Dodaj do ulubionych

Centrum handlowe nie urośnie. Bankructwo, puste...

22.01.13, 07:59
Prawda też jest taka, że odkąd jest centrum na Marywilskiej do Nadarzyna jedzie mniej kupujących, bo jest tam fatalny dojazd. Nieustanny korek, przejazd przez Raszyn to porażka. Szkoda tylko miejsc pracy.
Obserwuj wątek
    • peppers01 Szal minal 22.01.13, 08:17
      Szal na wielkie galerie przeminal bezpowrotnie. W okresie transforamcji (jakies 10-20 lat temeu) gdy polki sklepow swiecily jeszce pustakami zas handel detaliczny nie byl jeszcze tak dobrze rozwiniety jak dzis wyprawa do wielkiej galerii byla przygoda i namiastka luksusu. Mozna sie bylo napatrzec na marowe produkty. Poczuc Europe.
      Dzis kiedy w sklepach jest dostepne praktycznie wszystko a wieksze lub miejsze galeria powstaja praktycznie na kazdym osiedlu (w Warszawie amay galeria Mokotow, Zlote Terasy, Arkadie, Centrum Ostrobramska itp) nikt normlany nie bedzie pchal sie kilkanascie kilometrow autem lub autobusem do Maximusa (czy galerii mun podobhnych)
      • asperamanka Re: Szal minal 22.01.13, 08:44
        W ogóle się rynek zmienił. Duże sklepy w wielu branżach, w których łatwiej i taniej kupić towar w internecie z dostawą do domu, zaczynają tracić rację bytu. Zaraz to samo na dużą skalę dotknie hipermarkety, bo mało komu będzie się chciało jeździć na peryferia, tracić czas na parkowanie, dojście do sklepu, i chodzenie po nim, a potem noszenie zakupów, skoro ten sam efekt można uzyskać nie ruszając się z krzesła.

Z Maximusem natomiast jest jeszcze taki problem, że tam jest dość specyficzna grupa najemców. Nie każdy będzie miał ochotę to kupić, żeby się z nimi użerać. Syndyk może mieć problem z uzyskaniem żądanej ceny.
        • Gość: Zenek Re: Szal minal IP: *.r-link.pl 22.01.13, 09:44
          Ja bym się przyjrzał kto kupi, i dlaczego za bezcen, bo może się okazać że Ci sami ludzie którzy zbankrutowali, tylko nowa spółka już nie będzie zadłużona, jak ten cyrk po Gymnasionie.
        • Gość: kasik Re: Szal minal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 10:18
          akurat te dwie hale o których mowa stoją puste i dojazd do nich jest zagrodzony. pozostałe 4 widocznie stoją na innej działce. poza tym zgodnie z artykułem to nie firma wynajmująca boksy zbankrutowała tylko jakaś jej córka, która kolejne dwie hale postawiła.

ciekawa jestem tych 20 hektarów. za halami jest las prowadzący wprost do ogródków działkowych w Komorowie. można też z niego wyjechać do Nadarzyna. szkoda by trochę było, gdyby ktoś kupił ziemię, hale wyburzył, las zaorał i postawił osiedle :(
    • Gość: gość Centrum handlowe nie urośnie. Bankructwo, puste... IP: *.free.aero2.net.pl 22.01.13, 10:08
      Problem w tym, że tam w każdym boksie jest to samo badziewie (ba, wydaje się, że niekiedy te same firmy mają kilka boksów w różnych halach, i sprzedają w nich to samo). Badziewie jest niedrogie, to prawda, ale brzydkie. Z drugiej strony są normalne ciuchy, buty czy torebki w normalnych cenach z centrum miasta....
      Latem usiłowałam sobie tam kupić suknię wieczorową na wesele. Miałam całkiem spory budżet, obeszłam wszystkie hale i Nadarzyn na dodatek. Wróciłam bez żadnych, najmniejszych zakupów ! Jedyny możliwy model sukienki to była sukienka identyczna jak ta, którą kupiłam na wesele w tym samym punkcie prawie 3 lata temu !
      Więcej chyba tam nie pojadę, bo po co?
      Pyszne tureckie ciastka też są w cenie z centrum handlowego w środku stolicy, a darmowy kiedyś autobus kosztuje drożej niż podmiejski i jeździ rzadziej.

Jednym słowem - ktoś zawalił marketing.
    • a_nea-m Centrum handlowe nie urośnie. Bankructwo, puste... 22.01.13, 11:19
      NIC W BIZNESIE sie nie konczy... nie po to Izraelska firma zbudowała by stracic... nie oni ,nie po to maja udziały w allegro/Izraelczycy oczywiscie / ... nie martwmy sie o te biznesy .PO PROSTU KUPUJ U SASIADA ,KUPUJ JESLI MOZESZ TOWARY WYPRODUKOWANE W POLSCE,tak jak robia Niemcy .dasz miejsce pracy dla szwagra sasiada ,moze twoim rodzicom.. nikt inny nie bedzie dbał o nas
      piotrekzakupy@hotmail.com
      • sibeliuss Re: Centrum handlowe nie urośnie. Bankructwo, pus 22.01.13, 12:22
        Tylko kupując u sąsiada kupię rzeczy z Makro, a Makro polskie nie jest :)
    • Gość: Gość Centrum handlowe nie urośnie. Bankructwo, puste... IP: *.opera-mini.net 25.02.13, 21:52
      Maximus to porażka na każdym kroku,fatalny dojazd,korki jak siemasz a jakoś ciuchów często woła o pomstę do nieba do tego drogo jak skurczybyk.Poza tym w okolicy jest jeszcze Wólka Kosowska i Chińskie Centra hadlowe a obok Centrum Mody które mimo że drogie ma swoich stałych klientów.Nawet McDonalods nie pomógł i planowana Biedronka też niewiele by zmieniła.Dziwię się że postawiono tam stację benzynową i Mcdonaldsa,przecież tam nigdy nie ma ludzi,do tego sala zabaw dla dzieci świeci pustkami.Handlarze zamykają boxy,nawet chinole uciekają do Wólki Kosowskiej,tego już nikt nie jest w stanie uratować...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka