Gość: ks IP: *.dialup.edisontel.com 28.08.02, 03:06 a takie same bazgroly gazeta stoleczna wychwala pod niebiosa na wentylatorniach metra, tylko dlatego, ze czynia je "studenci asp". a fe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kacper. Re: Wandale bazgrzą sprejem na Trasie Siekierkows IP: *.ipartners.pl / 157.25.92.* 28.08.02, 07:27 Są specjalne farby i dodatki do tynków powodujące, że bohomazy łatwo usunąć lub się nie trzymają. Ale to troche kosztuje i trzeba pomyslec wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek To rzeczywiście wkurzające IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 09:54 To rzeczywiście wkurzające. Łyse gnojki z niskimi czółkami i spray'em w łapce wyłażą wieczorami i obsrywają bogu ducha winne mury. Pan Rudolf Giuliani w początkowej fazie swojej działalności obrał ich zgodnie z hasłem "Zero tolerancji" za pierwszy cel do zwalczenia, słusznie wychodząc z założenia, że od tego się zaczyna. I... osiągnął niezłe rezultaty, dał czytelny sygnał rozmaitym miejskim chwastom i odpadkom: uwaga, od dziś nawet to pozornie niewinne zajęcie będziemy tępić z surowością na jaką zasługuje każde niszczenie cudzego mienia. Później niestety jego wysiłki zniweczyli rozmaici lewaccy "postępowcy", gdyby jednak nie chwastolubne środowiska "pragriesistow" odniósłby jak mniemam pełen sukces. A u nas? Jakiś gnojek z warsztatu mechanicznego sam chełpi się na Forum Pragi Płd. gdzie to mianowicie się ostatnio zdefekował naściennie za pomocą puszki z farbą. Osobiście sądzę, że oprócz zarządców zniszczonych obiektów duże znaczenie mogłyby mieć sądy. Gdyby w takich sprawach nakładano kary finansowe w wysokoci odpowiadającej RZECZYWISTEJ WARTOŚCI remontu gnojki zostałyby przez swoich rodziców, zrujnowanych na wiele lat, zamknięte w komórce na podwórzu. Kary finansowe, ale te prawdziwe, nie mandaty, są zawsze skuteczniejsze. Nie tworzy się martyrologii "biednych łobuzów" tylko po cichu doprowadza się ich na skraj nędzy. Nic lepiej nie otrzeźwia... >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ji Re: To rzeczywiście wkurzające IP: *.presscd.pl / 192.168.0.* 05.05.03, 12:36 Wcale u nas nie jest tak zle z tymi bazgrolami - wlasnie wrocilem z Berlina, a tam szok - wszystko, doslownie wszystko w niektorych czesciach miasta (np. Prenzlauer Berg ze starymi kamienicami) jest pogrezdane, graffiti sa na kazdym domu, pomazane sa znaki drogowe, kontenery na smieci, nawet eksluzywne salony maja mury i rolety cale w spreju, tylko szyby sa czyste :) Wyglada to okropnie, naprawde sie zdziwilem, ze schludni Niemcy maja to w nosie i nawet z tym nie walcza. My nie doszlismy jeszcze do takiego poziomu zabazgrolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadi Re: Wandale bazgrzą sprejem na Trasie Siekierkows IP: 213.158.195.* 28.08.02, 13:10 Wszyskich kretynów bazgrzących sprejem powinno się najpierw pomalować we wzorki, a potem powywieszać za pewną część ciała na przydrożnych latarniach, oczywiście z odpowiednim komentarzem dla odstraszenia kolejnych palantów przed podobnym postępowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Wandale bazgrzą sprejem na Trasie Siekierkows IP: 217.8.161.* 29.08.02, 14:05 Ubolewam nad tym, ale policja warszawska jest nieskuteczna. Trzeba takich gnojów pałować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekuuu Re: Wandale bazgrzą sprejem na Trasie Siekierkows IP: 3.5.* / *.chello.pl 29.08.02, 16:37 ciebie zaraz spaluje !! wiesz co jak chcesz tak palowac to sam sie wypaluj hehe policjancie HWDP 4 ever ps. grafy beda lepiej wyglagac niz te szare mury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolajola1 Re: Wandale bazgrzą sprejem na Trasie Siekierkows IP: *.chello.pl 05.09.02, 20:53 Gość portalu: siekuuu napisał(a): > ps. grafy beda lepiej wyglagac niz te szare mury jakie znowu szare mury?????? przecież to NOWE elewacje! trochę szacunku dla cudzej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dev Kit studentom ASP w oko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.02, 16:21 czym różni się ich "artystyczne" bazgranie od tego nie z ASP... hmmm? Kiedy pierwszy raz zobaczyłem wentylatornie i stację Centrum od strony szczęk - zamarłem. Kto dopuścił tych wariatów w klapkach Scholla, dredach i drucianych okularkach typu J.Lennon do murów. Oh, ja bym im dał... sciany emalia malowac, a nie artystów udawać...:O) Kończę już tę lekko zgryźliwą wypowiedź. I jak to napisał na jednym z mórów w Warszawie wielki myśliciel stolicy - Saturator - SAMYCH PIĄTEK MISTRZOM PĘDZLA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hector Re: Kit studentom ASP w oko... IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.2.* 30.08.02, 22:29 Gość portalu: dev napisał(a): > czym różni się ich "artystyczne" bazgranie od tego nie z ASP... > hmmm? > > Kiedy pierwszy raz zobaczyłem wentylatornie i stację Centrum od > strony szczęk - zamarłem. Kto dopuścił tych wariatów w klapkach > Scholla, dredach i drucianych okularkach typu J.Lennon do murów. > Oh, ja bym im dał... sciany emalia malowac, a nie artystów > udawać...:O) > > Kończę już tę lekko zgryźliwą wypowiedź. I jak to napisał na > jednym z mórów w Warszawie wielki myśliciel stolicy - Saturator - > SAMYCH PIĄTEK MISTRZOM PĘDZLA! Jak nie odróżniasz, to masz problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sagittarius Re: Kit studentom ASP w oko... IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 18.09.02, 23:36 W krajach wschodnich nawet dzisiaj jest praktykowany zwyczaj - za kradzież obcięcie prawicy. Może takie metody w końcu dadzą efekty, bo poza strzelaniem w łyse pały nie znalazłem lepszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeq Re: Kit studentom ASP w oko... IP: *.pl 18.09.02, 23:49 Samych obrazków, o których piszesz, nie widziałem, nie mogę więc wypowiadać się na temat różnic artystycznych. Dla mnie główną różnicą jest: studentom ASP właściciel obiektu pozwolił na malowanie (być może teraz pluje sobie w brodę, jego sprawa) a na wiaduktach wyżywają się wandale, których trzeba pałować. Chcesz tworzyć sztukę lub "sztukę" - maluj po swoim lub tam gdzie ci pozwalają. I nie ma co dorabiać teorii "o szarych murach, które nabierają kolorów i życia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Kit studentom ASP w oko... IP: 217.153.34.* 06.12.02, 10:17 Jedyna skuteczna metoda na wandali sa kary cielesne - kilka lat temu w Singapurze dosc skutecznie wychlostano nastoletniego Amerykanina ktory postanowil upiekszyc za pomoca farby w sprayu stojace przy ulicy samochody.....podobno po wychlostaniu za pomoca bambusowego kija gowniarz nie mogl siedziec na 4 literach przez 2 tygodnie i jest pewnym ze juz wiecej na samochodach spreyowych "obrazow" malowac nie bedzie. A Singapur dzieki temu jest najczystszym miastem swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mc Maciey Re: Wandale bazgrzą sprejem na Trasie Siekierkows IP: *.acn.waw.pl 02.05.03, 11:37 Co innego jest malować jakieś bazgroły które mozna zrobić w pare sekund a co innego jakieś genialne obrazy grafy itp. A co do tego ze ktoś twierdzi, że trzeba graficiarzy pałować to niech sam lepiej sie spałuje jak sie niezna na sztuce. Co prawda nie wszystkie rysunki na tych ściankach wyciszających wyglądają estetycznie, ale zobaczcie pod most tam jest już znacznie lepiej. Wracając do wypowiedzi innych: Sami sobie obetnijcie ręce, spałujcie sie pałami a od GRAFÓW sie odpieprzcie. Malowanie na nielegalu to naprawde jest coś a miejsc wyznaczonych gdzie naprawde można sie pobawić puszką z farbą legalnie w Warszawie jest bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwas Re: Wandale bazgrzą sprejem na Trasie Siekierkows IP: 12.96.204.* 03.05.03, 00:38 graffiti.org/warsawrep/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Złapać i kazać zbudować nowy most IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 17:53 Wtedy się oduczą, a tata da pasem w tyłek Odpowiedz Link Zgłoś