negativum Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 04.01.26, 18:39 Wygląda na to, że niezła ekolożka z tej Gizeli. Chciała dobrze. Odpowiedz Link
prze.nick Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 04.01.26, 19:13 przecież to jest z ich punktu genialne - demograficzne skasowanie narodu w imię rzekomego ratowania atmosfery, podczas gdy najliczniejsze narody na Ziemi Chińczycy i Hindusi mają atmosferę kompletnie tam gdzie światło nie dochodzi tak kiedyś pan Blumsztajn z GW protestował Odpowiedz Link
negativum Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 04.01.26, 19:55 Narody giną na wojnach, ale się odradzają. To jednak chodzi o zagładę narodu w czasie pokoju. Szpital położniczy w Turku działa tylko do lutego. www.turek.net.pl/miasto/40146-oddzial-noworodkowy-w-turku-zostanie-zlikwidowany-decyzja-zapadla Te parę kobiet może przecież pojechać do Kalisza… Odpowiedz Link
oby.watel Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 05.01.26, 09:18 negativum napisał: > Te parę kobiet może przecież pojechać do Kalisza… Pamiętasz może ile szpitali zostało zamkniętych gdy rządziła dzisiejsza opozycja 13 grudnia? Pamiętasz jak tworzono siec szpitali i przepisywano pacjentów do innych placówek, co miało zmniejszyć kolejki? PiS nie poradziło sobie z ochroną zdrowia przez 8 lat, a Donek ma to załatwić w trzy? I dlaczego miałby i jak, skoro każda reformę uwali mu nowy wetomat? Cała polska prawica czeka aż wróci caryca. Nie mamy Targowicy, ale mamy Targówek. Odpowiedz Link
negativum Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 05.01.26, 18:30 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Te parę kobiet może przecież pojechać do Kalisza… > > Pamiętasz może ile szpitali zostało zamkniętych gdy rządziła dzisiejsza opozycj > a 13 grudnia? Pamiętasz jak tworzono siec szpitali i przepisywano pacjentów do > innych placówek, co miało zmniejszyć kolejki? PiS nie poradziło sobie z ochroną > zdrowia przez 8 lat, a Donek ma to załatwić w trzy? I dlaczego miałby i jak, s > koro każda reformę uwali mu nowy wetomat? Cała polska prawica czeka aż wróci ca > ryca. Nie mamy Targowicy, ale mamy Targówek. Nie pamiętam, bo mnie tylko szyją we Wrocławskich szpitalach Jak mnie źle zeszyją, to najwyżej będę atrakcyjniejszy. A kobieta u której zaczęły się bóle porodowe nie może jeździć od miasta do miasta. Kobieta urodzi nawet w zaspie, ale skromna to zasługa dla macierzyństwa. Eskimosi też, gdzieś się rodzą. Rozumiem XIV wiek. Medycyna była fatalna, co źle się skończyło dla Królowej Jadwigi Andegaweńskiej. Zmarła wkrótce po porodzie na gorączkę poporodową, nie wiedziano o bakteriach, o sepsie. A była to bardzo dobra władczyni. Ale mamy XXI wiek i bardziej interesuje UE zmniejszenie śladu, niż pomoc ludziom. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 05.01.26, 19:52 negativum napisał: > Nie pamiętam, bo mnie tylko szyją we Wrocławskich szpitalach > Jak mnie źle zeszyją, to najwyżej będę atrakcyjniejszy. A kobieta u której zacz > ęły się bóle porodowe nie może jeździć od miasta do miasta. Kobieta urodzi nawe > t w zaspie, ale skromna to zasługa dla macierzyństwa. Eskimosi też, gdzieś się > rodzą. > > Rozumiem XIV wiek. Medycyna była fatalna, co źle się skończyło dla Królowej Jad > wigi Andegaweńskiej. Zmarła wkrótce po porodzie na gorączkę poporodową, nie wie > dziano o bakteriach, o sepsie. A była to bardzo dobra władczyni. Ale mamy XXI w > iek i bardziej interesuje UE zmniejszenie śladu, niż pomoc ludziom. Uważasz, że należy utrzymywać cały oddział z wyposażeniem, lekarzami, bo w okolicy jest pięć kobiet, które lada dzień mogą zajść w ciążę? To jest właśnie przekleństwo populistów takich jak Kaczyński czy Tusk — nie zreformujemy służby zdrowia, nie przywrócimy Kas Chorych, bo by kolesie nie mieli synekur. Odpowiedz Link
negativum Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 05.01.26, 19:59 oby.watel napisał: > Uważasz, że należy utrzymywać cały oddział z wyposażeniem, lekarzami, bo w okol > icy jest pięć kobiet, które lada dzień mogą zajść w ciążę? To jest właśnie prze > kleństwo populistów takich jak Kaczyński czy Tusk — nie zreformujemy służby zdr > owia, nie przywrócimy Kas Chorych, bo by kolesie nie mieli synekur. Mam KDR. Problem ze współczesnymi kobietami polega na tym, że każda uważa się za księżniczkę. Więcej u Danki, bo to forum otwarte. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 05.01.26, 20:03 negativum napisał: > Mam KDR. Problem ze współczesnymi kobietami polega na tym, że każda uważa się z > a księżniczkę. > Więcej u Danki, bo to forum otwarte. Uważasz, że należy utrzymywać cały oddział z wyposażeniem, lekarzami, bo w okolicy jest pięć kobiet, które lada dzień mogą zajść w ciążę? To jest właśnie przekleństwo populistów takich jak Kaczyński czy Tusk — nie zreformują służby zdrowia, nie przywrócą Kas Chorych, bo nie mieliby gdzie upychać kolesiów. Pieniędzy brakuje na wszystko, bo system jest marnotrawny. Ja miałem robione dwa rezonanse magnetyczne w ciągu tygodnia. Po co? Bo tak działa system. Odpowiedz Link
negativum Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 05.01.26, 20:15 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Mam KDR. Problem ze współczesnymi kobietami polega na tym, że każda uważa > się z > > a księżniczkę. > > Więcej u Danki, bo to forum otwarte. > > Uważasz, że należy utrzymywać cały oddział z wyposażeniem, lekarzami, bo w okol > icy jest pięć kobiet, które lada dzień mogą zajść w ciążę? Nie uważam tak, ale worzenie 160 km kobiet przez Polskę bezpieczne nie jest. Chyba, że chodzi o redukcję gazów… PS W UE splajtowała firma produkująca robaki, tylko wzięła 200 M€. Nawet kury nie chciały tego jeść. Odpowiedz Link
negativum Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 05.01.26, 20:16 negativum napisał: Poprawny link Jan Kaczmarek (Kabaret Elita) - Do serca przytul psa Odpowiedz Link
oby.watel Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 06.01.26, 13:40 negativum napisał: Gdzie u Danki? Jeśli miałbyś wybierać czy utrzymywać porodówkę czy onkologię lub kardiologię, to co byś wybrał? Bo populizm kolejnych rządów po neobolszewickiej demolce systemu ochrony zdrowia każe dokonywać takich właśnie wyborów. Odpowiedz Link
negativum Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 06.01.26, 14:02 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > Gdzie u Danki? > > Jeśli miałbyś wybierać czy utrzymywać porodówkę czy onkologię lub kardiologię, > to co byś wybrał? Bo populizm kolejnych rządów po neobolszewickiej demolce syst > emu ochrony zdrowia każe dokonywać takich właśnie wyborów. Medyna jest jedna, choć ma wiele gałęzi. Turek to nie wieś. Ogólnie zlikwidować wszystkich położników, neonatologów i ginekologów. Nie zoperują ci serca więc są niepotrzebni. Odpowiedz Link
negativum cd. 06.01.26, 14:13 Ojciec mojej byłej był ordynatorem z trzema specjalizacjami. Chirurgia, ginekologia, położnictwo. Ginekologią i położnictwem zaczął się zajmować bo jego mama umarła za młodu ma raka piersi. Stwierdził, że dopóki żyje już żadna kobieta nie podzieli jej losu. Przyjmował też prywatnie za dosłownie Bóg zapłać, często dopłacając do interesu. Kiedyś się go zapytałem dlaczego tak robi, a on mi "jak część tych kobiet nie przyjdzie do mnie, to nie pójdą nigdzie". Jeździł Tico. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Sposób na zmniejszenie gazów cieplarnianych 06.01.26, 19:56 negativum napisał: > Ogólnie zlikwidować wszystkich położników, neonatologów i ginekologów. Nie zope > rują ci serca więc są niepotrzebni. Ten argument jest przekonywający. Kaczyński wróci do władzy to spełni ten postulat, bo na co mu porodówka? Przypomnę pomysły PiS-u. Odpowiedz Link