Gość: inz. mamon IP: 213.33.69.* 12.03.03, 15:18 Jak kto zna niech sie wpisze i odpowie na pytanie: czy chcialby takiej w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inz. mamon Re: Ankieta- Architektura z Vorarlbergu IP: 213.33.69.* 13.03.03, 10:43 to nikt nie zna??? Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Ankieta- Architektura z Vorarlbergu 13.03.03, 11:57 Zamienię bardzo chętnie dom w jednym z lepszych zamkniętych osiedli w Warszawie w pobliżu Zalewu Zegrzyńskiego i dobrą pracę w solidnej niemieckiej firmie w Polsce na dom w niekoniecznie juz zamknietym osiedlu pod Bregencją, chętnie nad Bodensee i z małym pomostem do cumowania, oczywiście z również dobrze płatną pracą w Austrii, Szwajcarii lub Niemczech (powiedzmy że dojazd w granicach 20 km, autostradą może być 80 km). Natomiast nie potrafię sobie wyobrazić jak doskonała architektura dostosowana do gór pasowałaby na naszych nizinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz. mamon Re: Ankieta- Architektura z Vorarlbergu IP: 213.33.69.* 13.03.03, 12:07 Wspolczesna architektura Vorarlbergu nie ma nic wspolnego z tradycyjnymi domami goralskimi- moze jakosc jedynie pozostala :-) Chodzilo mi bardziej o wrazenia eestetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Ankieta- Architektura z Vorarlbergu 13.03.03, 14:47 Ja napisałem "architektura dostosowana do gór" a nie "tyrolskie domki". Wciąż twierdzę, że architektura terenów płaskich jest zupełnie inna niż ta odpowiednia dla gór lub choćby przedgórza. Na koniec - Bregencja to stosunkowo małe miasto, architekturę ma też odpowiednią do swej wielkości. A Warszawa aspieruje do Frankfurtu ze swoimi wieżowcami... szkoda, że nie z komunikacją, czystością, zapachem mieszkańców. Ale - gdyby nasze Powiśle wyglądało, jak bregencki Waterfront, to by było piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Ankieta- Architektura z Vorarlbergu IP: 62.233.167.* 13.03.03, 22:33 Ja sie kompie raz w tyg - czy to za malo? Bo slyszalem, ze prysznic co drugi dzien jest teraz trendy. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Ankieta- Architektura z Vorarlbergu 14.03.03, 07:43 Właśnie dlatego tak w naszej Warszawie "pachnie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz. mamon Re: Ankieta- Architektura z Vorarlbergu IP: 213.33.69.* 18.03.03, 11:49 ... czyli nikt nie ma pojecia, co to wlasciwie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Ankieta- Architektura z Vorarlbergu IP: waprx* / 192.168.14.* 18.03.03, 12:28 Bo tylko ty kolego jesteś tak genialny i posiadasz taką niebotyczną wiedzę. Oświeć nas maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz. mamon Re: Ankieta- Architektura z Vorarlbergu IP: 213.33.69.* 18.03.03, 14:14 Gość portalu: Mat napisał(a): > Bo tylko ty kolego jesteś tak genialny i posiadasz taką niebotyczną wiedzę. > Oświeć nas maluczkich. Nikogo nie chce oswiecac- pytam sie grzecznie, czy dokonania architektow zagranicznych znane sa polskiemu "srodowisku". Z wyrazami pokory, inz. Mamon Odpowiedz Link Zgłoś