Gość: dix i możecie ich w doope pocałować... IP: 195.205.147.* 09.08.06, 14:48 niepodoba się to sami se domy wybudujcie a jak w blokach chcecie to np. dom development na białoęckich zadupiach i w ama-budzie na nadwislańskch łąkach zalewowych po piataka za metr jeszcze wam jakieś ochłapy sprzedadzą. po hu... sie rwiecie do tego kupna jak stado owiec. amok. chlew. centrum im sie zachciało. centrum jest nie dla takich chamusów co piatke za metr ledwo wytrzymują. w centrum mieszkają aktorzy, biznesmeni, znani i bogaci ludzie no i starzy żule oraz emeryci, of kors. chołota niech 'nagina' na obrzeża. a do centrum przyjedzcie z dziećmi w weekned pozwiedzać, niech miasto zobacza jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Jest pełno frajerów, kórzy kupują mieszkania po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:02 zawyżonych cenach. A potem ceny spadną, a oni będą czuli się frajerami, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw30 Re: Bojkot Pirelli IP: 149.226.255.* 09.08.06, 15:09 Proponuję bojkot towarów Pirelli. W każdym innym kraju Europy Zachodniej taka reakcja byłaby naturalna. Tutaj nikomu nie zależy do dyscyplinowaniu bogatych firm, więc robią z nami co chcą. Tak było z Biedronką i tak będzie z każdą inną aż do czasu gdy sami nie dostaną od nich w d... Ale wtedy jest już za późno. Taka metoda walki jest jedynym możliwym i najskuteczniejszym sposobem domagania się sprawiedliwości. Nic tak nie boli jak spadek sprzedaży. Zostawienie sprawy bez reakcji będzie niebezpiecznym dla nas wszystkich precedensem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalupez Stowarzyszenie Oszukanych Przez Dewelopera IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 09.08.06, 15:27 Drodzy Poszkodowani, Jak pewne już słyszeliście zwieramy szyki, organizujemy Komitet Założycielski Stowarzyszenia Oszukanych przez Dewelopera. Na dzień dzisiejszy stawiamy sobie dwa cele: 1. Doprowadzenie do sprzedaży przez Pirelli Pekao Real Estate mieszkan po cenach obiecanych w umowach rezerwacyjnych zarówno w przypadku Okopowej jak i Banderii. 2. W przypadku zagrożenia realizacji umów rezerwacyjnych wstąpienie na drogę prawną i reprezentację wszystkich zainteresowanych. Osoby zainteresowane zgłoszeniem, prosimy o kontakt: poszkodowany@o2.pl Wczorajszy dzień przyniósł kolejne efekty naszych działań: - w POLSACIe w programie Biznes Wydarzenia ukazał się materiał w tej sprawie - w TVN24 w programie Fakty, ludzie i pieniądze po raz 3 poruszono ten temat - w Gazecie Wyborczej, w dodatku Stołecznym ukazał się artykuł w tej sprawie - w portalu Gazeta.pl dziś jest link na pierwszej stronie do tego artykułu Poniżej linki do tych materiałów oraz do strony www, która uruchomilismy. Zapraszamy wszystkich, którzy czują się zagrożeni i oszukani. poszkodowany@o2.pl Strona www: zlew.info/banderii/ TVN24 01.08.2006: www.youtube.com/watch?v=M8vd5XJvggo Gazeta Wyborcza 08.08.2006 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3535481.html Gazeta.pl gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3535481.html kolejne materiały pojawią się już dziś wieczorem o linkach poinforumuję. Pozdrawiam, szalupez Odpowiedz Link Zgłoś
wesolemiasteczko Re: No wy chyba przeginacie??? 09.08.06, 20:44 jakie obiecne ceny? kogo chcecie oszukać? z całym szacunkiem ale g. się wam należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant tyle zamo co PiSiorów i 3 000 000 mieszkań, NIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:52 nie jest warte, dzisiał słowo jest warte mniej jak krowie odchody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka nie tylko pekao.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.06, 20:19 Podobnie ze mną postąpił 'marvipol'.. Byłam druga w kolejce, ale po tym jak pierwsza osoba zrezygnowała wcale do mnie nie zadzwonili. Kiedy ja zadzwoniłam po paru dniach, powiedzieli, że owszem - pierwsza osoba zrezygnowała (wytłumaczenie dlaczego do mnie nie zadzwonili szyte grubymi nićmi..) i teraz ja mam prawo do zakupu mieszkania, niemniej jednak cena już "niestety" jest wyższa niż 1,5 tygodnia wcześniej (kiedy rezerwowałam mieszkanie).. Robią co chcą a człowiek nie ma szansy się bronić. Jeśli ja bym tego mieszkania nie kupiła, zaraz byłby następny chętny.. Developerzy skrzętnie wykorzystują sytuację na rynku i pewnie parę ładnych lat minie jeszcze nim coś się zmieni.. : ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bańka hipoteczna Jaja to dopiero bedą :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:41 Jaja to dopiero będą, kiedy firmy deweloperskie, które sprzedały dziury w ziemi bez pozwolenia na budowę zaczną bankrutować. A bańka hipoteczna puchnie, oj puchnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HK35 O co tyle zamieszania ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.06, 21:57 Przecież to wolny kraj? Developer jest spółką prywatną, umowy wygasły, chyba ktoś je przeczytał przed podpisaniem? Czyżby nie? Nie nie wierzę, mamy mądry naród, poza tym ceny będa rosnąć. Zatem mała podwyżka nie powinna nikogo znichęcic do zakupu eee. inwestycji w tak doskonałą lokalizację. No, że przy cnentarzu, że ruchlowa ulica no i syf na około, to nic i tak się sprzeda. Nie czytacie gazet? Nie macie internetu, mamy boom budowlany, na miłość boską! Brać i nie narzekać! .....a jak nie ma kasy to najlepiej do Pekao!!! Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
pprivately Re: O co tyle zamieszania ??? 29.08.06, 22:28 Witam, Czy ty jesteś nienormalny? Jeśli walą Cię w pupkę za przeproszeniem to bardziej się wypinasz? Brać i nie narzekać? Pomyliła Ci się rola klienta z jakąś inną rolą? Zresztą chłopie nie znasz sprawy i wykazujesz indolencję. Nic się nigdy nie skończyło. Prawnie w umowach jest syf na długie lata procesu i zrobił go sam deweloper. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baksik i spółka Dziś Grobelny brałby się za deweloprkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:12 Mieszkania w Warszawie to lepszy biznes, niż Bezpieczna Kasa Oszczędnościowa sprzed kilkunastu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilaw to nie jest jednostronne zobowiązanie IP: *.devs.futuro.pl 10.08.06, 07:30 tylko umowa wzajemna, nawet z głupią klauzulką. Po drugie - jak się daje 2 tys złotych za rezerwację jest się samemu sobie winnym... w Krakowie developerzy oddawali po 40 tys (podwójne 20) żeby tylko móc sprzedać mieszkanie komuś innemu . Jedyna rada na to to wysoka opłata za rezerwacje albo wniesienie skargi do UOKiK - który już dawno powinien się tym zająć, bo jest to praktyka powszechna i godzi MAKSYMALNIE w interesy konsumentów. Przecież koszty budowy nie rosną w takim drmatycznym tempie jak koszt metra.który spowodowany jest spekulacją na rynku nieruchomosci dodatkowo podsycaną przez Angoli .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Re: Ile jest warte słowo firmy Pirelli Pekao Real IP: *.crowley.pl 11.08.06, 12:22 mzb puknij sie w czolo jesli myslisz ze mieszkania potanieja Odpowiedz Link Zgłoś
hexl Re: Ile jest warte słowo firmy Pirelli Pekao Real 13.08.06, 16:48 Długo poczekasz! Narazie ilość wydawanych pozwoleń na budowę jest znikoma, buduje się w większości to na co inwestorzy dostali pozwolenia w ub. roku przed wyborami. Teraz jest martwica i dlatego niektórzy developerzy tak zagrywają sobie z ludźmi. Pamiętaj że oprócz zwykłych ludzi, nabywcami mieszkan są zagraniczni inwestorzy z Hiszpanii, Irlandii itd. Oni wiedzą, że kiedyś wejdziemy w strefę płatniczą EUR a wtedy ceny mieszkań nieodwracalnie pójdą w górę. Czekać nie warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bighouse Ile jest warte słowo firmy Pirelli Pekao Real E.. IP: *.chello.pl 23.08.06, 21:17 potanieją z 11 000 na 10 800 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti SUPO = Pirelli Pekao Real Estate 2 IP: *.aster.pl 31.08.06, 00:42 No proszę, nie minął miesiąc a już znaleźli się naśladowcy... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=46297059&a=47767043 Widać "dobre" pomysły na łatwy biznes szybko się rozpowszechniają... Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek K Ile jest warte słowo firmy Pirelli Pekao Real E.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 10:49 W ten sam sposób zostałem załatwiony przez firmę Mardimex z Wieliczki.Właściciel firmy pan Jerzy Marcinek potrafił tylko obiecywać "gruszki na wierzbie"kusząc okazyjną cena za m2 i podpisując podobne umowy do tych jakie podpisywała Pirelli Pekao Real E.W związku z tym firma ta stała się niewiarygodna i przestrzegam przed złapaniem sie na haczyk, gdyz moze sie to zle skończyć dla ewentualnego "złapanego" i popsuciem planów na lepszą przyszłośc związaną z zakupem nowego "gniazdka".Uwaga!!! właściciel w rozmowie jest bardzo miły i wyglada niebywale wiarygodnie i uczciwie;potrafi przekonywać i kusić , niestety z realizacji jego obietnic zostaje gorzkie rozczarowanie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek K Firma Mardimex z Wieliczki załatwiła mnie tak samo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 10:58 W ten sam sposób zostałem załatwiony przez firmę Mardimex z Wieliczki.Właściciel firmy pan Jerzy Marcinek potrafił tylko obiecywać "gruszki na wierzbie"kusząc okazyjną cena za m2 i podpisując podobne umowy do tych jakie podpisywała Pirelli Pekao Real E.W związku z tym firma ta stała się niewiarygodna i przestrzegam przed złapaniem sie na haczyk, gdyz moze sie to zle skończyć dla ewentualnego "złapanego" i popsuciem planów na lepszą przyszłośc związaną z zakupem nowego "gniazdka".Uwaga!!! właściciel w rozmowie jest bardzo miły i wyglada niebywale wiarygodnie i uczciwie;potrafi przekonywać i kusić , niestety z realizacji jego obietnic zostaje gorzkie rozczarowanie ..... Odpowiedz Link Zgłoś