Gość: Iwona IP: 213.199.243.* 11.06.09, 17:59 popieram! mądre słowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eee Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż R... IP: 89.231.149.* 11.06.09, 18:04 to sir Alex nie urodził się trenerem Manu? nie wierzę, przecież za starożytnych majów(...) Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż 12.06.09, 01:09 Święte słowa, zwłaszcza, gdy się przechodzi do Realu. W Realu z reguły jest droga w dół. Popatrzmy na byłych piłkarzy ManU - Beckham, Van Nisterlooy... w porównaniu z Manchesterem to dno. Daley zwróćmy uwagę na innych piłkarzy, którzy przeszli do Realu z wysp. Anelka, Owen, Woodgate, McManaman... kopali piach. Ronaldo to idiota, takim na wieki pozostanie. Jedyni gracze, którzy po przejściu do Realu w ostatnich latach grali jak należy, to Zidane i Ronaldo (Legenda, Ronaldo Da Silva) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż IP: 84.238.93.* 12.06.09, 02:25 ronaldo kto? chyba luis nazario de lima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 12.06.09, 03:19 A co zapomnieliscie jacy pilkarze sa obecnie najlepsi na kontynencie? (mistrzowie EUROPY na dowod tego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż IP: *.chello.pl 12.06.09, 13:45 Chyba nie piłkarze Realu? Ilu ich gra w reprze Hiszpanii? Casillas i Ramos. Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż 12.06.09, 09:26 aj, fakt sorki. mój kardynalny i karygodny błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruf Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.09, 15:54 Co do Beckhama, to się nie zgodzę. Był chyba najlepszym z galacticos (poza Zidanem). Przynajmniej najambitniej grającym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giggsy Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż IP: *.akademiki.uni.torun.pl 12.06.09, 16:12 Kolego Van Nistelrooy był chyba najlepiej grającycm piłkarzem z pola w tej śmiesznej madryckiej drużynce.Z powodu kontuzji nie mógł grać i juz zdązyles zapmniec ile wnosil do duzyny? Krol strzelcow to nic? A jak z Forlanem??ten w Man Utd sobie nie pogral za duzo, a po przyjsciu do Hiszpanii zajebisty strzelec. Beckham tez niezle potrafil zagrac, ale na pewno nie to co w MU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż IP: *.pjwstk.edu.pl 12.06.09, 17:20 Albo jesteś debilem, albo kompletnym ignorantem. Van Nistelrooy w pierwszym sezonie został królem strzelców i zdobył mistrzostwo. W drugim także był bardzo ważnym ogniwem i zdobył kolejne mistrzostwo. Gdyby nie poważna kontuzja w tym sezonie także zaliczyłby z pewnością świetny sezon, bo zaczął go doskonale. McMannaman świetnie pasował do Realu i zdobył z nim 2 razy Ligę Mistrzów strzelając pięknego gola w finale. Beckham nie pasował, ale prawdziwych mężczyzn poznaje się po tym jak zaczynają ale jak kończą. Pod koniec swojej przygody z Realem Beckham pokazał swoją wielką klasę sportową praktycznie asystując co mecz w drodze po 30 tytuł Realu. Anelka - ogólnie się nie sprawdził, ale jego gole w Lidze Mistrzów z Bayernem dały awans do finału, a w konsekwencji trofeum. Jego wkład w ten wielki sukces był więc niebagatelny. Owen - w Realu grał bardzo dobrze, kiedy grał to strzelał, stanowił pewny punkt zespołu. Kompletnie nie zrozumiałem decyzji o jego sprzedaży, zwłaszcza że Owena zastąpił taki pseudopiłkarz jak Cassano. Po powrocie do Anglii kompletnie zniknął. Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż 12.06.09, 20:25 Albo nie wiesz co piszesz, albo wypowiedziałeś te słowa do lustra. Ja piszę o porównaniu do klubu, w jakim grali poprzednio. Wmówisz mi, że w Realu Van Nistelrooy gra tak dobrze, jak w ManU? Beckham też? Owen i McManaman tak dobrze jak w Liverpoolu? Anelka choćby w połowie tak jak w Arsenalu? Woodgate to w ogóle już nie jest w tej wyliczance godny wspomnienia. Ja mam na myśli to, że w większości dla piłkarzy, którzy przechodzą do Realu oznacza to drogę w dół pod względem piłkarskim. La Liga już od dłuższego czasu stoi na niższym poziomie, niż Premiership. Więc zrozumiałe, że zawodnicy jakoś się odnajdują w takim Realku i coś tam grają. Ale porównać ich poziom do tego co reprezentowali przed transferem i w Realu się nie da. Analogicznie, niebo a ziemia. I nie wyskakuj mi z przykładem Forlana, bo Villareal i Atletico to kompletnie inne kluby, ponadto przypomnij sobie z kim musiał rywalizować w ataku w tamtym ManU. Nie załapał się wtedy do składu, teraz też by się nie załapał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yiggilhj Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż IP: *.aster.pl 12.06.09, 21:03 Ja nie wyskoczyłem z żadnym przykładem Forlana. Tak, Maca w Realu grał lepiej niż w Lpoolu. Jego lata w Realu to były najlepsze lata w jego karierze. Tak, Ruud grał jeszcze lepiej w Realu niż w Manchesterze, bo mógł pokazać swoje spore umiejętności techniczne. Becks grał lepiej tylko w końcówce sezonu 06/07. Owen grał równie dobrze co w Liverpoolu, na miarę swoich umiejętności. Te słowa wypowiedziałem do ciebie ignorancie, jak najbardziej to się da porównywać, wystarczy oglądać mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż 12.06.09, 23:10 "Ignorancie"? Ja nie stawiam na równi premiership i primera division, a ty swoją argumentacją tak. kto jest ignorantem? może wg ciebie belgijska liga, holenderska, czeska, słowacka a nawet polska stoi na równi z premiership? zastanów się. Ruud lepiej niż w ManU? bo mógł pograć sobie przy kiepskich obrońcach? jakby przeszedł do Legii, zbijał bąki a i tak był królem strzelców to też byś napisał, że lepiej gra niż w ManU? zastanów się co piszesz chłopie, weź pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzem Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż IP: *.chello.pl 13.06.09, 07:41 Kiedy McManaman grał w Realu M. to liga hiszpańska nie była gorsza niż angielska. Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż 13.06.09, 09:21 Była lepsza ofensywnie, ale zawsze w porównaniu z Angielską kulała w defensywie. Dlatego gracze odpowiedzialni za ofensywę mieli po prostu łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
alamar_3 Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż R... 12.06.09, 14:11 Trudno sie nie zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek20062 To chyba prawda 12.06.09, 14:29 A Ronaldo ma chyba trudna osobowosc i w koncu Ferguson mial juz go dosc. Na przyklad, Ronaldo zagral w finalach Ligi Mostrzow tak jakby chcial sam wygrac ten mecz, gral jakby tylko on sie liczyl, strzelal zamiast podac, to chyba aby pokazac co to ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeej Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż R... IP: *.chello.pl 12.06.09, 15:02 czemu polskie media przedrukowują zagraniczne artykuły? Sami nie umieją nic napisać? Ten tekst to wierne tłumaczenie tekstu z internetowej strony BBC. Żenua. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigpoppa Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż R.. IP: *.24.33.29.generic-hostname.arrownet.dk 12.06.09, 19:02 gdy odchodzil Beckham plakalem gdy odchodzil van Nistelrooy plakalem ale teraz kiedy krystyna odchodzi to sie ciesze niech ktos mi powie ile bramek zdobyla krysia z przeciwnikami pokroju chealse,barelona itp.. damy sobie rade bez niego GLORY GLORY UNITED Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż IP: *.dyn.optonline.net 13.06.09, 04:18 Swiete slowa van Nistelrooy w MenU byl i jest do dzis najlepszym strzelcem Sprzedali go bo liga przestala byc ciekawa co mecz brama albo i dwie.Najskuteczniejszy i najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlKo Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż R... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 20:00 Ferguson wie co robi.To jego powinien kupić Real jeśli chce być wielkim.Takiej ceny drugi raz nikt by już nie zaproponował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili bo football is everything... IP: *.acn.waw.pl 12.06.09, 20:08 smellthegrave.pl/?49,pl_football-is-everything Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomlee Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż R... IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 21:34 To dobra decyzja, bo nikt nie zagwarantuje, ze Krystyna za rok bedzie tyle warta. A pieniądze mam nadzieje, ze wydadzą na transfer Teveza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunettijm Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż R... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.06.09, 21:58 To dobra decyzja ale nie tylko dla ManU. Ronaldo w ten sposób uratował dalszą karierę bo gdyby został to pewnie zakończył by w szpitalu. W Angli przez kilka nieroztropnych ruchów wyrobił sobie opinię nurka i co gorsze, pracowali na to sędziowie i nie gwizdali takze ewidentnych fauli, często bardzo groźnych. A przeciwnicy nie w ciemie bici poszli za ciosem, bo gdy sędzia nie chce .... to walimy z całej siły. To, że dotychczas nie odniósł groźniejszej kontuzji to zawdzięcza swojej sile i zwinności ale to musiało by się bardzo źle skończyc prędzej czy później i to była ostatnia chwila na taką decyzję. PS. Oczywiście Real to jednak sportowa droga w dół! Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo To dobrze dla Ronaldo 12.06.09, 22:22 On w MU jest od osiemnastego roku życia. To jego całe profesjonalne życie. On tam wzrósł, nauczył się i osiągnął mistrzostwo. Nawet jak to najlepszy klub, to przyszła pora na zmianę. Jak jesteś przez całe życie w jednym miejscu, to od pewnego momentu przestajesz się rozwijać. Wsiąkasz, nabierasz rutyny. To nie jest dobrze. Taki talent ja Ronaldo potrzebuje nowego wyzwania. Myślę że nowy Real będzie właściwym miejscem dla niego. Tam się gra pod gwiazdy, a nie pod zespół. A Ronaldo coś takiego kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: To dobrze dla Ronaldo IP: *.zone4.bethere.co.uk 12.06.09, 22:51 Potwierdzam:Nic dodac nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż R.. IP: *.zone4.bethere.co.uk 12.06.09, 22:46 Przyszly sezon pokaze jaka wartosc dla druzyny mial Ronaldo.Ferguson nie mial wyjscia bo Ronaldo chcial odejsc.Po fakcie zawsze mozna pisac,ze trener sie go pozbyl.Trener juz sie starzeje-chyba czas na odejscie z MU.W finale LM Barcelona grala z nimi/od 10tej minuty/ tak jak Seniorzy z juniorami.MU zagral najslabszy mecz w LM-Za to tez odpowiada trener.Najgorzej jak komus wydaje sie,ze jest nieomylny i znakomity.Dotyczy to trenera i zawodnikow/glownie angielskich-nie tylko MU/Moj matematyk ze szkoly sredniej zwykl mawiac:,, Pewnosc siebie to cecha ludzi genialnych lub kompletnych debili-ale tych pierwszych jest niewielu. Przydaloby sie troche pokory i realnej oceny wlasnych umiejetnosci.Bez zawodnikow ze swiata cala liga angielska gralaby na poziomie ligi belgijskiej moze holenderskiej.Dzieki Bogu w czolowych druzynach wiekszosc to przyjezdni.Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Legendy Manchesteru United popierają sprzedaż IP: *.toya.net.pl 12.06.09, 23:21 Za porażkę w finale odpowiada Cristiano Ronaldo. Kibice Manchesteru nie wybaczą mu gwiazdorzenia w takim meczu NIGDY. Chciał być gwiazdą wieczoru, nie podawał do lepiej ustawionych kolegów... I za to między innymi również Ferguson był wkurzony. Wystarczy czytać oficjalną stronę Man Utd. Manchester to od zawsze DRUŻYNA a nie zbieranina indywidualności jak Real. Kto nie gra dla drużyny wylatuje. Niestety Ronaldo grał zawsze dla siebie. I koledzy też grali pod niego. Zakład, że w Realu nawet 20 bramek nie strzeli? Bo są inni którzy potrafią bramki strzelać i nikt nie będzie grał w Realu pod niego ;). Ferguson akurat już jest legendą Manchesteru i wielu chce by prowadził zespół jak najdłużej. Moim zdaniem odejście Ronaldo z Manchesteru wcale nie osłabi drużyny a uczyni ją mocniejszą i w końcu drużyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo To jakis zart?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 01:45 CR po przejsciu do Realu to mega gwiazda, juz robi furore a co bedzie w sezonie??!! Odpowiedz Link Zgłoś