość znajomych boi się końca roku, utraty pracy, obniżenia pensji itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ii3 Re: Ku..., kto sponsoruje ten hurra-optymizm??? 02.08.09, 21:54 Trzeba koniecznie posluchac tego Petru (tak sie chyba ten "ekonomista" nazywa) i koniecznie zrobic odwrotnie . Sukces ekonomiczny gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
leo_benhauer Entuzjazm kontrolowany 02.08.09, 23:18 polski pracodawca i tak zinterpretuje sytuacje odpowiednio dla swoich wymagan wobec twojej pensji Odpowiedz Link Zgłoś
br00net Analiza oparta na raportach Fajansów?? WTF??!! 03.08.09, 00:30 A już myślałem, że przeczytam sobie rzetelną analizę, a tu taki kwiatek "Pośrednio do pewnej ostrożności nawołuje również najnowszy raport Oferty.net i Open Finance o stanie rynku nieruchomości." Że co????? na podstawie fajansów finansowych wyciągane są jakieś wnioski??? Dla mnie wniosek jest prosty - artykuł to nic nie warte gó.... Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Dziura w budzecie ile wynosi!!??? 03.08.09, 08:43 a potem mozemy porozmawiac o kosmicznych wzrostach autorze tego sponsorowanego artykulu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szto_tawariszczi Re: Entuzjazm kontrolowany 03.08.09, 09:27 gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,94782,6887252,Rzad_kontra_dlug___kto_kogo_pokona.html hmmmmmm..... Odpowiedz Link Zgłoś
zayed Wlasciciele firm i tak sobie zwieksza pensje 03.08.09, 10:36 pozostawiajac zaloga ciezko pracujacym na niego glodowe pensje. potem nie ma co sie dziwic ze wygrywa PO w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
chuleton Rzad powinien stabilizowac kurs 03.08.09, 11:42 Co robi rzad? Kiedy zlotowka spadala interweniowal.. Czas teraz na interwencje przeciwdzialajaca umocnieniu sie zlotego. Kurs powinien byc stabilny, nie za slaby nie za silny. Teras jest zdecydowanie za slaby. Odpowiedz Link Zgłoś