Gość: marc IP: *.acn.pl / 10.129.128.* 06.10.02, 03:20 pizda jakich malo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek__ Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.trentn01.nj.comcast.net 06.10.02, 03:21 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa1 Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.10.02, 03:57 Podobnie jak na mistrzostwach swiata w pilce noznej Polacy zawodza psychicznie na calej linii wtedy, gdy trzeba wykazac sie pelnia umiejetnosci fizycznych i psychicznych ,by przejsc do nastepnej rundy.Latem polscy pilkarze pojechali do Korei w nagrode za wygranie eliminacji , a nie by walczyc o mistrzostwo swiata.Na pozegnanie wygrali z USA w walce o pietruszke .Teraz polscy siatkarze , po wygraniu z Wlochami mysleli, ze inni sie ich wystrasza, a zwykle to tylko mobilizuje rywali.Nieumiejetnosc zagrywek, czy kompletnie nieskuteczny blok (ze sredniej klasy druzyna )nie mozna tlumaczyc kilkoma kontuzjami, bo inne druzyny tez je maja... Zadna druzyna nie wygra mistrzostwa swiata w szostke - musi byc wyrownany zespol 12 zawodnikow o odpowiedniej motywacji psychicznej.Tak wiec polskim druzynom potrzebny jest dobry motywator, jakim byl Kazimierz Gorski,lub psycholog, a trener kadry powinien przed wyjazdem upewnic sie, ze kazdy z zawodnikow jedzie by godnie reprezentowac kraj (tzn poswiecic wszystko , wlaczajac wlasne zdrowie, zycie prywatne..., a zostawiajac miedzyklubowe animozje w swoim klubie).Ewentualne zwyciestwo o pietruszke z Hiszpania potwierdzi ,ze psychicznie dorownuja polskim pilkarzom, a porazka tym bardziej obnazy slabosc psychiczna ,po trzech zwyciestwach w rundzie wstepnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.02, 13:01 Niestety, prawdą jest, że wszystkie polskie drużyny, które powinny, zaznaczam powinny tworzyć zespół,potrzebują dużej dozy szczęścia, aby osiągność doby wynik. Polska mętalność, nie pozwala nam się rozluźnić w najważniejszych momentach. Jeszcze długo Polacy nie będą osiągać sukcesów, może dopiero wtedy gdy dojdzie do głosu to pookolenie, które nie będzie obciążone bojaźnią, lękiem przed ewentualnym sukcesem. ALe na takie pokolenie musi zapracować nie tylko zespół trenerski, ale również nowoczesny, sprzyjajacy indywidualizmowi, odwadze system szkolnicta, model rodzinny, w którym przeważać bedzie zacheta do osiagania sukcesów, a nie ganienie za tzw. marzycielstwo. W przyszlowści młodych zawodników ewidentnie należy odseparować od tych starszych bardziej doświadczonych, bo na dzisiejszym etapie mogą się od nich nauczyć jedynie złych nawyków. Jesli sie czegoś uczyć to np. od Amerykanów, Porygalczyków, którzy niezaleznie od sytuacji na parkiecie ciesza się grą, co widać we wkładanym w grę sercu i entuzjaźmie. Czas również sięgać po kadrę trenerska z zagranicy. Coż narazie pozostaje smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.10.02, 17:24 to smutne, ale trzeba po prostu grac, jesli powaznie mysli sie o zwyciestwie i byciu teamem swiatowego formatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek z Oławy Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 03:24 DRAMAT! Faza eliminacyjna ... to był moment. Faza grupowa - co sie stało z tą drużyna. WW mówi o konfliktach w zespole między zawodnikami! Kiedy, co, jak??? 1/16 mistrzostw i my zegnamy sie z turniejem. Po lidze swiatowej czulismy juz wielki niedosyt a co dopiero teraz!!! Mam nadzieje ze niedlugo przyjdzie nam czekac az z zespolu ze srodka "tabeli" osiagniemy poziom Rosji, Wlochow, Jugoslawii, itp. CZEKAM NA TO ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwkorab Re: Koniec marze&# 324;. Siatkarze odpadli IP: 5.2.1R1D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 06.10.02, 03:40 Szkoda, wielka szkoda. Zwlaszcza, ze przez moment wydawalo sie, ze czolówka swiatowa jest w zasiegu reki. Ktos wspomnial na tych stronach, ze jako narod nie potrafimy wygrywac (cytat prof. Miodka?). Czy rzeczywiscie gubi nas wszedzie, zwlaszcza w sporcie, slaba psychika? Mamy wielkich mistrzów indywidualnych, ale nie mamy dynastii w zadnym sporcie. W grach zespolowych ciagle jestesmy blisko, ale tylko raz bylismy na szczycie, wlasnie dzieki siatce!!! Zal mi straconej szansy, ale patrzac na wyniki 2giej rundy i finalów LS nalezy pogodzic sie z mysla, ze narazie jestesmy druzyna szerszego zaplecza. Nadal sadze, ze nalezymy do pierwszej ósemki swiata. Tyle ze musimy obejsc sie smakiem na walke o miejsca 1-8. Najlepsi czasami przegrywaja ze sredniakami (Italia, Rossija), ale wygrywaja turnieje, takie jak LS czy MS. Sredniacy czasem pokonaja mistrzow swiata czy Brazylie na ich terene, aby ulec innym sredniakom. Porazka z Rosja jest czyms normalnym (niestety!), choc bolesnym. Porazka z Portugalia juz zlosci, bo to druzyna, ktora powinnismy zjadac na sniadanie! Bez urazania Portugalczyków, to nie jest zespól z najwyzszej pólki. Czy w Atenach bedzie lepiej? Moze, oby. Co nam pozostaje oprócz nadziei?! Never surrender!!! Mamy najlepszych na swiecie kibicow siatkowki, co potwiedza dyskusja na tych stronach. Miejmy nadzieje, ze doczekamy sie chwili, kiedy nasi zrealizuja pokladane w nich nadzieje. Jest to druzyna z szansami na wielkosc, jak zaspól Wagnera, nie ten z Meksyku ale ten z Olimpiady w Monachium. Tam byly nikle porazki, a potem, pod okiem "Kata" w dwa lata pózniej stal sie cud. Mam tylko nadzieje, ze nie rozpeta sie polskie piekielko. I ze dziennikarze nie zachowaja sie jak szakale! Pozdrawiam wszystkich kibiców i zycze naszym chlopako, aby sie nie zalamywali. Na Argentynie swiat sie nie konczy. I tylko mi szkoda tej szansy, cholera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundek Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: 80.48.252.* 06.10.02, 13:23 Naszych siatkarzy i pilkarzy najlepiej opisuje angielski przyslowie FROM HERO TO ZERO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek WARCHOŁY IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 06.10.02, 03:25 Co tu dużo mówić-przegraliśmy z kretesem bo zlekceważylismy przeciwnika. My jedziemy do domu a inni grają dalej. Do tego doszły nerwy i widac było jakim jestesmy słabym zespołem. Ale chyba tak już musi byc że Polak w sporcie okazuje się warchołem (nie tylko w siatówce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesny A teraz tragedia narodowa! IP: *.visp.energis.pl 06.10.02, 03:53 Po kij sie było podniecać po I rundzie? Po kij było przewidywać z kim to my zagramy w cwiercfinale? po kij wogle było jechać na te mistrzostswa skoro nasi nie byli PSYCHICZNIE przygotowani na nawiązanie walki. Oni sa dobrzy siatkarze, ale nie maja mentalnosci zwyciezcow. A jak sie jej nie ma w wieku 26 i wiecej lat to lepiej sobie dac spokoj z zawodowym uprawianiem sportu. Tylko sie drazni rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin10 Re: A teraz tragedia narodowa! IP: *.acn.waw.pl 06.10.02, 12:28 Powiedziałeś wszystko co należało powiedzieć. Podpisuję się- gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitroo Re: A teraz tragedia narodowa! IP: *.herby.kielce.pl 06.10.02, 13:10 a czy "rodacy" są innymi mentalnie ludźmi? gdzieś przecież wychowywali się Ci sportowcy - i to nie była Grenlandia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.pik / *.kopernik.gliwice.pl 06.10.02, 03:26 do dupy do dupy do dupy. ciekawe, że w naszych sportach zespołowych dziwnym trafem jak jest dobrze to od razu jest cholernie źle. Co tym razem nawaliło? Wspaniały nie dopilnował żeby chłopaki mieli normalne warunki do mieszkania? "przyjaciele" podesłali chłopakom panienki i te ich w nocy wymęczyły? nie wiem. Wiem że zagrali DO DUPY. a już po cichu liczyłem, że nie tylko Małysz z Korzeniowskim są godnymi reprezentantami do noszenia koszuliki z orzełkiem. Inni są po prostu słabi psychicznie. łatwo się poddają zwłaszcza zaraz po osiągnięciu sukcesu. heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Co za ciule!!!!!!!!!! IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 06.10.02, 03:31 Jak mozna zjebac tak fajnie zapowiadajace sie mistrzostwa.Zawodnicy ponosza calkowita odpowiedzialnosc za to co sie stalo. Lepiej niech nie wracaja do domu samolotem tylko statkiem, wtedy jak juz doplyna to moze kibice juz nie beda pamietac o takim blamazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Do tych co graja dla Orzelka IP: 209.115.255.* 06.10.02, 03:34 Najbardziej denerwuja mnie takie slowa. Gram dla orzelka lub cichy tak jak Malysz. Malysz to chociaz cos zrobil a siatkarze nawet w pierwszej osemce nie beda. Komentarze, ze Kanadyjczycy lud Chorwaci sa slabi wiec bawia sie teraz z Argentynskimi sienioritami chyba wynikaly z naszej zazdrosci. O takich zeczach sie nawet nie mowi. Jezeli od 30 lat nic sie nie wygralo to sie Cicho siedzi az do ostatniego meczu. Ale taka jest chyba nasza mentalnosc. Wygramy jeden, dwa mecze i juz myslimy, ze jestesmy najlepsi a tu trzeba grac calym sercem a nie cala geba - gwiazdorzy (odnosze sie tylko do tych co sie juz za takich uwazaja) A tak na marginesie jak tojest ze tak duze panstwo i to na dodatek z ligami pilkarskimi przegrywa od lat wszystko w sportach druzynowych. Sa kraje bez ligzespolowych radzace znacznie lepiejod nas? Ide spac - Naprawde Wierny kibic. Odpowiedz Link Zgłoś
qw13 Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli 06.10.02, 03:39 I jak zwykle nie wiadomo ile ta reprezantacja jest warta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syfon Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 03:47 Niestety, obawiam się, że na świecie wszyscy doskonale wiedzą na ile nas stać, tylko my się jeszcze łudzimy... Odwieczne pytanie polskiego sportu: Ile można się dobrze zapowiadać. I znów ożyły nadzieje, i znowu miało to być już już na wyciągnięcie ręki. Skończyło się jak zwykle: jedna odświętna wygrana z mocarzem, któremu średnio zależy, kilka planowo wygranych meczów i upadek "na pysk" tuż przed metą. Mamy porządną reprezentację. Ale to tylko (a może aż - porównując do innych sportów zespołowych) porządni średniacy. Szkoda, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesny Syfon - święta racja! IP: *.visp.energis.pl 06.10.02, 04:03 Tak jest, cały czas sie łudzimy i mimo tych bolesnych porażek jakoś nie chce nam wejść do łba, że jesteśmy tak naprawde średniakami. Zejdźmy z marzeniami troche niżej i nie będzie tylu rozczarowań, a przeciwnie, znajdą się miłe niespodzianki (bo np. pokonaliśmy chrowatów albo urwaliśmy seta rosji...) smutne ale tak do kurwy to wygląda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Syfon - święta racja! IP: *.piekary.net 06.10.02, 10:40 To widowisko było żenujące, portugalia, którą rozgromil drugi skład, lała nas jak chciała. A gadaka trenera o braku motywacji była śmieszna. JAKI KURWA BRAK MOTYWACJI ???????? !!!!!!!! Gra na coraz wyższym poziomie, zajscie dalej, to co ?? I to maja byc zawodowcy ????? Jestem rozżalony i rozgoryczony bo zamioast sobie słodko spać oglądałęm tę nędzną imitacje meczu. I zgadzam sie trener do wymiany, trzeba krzyknąć na zawodnika a nie obchodzić się jak z jajkiem, bo to gwiazda, oni nawet nie moga stanąć przy gwiazdach. Dla mnie Wspaniły i Engel to trenerzy tego samego pokroju, spokojni, pewni swego i co wielkie nic !!!!!! Czas Engela się skończył, Wspaniałego też. (Chociaż dzieki mu za to co osiągnął, bo seria zwycięstw na własnych boiskach bez porażki, to nie był przypadek :) ). Ale w taki sposób pożegnać się z MŚ, jak zrobili to nasi to blamaż. Mam nadzieję że będzie lepiej, bo rolą kibica, jest nie tylko dopingowanie gdy dobrze idzie,ala gdy się noga powinie należy ię wsparcie, więc wierzę że wyciągniemy wnioski i będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu koniec marzeń IP: 194.204.130.* 07.10.02, 10:49 nie chce mi się pisać - sie schlałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu koniec marzeń IP: 194.204.130.* 07.10.02, 11:41 nie chce mi się pisać - sie schlałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny kibic I TAK SĄ WSPANIALI !!!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 12:58 i co z twgo ze przegrali, kazdy ma prawo. mieli zly dzien , byli zmeczeni. wczoraj wszyscy ich uwielbiali a teraz juz wyslsi by ich na emeryture!!! przeciez to tylko jeden mecz, kazdemu sie moze zdarzyc JA I TAK ICH KOCHAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: I TAK SĄ WSPANIALI !!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 14:07 co ty p.... dziewczyno, to nie pokaz mody tylko zawodowy sport w którym liczy się wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doman Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 03:41 TO nie może być prawda... A jednak !! GDybym był kibicem Portugalii to bym chyba jeszcze z pół nocy wychodził z olśnienia - byli doskonali... A dlatego że my im pozwoliliśmy być!! Jak by sie w między czasie udało nam przerobić tego cholernego 17-latka na Polaka i zamienić z Wagnerem to my byśmy byli najlepsi!! Według mnie Wagner nie nadaje się na 1 rozgrywajacego !! Zbyt łatwo jest go rozgryźć !! Widać że Portugalczycy odrobili pracę domową i mieli każdego z naszych dokładnie rozczytanego - i co jak co głównie chodzi o rozegranie - nie natłukli nas tą swoją zagrywką - zagrywali celnie i bez autów, a my graliśmy to co oni chcieli!! Nie miałbym pretensji gdyby Wagner był tym najlepszym zdrowym rozgrywaczem w Polsce - ale przecież jest Stelmach !! Dwumetrowy koleś który badź co bądź umie rozgrywać... A z tego co wiem to nasz kochany Grzegorz Wagner nie dopuścił do powołania Stelmacha na mistrzostwa!! ( Przeczytałem o tym w jednym z dzieł Pana Ambroziaka na łamach Gazety i szczena mi opadła ). A najbardziej płaczę po Zagumnym... Gdyby grał - nie wiadomo co by było- ale na pewno nie gorzej niż dzisiaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin10 Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.acn.waw.pl 06.10.02, 12:33 święta racja- Wagnera można przeczytać jak otwartą książkę... A w kadrze gra tylko bo m anazwisko- on się nadaje na 2 ligę- tam gdzie grał jeszcze 2 lata temu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.du.simnet.is 06.10.02, 14:20 Nie tylko Wagner nic z sobą reprezentuje,ale i Nowak,do którego mam największe pretensje.Serce mi się krajało patrząc na niego.Ten kolos przy swoim wzroście powinien bylowac na boisku,nie tylko doskonale blokując ale i być pierwszoplanowym atakującym.A on porusza się na boisku jak stara ciota z nadwagą.Bedąc w bloku razem z innymi zawodnikami nie zbija piłki lecz współblokujący,amatorski serwis, słaby atak,totalny brak skoczności i szybkości,gra na wyciągniętych palcach- ŻENUJĄCE PANIE NOWAK!!!Duzo pracy przed panem(i że trenerzy tego nie dostrzegają)jeżeli jeszcze jest czas!?a może to już agonia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Orzełek A mogło być tak pięknie! Szkoda. IP: *.webinn.pl 06.10.02, 03:44 Ale chwilami graliście nieźle. I to wszystko dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vito Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.client.attbi.com 06.10.02, 03:45 Po pilkarzach siatkarze,jak dlugo jeszcze... Miales chamie zloty rog... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Ile ludzi jest w Portugali ze leja nas jak chca? IP: 209.115.255.* 06.10.02, 03:50 Przeciez dostalismy na Mundialu 0:4, Polonia dostala 0:6 a teraz w siatkowce dostalismy 1:3 a oni nawet ligi jakotakiej nie maja? Ale wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pdebek Re: Ile ludzi jest w Portugali ze leja nas jak ch IP: 212.137.63.* 06.10.02, 03:56 biorą posiłki z mozambiku :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Ile ludzi jest w Portugali ze leja nas jak chca? IP: 209.115.255.* 06.10.02, 04:02 A to mozna naszych usprawiedliwic. To nawet bardzo po chciescijansku sie zachowali. Chcieli pomoc biedniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menotti Re: Ile ludzi jest w Portugali ze leja nas jak ch IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 10:00 Gość portalu: Ciekawy napisał(a): > A to mozna naszych usprawiedliwic. To nawet bardzo po > chciescijansku sie zachowali. Chcieli pomoc biedniejszym. Biedniejszym? Chyba cos Ci sie pomylilo kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maajkel Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: 193.82.16.* 06.10.02, 04:02 Taka szkoda!!!! :(( zapowiadalo sie cudownie...teraz wieje pesymizmem w mojej chacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pdebek Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: 212.137.63.* 06.10.02, 04:05 zlali nas w nogę 0-4 i 0-6, dziś zbili nas w siatę,jutro wygrają z nami w brydża a pojutrze wybiją nam z głowy latanie precyzyjne;za jakiś czas przyjmą nas do unii europejskiej ale tylko po to żeby był tam ktoś biedniejszy od nich na kim mogliby się wyżywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteo Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 06.10.02, 04:15 Tak przyjma nas do UE po to aby nas pozniej wykopac z hukiem. Powinismy troche wyciagac wnioski z historii bo ona dla nas jest bolesna. Nie wiem skad takie zaufanie u nas do "zachodu" Sorry za watek polityczny ale smutno mi dzis piasac o siatkowcce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pdebek Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: 212.137.63.* 06.10.02, 04:27 apropo zmiany wątku za tydzień dostaniemy w dupe w nogę od wędkarzy z łotwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 10:20 Gość portalu: pdebek napisał(a): > zlali nas w nogę 0-4 i 0-6, dziś zbili nas w siatę,jutro wygrają > z nami w brydża a pojutrze wybiją nam z głowy latanie > precyzyjne;za jakiś czas przyjmą nas do unii europejskiej ale > tylko po to żeby był tam ktoś biedniejszy od nich na kim mogliby > się wyżywać Niemożliwe, Makula nie pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 04:43 Szkoda. Wniosek jest jeden: Portugalczycy rozpracowali nas, ponieważ wyciągnęli naukę z meczy w Lidze Światowej a nam się zdawało, że jesteśmy coraz lepsi. Wiem, pokonanie Włochów przy stanie 2:0 było nielada wyczynem, ale prawda jest taka, że najczęściej naszym zawodnikom pada psychika w 2 secie i jeśli uwierzą w siebie, to już jest znakomicie i jesteśmy mistrzami świata. Portugalia pokazała, że baty które od nas dostała nie poszły na marne, a my po batach będziemy grali tak jak do tej pory. Mam nadzieję, że Waldek Wspaniały, mimo fali krytyki, która zapewne popłynie w jego stronę, po powrocie do kraju, nie spowoduje jego odejścia z posady trenera naszej kadry. To by była wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volski Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.tnt54.nyc3.da.uu.net 06.10.02, 05:37 JEBIA NAS I NIE PLACA !!! Zgadzam sie ze wszystkimi. Ale my POLACY mamy to we lbach , a wlasciwie nie mamy "psychologii". Mentalnosc ZWYCIEZCY w kazdej dziedzinie. Tego brak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasiek Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 05:44 nie oglądałam tego.Właśnie się obudziłam żeby sprawdzić wyniki. To bez sensu...Miałam nadzieje że chocizą oni coś zrobią.Matko,ale chała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wczoraj cały dzień buczałam ale dzisiaj to będzie już żałoba. Info dla Vojtka-wynik mi się przyśnił tylko że w drugą stronę.Szesciu cyferek nie widziałam. Cześć.Idę pogrążać się w rozpaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteo Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 06.10.02, 05:53 Niestety brak Zagumnego okazal sie bolesny. Przeciez zawodnicy byli znim zgrani bo grali na tego rozgrywajacego juz dobre pare lat. Nie da sie tak szybko przestawic i dopasowac do nowej osoby. Tym bardziej ze Wagner jest znacznie nizszy i zupelnie inaczej wystawia krotkie pilki. Ono sa zawodowcami i widac ze z Wlochami potrafili sie swietnie zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.slowiki.eu.org / *.gazeta.pl 06.10.02, 07:52 teraz wszyscy mowia ze to cioty ale cieszmy sie ze wogole tam awandowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubag Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.chello.pl / *.chello.pl 06.10.02, 08:46 Zagrali na tyle, na ile potrafili.... Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniela Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 09:13 Zastanawiam się jaka będzie reakcja PZPSu,tzn czy polecą głowy.Związek jest znany ze spontanicznych zwolnień trenerów kadry,mają teraz pole do popisu i argument w ręku,no i są na fali,bo ostatnio szumu o siatkówce jest od groma we wszystkich mediach. Ja mam jednak nadzieję,że nie trzeba AŻ zwalniać trenera tylko moze wreszcie nasi siatkarze dorobiliby się psychologa,bo moim zdaniem im jest potrzebny specjalista od tego ,co pod czaszką ,a nie tylko od skakania.Trzeba im wpoić,ze z nich nie są gwiazdy,a jeśli dadzą się na nie kreować i ponosić emocjom ,dalej bedą kończyli tak,jak teraz. Portugalczykom gratuluję -utarli nam nosa,jak nikt inny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 20:48 Portugalczycy utarli nam nosa, bo im na to pozwoliliśmy. Nie byłoby tego, gdybyśmy grali tak, jak w pierwszej rundzie. Zresztą myśmy też wygrali z Włochami, bo tamtym nie bardzo szło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAREK PSYCHOLOGA NA GWAŁT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 09:21 GDIZE ONIA MAJĄ ŁEB PSYCHOLOGA IM POTRZEBA ZEBY PRZEGRAC TAL MECZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trip Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 06.10.02, 09:44 AAAAAAAAAAA Taki ten kraj juz jest. Okazuje sie ze po fuksie z Włochami wszyscy sie podjarali i liczyli na medal. A tu naprawde pizda jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaTa Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 10:00 Trener do dymisji - jego zachęty byłt tak dynamiczne, że uśpiły wszystkich zawodników. U czołowych zawodników należy stwierdzić objawy zaniku muzgu. Oni są wyćwiczeni w zagrywkach ale trzeba jeszcze przy ich wykonywaniu myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
whitepony Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli 06.10.02, 10:27 Polacy jak zwykle toczą "pasjonujące" pojedynki i pokonują najlepszy tylko nie wtedy kiedy potrzeba. Niestety trzeba sobie wyraźnie powiedzieć,że bylismy i jesteśmy średniakiem. Nasi siatkarze nie grają w czołowych klubach europejskich a wręcz nachalne wmawianie kibicom, jacy to oni są utalentowani a wielkie wyniki są kwestią czasu, zaczyna irytować.Pokuszę się o pesymistyczny scenariusz - w tym składzie już raczej NIC NIGDY nie wygramy.Pozostają nam pojedyncze bohaterskie zwycięstwa w meczach o nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieslaw Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.waw.pdi.net 06.10.02, 11:04 Chyba za wczesnie sie zalamujemy, rozczarowanie i negatywne emocje nie pozwalaja zwykle na rzeczowa ocene. W tej druzynie jest potencjal, lecz aby go w pelni wykorzystac poszczegolni zawodnicy musza popracowac nad indywidualnymi brakami. Najbardziej razace to: - za wolne poruszanie sie przy wychodzeniu do bloku (trojblok sie u nas prawie nie zdarza, a przy dwubloku zwykle tylko jeden zawodnik jest na czas - blok jest skuteczny tylko wtedy, gdy atak jest na tego jednego); - malo urozmaicone rozegranie - liczba wariantow musi byc znacznie wieksza, zeby zaskakiwac przeciwnika; indywidualna koncentracja - nad tym rzeczywiście powinien pracować psycholog, lecz nie tylko z zespołem, lecz osobno z poszczególnymi zawodnikami - koncentracja musi trwac w czasie, a nie konczyc po jednym, czy dwoch udanych zagraniach. Odpowiedz Link Zgłoś
whitepony Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli 06.10.02, 11:25 Wiesław: Właśnie chodzi o to,że ciągle się mówi o potencjale tej drużyny.Postarajmy się przypomnieć co ważnego ta drużyna wygrała?Otóż nie wygrała kompletnie nic poza pojedyńczymi meczami z najlepszymi drużynami na świecie.Jak wypadła w tym roku w finałach dwóch najważniejszych imprez?Otóż wypadła KATASTROFALNIE.Naprawdę w sporcie nie liczą się zwycięstwa które nic nie dają.Co z tego ,że ostatnio pokonalismy Brazylię czy Włochów. Które miejsce w efekcie zajmują oni a które my ? To,że jacyś pseudospece powtarzają od kilku lat frazesy o niesamowitych możliwościach tej drużyny wcale nie znaczy,że takowe faktycznie istnieją.Weźmy takiego pana Zarzyckiego podczas meczu z Włochami przed 4 setem uraczył widzów taką błyskotliwą konstatacją - "Myślę ,że niestety Włosi bez problemu wygrają tego seta jak i cały mecz"( nie jest to cytat dosłowny bo przytaczam z pamięci) po czym po zwycięstwie mówi co następuje "Cały czas wiedziałem ,że Polacy są w stanie wygrać" W tym momencie chciałoby się zacytować Kazika Staszewskiego "Czy Wy nas macie za idiotów"Właśnie tacy eksperci od wielu lat pieją peany na cześć naszych niesamowicie utalentowanych siatkarzy.Zastanówmy się dlaczego nasze orły nie grają w najlepszych klubach na swiecie . Niepodpisywanie kontraktów z superzdolnymi siatkarzami u których wybuch spektakularnych występów jest przecież tylko kwestią czasu wydaje się zastanawiający, nieprawdaż?Powtarzam jeszcze raz - jesteśmy tylko solidnymi średniakami jak nieporównując Norwegia czy Belgia w piłce nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufus Re: Wiesław IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 12:12 Co ty opowiadasz?? Jest po prostu tak: JAK NIE POTRAFISZ NIE PCHAJ SIE NA AFISZ i to jest prawda. A nie jakies tam rozważania co by było jak by było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktan Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 10:53 Kiedy z funkcji trenera kadry ustępował Mazur, powiedział, że nie wie czy inny trener bedzie potrafil dotrzec do tych młodych chłopaków. Inni trenerzy do chlopakow docierali, niestety z takim samym skutkiem jak Mazur. Efekt - mamy od 1998 w kadrze zawodników o mentalnosci juniorow, nieobliczalnych w pojedynkach z potentatami i slabeuszami. A tacy gracze nie moga liczyc na znaczacy sukces. Patrzac na mecz z Portugalią, nie moglem przebolec, ze 20 -latkowie ogrywaja naszych jak na podworku, a prowadzi ich do tego 17 chlopak o 10 lat prawie mlodszy od naszych , ale juz nie junior, tylko sietkarz pełna gębą, bez juniorskiej mentalnosci, te wybil mu zglowy trener Diaz, trener jakiego nasi nie mieli, trener na ktorego jest juz dla naszych za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gesio Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.zwm.punkt.pl / 10.0.80.* 06.10.02, 15:42 Czy tak naprawdę nie przesadzamy trochę z tą negatywną oceną występu naszych zawodników i Wspaniałego? Słyszę ze wszystkich stron, że zawiedli, że są beznadziejni itd. Też jestem zły ale popatrzmy na to trochę realistycznie. Sądze że podstawowy problem jaki powinniśmy rozwiązać to odpowiedź na pytanie: czy przypadkiem nie przecenialiśmy trochę naszych siatkarzy. Przecież w naszym zespole tak naprawdę nigdy nie było żadnej wielkiej gwiazdy. Powiedzmy to szczerze nasi siatkarzy może i są dobrymi zawodnikami ale to nie są wybitni gracze. W ostatnich latach tak naprawdę w naszej siatkówce nigdy nie było wielkich talentów. O wielu zawodnikach mówiło się że są perspektywiczni ale porównując nasze indywidualności z tymi z innych zespołów ze światowej czołówki wypadamy raczej blado. Przecież gdyby Murek, Gruszka, Papke... byli np.Brazylijczykami czy Włochami to wątpię że graliby w kadrze. A brutalna prawda jest taka, że niestety w Polsce oprócz tych co pojechali do Argentyny nie zostało zbyt wielu zmienników (dla mnie najbardziej chyba szkoda że Szczerbaniuk nie mógł grać zamiast Stancelewskiego). Mówi się, że Wagner był złym wyborem. Może i racja ale kto jest lepszy. Nie oszukujmy się. Ani Stelmach czy nawet Zagumny to nie są świetni wystawiacze. Tacy tam rzemieślnicy. Reasumując wydaje mi się że to co osiągnęli nasi siatkarze w tym roku było jak na ich możliwości naprawdę niezłe. Nie sądzę, że wygrane z Brazylią (szczególnie na ich terenie) czy z Włochami to tylko wypadki przy pracy tych najlepszych. Przecież spośród wszystkich gier zeposłowych tylko nasi siatkarze zaliczają się do światowej czołówki (nawet jeżeli jeszcze nic nie osiągnęli). Natomiast jeśli chodzi o Portugalię to mówi się że w każdym turnieju każda drużyna może zagrać jeden gorszy mecz. Niestety dla nas ten gorszy mecz stał się dla nas meczem decydującym. A co do Wspaniałego to może i racja, że trzeba będzie poszukać kogoś innego. Jednakże wydaje mi się, że pod jego wodzą nasza reprezentacja biorąc pod uwagę ostatnich kilka lat i tak grała najlepiej. Dlatego byłbym w stanie zaryzykować i pozostawić go na stanowisku. Jestem optymistą i wierzę że przy jego pomocy chłopcy potrafią stworzyć jeszcze lepszą paczkę i jeżeli nawet na olimpiadzie nie zdobędą madalu będą potrafili dostarczyć nam wile pozytywnych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Koniec marzeń. Siatkarze odpadli IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.2.* 06.10.02, 10:56 Najsmieszniesze w tej calej sprawie jest to ,ze jeszcze w piatek nasz trener wraz z 2 komentatorami zTVP uwazali ,ze Portugalia prezentuje niski poziom. Od Polakow sa slabsi o kilka klas. To im pokazali te kilka klas. Zenada....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siata Siatkarze są przereklamowani IP: 2.3.STABLE* / *.g1.pl 06.10.02, 11:28 Dużo szumu w mediach o naszych siatkarzach, a po raz kolejny udowodnili że są podrzędną drużyną. To nie światowa elita tylko druga liga. Lepsi są nasi piłkarze... Odpowiedz Link Zgłoś