16.03.05, 12:31
macie już jakieś typowo ciążowe objawy?
nudności, mdłości, senność? jak się czujecie?
ja mam mdłości i jestem cały czas bardzo senna. i na razie tyle. a wy?
Obserwuj wątek
    • delta.x Re: objawy 16.03.05, 12:45
      Ja tylko chodzę 2 razy częściej siku wink ale dzidziuś ma dopiero ok 3 i pół
      tygodnia.
    • rzasia Re: objawy 16.03.05, 12:56
      Mój objaw to tylko nocne chodzenie do toalety. Zero mdłości, zawrotów itp.
      Zaczyna mnie to martwić.
    • bazylea1 Re: objawy 16.03.05, 13:18
      u mnie tylko powiększone, bolące piersi i sikanie co godzina. mdłości w 1 ciąży
      dostałam dopiero w 7 tyg i nie obraziłabym się gdyby teraz mnie ominęły!
      • estellle Re: objawy 16.03.05, 14:27
        Ja mam bolące piersi, wciąż chce mi się spać, wolniej pracuję i czytam itd.,
        częściej odwiedzam toaletę - ostatniej nocy było to z 6 razy!
        Ale rzeczone symptomy mają się nijak do porannych mdłości. Przechodzę gehennę i
        poważny kryzys, jak tylko mnie dopadną - są okrrrrropne!
      • maja.s77 Re: objawy 18.03.05, 18:50
        U mnie to samo: bolesne piersi, toaleta 2 razy częsciej i mdłości. Strasznie
        jestem śpiąca wieczorami, a potem budzę się za wcześnie i nie mogę usnąc.
        Mdłości podobno mijają po 12 tygodniu... Tylko jeszcze to tak daleko!

No i nic mi nie smakuje... Mogę tylko jeść sałatki owocowe, twarożek i zupy. A
        poza tym czekolada, czekolada! chciaż normalnie nie przepadam za słodyczami...

Nie ma szans bym zjadła cokolwiek mięsnego. Raz spróbowałam, ale zostało mi w
        żołądku tylko pół godziny.
    • miriamzet Re: objawy 16.03.05, 15:38
      Mnie bolą tylko trochę piersi no i częściej chodzę do łazienki. Poza tym zero
      objawów, żadnych tam mdłości czy specyficznych zachcianek. Nie martwi mnie to
      jednak, bo wiem, że kiedy moja mama była ze mną w ciąży miała podobniewink
      • sabi35 Re: objawy 16.03.05, 15:51
        Jak narazie tylko powiększone i niebieskawe piersi, czuję że w podbrzuszu coś
        się dzieje, no i strasznie zmęczona jestem. Zachcianki? Tylko na węglowodany,
        bo staram się ich jeść jak najmniej. Dzisiaj więc makaron (razowy) z dużą
        ilością chili, oliwy i parmezanu. Może dostanę gdzieś rukolę.... Ale to dopiero
        w domu wink
    • budzik11 Re: objawy 16.03.05, 15:48
      Ja mam bardzo lekkie mdłości - bez wymiotó, po prostu nie mam ochoty nic jeść,
      czuję się, jakbym miała kulę z włosów w gardle, ale nic więcej. Wstaję też siku
      w nocy, chociaż to mi się czasem wcześniej zdażało. Bolą mnie piersi, chociaż
      specjalnie nie są ani większe, ani cięższe, ani nabrzmiałe. Miałam lekkie bóle
      w podbrzuszu, zwłaszcza, jak szybko wstawałam np. z pozycji siedzącej, ale to
      już chyba przeszło. Mam huśtawkę nastrojów, niestety z przewagą chandry. Jestem
      tez bardziej senna, spać chodzę już przed 21, ale może to dlatego, że
      odstawiłam kawę, której dotąd sporo i mocnej piłam. I mam apetyt na nabiał
      (miałam straszną fazę na biały ser na słono z dymką i szczypiorkiem!!) i owoce,
      zwłaszcza cytrusowe, potrafię wypić na raz litr soku z grejpruta!
      • sabi35 Re: objawy 16.03.05, 15:54
        Ja kawkę piję, robię sobie na śniadanie z dużą ilością mleka, po południu
        filiżankę cappuccino (swieżo zrobione, żadne z torebki). Wczoraj wypiłam colę i
        nie mam wyrzutów sumienia. Nie jem tylko surowego mięsa. I alkoholu nie piję.
        Reszta bez zmian.
        • natka40 Re: objawy 16.03.05, 16:03
          Hej.
          U mnie podobnie jak u was. Bolace piersi (tak po bokach), chodzenie do WC
          kilkadziesiat razy dziennie i to wlasciwie wszystko. Mdlosci brak, brzuch tez
          mnie nie boli. Jakos nawet zaczelam sie tym niepokoic, ale mama mi powiedziala,
          ze ciaza to nie choroba i mam przestac tak myslecsmile Ale jakos i tak sie troche
          boje bo jestem po dwoch poronieniach i ciagle sprawdzam, czy moje piersi sa duze
          i bolace, bo jak poronilam to od razu wrocily do normalnego stanu. To jakas moja
          obsesjawinkPzdr.
    • ariana1 Re: objawy 16.03.05, 18:00
      U mnie zawroty głowy od czasu do czasu, wrażliwy biust,sikanie i zachcianki.
      Ostatnio na ogórki kiszone smile W I ciąży miałam apetyt na słodycze, w przesądy
      nie wierzę, ale mam nadzieję,że to nie na chłopca. Akurat dzisiaj jestem
      nieludzko zmęczona, ale podobno cisnienie spada.
      Mamy koniec 6 tygodnia.
    • kathrin78 Re: objawy 16.03.05, 19:37
      Mdłości na szczęście nie mam, ale jestem w dzień śpiąca, a w nocy jak się obudzę zasnąć nie mogę. Męczy mnie co i rusz zatwardzenie, piersi drażnią. Ale to wszystko chętnie znoszę smile
      • anulla1 Re: objawy 17.03.05, 12:35
        A mnie bolą piersi, i jest ciągle gorącą, czasami mam mdłości ale jak narazie -
        i mam nadzieję że nie będzie gorzej- lekkie. No ale nie sikam częściej może i
        na to przyjdzie czas...
        Ania
        • ciapek7 Re: objawy 17.03.05, 13:29
          bolesność piersi zgadza się, ale poza tym nic mnie nie męczy, może to i
          dobrze... ? Albo wszystko jeszcze przede mną... ?
          • kathrin78 Re: objawy 17.03.05, 20:03
            Może się jeszcze zmienić, więc ciesz się z tych chwil dobrego samopoczucia smile
    • czamon Re: objawy 17.03.05, 18:29
      Ja mam mega mdłości i boli mnie podbrzusze oraz plecy. lekarka powiedziała mi
      ze to normalne. Przy pierwszej ciaży nie miałm takich objawów.
      • sabi35 Re: objawy 18.03.05, 09:42
        Na bóle podbrzusza i skurcze polecam Bryophyllum Argentum Cultum D3 firmy
        Weleda.
    • ariana1 Re: objawy 19.03.05, 15:56
      Do tej pory cieszylam się z braku mdłości, ale dziś rano dopadły mnie takie ,ze
      myślałam ,ze za chwilę zwymiotuję. Akurat siedzialam na kursie. Do tego mega
      zawroty głowy. Wróciłam natychmiast do domu i położyłam się.
    • rzasia Re: objawy 19.03.05, 16:03
      Mieć dolegliwości - źle, nie mieć - też niedobrze.
      Do wczoraj zero czegokolwiek, a dziś - dobrze, że byłam w domu, bo nawet nie
      pamiętam, jak dobiegłam do łazienki. Ale nie wiem, czy to przypadkiem nie ze
      strachu, że nic mi nie dolega?
      • budzik11 Re: objawy 22.03.05, 15:27
        Mnie się właśnie zaczyna 9-ty tydzień i poza bólem piersi i notorycznym
        znęczeniem nie mam żadnych innych obajwów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka