Gość: Gość Portalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 01:26 byleby w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Osiedle Dom Development na Gocławiu 14.08.07, 02:26 Kolejny moloch mieszkaniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: *.chello.pl 14.08.07, 07:21 cos mi tu smierdzi, 92mln za dzialke + 750mln za budowę podzielone przez 1500 mieszkan to oznacza ze srednia cena mieszkania bedzie powyzej 560.000PLN, co oznacza śREDNIA cene za m2 pow. 10.000PLN, tylko po to zeby DD wyszedl na 0. magia wielkich liczb ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Osiedle Dom Development na Gocławiu 14.08.07, 08:10 Ceny zaczną jechać w dół - w końcu kiedyś najazd hunów na stolicę się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Osiedle Dom Development na Gocławiu 14.08.07, 23:24 Oryginalna nazwa dla osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cage00 Re: Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: *.lot.pl 14.08.07, 08:15 nie wszystkie inwestycje robi się dla zysku, czasami chodzi o prestiż a innym razem tylko o to by nie dać pola konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peciak Re: Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 08:30 to się uśmiałem. Developer robi coś bez zysku, to dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek2007 Re: Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: 195.149.64.* 14.08.07, 09:44 Nie znalazłem 750 mln w tekscie, ale, jeżeli ma byc 1600 mieszkan śrenio po 50 m2, to cena działki za m2 około 1000 pln, Wybudawanie m2 nie bedzie kosztowało wiecej niz 3000-4000, wiec cena m2 dla DD zeby wyjsc na czysto to około 4000 - 5000 pln. Mieszkania pewnie beda od 8000 pln. Nie doliczylem kosztow funkcjowaia samego Develpoera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analfabeta Re: Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: *.devs.futuro.pl 14.08.07, 10:28 "Szacuje, że inwestycja pochłonie trzy czwarte miliarda złotych.":) nie ma mowy o 750 mln, owszem. No i jeszcze jaka dogłębna analiza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek2008 Re: Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: 195.149.64.* 14.08.07, 12:18 Faktycznie, nie ukrywam ze tekst tylko przeskanowałem ;-), ale to koszt budowy jest strasznie wysoki według mnie - drożej niż prywatny dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:44 skasuja ich na czynszu jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enio bananowe bloki IP: *.acn.waw.pl 14.08.07, 08:51 znoiwu zbudują bloki w kolorze banankowym i citriny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebeq Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: *.wip.pl 14.08.07, 10:46 Tam jeszcze przebiega linia wysokiego napięcia i planowana trasa łącząca trasę łazienkowską z ulica, która idzie koło kościoła. po prostu super :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: 195.187.84.* 14.08.07, 13:15 linię wysokiego napięcia mają zakopać pod ziemią, juz dawno były takie plany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik dla wiochy to wsio rowno... IP: 62.29.253.* 14.08.07, 13:17 czy droga, czy autostrada, aby mieszkanko w warsiawie było, i znajdą się tacy co kupią mieszkania w takim g....e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pucio de L.V. Re: dla wiochy to wsio rowno... IP: *.2a.pl 15.08.07, 11:33 Chamy i tak u siebie mieszkaja przy jakichs przelotówkach z TIRami przez całą dobe to trasa szybkiego ruchu im nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojnie Aleja a Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: *.crowley.pl 14.08.07, 13:24 Już widzę protesty przyszłych mieszkańców tego molocha przeciwko budowie nowej alei Tysiąclecia. A my nadal będziemy stać w korkach. Podobnie jest na Ryżowej gdzie Mostostal zaczął budowę osiedla tuż przy przygotowanej ulicy Nowolazurowej. Tam pewnie też będą protestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Aleja a Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: *.icm.edu.pl 14.08.07, 16:28 dokładnie - mnie też to dołuje! co za kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
gudwil Globalne ocieplenie... 14.08.07, 16:32 ...jest z pewnością przyczyną zalania ogródków działkowych na północ od trasy Ł, ale skąd wzięła się wyspa na jeziorku? Niespokojny teren, ja bym się bał tam zamieszkać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek chca zlikwidowac slynne Wembley!!! IP: *.cable.ubr01.edin.blueyonder.co.uk 15.08.07, 00:20 no nie jak tak mozna likwidowac legendarny stadion pilkarski i to w czasie kiedy organizujem Euro 2012. to co nastepna bedzie brodnowskie nou camp czy moze sluzewieckie old trafford :) Odpowiedz Link Zgłoś
adasha5 cena 92 mln zł za działkę 15.08.07, 16:44 przy całkowitym koszcie inwestycji 750 mln to daje 12% wartości. To bardzo tanio . Przy szacowaniu nieruchomosci wycena gruntu sięga do 70%. Ale to musi być bardzo cenna działka. Inwestorzy z U.E. kupują grunt do 50 % wartości inwestycji. Czy to jest użytkowanie wieczyste czy własnośc gruntu. Mogą być jakieś przekłamania cenowo ilościowe. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samorządowiec Re: cena 92 mln zł za działkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 20:48 Już ponad 40 lat się dyskutuje o tej trasie i nic. Zdążyłem w okolicy zmienić trzy mieszkania i sporo czasu społecznikować, a trasa jest na tym samym etapie dyskusji. Przypuszczam, że za mojego życia nie powstanie. Nic nie mówi się o Trasie Aninskiej, która ma przebiegać w tym rejonie. Teraz jak w Warsawie rządzi bufetowa, to będzie jak na początku dyskusji czy budować mieszkania na lotnisku Gocław czy będzie tam zawsze lotnisko. Dlatego powstał dziwoląg w postaci osiedla Przyczółek Grochowski z zachowaniem pasów nalotu dla samolotów i szybowców. Zaraz po wybudowaniu tego osiedla zaczęto budować mieszkania na tym lotnisku, ale dziwoląg jak powstał tak stoi nadal. Jeśli do tego dodamy wiadomą spółdzielnie mieszkaniową zarządzaną przez człowieka z tej samej nacji co bufetowa, to wiadomo co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjkl Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 08:45 mieszkam, tuz za plotem tj. na rogalskiego. nie wiem kiedy prezes widzialem na boisku grajacych w pilke. ja chyba ze 12 lat temu (byly jakies regularne rozgrywki druzyn amatorskich). fragment dzialki tuz przy kanalku od 2-3 lat zajmuje mlodziez, ktora skacze na usypanych wybojach. bardziej oddalony w strone afrykanskiej - do nocnych zabaw autem lub w aucie :) gdy sie sprowadzilem na goclaw przed 15 laty mowiono, ze na terenie boiska ma powstac kompleks sportowy i przez te wszystkie lata nic nie zrobiono. sentyment do "piwnej" gorki miedzy bora-komorowskiego 54 a rogalskiego 10 jednak caly czas pozostaje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmx Osiedle Dom Development na Gocławiu IP: *.aster.pl 19.11.08, 21:30 Chuje!!!!!! rozpieprzacie wszystkie miejsca zabaw.... dla młodych dla osób które oddaj życie sportu. Niszczycie już kolejne miejsce bo wy musicie zarobić pieprzony szmal !! wiecie co będzie z połowa tych osób którym odbieracie cześć życia?? staną się narkomanami !!! Odpowiedz Link Zgłoś