Dodaj do ulubionych

Najlepsze sportowe filmy w historii

IP: *.gprs.plus.pl 03.01.08, 10:29
A gdzie HE GOT GAME i BLADES OF GLORY ?!?
Obserwuj wątek
    • zimnyzubr Najlepsze sportowe filmy w historii 03.01.08, 10:41
      "...jeden z naszych idoli - Vinnie Jones, który w ciągu swojej zawodniczej kariery na Wyspach zaliczył więcej złamanych nóg rywali niż strzelonych bramek..." Trzeba mieć idoli, ale jak to sie ma do waszych wpisów na temat brutali i chamów w sprocie. Np www.sport.pl/sport/1,74696,4780838.html - Chris Simon. słownik języka polskiego nazywa to hipokryzją
      • Gość: jaro HOKEJ !!! IP: *.chello.pl 03.01.08, 21:54
        Buahaha przy artykule o najgorszych filmach sportowych napisaliście,
        że lubicie hokej ... łgarze !! Gdyby tak było to tutaj nie
        wybralibyście kaczorów, który to film jest profanacją hokeja w 300%.
        Pokazane tam akcje, schematy i zagrywki z prawdziwym hokejem mają
        mniej wspólnego niż Schwarzenegeer z baletnicą : /
        • Gość: jayjay Re: HOKEJ !!! IP: *.ds14.agh.edu.pl 05.01.08, 12:57
          A gdzie "Above the Rim" z nieśmiertelnym Tupac'iem, gdzie Coach Carter, Reggae
          na lodzie....poza tym nawet niezłą lista poza kaczorami i tym czeskim filmem o
          którym nikt nie słyszał
    • bogumil.bogumil A co to za film z Newmanem "Na lodzie"? 03.01.08, 10:42
      Chodzi może o "Slap Shot"? Jeśli tak, to pierwszy raz słyszę takie
      tłumaczenie. Film znam pod tytułem "Strzał z klepki", chociaż gdzieś
      mi się obiła o uszy wersja "Trzecia tercja".
      A film rzeczywiście genialny, jeden z moich ulubionych ever.
      • Gość: Matt Re: A co to za film z Newmanem "Na lodzie"? IP: *.jmdi.pl 05.01.08, 01:40
      • Gość: Matt Re: A co to za film z Newmanem "Na lodzie"? IP: *.jmdi.pl 05.01.08, 01:43
        Slap Shot - najlepsze tłumaczenie jakie słyszałem. Przebija nawet Szklaną
        Pułapkę. Moje najszczersze gratulacje.
    • Gość: autor bytu Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.wip.pl 03.01.08, 10:44
      Zdecydowanie Męska Gra i Tsubasa - 2 kultowe obrazy, które puszczam sobie do
      dziś przed śniadaniem obiadem i kolacją w każdą trzecią niedzielę piątego
      miesiącu parzystego roku
    • bartman7 Najlepsze sportowe filmy w historii 03.01.08, 10:44
      ja bym dodał jeszcze "Tytanów" z Denzelem Washingtonem i "Pistol"
      historię Pete'a Maravicha
    • Gość: feelgood Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.08, 10:57
      Nie pamietam tytułu ale jest jeszcze fantastyczny film o Terrym Foxie. Może nie
      jest to film stricte sportowy ale każdy powinien go zobaczyć!
    • Gość: Rebound: The Legen Rebound: The Legend of Earl "The Goat" Manigault IP: *.chello.pl 03.01.08, 10:57
      Rebound: The Legend of Earl "The Goat" Manigault; Rebound: The Legend of Earl
      "The Goat" Manigault; Rebound: The Legend of Earl "The Goat" Manigault; Rebound:
      The Legend of Earl "The Goat" Manigault; Rebound: The Legend of Earl "The Goat"
      Manigault;

nie wierze ze tego nie widzieliscie...
      • Gość: Lider Re: Rebound: The Legend of Earl "The Goat" Maniga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 11:34
        Dokladnie to!!!! Najlepszy film. Jak mogli dać Potężne Kaczory z Emilio Estevezem, a ominąć Kozła i He Got Game.

Podklepuje jeszcze raz moją listę:

Football Factory
        Space Jam
        Longest Yard
        Million Dolar Baby
        The Goat
        He Got Game
        Piłkarski Poker
        Coach Carter
        Hurricane
        Remember the Titans

Z lity zczuba dodałbym:
        Fan
        Wściekły Byk
        Rydwany Ognia
    • Gość: ceolk Re: Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.08, 11:19
      a reggae na lodzie?
      • Gość: Sacros Re: Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.dka.pl 03.01.08, 23:47
        No wlasnie! Jak mogliscie zapomniec o tym wspanialym filmie? Macie tu prawdziwa
        historie, realizm i troche humoru. Idealny film. Jeden z najlepszych o
        jakiejkolwiek dyscyplinie!

PS: No i chyba jedyny o bobslejach.
    • uuueee Najlepsze sportowe filmy w historii 03.01.08, 11:22
      Bez "He Got Game"? to tak być nie może - toż to najlepsze sportowe
      cacko wśród filmów!

Z pozostałych typów to jeszcze:
      koszykarski: "Trener" z Samuelem L Jacksonem,
      footballowy: "Sezon rezerwowych" (The Replacements)z Keanu Reevesem,
      "piłkarskie": "Shaolin Soccer".

• Gość: biru Re: Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 03.01.08, 11:35
        Te się zastanawiałem gdzie zgubiliście "Shaolin Soccer"
      • Gość: wladek Re: Najlepsze sportowe filmy w historii IP: 80.54.170.* 03.01.08, 17:24
        o walsnie - shaolin soccer !!! :)
        a co do replacements - to moze film nie wybitny, ale keanu + SWIETNA sciezka
        dzwiekowa...
    • Gość: Marcin Najlepsze sportowe filmy w historii IP: 217.97.233.* 03.01.08, 11:33
      A film z Seanem Bean'em o piłce. o ile mnie pamięć nie myli o jakimś
      autentycznym piłkarzu irlandzkim... to była story...
    • Gość: chabior Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.gb.net.pl 03.01.08, 11:38
      A Youngblood to co www.filmweb.pl/Youngblood+1986+o+filmie,Film,id=11873 tylko nie mówcie, że nie oglądaliście :P
    • wojciech08 Najlepsze sportowe filmy w historii 03.01.08, 11:39
      Panowie panowie nie chcę sie czepiać, ale gdzie jest 1.nad obręczą 2.the pistol-
      the birth of a legend 3. tytani( ten z denzelem)
      brakuje jak nie wime co tych 3 filmów :]
    • unseen Najlepsze sportowe filmy w historii 03.01.08, 11:46
      "Remember the Titans"! - zapomnialiście o tym świetnym filmie, bo nie wierzę że nie widzieliście. i jak juz ktoś napisał o "He Got Game".

Pozdrawiam
    • Gość: wwwojtus Re: Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.devs.futuro.pl 03.01.08, 12:11
      nie zebym sie czepial, ale Paul Newman nie gral w Rollerbar, tam gral James Caan
    • Gość: PalenieZabija Najlepsze sportowe filmy w historii IP: 217.153.8.* 03.01.08, 12:37
      "Above the rim", i jeden z lepszych sportowych dokumentów jakie
      widziałem (dostał chyba Oscara albo nominację ok. 10 lat temu) -
      Hoop Dreams.
    • Gość: trn Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 13:11
      no Youngblood to może nie, ale hokejowe Miracle on the Ice o meczu USA z
      Sowietami na olimpiadzie powinno się znaleźć.

też mnie ciekawi czy ten "Na lodzie" to chodzi o Slapshot?

• Gość: Moog Re: Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.icpnet.pl 03.01.08, 14:30
        Chodzi o Slap Shot - www.filmweb.pl/Na+lodzie,1977,o+filmie,Film,id=9600
    • Gość: xtravaganza Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 13:14
      a gdzie he got the game i white man can't jump
      • Gość: Maciek Re: Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 14:51
        Podpisuje się obiema rękoma pod tym i dodałbym wymienione: Youngblood,
        Replacements oraz swoje Wild Cats z Goldie Hawn i cała resztę. Dzieciom będę
        puszczał Tsubasę i pewien film o cudownych butach do piłki noznej o chłopcu,
        kibicu Man City (grał w tym filmie Robert Carlyle). Eeee, wszystkie filmy o
        sporcie są do oglądnięcia:)) Pozdrawiam kibiców-maniakow filmowych.
    • bizoon77 Najlepsze sportowe filmy w historii 03.01.08, 16:07
      a dlaczego by jeszcze nie dorzucić Gola może film bez super ambicji, ale mam do niego sentyment jak chłopaki do obrazu z Cruisem
    • Gość: Gjeeru Najlepsze sportowe filmy w historii IP: 193.189.116.* 03.01.08, 16:17
      A gdzie piłkarski poker?? przeciez to tez,film sportowy mozna powiedziec:D:D:D
    • Gość: Axe Re: Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.aster.pl 03.01.08, 16:43
      "Wielka BIAŁA Pięść" takie teksty na GW? Przecież pan Stec zaraz
      uzna, że to rasizm!
    • Gość: wojtekp Re: Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.acn.waw.pl 03.01.08, 17:17
      Stanowczo brakuje w tym zestawieniu:
      - He got game
      - Coach Carter
      - Kosmiczny Mecz
      - Shaolin soccer
      - Biali nie potrafia skakac
    • Gość: modrzef Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.pm.katowice.pl 03.01.08, 17:42
      a biali nie potrafia latac?
    • Gość: łyseji erewu Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:24
      rise of the footsoldier - bardzo dobry na faktach, chyba najbardziej mi sie podobał nie tyle o sporcie co o gangsterce w sumie
    • Gość: Kshaq Najlepsze sportowe filmy w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:46
      a piłkarski poker?? :>
    • Gość: janekkrol Trener IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.08, 22:31
      Najlepszy film o tematyce sportowej jaki w życiu widziałem to "Trener" z
      Samuelem L. Jacksonem w tytułowej roli. Chyba nie oglądaliście bo by się na
      pewno znalazl w tym rankingu:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka