Dodaj do ulubionych

ZŁOTE TARASY TO WSPANIAŁA INWESTYCJA!

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.03.04, 19:44
Bardzo podoba mi się projekt Złotych Tarasów. Tak trzymać!
szkoda tylko, że obok stoi niezbyt urodziwy Dworzec Centralny. Inwestor
budowy chciał go odnowić i nieco przebudować ale nasze wspaniałe PKP się nie
zgodziły.
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: ZŁOTE TARASY TO WSPANIAŁA INWESTYCJA! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 23:49
      bzdury wypisujesz, PKP zorganizowalo przetarg na przebudowe Centralnego ponad 2
      lata temu ale przetarg zostal uniewazniony gdyz jedna z firm miala
      wydzierzawiona czesc dworca, obecnie konczy sie rpoces, PKP chce ich wywalic,
      nawte jak sie nie uda to i tak PKP ma sposob na przebudowe dworca, w
      najblizszych miesiacach che ponownie zorganiozowac przetarg
      • kopcik Re: ZŁOTE TARASY TO WSPANIAŁA INWESTYCJA! 12.03.04, 11:58
        Mi sie podoba srednio projekt zlowtych tarasow w zwiazku z beznadziejnie
        rozwizana pierzeja od ulicy Złotej, no jesli to mozna nazwac pierzeją...
        • Gość: seb Re: ZŁOTE TARASY TO WSPANIAŁA INWESTYCJA! IP: *.stegny.2a.pl 12.03.04, 21:16
          jezeli chodzi o powiazanie budynku z otoczeniem, o wytwazanie nowych miejskich
          przestrzeni to jest to po prostu koszmar. w centrum powinno sie budowac tak
          zeby ulice zyskiwaly a tu mamy cos co jest pomyslane jako stojace w polu daleko
          od miasta centrum rozrywki do ktorego przyjezdza sie samochodem i wchodzi do
          srodka bo na zewnatrz nic nie ma. a przeciez na zewnatrz jest warszawa.
          nie za dobrze to zrobili.
          padaka.
          • Gość: Michał Re: ZŁOTE TARASY TO WSPANIAŁA INWESTYCJA! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.04, 18:51
            Chyba nie wiesz gdzie powstają Złote Tarasy.
            A może dla Ciebie okolice Placu Defilad i bezpośrednie sąsiedztwo Dworca
            Centralnego to nie centrum miasta? :)
            • Gość: ji Re: ZŁOTE TARASY TO WSPANIAŁA INWESTYCJA! IP: *.presscd.pl / 213.17.245.* 18.03.04, 16:37
              Co ty wypisujesz Michał? Najpierw trochę wiedzy, potem ładuj się na forum. Seb
              ma 100 proc. racji. Jeśli uważasz Złote Tarasy za dobrą architekturę, to
              cóż.... nie najlepiej to świadczy o twoim guście :)
              • Gość: seb Re: ZŁOTE TARASY TO WSPANIAŁA INWESTYCJA! IP: *.stegny.2a.pl 19.03.04, 19:21
                wlasnie dla tego ze otoczenie zlotych tarasow to centrum a nie pole uwazam ze
                jest to zly projekt. zamiast byc budynkiem stojacym przy zyjacych,
                wielkomiejskich, SRODMIEJSKICH ulicach (tych ktore go otaczaja i ktorych
                charakter w duzym stopniu zalezy od tego jakim on sam bedzie)mamy zamknietego
                na miasto kolosa ktory zamiast z czterech stron miec fronty ma z czterech stron
                zaplecza i jedno reprezentacyjne wejscie.

czyli miasto to zaplecze dla tego co jest w srodku. rzeczywiscie swietny
                projekt.
    • Gość: JA Re: ZŁOTE TARASY TO WSPANIAŁA INWESTYCJA! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 00:12
      Gość portalu: Michał napisał(a): Bardzo podoba mi się projekt Złotych Tarasów.

MASZ RACJE
      • Gość: seb Re: ZŁOTE TARASY TO WSPANIAŁA INWESTYCJA! IP: *.stegny.2a.pl 21.03.04, 21:49
        ale z tym nikt nie polemizuje. ja np. michalowi wiere ze mu sie podoba.

mi natomiast sie nie podoba.

obaj mamy racje.
        • Gość: piotr Re: ZŁOTE TARASY TO WSPANIAŁA INWESTYCJA! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 22:53
          mi sie rowniez podobaja a rozmach jest ogromny, wielkosc bedzie dopiero widac za
          rok jesienia
          • wojtekus Wspanialy pomysl ale nie na Centrum 24.03.04, 23:21
            Zlote Tarasy sa wspanialym pomyslem ale nie na Centrum ale gdzies na daleki
            Mokotow albo na granicach miasta. Powodem tym jest to iz ZT niszcza uklad
            miejski ulic, architektury, urbanistyki oraz wprowadzaja niska zabudowe pod sam
            Palac Kultury. Zgodze sie iz beda lepsze niz te blaszaki ale zabudowa tam
            powinna byc o wiele wieksza i wyzsza i jedna wieza na 100m na przeszczeni paru
            hektarow nic nie zalatwia. ZT tworza dziwolg i zabieraja z Centrum "miejskosc"
            tworzac taki to mall.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka