Dodaj do ulubionych

spowiedzi udzielam

27.02.02, 16:47
Czas adwentu - czas spowiedzi. Pora oczyscic swoje duszyczki. Drogie owieczki
(baranow nie przyjmuje)! ja, Wasz spowiednik, wyslucham zalow i trosk, udziele
tez rozgrzeszenia.

ps! jesli ktos odgadnie moja prawdziwa tozsamosc, otrzyma tydzien odpustu grati
oraz wakacje na Majorce z Sw. Piotrem:)

SPOWIADAJCIE SIE!
Obserwuj wątek
    • spowiednik Re: spowiedzi udzielam 27.02.02, 16:55
      dla ulatwienia dodam, ze jestem najbarzdziej lubiana osoba na forum. i
      najbardziej skromna:))))

I jeszcze jedno - zeby nie bylo nieporozumien. Swiecen NIE udzielal mi biskup
      poznanski:)
      • Gość: basia! Re: spowiedzi udzielam IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 17:44
        od mikołaja do spowiednika ,roro?
        • Gość: fuego Re: spowiedzi udzielam IP: *.man.lodz.pl 27.02.02, 17:46
          błoto na sutanniewskazuje wyraźnie na mrecka...choc i roro to byc może, bo oni
          na tej samej półce leżą
          • spowiednik Re: spowiedzi udzielam 27.02.02, 17:48
            Fuego tez pudlo...
        • spowiednik Re: spowiedzi udzielam 27.02.02, 17:47
          ze tak powiem pudlo:) jak powiedzialem jestem najbardziej lubiany:)))
          A duszyczke to Basienka ma czysta?
          • Gość: basia! Re: spowiedzi udzielam IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 17:57
            spowiednik napisał(a):

> ze tak powiem pudlo:) jak powiedzialem jestem najbardziej lubiany:)))
            > A duszyczke to Basienka ma czysta?

moja duszczyczka czysta jak łza:)

oxy?
            • Gość: fuego Re: spowiedzi udzielam IP: *.man.lodz.pl 27.02.02, 17:58
              w każdym razie chłop jak w mordę strzelił...pewnie chris...choć z tym lubieniem
              to bym nie przesadzała;))))
              • spowiednik Re: spowiedzi udzielam 27.02.02, 18:02
                a cz Ty Fuego nie chcesz oczyscic Swojej marnej duszy?:)
                • Gość: fuego Re: spowiedzi udzielam IP: *.man.lodz.pl 27.02.02, 18:06
                  phi...;)Ja sie dzisiaj zdezynfekowałam...grappą oraz alkoholem niewiadomego
                  pochodzenia, co to go aniela przyniosła...jednego zarazka we mnie nie znajdziesz
                  zgnilizny moralnej również;)))

Aha...czy wręczenie nagrody mogłoby się odbyc po godzinie 14:30???Bo chciałąbym
                  ją odebrać osobiście i wygłosić 15-minutowe podziękowania;)))
            • spowiednik Re: spowiedzi udzielam 27.02.02, 18:00
              rozwiazanie konkursu nastapi w piatek. wtedy tez oglosze kto wygral:)
              czysta jak lza mowisz? poczytam watki z tego tygodnia - zobaczymy czys taka
              czysciutka:)
    • spowiednik KAZANIE NR 1 27.02.02, 18:10
      Kochane Owieczki!
      Dziwie sie ze nie chcecie sie podzielic swoimi troskami ze spowiednikiem
      Zapewniam, ze kazdego wyslucham, kazdemu udziele rady, kazdego pociesze.
      Tylko nie mowcie ze nie macie grzechow - znam Was:)

OGLOSZENIA DUSZPASTERSKIE!
      info dla Fuego: ogloszenie wynikow konkursu, specjalnie dla Ciebie, nastapi w
      piatek o godz. 14.30

Bog zaplac

PS.Anioly tez obowiazuje spowiedz
      • Gość: fuego Re: KAZANIE NR 1 IP: *.man.lodz.pl 27.02.02, 18:12
        he he...chris mysli, że aniela się będzie spowiadać z nieczystych mysli na jego
        temat;)))
      • Gość: basia! Re: rachunek .. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 19:44
        ..sumienia najpierw trzeba zrobić ,co nie! To może potrwać;)
        • Gość: fuego Re: rachunek .. IP: *.man.lodz.pl 27.02.02, 19:46
          się Baska zastanów!!!czysta jak łza...gdzie rachunek?
          • Gość: basia! Re: rachunek .. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 19:51
            I łza ściekając po policzku kurz zbiera;)

O kurczę ,czy ja w ramach rachunku sumienia powinnam przeczytać stare wątki
            nieeee... to raczej na pokutę się nadaje;)
            • Gość: fuego Re: rachunek .. IP: *.man.lodz.pl 27.02.02, 20:04
              to w piekle tak będzie...
              • Gość: dzieciak Re: rachunek .. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:07
                a co Ty tu jeszcze robisz Fuego?:) sio hi, hi
                • Gość: fuego Re: rachunek .. IP: *.man.lodz.pl 27.02.02, 20:09
                  właśnie wychodzę :(
                  • Gość: dzieciak Re: rachunek .. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:11
                    to nie zdaze Ci maila juz napisac:( - szczerze zaluje hi, hi
                    jutro dostaniesz. natomiast calowac Cie nie bede, poniewaz tego nie lubisz:)
                    • fuego Re: rachunek .. 27.02.02, 20:12
                      qrna...myslałam, że będziesz próbował mnie zatrzymać...bo nigdzie nie idę;))
                      • fuego ps 27.02.02, 20:13
                        aha...inspirowana moimi przeżyciami z tosterem założyłąm sobie nową
                        skrzynkę...oto adres: damage_girl@poczta.onet.pl ;))))
                        • Gość: dzieciak Re: ps IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:14
                          nowa skrzynka? a moze lepiej toster_fanaticgirlz@costam.pl
                          • fuego Re: ps 27.02.02, 20:16
                            to jeszcze musiałabym sobie założyć maszynkadomięsa@...costam, mixer@costam,
                            oraz wiele, wiele innych;))))))))))))
                            • Gość: dzieciak Re: ps IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:18
                              i jeszcze psycho_fuego@bleble... i serial_killer@blabla:)
                              • fuego Re: ps 27.02.02, 20:19
                                dzięki...jesteś potworem...ale to już mówiłam...już brakuje mi słów, żeby
                                trafnie określic, jak nędzną kreaturą jesteś;))))
                                • Gość: dzieciak Re: ps IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:20
                                  ale i tak mnie kochasz:)
                                  • fuego Re: ps 27.02.02, 20:21
                                    pomarzyć dobra rzecz
                      • Gość: dzieciak Re: rachunek .. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:13
                        ile jeszcze bedziesz siedziala? bo nie wiem czy zaczynac stukac, czy sobie
                        odpuscic:) tylko sie nie obrazaj i nie krzycz Obrazaczu:)
                        • fuego Re: rachunek .. 27.02.02, 20:14
                          siedź na tyłku tam, gdzie siedzisz...bedziesz mi pisał maila, a ja tu będe
                          usychać z tęsknoty, tak???
                          • Gość: dzieciak Re: rachunek .. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:16
                            okej:) ze mna jak z DZIECKIEM:) jutro dostaniesz liscik:)
                            • fuego Re: rachunek .. 27.02.02, 20:17
                              się cieszy fuego...że znowu zarwiesz noc, żeby do mnie napisać...;))))
                              • Gość: dzieciak Re: rachunek .. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:19
                                zerwe noc? chyba snisz... na kolanie w 3 minuty cos wystukam na odwal sie:)
                                jak sie Obrazaczu obrazisz to Cie kopne w 4 litery (i nie chodzi mi o uszy:))
                                • fuego Re: rachunek .. 27.02.02, 20:20
                                  jak zwykle...na odwal...jeszcze Ci sie nie zdarzyło napisac porządnego maila;)
                                  • Gość: dzieciak Re: rachunek .. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:22
                                    ja pisze do Ciebie najbardziej porzadne maila na swiecie!!! tylko wiesz - ja
                                    uwielbiam minimal, tzn. minimum slow - maximum tresci:)))
                                    • fuego Re: rachunek .. 27.02.02, 20:24
                                      oj...przepraszam...nie zauważyłam;)))
                                      • Gość: dzieciak Re: rachunek .. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:25
                                        bo tak czytasz te moje maila... ehh Ty mnie nie szanujesz Podly Potworze (z
                                        uczuciem to mowie:))
                                        • fuego Re: rachunek .. 27.02.02, 20:26
                                          się nie wysilaj...zimna jestem. Nie wzruszają mnie uczucia...żadne, nawet
                                          najgorętsze
                                          • Gość: dzieciak Re: rachunek .. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:28
                                            najgoretsze? takich do Ciebie nie zywie:))))
                                            obojetnosc - to jest to co do Ciebie czuje:))))
                                            • fuego Re: rachunek .. 27.02.02, 20:30
                                              jeszcze zatęsknisz...a wtedy ja bedę okrutna
                                              • Gość: dzieciak Re: rachunek .. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 20:32
                                                zawsze jestes okrutna, a tesknie juz w tej chwili:)
                                                musze spadac, bo siostra chce maszyne piekielna - kompa znaczy sie:)
                                                zegnam goraco - znaczy sie reke sciskam:)

AHA! jesli sie nie wyspowiadasz to ja Spowiednikowi kilka Twoich grzeszkow
                                                wyjawie hi, hi:)))) Poczytamy troszke:))))
                                                • fuego Re: rachunek .. 27.02.02, 20:34
                                                  ja Ci dobrze radzę-usiądź i się zastanów, czy zasługujesz na moją
                                                  miłość;))))))))))
    • ignatz Re: spowiedzi udzielam 27.02.02, 22:17
      Ojcze przebacz, bo zgrzeszylem. Czasami pojawiam sie na forum pod innymi
      nickami, zapychajac tym samym serwer gazety martwymi kontami.
      • spowiednik pokuta dla Ignatza 27.02.02, 22:52
        Synu! Kazdy z nas ma chwile slabosci. Lubimy sie ukrywac pod roznymi maskami -
        popatrz na Aniele - niby Aniol, a istny diabel wcielony. Za pokute odmow sobie
        5 razy litanie do Nanty Niepokalenie Poczetej. Dodatkowo wplac na konto kurii
        biskupiej 1000 zl. Pan odpuszcza Tobie grzechy. Idz w pokoju. PUK, PUK (dzwiek
        pukania w konfesjonal:))
        • ignatz Re: pokuta dla Ignatza 27.02.02, 23:14
          Kocham to. Pełna samoobsługa.
          • Gość: murena Re: pokuta dla Ignatza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 00:24
            Ahem....nie chcę wchodzić w niczyje kompetencje (a w szczególności szanownego
            Spowiednika Waszego), ale do pokuty można dorzucić ujawnienie wszystkich
            nicków...żeby nie kusiły.
            • ignatz Re: pokuta dla Ignatza 28.02.02, 00:44
              Opowiem Ci dowcip, okej?
              Zjazd jezykoznawcow. Jeden z prelegentow czyta swoj referat:
              - ... w wielu jezykach wystepuje zarowno pojedyncza jak i podwojna negacja
              oznaczjaca tak potwierdzenie, jak i zaprzeczenie. Ale w zadnym z jezykow nie ma
              podwojnego potwierdzenia oznaczajacego negacje...
              Na to glos z sali:
              - Dobra, dobra!
              • Gość: murena Re: pokuta dla Ignatza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 00:57
                Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ja, nędzny Gość portalu, zaszczycona zostałam
                chwilą uwagi od jednego z Wielkich Bywalców. Pewnie ten dowcip to do kogo innego.
                Ale cóż, o 00:53 zdarza się śnić na jawie. Odpowiem więc:
                Ups, nie wiedziałam z kim zadarłam. Właśnie przeczytałam sobie 'Polski Bestseller
                2002'. Dobra, to ja się wycofuję.
                • ignatz Re: pokuta dla Ignatza 28.02.02, 01:25
                  Zaden ze mnie wielki bywalec. Zauwaz, ze nie jestem uwzgledniany w zadnych
                  rankingach, sondazach czy tez typowaniach. A kawal jest dla Ciebie. Jesli go
                  nie chcesz, to wez przynajmniej ostatnia linijke. Podobal Ci sie przynajmniej?
                  Pytam o watek Bestseller i o kawal.
                  • Gość: murena Re: pokuta dla Ignatza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 01:34
                    ignatz napisał(a):

> Zaden ze mnie wielki bywalec. Zauwaz, ze nie jestem uwzgledniany w zadnych
                    > rankingach, sondazach czy tez typowaniach. A kawal jest dla Ciebie. Jesli go
                    > nie chcesz, to wez przynajmniej ostatnia linijke. Podobal Ci sie przynajmniej?
                    > Pytam o watek Bestseller i o kawal.

Cóż za skromność.
                    Kawał fajny, nawet go zrozumiałam. Przepraszam, że się nie zaśmieję, ale nie
                    lubię onomatopei. Spokojnie, to nie jest takie trudne słowo na jakie wygląda.
                    Bestseller...cóż, szczerze mówiąc, to dałeś popis bezwzględnego cynizmu i braku
                    litości dla mniej inteligentnych, ale...uśmiałam się.
                    Ponieważ odpowiadasz z częstotliwością raz na pół godziny, to wybacz, ale ja idę
                    spać. Niektórzy w tym kraju wstają wcześnie (nie tylko chłopi i robotnicy)
                    Aha, mam małą prośbę. Jak wyśmiejesz, to się obrażę. Wesprzyj mój wątek, co? (nie
                    ma to jak pożebrać). Mogę odpłacić tym samym. Aha, wątek psychologiczny.
                    To dobranoc, chyba że odpowiesz w 2 minuty. Chyba tyle jestem jeszcze w stanie
                    nie spać.
                    • ignatz Re: pokuta dla Ignatza 28.02.02, 01:41
                      Odpowiadam.
                    • ignatz Re: pokuta dla Ignatza 28.02.02, 01:55
                      Przepraszam za niezadowalajaca czestotliwosc moich odpowiedzi, ale ogladalem
                      jeden z moich ulubionych filmow - "Terminatora"
                      Co do cynizmu i bezwzglednosci - szkoda, ze nie widzialas Mrecka w akcji. A co to
                      znaczy cyniczny wiem, bo ogladalem wczoraj Casablance.
                      I wcale nie jestem bezwzgledny i cyniczny wobec mniej inteligentnych. Tylko wobec
                      wkurzajacych. Sama przyznaj, zlota rybko, czyz Bests nie doprowadzilaby do
                      szewskiej pasji nawet swietego?
                      Masz bardzo fajny nick - lubie te rybki.
                      Pozdrawiam,
                      Ignatz.
                      • Gość: murena Re: pokuta dla Ignatza IP: 192.168.186.* 28.02.02, 08:12
                        ignatz napisał(a):

> I wcale nie jestem bezwzgledny i cyniczny wobec mniej inteligentnych. Tylko wob
                        > ec
                        > wkurzajacych. Sama przyznaj, zlota rybko, czyz Bests nie doprowadzilaby do
                        > szewskiej pasji nawet swietego?
                        > Masz bardzo fajny nick - lubie te rybki.
                        > Pozdrawiam,
                        > Ignatz.
                        Dobra, musze przyznac. Doprowadzilaby. Do zobaczenia.
                        • Gość: fuego Re: pokuta dla Ignatza IP: *.man.lodz.pl 28.02.02, 08:17
                          cze murena...a Ty czasem nie jestes anielą2, albo nantą4??
                          • Gość: murena Re: pokuta dla Ignatza IP: 192.168.186.* 28.02.02, 14:39
                            Gość portalu: fuego napisał(a):

> cze murena...a Ty czasem nie jestes anielą2, albo nantą4??

Nie jestem klonem, jestem schizofreniczka.
    • ellen Re: spowiedzi udzielam 28.02.02, 14:44
      To musi być jakaś podpucha bo teraz jest wielki post a nie adwent.

E. pobożna i zorientowana.
      • basia! Re: spowiedzi udzielam 28.02.02, 14:47
        ellen napisał(a):

> To musi być jakaś podpucha bo teraz jest wielki post a nie adwent.
        >
        > E. pobożna i zorientowana.

to spowiedź tylko w adwent obowiązuje?

B.zdezorientowana
      • spowiednik Re: spowiedzi udzielam 28.02.02, 14:47
        co nie zmienia faktu, ze wyspowiadac sie powinnas.
        amen
        • ellen No dobra 28.02.02, 14:52
          Niech będzie.
          Moje główne grzechy to: nr 1, 2 i 4. Zainteresowanych (głównie spowiednika)
          odsyłam do katechizmu, część "Siedem grzechów głównych". Bardzo chciałabym
          wyzwolić moje słabe ciało z ich szponów ale moje próby pozostają bezowocne.
          Co robić, ojcze?
          • spowiednik Re: No dobra 28.02.02, 15:01
            za przedrzeznianie spowiednika, moja droga corko otrzymasz dodatkowa pokute -
            to dla Twego dobra:)
            Ja raczej u Ciebie problemy z nieczystoscia widze drogie dziecko. nie ladnie
            podrywac chlopcow na necie. Jako pokute masz skladac mi cotygodniowy raport z
            walki z Twymi grzechami. Dodatkowo bede Cie pietnowal na jednym z watkow:)
            aha! Numer konta kurii biskupiej gdzies sie tu wala:)
            • ellen Re: No dobra 28.02.02, 15:10
              Drogi ojcze,
              chłopców podrywam w celach czysto prokreacyjnych co jest jak najbardziej zgodne z
              nauką Kościoła. Pokutę naznaczoną przyjmuję ale upraszam o możliwość utajnienia
              raportów i pozwolenie o wysyłania ich na prywatne konto ojca (plus cc do
              proboszcza).
              • spowiednik Re: No dobra 28.02.02, 15:15
                Moja corko!
                Przychylam sie do Twej prosby utajnienia raportow. Zrobmy tak: kopie dostaje ja
                i proboszcz, dodatkowo wieszam jedna na drzwiach kosciola.
                • ellen Popertraktujmy 28.02.02, 15:17
                  Zgoda, ale wieszaj wysoko, pod samym gzymsem, żeby nieletni nie mogli
                  przeczytać.
                • basia! Re: No dobra 28.02.02, 15:18
                  spowiednik napisał(a):

> Moja corko!
                  > Przychylam sie do Twej prosby utajnienia raportow. Zrobmy tak: kopie dostaje ja
                  >
                  > i proboszcz, dodatkowo wieszam jedna na drzwiach kosciola.

Niczym Luter
                  • spowiednik Re: No dobra 28.02.02, 15:20
                    wieszajac raporty Ellen na drzwiach kosciola wywolam wojny religijne. Moze
                    druga noc sw. Barlomieja?:)
                    • ellen Re: No dobra 28.02.02, 15:24
                      Nie, nie, nie znoszę widoku krwi!
    • basia! Re: spowiedzi udzielam 01.03.02, 08:08
      Sumienie mnie ruszyło..wyznaję szczerze ,że pozostając w związku wątkowo-
      postowym z FnP,bywałam w kontakcie z innym Forum..yyy.. dwoma,a ostatnio
      przelotnie z trzecim.Więcej postów nie pamiętam.
      • ellen Re: spowiedzi udzielam 01.03.02, 11:05
        Spowiednikowi odjęło mowę, basiu.
        • basia! Re: spowiedzi udzielam 01.03.02, 11:13
          gorzej ,uciekł! a człowiek z duszą na tacy przyszedł;)
          • ellen Re: spowiedzi udzielam 01.03.02, 11:15
            A może uciekł zrobić biznes na naszych grzechach? W Holywood to bardzo modne -
            zaprzyjaźnić się z kimś, wziąć go na spytki a potem napisać plotkarską książkę
            i zrobić na niej majątek.
            On mi wygląda na takie ziółko, spowiednik farbowany.
            • basia! Re: spowiedzi udzielam 01.03.02, 11:18
              albo jako ten Jan Osik myśli...;)
              • dzieciak_ Re: spowiedzi udzielam 01.03.02, 13:11
                spowiednik to burak. tyle Wam powiem - przyszedl jakis taki i wszystkich
                denerwuje. A Ty Basiu na innych forach ludzi denerwujesz?:)
                • Gość: Morfi Hmm ogolnie o tym co sie tu dzieje IP: *.ipsir.uw.edu.pl 14.03.02, 14:24
                  Tak sobie mysle czy spowiednik nie jest tajnym wspolpracownikiem Radia Maryja i
                  osobistym "przyjacielem" ojca Rydzyka. Bo wczesniej jush slychac bylo o spowiedzi
                  przez telefon pod egida Radia, a teraz ten spowiedz przez forum promuje. Tak
                  sobie mysle, ze nawet jesli to zart (idiotyczny) to nie na miejscu i niektorzy
                  np.: ja, mogą czuc sie tym watkiem na forum urazeni. Zastanowcie sie kochani
                  gdzie macie granice. pozdrawiam
                  • basia! Re: Hmm ogolnie o tym co sie tu dzieje 14.03.02, 14:28
                    Granicę na plaży wyznacza ratownik,ale go nie ma.... :)
                  • gagatek3 Re: Hmm ogolnie o tym co sie tu dzieje 14.03.02, 14:29
                    i po to własnie jest forum , wszelkie opinie mile słyszane (czytane)
                    • Gość: dzieciak Re: Hmm ogolnie o tym co sie tu dzieje IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 14:30
                      Morfi - gon sie frajerze
                      • gagatek3 Re: Hmm ogolnie o tym co sie tu dzieje 14.03.02, 14:38
                        Eee młodzieńcze, nigdy kulturą nie grzeszyłeś, ale teraz to przesadzasz ! Co Ci
                        przeszkadza inne zdanie, niz Twojego spowiednika, pomijam fakt, ze to post, a
                        nie adwent ;)) Coś wspominałem, kiedys, ze jeszcze nauki pobierac powinienes,
                        prawda?
                        • Gość: dzieciak Re: Hmm ogolnie o tym co sie tu dzieje IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 14:43
                          kultura nie grzesze wobec tepakow. z Toba rozmawiam raczej kulturalnie, choc
                          czasami zlosliwie, co nie oznacza jednak braku kultury:)
                          moze i pomylilem post z adwentem, ale ja raczej do kosciola nie chodze.
                          a gosc mnie denerwuje, bo pisze glupoty gorsze niz moje:)
                          • gagatek3 Re: Hmm ogolnie o tym co sie tu dzieje 14.03.02, 14:44
                            hmm.. a wiec nie zabieraj głosu , skoro do końca czegoś nie sprawdzisz
                            • Gość: dziecaik Re: Hmm ogolnie o tym co sie tu dzieje IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 14:48
                              macenie spokoju mam w naturze swej zlosliwej, dlatego nie poslucham Ciebie
                              drogi Gagatku:)
                              z szacunkiem dzieciak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka