Dodaj do ulubionych

Forumowy Parlament

04.02.02, 17:45
Witam wszystkich.

Pozwolcie Panie posłanki i Panowie posłowie, że się przedstawię.
"roro_" z Polskiej Zjednoczonej Partii Forumowej (PZPF).
Wlasnie demokratycznie i jednoglosnie wybralem sie na Marszalka tego Parlamentu.

Rozpoczynamy pierwsze posiedzenie, na ktorym mielismy rozpatrzec dwie kwestie:
1. Odebranie immunitetu posłowi m. , ktory reprezentuje ziemie elbląską.
2. Podwyżka diety poselskiej,

Ale w obawie, że posel m. zacznie okupować mównicę, proponuję zrezygnować z
pkt. 1.

Mamy wiec do rozpatrzenia tylko sprawe podwyzki diety.
Słucham szanownych Państwa.
Obserwuj wątek
    • aniela_ Re: Forumowy Parlament 04.02.02, 17:49
      diety holyłódzkiej czy grejfrutowej czy może słynnej diety cud?
    • Gość: roro_ Re: Forumowy Parlament IP: 217.8.191.* 04.02.02, 17:55
      O kurcze, znow nikt nie przyszedl na posiedzenie.
      • Gość: roro_ Re: Forumowy Parlament IP: 217.8.191.* 04.02.02, 17:57
        Witam Panią Posłankę. Jakby mogla Pani zawolac wszystkich z palarni na salę
        sejmową.

A tak poza tym, to jaką partię Pani reprezentuje?
        • robert_c Re: Forumowy Parlament 04.02.02, 18:00
          Protestuję!!! Dziura w budżecie, a wy chcecie podwyżki diety.
          • Gość: roro Re: Forumowy Parlament IP: 217.8.191.* 04.02.02, 18:02
            Przepraszam, a Pan to z jakiej partii?

Dziura dziurą, a podwyżki będą. Zabierze się emerytom.
            • robert_c Re: Forumowy Parlament 04.02.02, 18:05
              Ja jestem z Unii Chrześcijańsko Chłopskiej - UChCh.
              • roro_ Re: Forumowy Parlament 04.02.02, 18:08
                No to ja proponuje przyjac podwyzki diet przez aklamacje.

Kto jest za?
                • roro_ Re: Forumowy Parlament 04.02.02, 18:23
                  Aha, powinniśmy jeszcze założyć koalicję i opozycję.
                  Ja jako Marszałek oczywiście jestem w koalicji.

P.S. Panie Pośle m. , proszę bez paniki - koalicja nie będzie miała nic
                  wspólnego z Pana osobą.
                  • rayoff Re: Forumowy Parlament 04.02.02, 18:39
                    Ja moge byc opozycja pozaparlamentarna z duzymi wplywami w wojsku. W razie
                    czego sie zgadamy i zrobimy przewrocik. Wy wezmiecie kase, ja wezme fotel
                    marszalka. Potem sie znow zgadamy i zrobimy na odwrot.
                    Dil?
                    • Gość: tato! Re: Forumowy Parlament IP: *.teleaudio.com.pl 04.02.02, 19:44
                      A czy jest jakiś reprezentant Chrześcijańskiej Unii Jedności? Chętnie poznam....
                      • roro_ Re: Forumowy Parlament 05.02.02, 13:16
                        tato!, nie udzieliłem ci głosu.

Zapewne szukasz jakiegoś członka swojego ugrupowania.

rayoff, żadnych przewrotów, opozycja poza parlamentarna tutaj sie nie liczy.
                        • e.silver Re: Forumowy Parlament 05.02.02, 13:18
                          roro_ napisał(a):

> tato!, nie udzieliłem ci głosu.
                          >
                          Tato miał pewnie swój mikrofon i swój głośnik ;)))

• roro_ Re: Forumowy Parlament 05.02.02, 13:22
                            A Pani posłanka, to zapewne z KPN? (Krajowa Partia Nanty).
                            • e.silver Re: Forumowy Parlament 05.02.02, 13:32
                              Koło Przyjaciół NIEpartyjnych,
                              tj.
                              organizacja pozaparlamentarna, tępiąca z założenia i celów statutowych wszelkie
                              formy instytucjonalizacji wolności plażowego forum
                              • !nowy Re: Propozycja dla was 05.02.02, 13:42
                                zapiszcie się do PPP

Partia
                                Pitolenia
                                Plażowego

• e.silver Re: Propozycja dla was 05.02.02, 13:44
                                  Przecież już dawno w niej wszyscy jesteśmy, nawet Ty !nowy.
                                  Nie wiedziałeś? ;))
                                  • !nowy Re: Propozycja dla was 05.02.02, 13:45
                                    wiedziałem ;)
                                    • e.silver Re: Propozycja dla was 05.02.02, 13:47
                                      no to czym się martwisz? ;))
                                      • !nowy Re: Propozycja dla was 05.02.02, 13:53
                                        kto powiedział, że się martwię ?
                                        • e.silver Re: Propozycja dla was 05.02.02, 13:55
                                          sprawiałeś takie jakieś wrażenie... ;)))
                                          • statler_i_waldorf Re: Propozycja dla was 05.02.02, 14:06
                                            stanowczo protestuje przeciwko samozwanczym podwyzkom diety bez podania jej
                                            wysokosci wyrazonej w procentach! kto to moze wiedziec ile z tego dostane
                                            (przypominam ponadto ze jest mnie dwoch!)
                                            :-)
                                            • roro_ Re: Propozycja dla was 05.02.02, 14:20
                                              statler_i_waldorf napisał(a):

> stanowczo protestuje przeciwko samozwanczym podwyzkom diety bez podania jej
                                              > wysokosci wyrazonej w procentach! kto to moze wiedziec ile z tego dostane
                                              > (przypominam ponadto ze jest mnie dwoch!)
                                              > :-)

Jest was dwoch, ale tylko jeden mandat. A diety maja byc wg. potrzeb.
                                              Pan Panie Posle, bedzie mogl po prostu pojść do kasy sejmowej i podać dowolną
                                              kwotę, jaką Pan chce dostać. Pasuje? Kto jest za?

P.S. Nasi poprzednicy wzieli w ten sposob 80 mld. zlotych, wiec my nie mozemy byc
                                              gorsi.
                                              • _tequila_ Re: Propozycja dla was 05.02.02, 14:23
                                                czy oprocz przyjemnosci z czerpania zyskow przewidziane sa jakies obowiazki?
                                                nie lubie byc niemile zaskakiwana po casie ;)
                                              • statler_i_waldorf Re: Propozycja dla was 05.02.02, 14:24
                                                jestem za poprzez aklamację
                                                a mandaty mimo wszystko mam dwa (jeden od wczoraj za przekroczenie predkosci na
                                                zakrecie do kasy)
                                                :-)
                    • maretina biuro prasowe 05.02.02, 20:44
                      ja moge byc biurem prasowym.... no wiecie... rozdmuchiwac zastepcze tematy,
                      jakby "oni" chcieli nam jakies bledy wytykac:)zastepczych tematow do afery nie
                      brakuje, a wtedy Panie p osl(y)anki i Panowie p osl(y)owie, bedziemy spojnie
                      pracowac nad naszymi dietami... na poczatek zalozmy klub kwadransowego
                      portwela. za 15minut nie mozemy brac wiecej jak 1500 9kcal) tfuuu! zlotych:) z
                      kaloriami sie pomylilam:proponowane tematy zastepcze:
                      1)ministrowie tez maja dziury w kieszeniach... ba! skarpetki tez sie dra!:)
                      wiec jedna dziura w budzecie to male piwko:)
                      2)kazdy polak ma prawo do biedy! nie mozna jednemu polakowi ja dawac a innym
                      odbierac!:)
                      na reszte propozycji czekam:)
                      • Gość: roro Re: biuro prasowe IP: 217.8.191.* 08.02.02, 11:07
                        maretina napisał(a):

> ja moge byc biurem prasowym.... no wiecie... rozdmuchiwac zastepcze tematy,
                        > jakby "oni" chcieli nam jakies bledy wytykac:)zastepczych tematow do afery nie
                        > brakuje, a wtedy Panie p osl(y)anki i Panowie p osl(y)owie, bedziemy spojnie
                        > pracowac nad naszymi dietami... na poczatek zalozmy klub kwadransowego
                        > portwela. za 15minut nie mozemy brac wiecej jak 1500 9kcal) tfuuu! zlotych:) z
                        > kaloriami sie pomylilam:proponowane tematy zastepcze:
                        > 1)ministrowie tez maja dziury w kieszeniach... ba! skarpetki tez sie dra!:)
                        > wiec jedna dziura w budzecie to male piwko:)
                        > 2)kazdy polak ma prawo do biedy! nie mozna jednemu polakowi ja dawac a innym
                        > odbierac!:)
                        > na reszte propozycji czekam:)

A jakie masz kwalifikacje do prowadzenia biura prasowego?
                        No bo u nas pracują tylko ludzie o najwyższych kwalifikacjach.

• maretina Re: biuro prasowe 19.02.02, 18:19
                          Gość portalu: roro napisał(a):

> maretina napisał(a):
                          >
                          > > ja moge byc biurem prasowym.... no wiecie... rozdmuchiwac zastepcze tematy
                          > ,
                          > > jakby "oni" chcieli nam jakies bledy wytykac:)zastepczych tematow do afery
                          > nie
                          > > brakuje, a wtedy Panie p osl(y)anki i Panowie p osl(y)owie, bedziemy spojn
                          > ie
                          > > pracowac nad naszymi dietami... na poczatek zalozmy klub kwadransowego
                          > > portwela. za 15minut nie mozemy brac wiecej jak 1500 9kcal) tfuuu! zlotych
                          > :) z
                          > > kaloriami sie pomylilam:proponowane tematy zastepcze:
                          > > 1)ministrowie tez maja dziury w kieszeniach... ba! skarpetki tez sie dra!:
                          > )
                          > > wiec jedna dziura w budzecie to male piwko:)
                          > > 2)kazdy polak ma prawo do biedy! nie mozna jednemu polakowi ja dawac a inn
                          > ym
                          > > odbierac!:)
                          > > na reszte propozycji czekam:)
                          >
                          > A jakie masz kwalifikacje do prowadzenia biura prasowego?
                          > No bo u nas pracują tylko ludzie o najwyższych kwalifikacjach.
                          >
                          dziennikarskie:)))) heheh

• aniela_ Re: biuro prasowe 20.02.02, 11:46
                            aha nadasz się. jednym z moich dyplomów co je kolekcjonuję (bo wyedukowana
                            jestem wszechstronnie) jest taki właśnie. mogłabym Cię polecic rorowi myslę.
                            • maretina Re: biuro prasowe 22.02.02, 18:18
                              aniela_ napisał(a):

> aha nadasz się. jednym z moich dyplomów co je kolekcjonuję (bo wyedukowana
                              > jestem wszechstronnie) jest taki właśnie. mogłabym Cię polecic rorowi myslę.

alez prosze bardzo Droga Anielu:) mozesz mnie polecac;)

• nanta!!! uwaga, uwaga..... 05.02.02, 14:23
      ...S M I E C E !!!!!!!

roro_,
      znowu zabawa "dla wszystkich"? nie do wiary, ze ci sie jeszcze chce.....

ps. ja naleze do partii "wierzacych inaczej" i zawsze jestem w opozycji do pozycji.
      pozdrowka
      • Gość: roro_ Re: uwaga, uwaga..... IP: 217.8.191.* 05.02.02, 16:51
        nanta!!! napisał(a):

> ...S M I E C E !!!!!!!
        >
        > roro_,
        > znowu zabawa "dla wszystkich"? nie do wiary, ze ci sie jeszcze chce.....
        >
        > ps. ja naleze do partii "wierzacych inaczej" i zawsze jestem w opozycji do pozy
        > cji.
        > pozdrowka

Nie chce mi sie, ale dla takich zarobkow zrobie wszystko.

Do tequili:
        Pani Posłanka to zapewne z PTU (Partia Trzeźwości Umysłowej).
        Obowiazkow nie bedzie wiele, ot wystarczy, ze raz na miesiac (w dniu wypłaty)
        pojawisz sie na sali obrad i wcisniesz jeden z trzech guzikow (obojetnie ktory).

Juz wiem z jakiej partii jest Aniela - AA (Akcja Anielska).
        Rigel to SLD (Swoim Lepiej Dajemy).
        Ciekawe z jakiego ugrupowania jest mreck? Ja stawiam na tą samą partie, co tato!.

Oj coś ciężko będzie założyć koalicje w tym Parlamencie.

• robert_c Forumowy Parlament 05.02.02, 17:57
          Coś Panie Marszłku kiepsko z frekwencją w tym parlamencie.
          Składam wniosek o odebranie wszystkim diet poselskich.
          • mreck Re: Forumowy Parlament 05.02.02, 21:10
            finkę se pan marszałek kupią. i podkolanówki. pzdr. mreck
            • kiciaf Re: Forumowy Parlament 07.02.02, 11:35

Reprezentuję nową Koalicję Indywidualistów Charakterystycznych I Anty Forum
              Aktualnie w skrócie KICIAFA.
              Mogę być za a nawet przeciw charytatywnie.
              • aniela_ Re: Forumowy Parlament 07.02.02, 11:37
                aha zajmujesz się kopaniem dołków i rzucaniem kłod?
                • Gość: roro Re: Forumowy Parlament IP: 217.8.191.* 08.02.02, 11:01
                  No to ja proponuję jednak rozpatrzyć wniosek o odebranie immunitetu posłowi m.
                  Tymbardziej, że poseł m. przyszedł na posiedzenie w stanie wskazującym.
                  • chris_45 Re: Forumowy Parlament 08.02.02, 11:27
                    nene (to ukłon w stronę Anieli)
                    on sie powołał na immunitet i nie dmuchał ;)
                    • Gość: roro Re: Forumowy Parlament IP: 217.8.191.* 08.02.02, 11:39
                      Dlatego proponuję zabrać mu immunitet i do czasu az dmuchnie utrzymywać w
                      stanie wskazującym.
                      • chris_45 Re: Forumowy Parlament 08.02.02, 11:48
                        to Cię będzie kosztować
                        teraz utrzymanie jest drogie
                        a co dopiero w takim stanie... ;)
                        • Gość: roro Re: Forumowy Parlament IP: 217.8.191.* 08.02.02, 15:35
                          To nie mnie będzie kosztować, tylko podatników. Zabierze się rencistom i
                          pielęgniarkom.
    • Gość: headhunt Re: Forumowy Parlament IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 00:05
      Szanowni Państwo

Kiedy rozważymy zwiększenie nakładów na badania naukowe oraz naukowo-badawcze?
      Kiedy będzie głosowanie nad ustawą ułatwiającą prywatnym firmom finansowanie prac
      badawczo-rozwojowych?

Z poważaniem
      prof. dr hab. inż. Tadeusz Turski
      • mreck Re: Forumowy Parlament 23.02.02, 01:05
        Palanty, wystarczy mi już tej reklamy. Roro, złaź z pomnika i daj se juz na
        luz. toz mnie juz ludzie w obcych miastach zaczepiaja i prosza o ałtografff.
        żebyś się ror wspiął na palce to nie dosięgniesz mnie. Sam zakłqdasz sobie
        wątki pomnikowe? zmień forum. Najlepsze będzie dla harcerzy. :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka