Gość: społecznik IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 20:09 To wszystko coraz bardziej zaczyna przypominać Science-fiction. Już niedługo korporacje będą wydawały swoje własne pieniądze. Państwa to przeżytek. Oddajmy swe życie na ołtarzu technokracji! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super_benek Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Służewcu 13.02.13, 20:31 konstruktorska to waziutka jezdnia, wszystkie okoliczne tez, a tu qubiq, mega park biznesowy imega osiedle. czy ktos z wladz miasta pomyslal i zapewnil srodki od i westorow na poprawe infrastruktury???? wszyscy utkna, juz teraz nie jest dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel319 Re: Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Słu IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 22:10 obok jest stacja SKM, nie wszędzie trzeba pchać się samochodem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM czekaj, czekaj... IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 08:06 bo nie nadążam za dwupedalarską hipstero-logiką; Jak kupiłbym tam mieszkanie to SKM-ka ma mi pomóc w dostaniu się do samochodu? Może od razu wprowadzić zakaz posiadania pojazdów mechanicznych, po co się ograniczać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lump z brzeskiej Giszowiec dla lemingów i sloików IP: *.home.aster.pl 13.02.13, 20:35 Nt. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Giszowiec dla lemingów i sloików 13.02.13, 22:31 He he, Giszowiec to było luksusowe osiedle robotniczo-urzędnicze, jak na czasy w których powstało. Niestety, niewiele z niego zostało po gierkowskim programie budowy wielkopłytowych wieżowców w miejscu starej zabudowy. W przypadku Służewca za główną i chyba jedyną rekomendację ma służyc nazwa pracowni architektonicznej, która budynki zaprojektowała, bo wizualizacja i okolica nie powalają. Szczerze mówiąc, nie sądzę żeby jakiś niewolnik korporacyjny chciał kupowac tam mieszkanie na 40-letni kredycik, bo założy że całe życie będzie tyrał na Służewcu. Ale zakup takiego mieszkania pod wynajem pracownikom okolicznych biur może miec spory sens. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Giszowiec dla lemingów i sloików 13.02.13, 22:55 Czy poranki na Służewcu będą wyglądać tak? www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=B3PqwgNq-CY#t=30s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Giszowiec dla lemingów i sloików IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 08:03 Już wyglądają. Musiałem kiedyś być tam rano i miałem identyczne skojarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rys50 Korporacje RZĄDZĄ IP: *.30.176.183.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.02.13, 20:35 Był taki serial JERICHO - dla pieniędzy zrobi sie wszystko - a "słoiki" wiernie jak psy będą służyć - samodzielne myślenie boli - a korporacji prezes ma zawsze racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opel Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Służewcu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.13, 20:47 porażka na całego! lepiej budujcie metro w całej Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec_polak Re: Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Słu IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 20:49 Metro które jeździ dookoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opel Re: Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Słu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.13, 22:24 nie no, niech się na chwilę zatrzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
cucurucu Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Służewcu 13.02.13, 21:02 Nawet jakby mi doplacali nie chcialbym mieszkac na osiedlu zasiedlonym przez korporacyjnych idiotow-niewolnikow i dupolizow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Słu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.14, 14:23 bo pewnie ejstś bezrobotny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Nazwa: Nowy Mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 21:03 Nazwa: Nowy Mokotów Lokalizacja: Służewiec Nazwa: Saska Kępa (autorstwa Dom Development) Lokalizacja: Gocław Do kompletu brakuje tylko, żeby w planach pod nosem była jakaś ekspresówka. Barany się goli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Labrador Re: Nazwa: Nowy Mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 21:18 Alez jest w planach ekspresówka nawet już prawie gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Nazwa: Nowy Mokotów 13.02.13, 22:35 Gość portalu: tomek napisał(a): > Nazwa: Saska Kępa (autorstwa Dom Development) > Lokalizacja: Gocław Już nie. Dom Development nieźle oszukiwał, i nawet wyprodukował i poumieszczał na budowie fałszywe tabliczki zgodne z MSI z nazwą ulicy Bora-Komorowskiego i napisem "Saska Kępa" na czerwonym pasku, ale interwencja władz miasta była szybka, i teraz to się nazywa już tylko "Osiedle Saska". Też oszustwo, bo ulica Saska się kończy o dobre kilkaset metrów wcześniej, ale jakby mniejsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eustachy.s Re: Nazwa: Nowy Mokotów 13.02.13, 23:19 Z tego co wiem to wzdłuż torów ma biec droga S7, która w obszarze miejskim ma być tylko drogą główną z limitem prędkości 80 km/h. W każdym razie lokalizacja na osiedle niezbyt dobra, wręcz fatalna. Nie lubię tam pracować a tym bardziej nie chciałbym tam mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
eustachy.s Re: Nazwa: Nowy Mokotów 13.02.13, 23:21 Przy okazji przebieg tej drogi: siskom.waw.pl/mapy/trasa-ns/trasa-ns.pdf I jeszcze jedna uwaga, JW Destruction zrobiło niezłego psikusa mieszkańcom Górczewska Park, nie dość że za oknami mają linię kolejową po której wg dewelopera pociągi jeżdżą kilka razy na dobę to jeszcze za kilkanaście lat będą mieli ciut bliżej niemal ekspresówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL znaczy się dla słoików? IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 21:04 stojaki dla gumofilców zamontowali przed drzwiami wejściowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Służewcu IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 21:10 Ja bym tam nie chciał mieszkać, no chyba, żebym musiał pracować w biurowcu obok, to faktycznie byłaby to oszczędność kasy i czasu. Wtedy wolałbym towarzystwo białych kołnierzy na Konstruktorskiej, niż takie samo towarzystwo w Wilanowie lub w wielu rejonach Ursynowa czy Białołęki. Swoją drogą to dobrze, że na Służewcu pojawia się mieszkaniówka, inaczej byłby kompletną biurową dżunglą, wymarłą po 18. Niewiele to zmienia, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak z babki Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę was! IP: *.play-internet.pl 13.02.13, 21:25 Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę was! To tak jakby zrobić osiedle Nowy Żoliborz na terenie FSO Żerań, albo Zielone Bielany w lesie pod Łomiankami. Ja wiem, że Służewiec Fabryczny nie jest nośny marketingowo, ale do jasnej anielki, opamiętajcie się trochę. Potem weki z Bartyckiej, Konstruktorskiej, Bokserskiej mówią, że mieszkają na Mokotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak z babki Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę IP: *.play-internet.pl 13.02.13, 21:34 Pardon, errata. Nowy Żoliborz przy Jagiellońskiej, po obu stronach mostu Krasińskiego jest dużo bardziej uprawniony niż to cudo Nowy Mokotów, który od Mokotowa oddalony jest o jakieś 3 km, a po drodze jest jeszcze Wierzbno i Ksawerów... Hipotetyczny Nowy Żoliborz (obecnie Pelcowizna - też brzmi średnio) niecałe 2 km od pl. Wilsona, piękny wiślany brzeg (vide Joli Bord), widok na Żoliborz i dalej na Śródmieście. Odpowiedz Link Zgłoś
freejazzy Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę 13.02.13, 22:17 > Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę was! A o co chodzi? Służewiec zawsze był w granicach Mokotowa: kiedy jeszcze było 7 dzielnic, potem 8 gmin i również obecnie. Za torami linii radomskiej kiedyś była Ochota a teraz jest Okęcie, a Konstruktorska znajduje się na Mokotowie. Może Ci się to w głowie nie mieści, ale Bartycka też - bo Czerniaków i Siekierki to również Mokotów. Zresztą, co ja będę wekowi tłumaczył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak z babki Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę IP: *.play-internet.pl 13.02.13, 22:26 haha, trafiłeś kulą w płot, bo moja rodzina mieszka w Warszawie co najmniej od przed I w. św. Granice administracyjne dobre są dla weków w urzędzie. Mokotów to jest na Narbutta, Puławskiej, Rakowieckiej... Bartycka to Siekierki (czy Toporki, jak mawiali na Czerniakowie, bo Czerniaków to Czerniaków, a nie Mokotów). A Służewiec to Służewiec. Historii nie zmienisz. Odpowiedz Link Zgłoś
freejazzy Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę 13.02.13, 22:38 > Historii nie zmienisz. Właśnie to miałem na myśli. Przecież napisałem: Służewiec był zawsze częścią Mokotowa, od kiedy pamiętam a więc od czasów, gdy w Warszawie były dzielnice a nie nadeszły jeszcze gminy. A Czerniaków? Rodzina nigdy Tobie nie powiedziała, co to takiego Dolny Mokotów? Tak tak, nawet daleka Augustówka się łapie. No ale jak się przy stole rozmawiało tylko o tym, jakim PKS-em odwiedzić rodzinę z gminu to potem takie braki wychodzą...;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak z babki Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę IP: *.play-internet.pl 13.02.13, 22:40 bo Grzesiuk to mieszkał na Dolnym Mokotowie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
freejazzy Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę 13.02.13, 23:32 Podział tradycyjny Obecne granice administracyjne Mokotowa są prawie identyczne z granicami sprzed II wojny światowej (z 1938 r.). Choć nie jest to oficjalny podział administracyjny, to mieszkańcy używają go w codziennym życiu: Dolny Mokotów (w dolinie Wisły) Sielce Czerniaków Siekierki Augustówka Stegny Sadyba A jeśli Ci się to tak bardzo nie podoba to przeedytuj ten wpis w Wikipedii - zobaczymy, czy ludzie opiekujący się tym hasłem zezwolą na Twoje zmiany. pl.wikipedia.org/wiki/Mokot%C3%B3w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwi Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę IP: 148.168.96.* 05.09.14, 14:56 Cos z tego jak glupis jak bucik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak z babki Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę IP: *.play-internet.pl 13.02.13, 22:38 > A o co chodzi? Służewiec zawsze był w granicach Mokotowa: Masz swoje "zawsze". Mapa z 1891 roku. Moja praprababcia mieszkała już na Woli (od strony mamy), a prapradziadek na Pradze (od strony ojca). postimage.org/image/opp0zbfv5/ Mokotów to już był w zasadzie podwarszawskie cuś. Dalej były wiochy, biedota: Czerniaków, Siekierki, Służew, Służewiec. Okolic Konstruktorskiej na mapie nie ma, więc nie nazywaj tego Mokotowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iioo Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 23:47 Cieszę się, że jak na razie Twoim największym sukcesem życiowym jest wrodzenie się we właściwą rodzinę, bananowcu z play. Przy takich tekstach zawsze rośnie mi samoocena, thx. Ty i Tobie podobni przegrywają w większości intelektualnie ze "słoikami", więc zaczynacie obsikiwać Wasz teren, żeby czuć się w jakikolwiek sposób wyróżnionymi. A prawda jest taka, że śmierdzące z Was lenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak z babki Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę IP: *.play-internet.pl 14.02.13, 17:56 > bananowcu z play. O człowieku, poszło mi w pięty. Intelektualnie i finansowo daję sobie świetnie radę, ale dzięki za troskę. Idąc waszym tokiem rozumowania należy mówić, że osiedle Regaty to Warszawa. Problem w tym, że nikt (poza mieszkańcami tego osiedla tak nie twierdzi). Widzisz analogię? Dziś u teściów oglądałem super zdjęcia praprababci żony. Zdjęcia z lat 80 XIX wieku robione w super zakładach fotograficznych na Marszałkowskiej, Królewskiej, Targowej (Targowa 33 - dziś podły blok, 100 lat wspaniała, bogata kamienica). Piękne stroje, kapelusze, fryzury. Coś wspaniałego. Powiem wam, że fajnie jest oglądać zdjęcia swoich przodków, znać ich historię, mieszkać w tych samych kamienicach, co oni. To po prostu jest piękne. I dlatego można być z tego dumnym. Obsikiwaniem terenu nazywajcie swoje bieganie za gumno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 10:49 Idąc Twoim specyficznym tokiem myślenia, Śródmieście i w ogóle Warszawa powinna ograniczać się do okolic starówki i Traktu, a reszta to wiocha i biedota. Faktem jest, że ok. 1916 r. rejon Konstruktorskiej znajdował się na granicy gmin Mokotów i Wilanów, a przed wojną wchodził w skład Warszawy-Mokotowa, choć nie był zabudowany. Nikt nie twierdzi, że biurowy Służewiec ma cokolwiek z charakteru zabudowy i klimatu Starego Mokotowa, ale nie wciskaj kitu, że nie jest częścią tej dzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę 13.02.13, 22:39 Gość portalu: warszawiak z babki napisał(a): > Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę was! > > To tak jakby zrobić osiedle Nowy Żoliborz na terenie FSO Żerań, albo Zielone Bi > elany w lesie pod Łomiankami. Hmm, wiesz, taki naciągany marketing jest dośc popularny od wieków. Nowy York jest po drugiej stronie oceanu od prawdziwego pierwotnego Yorku, a Nowa Południowa Walia nawet po drugiej stronie kuli ziemskiej od pierwowzoru. To i "Nowy Mokotów" może byc na antypodach Mokotowa. Może ktoś się złapie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartuncio Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 22:48 Na razie osiedle Zielony Żoliborz powstaje na Żoliborzu Przemysłowym. Zamiast zieleni jest widok na linię kolejową ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę 13.02.13, 23:22 Ja słyszałem lepszy numer. Opowiadali mi znajomi z Trójmiasta, więc za prawdziwośc głowy nie dam, ale raczej im wierzę, że gdy budowano Ergo Arenę, to ona miała - jako wspólna inwestycja fifty-fifty Gdańska i Sopotu - stac na granicy obu miast, po połowie na terenie każdego. Tak też zaczęto budowę, ale w toku okazało się, że przeszkody administracyjne dla budowy jednego obiektu na terenie dwóch gmin są takie, że prezydenci Gdańska i Sopotu doszli do wniosku, że lepiej będzie zmienic granice administracyjne, tak by budowa odbyła się na terenie tylko jednego miasta. Tak zrobiono, i w zamian za teren pod Ergo Areną Sopot dostał taką samą powierzchnię, jakiś kawałek pustkowia pośród slumsów Nowego Portu jako administracyjną enklawę Sopotu na terenie Gdańska, dośc blisko nowego stadionu piłkarskiego (PGE Areny), ale o kilkanaście kilometrów od Sopotu prawdziwego. I teraz jakiś cwany deweloper tłucze kasę i realizuje tam budowę "apartamentów", reklamując je jako stojące w "ekskluzywnym" Sopocie formalnie zgodnie z prawdą, i ich mieszkańcy się cieszą, że za małe pieniądze mają w tym "ekskluzywnym Sopocie" zameldowanie, tyle że mają trochę daleko do swojego urzędu miasta ;-) To teraz sobie wyobraź administracyjny kawałek "ekskluzywnego" Żoliborza w Białołęce na granicy Nieporętu. Pewnie by się też sprzedało :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka12 Re: Nowy Mokotów na Konstruktorskiej... no proszę IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.13, 19:51 cyt. "20 marca 1932 r. Urząd Wojewódzki Warszawski, a następnie 6 lipca tegoż roku Wydział Powiatowy Sejmiku Warszawskiego zatwierdził plan parcelacji „osiedla Służew-Służewiec” liczącego ok. 275 ha. Był to jeden z nowocześniejszych projektów urbanistycznych lat 30-tych – prosty i funkcjonalny. Oś zabudowy stanowiła aleja Lotników (ul. Wałbrzyska). Na skrzyżowaniu Puławskiej i Lotników wytyczono duży Plac Służewski, który niebawem zabudowano cztero piętrowymi kamienicami. Równolegle do Puławskiej wytyczno szeroką ul. Jagiełły, przyszłą oś Dzielnicy Południowej. Plan różnił się od dotychczasowych warszawskich wielkością placów (około 1 tys. metrów). (...) Służew stał się modny i ekskluzywny. Parcele kupowały prominentne osoby II Rzeczpospolitej: premier i marszałek sejmu, minister, brat marszałka Piłsudskiego, politycy, dyrektorzy banków, wyższą rangą wojskowi, naukowcy, przemysłowcy. Dlatego mamy tu prawdziwe zagłębie najwyższej klasy architektury reprezentujące główne nurty stylistyczne lat 30-tych. Są domy stylizowane na art-deco, w zmodyfikowanym stylu dworkowym". źródło: www.sluzew.org.pl/historia/wczoraj/ No jak dla Ciebie premier i marszałek sejmu II Rzeczypospolitej, to weki, to ja nie mam więcej pytań :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolejeździć Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Służewcu IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.02.13, 21:41 Mieszkać właściwie miejscu pracy bo to takie super? Nikt normalny się na to nie nabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan pomysł z blokami niezły ale co z hałasem z klimy? IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 21:52 czy biurowce nie hałasują swoimi systemami wentylacji? sąsiedzi Galerii Mokotów skarżą się na to, tak samo mieszkańcy Skoroszy którzy kupili mieszkania przy fabryce Oriflame Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Służewcu IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 22:11 Sam pracuję w korporze w tamtej okolicy i jedyną rzeczą o jakiej marze o 17 to spier.lić czym prędzej stamtąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Słu IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 23:21 No i niech budują - w okolicy same biura i postindustrailne rudery; przyda się trochę nowej zabudowy mieszkalnej. Może opłacić się zakup celem wynajmu pracownikom okolicznych biur - choć pewnie ceny będą na tyle wysokie, że zakup pod wynajem się nie opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
czemrok Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Służewcu 14.02.13, 06:04 Najlepiej postawić ekrany dżwiękochłonne. Będzie bezpiecznie i swojsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierz Alpuhary. Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Służewcu IP: 195.205.221.* 14.02.13, 07:45 Będzie następne "dobrze skomunikowane osiedle" typu "Narwik". Z przyszłościowym widokiem na Trasę NS pod oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Służewcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 08:41 WTF ? Co za skończony debilizm :), - ulice wąskie - chodniki albo zastawione autami, albo ich brak i trzeba dymać ulicą ( oczywiście nie odsnieżone tylko wydeptane ) - ulice zakorkowane autami - tramwaje już nabite że ludzie zostają na przystankach - metro nabite tak samo - auta nie mozna nigdzie zaparkować Czy jakiś debil z ratusza pomyślał o tym ??? ze tu pracuje tyle ludzi ? Na Hoooj nam ekologiczne biurowce ? z gówna robione ? jak ludzie rozdeptują i rozjeżdzają dookoła trawniki bo inaczej nie można się tu dostać ... hahaha Dla mnie słoje to mogą spać pod biurkiem w robocie.. ale debila co tylko działki umie sprzedawać pod biurowce to bym za jaja powiesił.. HANKO przyjedź na postępu z ratusza o 8mej i wróć po 16tej - ZOBACZYSZ swoją władzę Ale jak się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeman Re: Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Słu IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.13, 10:34 "Już niedługo korporacje będą wydawały swoje własne pieniądze. Państwa to przeżytek." Ten proces trwa już od dawna. Przeciez to nie państwa toczą wojny, tylko właściciele platform wiertniczych. Korporacje ludzi karmią, kształcą, zapewniaja opiekę zdrowotną, a nawet rozrywki. I rosna w siłę. I to od wielu, wielu lat. Polecam historie niejakiego Tomasza Baty - swego czasu bardzo ładnie opisał to Mariusz Szczygieł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Zebrała się chmara niedorozwojów IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 00:26 i wydają płody swojego nieuctwa. Pragnę poinformować dzikusów, że Służewiec jest formalnie częścią dzielnicy Mokotów, podobnie jak Stary Mokotów czy Wierzbno. Na dowód przedstawiam mapę: pl.wikipedia.org/wiki/Plik:PL_Warsaw_MOKOT%C3%93W_MSI_podzia%C5%82.svg Rozumiem jednak, że zdaniem pyskującej większości to jest część Ursynowa albo Wilanowa. No bo taka dzielnica jak Służewiec nie istnieje w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karakura0333004 Re: Zebrała się chmara niedorozwojów IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.13, 00:53 Co Wy w głowach macie? Kto Was tak wychował? Prababki rodowite warszawianki??? Nie sądzę, one na pewno miały więcej taktu! Żeby tak się wzajemnie obrażać? Wyzywać? Za to, kto gdzie pracuje, gdzie mieszka? Nie chcecie "białych kołnierzyków" za sąsiadów? A kogo chcecie? Kto lepszy, kto gorszy? Mieszkam na Służewcu i mam gdzieś, czy to Mokotów czy nie, kocham to miasto i szanuję jego historię, ale żeby obrażać się wzajemnie z powodu podziałów administracyjnych, to dla mnie niepojetę, smutne to i Wy żałośni jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: Zebrała się chmara niedorozwojów IP: *.ip.netia.com.pl 12.06.13, 12:55 Nareszcie, nareszcie, nareszcie ktoś napisał coś mądrego i z jajem. Jestem warszawianką, kocham to miasto i jego historię. Mieszkam na Sarym Mokotowie, pracuję na Służewcu i jeszcze pamiętam jak był fabryczny ;) a za torami kolei radomskiej po drugiej stronie Marynarskiej rosła kapusta i było sielsko :) Ludzie, po co te podziały, kto chce kupi, kto chce zamieszka, przymusu nie ma o drogi, komunikację powinno zadbać miasto a miasto to my i nasze wybory. Ja tam się cieszę, że Warszawa żyje a dzieje się to w duzej mierze dzieki przyjezdnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.hmielewski Re: Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Słu 12.06.13, 18:27 Pracownicy korporacji powinni być SKOSZAROWANI w BIUROFCACH, wtedy będą pracować BARDZIEJ WYDAJNIE, powinni od poniedziałku do PIĄTKU być w BIUROFCU, tam pracować, spać i uprawiać SEKS celem reprodukcji SIŁY ROBOCZEJ. A spłodzone w ten sposób dzieci byłyby pod opieką KORPONIANI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Słu IP: 5.174.8.* 18.10.13, 22:12 a jakie hasło do działu dla mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamykaldo Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Służewcu IP: *.ip.netia.com.pl 16.12.13, 16:16 Nie polecam, Ceny z kosmosu, obok (dokładnie 100 m od inwestycji) przebiegać będzie trasa NS (czyli coś jak Trasa Toruńska). W dodatku jeszcze nad torami kolejowymi ma iść estakada - horror. Sam się zastanawiałem ale zrezygnowałem po dogłębnej analizie. Jeśli już ktoś jest zdesperowany to polecam inwestycję (gotową) obok - na Woronicza 40, ceny adekwatne do lokalizacji (ok 6500 zł/m2) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamykaldo Re: Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Słu IP: *.ip.netia.com.pl 16.12.13, 16:18 Nie wspominając o tym, że wartość mieszkania automatycznie spadnie za pewne o 1/3 :) wspaniała inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Słu IP: *.pools.arcor-ip.net 03.02.14, 23:10 Nie naganiaj już tak na wszystkich forach na Woronicza... Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Nowe osiedle dla pracowników biurowców na Służewcu 09.09.14, 12:43 A po kiego jakieś nowe osiedle? Niechaj słoje dalej se jeżdzą z korpo na Tarcho! :-P Odpowiedz Link Zgłoś