hordol 27.12.23, 22:51 łeb w smartfonie, postępujące rozwarstwienie materialne, zagrożenie globalną wojną, kryzysy migracyjne i klimatyczne, zanik więzi społecznych, narastająca ideologizacja społeczeństw. kolejność dowolna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prze.nick Re: stan świata na świecie 27.12.23, 23:28 Wieli Reset Klausa Schwaba. Główne media o nim nie mówią. Wyjątkiem u nas, oprócz internetu, są media Rydzyka tv-trwam.pl/seria/ser.72941-geopolityka-6 tv-trwam.pl/film/vod.120068-geopolityka-77 Odpowiedz Link
negativum Re: stan świata na świecie 28.12.23, 00:14 prze.nick napisał: > Wieli Reset Klausa Schwaba. > Główne media o nim nie mówią. > Wyjątkiem u nas, oprócz internetu, są media Rydzyka > tv-trwam.pl/seria/ser.72941-geopolityka-6 > tv-trwam.pl/film/vod.120068-geopolityka-77 Proszę nie siej psem. To co robisz jest wyśmienite, ale nie siej psem. Niestety posiadłem dar wyczuwania złych emocji i dobrych. Bez nich da się żyć. Ogólnie wyczuwam emocje osób, z którymi nie jestem związany. Jak już jestem, niestety tracę rozum. Dlatego jestem w stanie pomóc innym, ale sobie nie. Odpowiedz Link
prze.nick Re: stan świata na świecie 28.12.23, 00:23 aż tak źle ze mną? autentycznie seria "Geopolityka" mi się na tej stacji podoba bo jest świetnie zrobiona graficznie i ogólnie merytorycznie Odpowiedz Link
negativum Re: stan świata na świecie 28.12.23, 04:34 prze.nick napisał: > aż tak źle ze mną? > autentycznie seria "Geopolityka" mi się na tej stacji podoba bo jest świetnie z > robiona graficznie i ogólnie merytorycznie Rozważ proszę, że tu i teraz nie jesteśmy w stanie nic oceniać. Można się trochę ponaśmiewać, ale nie oceniać, bo to wymaga historii. A gdy oceniamy to już właściwie nie ma czego. Współczuję swojej żonie. Chciała mnie pozbawić wszystkiego. Dalej ją kocham i nie mam wobec siebie żadnych wyrzutów. Chciała mnie pozbawić praw rodzicielskich. Za dwa lata syn będzie mieszkał ze mną, tak czuję. Nie dlatego, że go zmuszę, ale sam będzie chciał. Kropla drąży Skałę. Syna mam wyjątkowo wrażliwego. Nic na siłę. Odpowiedz Link
hordol Re: stan świata na świecie 28.12.23, 08:02 > Współczuję swojej żonie. Chciała mnie pozbawić wszystkiego. Dalej ją kocham i n > ie mam wobec siebie żadnych wyrzutów. Chciała mnie pozbawić praw rodzicielskich > . Za dwa lata syn będzie mieszkał ze mną, tak czuję. Nie dlatego, że go zmuszę, > ale sam będzie chciał. Kropla drąży Skałę. > Syna mam wyjątkowo wrażliwego. Nic na siłę. --------------------------------------------------------------------------------------- ale co ma piernik do wiatraka? mój wątek( sensowny lub nie) nie traktuje o życiu osobistym pana Negativum Odpowiedz Link
negativum Re: stan świata na świecie 28.12.23, 14:11 hordol napisała: > ale co ma piernik do wiatraka? mój wątek( sensowny lub nie) nie traktuje o życi > u osobistym pana Negativum Mamy jako naród jedną, niezbyt pozytywną cechę, że rzucamy się tu i teraz, jak wesz. Stawiamy sobie małe kroczki. A "najdalej dochodzą ci, którzy nie wiedzą dokąd idą". "Pośpiech jest tylko potrzebny, przy łapaniu pcheł". Należy dokumentować i czekać. Gdy będziemy co chwilę rozdrapywać ranę, to ta się nigdy nie zagoi, a powstanie parszywa blizna. Przeżyliśmy jako naród nie dlatego, że walczyliśmy jak PO z PiS. Za 20 lat nie będzie obu Kaczorów. A Polska będzie dalej istnieć. Nie rozumiem "Wieli Reset Klausa Schwaba". Ci którzy machali szabelką zwykle od szabelki ginęli. Dałem wam przykład swej żony. Zużyła wszelkie argumenty w krótkim czasie. Lepiej się jest upodobnić do modliszki. Geopolityki nie realizuję się na hip hip hura. Spróbuj w ten sposób podrywać dziewczynę, to ucieknie z krzykiem. Odpowiedz Link
hordol Re: stan świata na świecie 28.12.23, 19:02 ta żona to jakaś twoja idea fix. pojawia się co rusz w kolejnych wpisach Odpowiedz Link
negativum Re: stan świata na świecie 28.12.23, 19:33 hordol napisała: > ta żona to jakaś twoja idea fix. pojawia się co rusz w kolejnych wpisach Dalej jestem w szoku, jak można było donieść na siebie do Fiskusa. Wczoraj była u lekarza z synem i wybłagała jakiś lek dla niego. Przyszła mi recepta na IKP. Przeczytałem ulotkę do owego leku i jednym z działań niepożądanych, jest jak byk, że nie należy stosować przy lekach na ADHD oraz u osób z niskim ciśnieniem bo je zbija. Syn bierze leki na ADHD, a ciśnienie ma 65-70/30 mm Hg. Napisałem do niej więc, czy Go chce zabić. Dziś była znowu u tego samego lekarza i zmieniła syropek. Dzielny lekarz musiał sprawdzić ciśnienie u dziecka, zapoznać się z przyjmowanymi lekami. Nie pozwolę zabić własnego dziecka, tylko dlatego, że ktoś jest raptusem. Co ono komu winne? Ten wątek jest o geopolityce, ta wymaga czasu i ostrożności. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: stan świata na świecie 28.12.23, 20:43 Tylko czy żona o tym wie, że ją nadal kochasz, kiedy jej ostatnio wyznałeś miłość? Rozmawiacie ze sobą? Odpowiedz Link
negativum Re: stan świata na świecie 28.12.23, 20:55 kochamzapachfrezji napisała: > Tylko czy żona o tym wie, że ją nadal kochasz, kiedy jej ostatnio wyznałeś miło > ść? Rozmawiacie ze sobą? Nawet syn, jak nie zadzwoni kiedyś ukradkiem przez komunikator czy od kolegi to zero wiadomości od niego Odpowiedz Link
prze.nick Re: stan świata na świecie 29.12.23, 00:39 masz rację co do tego, że należy trzymać dystans do wydarzeń ostatnio chrześniak dał mi okulary VR i "pospacerowałem" sobie po Tokio stałem ale gdy nagrany materiał ruszył na spacer to odczułem to w ciele fizycznym jakbym sam szedł niezłe oszustwo pomijam (na razie) ile media mogą przemycić podprogowo Odpowiedz Link
negativum Re: stan świata na świecie 29.12.23, 01:57 prze.nick napisał: > pomijam (na razie) ile media mogą przemycić podprogowo Bardzo dużo. Opłata paliwowa to wzrost podatku o 16%. Od podstawy nalicza się PTU. Chyba, że się mylę. Najbardziej dostanie logistyka. Coraz mniej ludzi jeździ na ON. Natomiast transport to tylko ON. Począwszy od MPK na PKP skończywszy. Jak myślisz, kto zapłaci te 16%? Traktor na benzynie nie pojedzie. PTU na żywność drożeje. Mnie to dotknie z opóźnieniem - korzystam z MPK. Ale Jagodno nie ma MPK. Tam psy biegają i roznoszą pizzę. Jak elektryki będą bardziej popularne, to wprowadzą podatek od prądu. Już są przymiarki. Ludziki dalej zafiksowane są na walce PO z PiS. A świat nam ucieka. Jeśli nie ruszymy do 2030 roku to dalej będziemy biedni. Jeśli tylko coś mogę, to kupuję u polskich sprzedawców i producentów. Herbatę kupuję niestety od Chińczyków. Najbardziej mnie śmieszy kwota wolna od podatku. Może być i 10000000000000 zł. Ale moi rodzice tego nie odczują. Ale brzmi dobrze. Dzielny Donald zwiększa zyski bogatym, bo ci odczują. Tak trudno jest powiązać kwotę wolną od podatku z pensją minimalną x 12. Jakoś OC powiązano. Lemingi się obudzą, jak zobaczą, że znowu są opodatkowane nie mając 26 lat. Tego, że będą łupienie w sklepach i na stacjach nie zobaczą. Na uj zmieniać PTU na artykuły pierwszej potrzeby? Rozumiem na słodycze i używki. Ale na serek, czy chleb? Odpowiedz Link
hordol Re: stan świata na świecie 28.12.23, 07:12 podtrzymuję swoją opinie j.w. a co do k.schwaba-nie za bardzo wierzę w teorie spiskowe. świat( cokolwiek przez to rozumieć) ma zbyt wiele zmiennych aby się dało wszystko zaplanowac i przeprowadzić zgodnie z planem. Odpowiedz Link
negativum Re: stan świata na świecie 28.12.23, 14:26 hordol napisała: > podtrzymuję swoją opinie j.w. > a co do k.schwaba-nie za bardzo wierzę w teorie spiskowe. > świat( cokolwiek przez to rozumieć) ma zbyt wiele zmiennych aby się dało wszyst > ko zaplanowac i przeprowadzić zgodnie z planem. Nie potrzeba planować krótko terminowo. Wystarczy dostosowanie do aktualnych trendów. KrK jest tego przykładem. Zawsze robi, krok w tył by pójść 3 kroki w przód. Wojciech chciał wprowadzić nowe wierzenia zbyt szybko, to go porąbali. Ale Piastowie stwierdzili, zginął Wojciech, to na nim zrobimy kult Wojciecha. Trzeba tylko trochę złota, ale to sobie szybko odbijemy. Odpowiedz Link
prze.nick Re: stan świata na świecie 29.12.23, 00:34 > a co do k.schwaba-nie za bardzo wierzę w teorie spiskowe niestety ale zawsze znajdą się ludzie, którzy zrobią wszystko aby osiągnąć swoje cele powiedzenie "po trupach do celu" nie wzięło się znikąd > świat( cokolwiek przez to rozumieć) ma zbyt wiele zmiennych aby się dało wszystko zaplanowac i przeprowadzić zgodnie z planem owszem ma zbyt wiele zmiennych ale to nie oznacza, że ktoś nie spróbuje użyć najnowszych zdobyczy nauki i techniki ( > Covid) aby wykonać swój plan www.cnn.com/videos/world/2019/11/26/yuval-noah-harari-interview-anderson-vpx.cnn "Ludzie są teraz zwierzętami, które można zhakować" - dr Yuval Noah Harari Odpowiedz Link
hordol Re: stan świata na świecie 29.12.23, 06:58 nie wierzę w grupę 50 facetów, którzy kombinują jak zawładnąć światem... ale sprawy idą w złym kierunku.nie wszystko co nowe jest lepsze niż stare, nie każdy rozwój jest postępęm.a ten rozwój jest szybszy od mozliwośc adaptacjii biologiczno-społecznej homo sapiens ale ostatecznie ewolucja biologiczna zawsze miała jakieś slepe odnogi.może jesteśmy w jednej z nich? Odpowiedz Link
prze.nick Re: stan świata na świecie 29.12.23, 07:33 Tak naprawdę to nigdy feudalizm nie zniknął. Wymyślono demokrację aby niewolnicy myśleli, że mają wolność i lepiej pracowali. Ostatnio widać, że wybory to fikcja a władcy feudalni przebrani za bankierów chcą wrócić do starego systemu. Harari wyraźnie powiedział, że ludzi można hakować. Jeśli wszystkich ludzi pod jakimś idiotycznym pozorem można zaczipować to los ludzkości jest przesądzony. Kowid 2020 to była próba generalna. Elity są zadowolone z efektów. Odpowiedz Link
hordol Re: stan świata na świecie 29.12.23, 07:43 nikt nikogo jeszcze nie czipuje kiedyś władzę sprawowano za pomocą siły dziś z pomocą social mediów, a jutro poprzez AI Odpowiedz Link
prze.nick Re: stan świata na świecie 29.12.23, 07:48 A co jest w tych anty kowidowych preparatach żartobliwie zwanych szczepionkami? Nanotechnologia która pozwoli AI kontrolę delikwenta. Odpowiedz Link
hordol Re: stan świata na świecie 29.12.23, 08:48 nonsens.delikatnie mówiąc p.s. szczepiłem sie 3x, z następnych ch możliwosci nie skorzystałem czy już mnie kontrolują? Odpowiedz Link
prze.nick Re: stan świata na świecie 29.12.23, 15:51 najbliższe 2 lata będą decydujące właśnie oglądałem na AMC ten film www.teleman.pl/tv/Oni-Zyja-273493 zdumiewające jest to, że oni w 1988 podali dokładny rok (2025) zmian na Ziemi Odpowiedz Link
negativum Re: stan świata na świecie 29.12.23, 17:07 prze.nick napisał: > najbliższe 2 lata będą decydujące > właśnie oglądałem na AMC ten film > www.teleman.pl/tv/Oni-Zyja-273493 > zdumiewające jest to, że oni w 1988 podali dokładny rok (2025) zmian na Ziemi Oglądam Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: stan świata na świecie 28.12.23, 20:06 Ktoś dzieciom kupuje te telefony. Odpowiedz Link
negativum Re: stan świata na świecie 28.12.23, 20:24 kochamzapachfrezji napisała: > Ktoś dzieciom kupuje te telefony. Ludzie też używają noży. Odpowiedz Link
negativum Niezależna prasa 29.12.23, 09:46 hordol napisała: > łeb w smartfonie, postępujące rozwarstwienie materialne, zagrożenie globalną wo > jną, kryzysy migracyjne i klimatyczne, zanik więzi społecznych, narastająca ide > ologizacja społeczeństw. > kolejność dowolna Odpowiedz Link