Dodaj do ulubionych

problem z SM Przy Metrze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.03, 14:38
Mam problem ze SM Przy Metrze. Kupiłem mieszkanie cena 2300zł/m2. Teraz
okazuje się że cena wzrosła o 1200zł i tyle musze dopłacić żeby dostać akt
własności. Jest to niezgodne z prawem, ale sam nic nie wskóram. Szukam innych
poszkodowanych klientów tej firmy - razem możemy więcej. Ja jestem
zdecydowany to wygrać. Czekam na odzew. Pawel
Obserwuj wątek
    • Gość: bart Re: problem z SM Przy Metrze IP: *.acn.pl 21.04.03, 21:32
      Wygląda na to, że wiele osób ma problem z SM "Przy Metrze" - polecam np. stronę
      mieszkańców Centrum Natolin (acn.waw.pl/natolin/). Migdałowa II
      szczęśliwie zdołała się już wydzielić, mieszkańcy budynku przy Lanciego 10 H
      (Migdałowa III) ciągle nie mają przydziałów, a Zarząd SM wykazuje wyjątkową
      kreatywność w dziedzinie wymyślania nowych kosztów i unikania realizacji
      zobowiązań. Proponuję nie wdawać się z SM "Przy MEtrze" w żadne interesy.
      • Gość: klient Re: problem z SM Przy Metrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 14:30
        Gość portalu: bart napisał(a):

> Wygląda na to, że wiele osób ma problem z SM "Przy Metrze" - polecam np.
        stronę
        >
        > mieszkańców Centrum Natolin (acn.waw.pl/natolin/).
        Migdałowa II
        > szczęśliwie zdołała się już wydzielić, mieszkańcy budynku przy Lanciego 10 H
        > (Migdałowa III) ciągle nie mają przydziałów, a Zarząd SM wykazuje wyjątkową
        > kreatywność w dziedzinie wymyślania nowych kosztów i unikania realizacji
        > zobowiązań. Proponuję nie wdawać się z SM "Przy MEtrze" w żadne interesy.

Zgadza sie - sa kreatywni, ale uwazam, ze na kazdego mozna znalesc sposob. Czy
        mozesz podac mi jeszcze raz adres strony mieszkańców Centrum Natolin, bo z tym
        nie moge sie polaczyc? Slyszalem, ze mieszkancy-klienci spotykaja sie gdzies na
        forum(czacie), znasz moze ten adres? Dzieki.
    • Gość: tomand Re: problem z SM Przy Metrze IP: *.acn.pl 21.04.03, 21:35
      Gość portalu: klient napisał(a):

> Mam problem ze SM Przy Metrze. Kupiłem mieszkanie cena 2300zł/m2. Teraz
      > okazuje się że cena wzrosła o 1200zł i tyle musze dopłacić żeby dostać akt
      > własności. Jest to niezgodne z prawem, ale sam nic nie wskóram. Szukam innych
      > poszkodowanych klientów tej firmy - razem możemy więcej. Ja jestem
      > zdecydowany to wygrać. Czekam na odzew. Pawel

Nie jesteś sam...Najważniejsze w jakiej inwestycji kupiłeś mieszkanie (czy
      chodzi o Migdałową III)?Jeśli tak,to koniecznie musimy się skontaktować.Jest
      już nas kilka osób i chcemy się przeciwstawić bezczelności ww Spółdzielni!
      Ostatnio otrzymaliśmy po ok 5 tysięcy PLN dopłaty rozliczenia końcowego mimo
      niedotrzymania warunków umowy przez spółdzielnię
      • Gość: Pawel Re: problem z SM Przy Metrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 11:37
        Gość portalu: tomand napisał(a):

> Nie jesteś sam...Najważniejsze w jakiej inwestycji kupiłeś mieszkanie (czy
        > chodzi o Migdałową III)?Jeśli tak,to koniecznie musimy się skontaktować.Jest
        > już nas kilka osób i chcemy się przeciwstawić bezczelności ww Spółdzielni!
        > Ostatnio otrzymaliśmy po ok 5 tysięcy PLN dopłaty rozliczenia końcowego mimo
        > niedotrzymania warunków umowy przez spółdzielnię

Juz wiem jak te sprawe rozwiazac. Jesli tez nadal jestes tym zainteresowany
        podaj swoj nr tel. na adres: pawdra@op.pl Oddzwonie.
      • Gość: justyska Re: problem z SM Przy Metrze IP: *.sgh.waw.pl 18.06.03, 12:17
        a moze jesescie w stanie midac jakies rady, ktore spoldzielnie omijac z daleka,
        bo mnie wlasnie czeka szukanie takiej SM, ktora wyglada wiarygodnie
        • Gość: zyczliwy Re: problem z SM Przy Metrze IP: *.acn.pl 19.06.03, 19:37
          ad. bud. Lanciego 10H:

Ludzie nie dostali przydzialow, bo ten budynek jako jedyny nie posiada wlasnego
          garazu podziemnego. Lokatorzy mieli wplacic kase na pietrowy garaz obok. Ale
          poniewaz sprawa z budowa tego wielopoziomowego garazu sie skomplikowala (chodzi
          o te koszmarne budy i ich durnych wlascicieli, ktorzy wycenili te baraki na Bog
          raczy wiedziec jak wysoka kwote i sprawa pewnie trafi do sadu), to spoldzielnia
          poszla ludziom z bud. H na reke i dala im klucze, mimo iz takiego obowiazku nie
          bylo. A wtedy ludzie ci sie wypieli i przestali wplacac kase na garaz.
          Efekt: garazu jak nie bylo tak nie ma, wiec gmina nie daje pozwolenia na
          uzytkowanie budynku, wiec wszyscy mieszkaja tam nielegalnie.
          • Gość: >:-( Re: problem z SM Przy Metrze IP: *.acn.pl 02.07.03, 17:59
            Co ty powiesz? nie odzywaj sie jak nie masz pojecia o co chodzi.

1. mieszkan w 10h jest 40, a praking mial miec 70. Mamay placic za 2 miejsca?
            ja nie mam wolnych 70 tys. zeby w to zainwestowac.
            2. spoldzielnia nie moze nikomu nakazac kupna miejsca parkingowego
            3 Sm "przy metrze" sama nie chce budowac tego garazu bo w okolicznych blokach
            jest kilkadzisiat wolnych miejsc parkingowych (na ktorych SM stracila kaske),
            ktore to nam proponowala zamiast garazu 10G
            4. to nam doliczono koszty odszkodowan za baraki, ok. 600 na mieszkanie
            itd itd
            rzeczywiscie SM poszla nam cholernie na reke. tobie zycze tego samego
            ostatecznego rozliczenia z sumami z sufitu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka