Dodaj do ulubionych

PRZEPIĘKNE ORCHIDEE

IP: 212.244.106.* 12.03.02, 11:33
ORCHIDALIA 2002
Serdecznie zapraszamy na
WYSTAWĘ STORCZYKÓW ORCHIDALIA 2002
w dniach 16-17 marca br., w Warszawie
W programie:

Storczyki – doniczkowe i cięte – prezentowane będą w różnorodnych aranżacjach,
m.in.: w warunkach imitujących tropikalną dżunglę, pięknych bukietach i w
mieszkalnym wnętrzu.

Codziennie o godz. 12°° eksperci przedstawiać będą podstawowe zasady uprawy i
pielęgnacji tych egzotycznych roślin.

Publiczność będzie mogła wziąć udział w wyborze najpiękniejszej wiązanki
ślubnej ze storczyków, przygotowanej na konkurs ogłoszony przez
kwartalnik "Bukiety".

Przewidziana jest też sprzedaż storczyków.
Miejsce:
Warszawa, Wydział Biologii Uniwersytetu Warszawskiego,
ul. Miecznikowa 1 (boczna od ul. Żwirki i Wigury, w pobliżu ul. Banacha;
autobus 175 z Dworca Warszawa Centralna)
Termin:
16-17 marca 2002 r. w godz. 10°°-18°°
Bliższe informacje:
Redakcja "Kwietnika", tel. (0-22) 60-77-650
Organizatorzy:
· Warszawskie Koło Miłośników Orchidei,
· redakcje miesięcznika "Kwietnik" i kwartalnika "Bukiety"
· Wydział Biologii i Ogród Botaniczny Uniwersytetu Warszawskiego.
Cena biletu:
5 zł normalny, 3 zł ulgowy
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: PRZEPIĘKNE ORCHIDEE IP: 212.244.106.* 13.03.02, 08:17
      za 3 dni
      • ignatz Re: PRZEPIĘKNE ORCHIDEE 13.03.02, 09:22
        Madziu, czy jesz mieso?
        • Gość: magda Re: PRZEPIĘKNE ORCHIDEE IP: 212.244.106.* 14.03.02, 10:41
          A co w tym poście wywołało tego typu pytanie?
          • Gość: Misia Re: PRZEPIĘKNE ORCHIDEE IP: 157.25.200.* 14.03.02, 11:01
            Madziu, złotko, nie tyle Twój post, tylko miejsce, gdzie go wysłałaś
            sprowokowało Ignatza. Na plaży siedzą osobniki specyficzne. Taki Ignatz, na
            przykład, jest znaną w okolicy rosiczką. Pożera co mu w płatki wpadnie - może
            myślał, że znalazł koleżankę z zasobną lodówką. Oouups - zasobną oranżerią?
            • the_ladybird Re: PRZEPIĘKNE ORCHIDEE 14.03.02, 11:08
              Ignatz jest kobietą? A niektóre rybki o tym wiedzą?
              • Gość: Misia Re: PRZEPIĘKNE ORCHIDEE IP: 157.25.200.* 14.03.02, 11:16
                "Rosiczka" w sensie - ogólnoznaczącym. W sensie - stereotypów myślenia. W
                sensie - czyżbym miała jakieś seksistowskie zapędy?! Oczywiście jeżeli Ignatz
                jest rosiczkiem, to ja bardzo rosiczka Ignatza przepraszam!
                • the_ladybird Re: PRZEPIĘKNE ORCHIDEE 14.03.02, 11:21
                  Tam zapędy, zaraz,
                  to ja węszę za sensacją ;)
                  • Gość: Misia Re: PRZEPIĘKNE ORCHIDEE IP: 157.25.200.* 14.03.02, 11:24
                    Podejrzewasz istnienie Igny C? Ha! Plażowym piaskiem faktycznie można to i owo
                    przysypać i zasłonić, albo przeciwnie wręcz - zgrabny piaskowy kształcik
                    uformować;))
                    • the_ladybird Re: PRZEPIĘKNE ORCHIDEE 14.03.02, 11:39
                      Wygrzany słońcem, miły w dotyku, nigdy go głowa nie boli... Jednym słowem -
                      IDEAŁ!
                      • Gość: magda Re: PRZEPIĘKNE ORCHIDEE IP: 212.244.106.* 15.03.02, 09:27
                        Oferta skierowana do wszystkich, specyficznych ludzi także. Orchidee są piękne
                        i egzotyczne, tajemnicze. A kolega Ignatz jak przyjdzie, dostanie jaką muchę na
                        pewno. Chyba, że to ja miałabym robić za świeże mięsko. Wtedy wszystko zależy
                        od uroku osobistego ww.
                        Pozdrawiam
                        Magda
          • ignatz Re: PRZEPIĘKNE ORCHIDEE 15.03.02, 19:54
            Po prostu pytam, czy jesz mieso. Jesz? Moze jestes jaroszem (jaroszka?),
            wegetarianka, lakto-, ovo- lub laktoovowegetarianka, a moze weganka? Brzydzisz
            sie kotleta? Nie cierpisz kielbasy? Nie chcesz, zeby zwierzeta byly zabijane po
            to, zebys mogla zjesc boczek albo hamburgera? Chcesz oszczedzic im cierpien?
    • ignatz Co z tym miesem, do cholery??? 17.03.02, 09:44
      Dala dyla z forum. Typowe. Bala sie szybkiej smierci logicznej.
      • Gość: aniela Re: Co z tym miesem, do cholery??? IP: *.ci.uw.edu.pl 17.03.02, 09:49
        zapach krwii mnie zwabil
        • ignatz Re: Co z tym miesem, do cholery??? 17.03.02, 09:53
          Jesz mieso?
        • ignatz Re: Co z tym miesem, do cholery??? 17.03.02, 09:53
          Niewazne, musze uciekac. Potem opowiem.
          • Gość: aniela Re: Co z tym miesem, do cholery??? IP: *.ci.uw.edu.pl 17.03.02, 09:56
            jem. potem opowiedz w jakim mnie to stawia swietle. powiedz czy jesz mieso a
            powiem Ci im jestes ?> :)
            • murena Re: Co z tym miesem, do cholery??? 17.03.02, 10:04
              Ja chyba jem wodorosty... ale mięso pewnie też. To źle?
              PS. Aniela, uważaj, nie każdą krew da się wypić
              • aniela_ Re: Co z tym miesem, do cholery??? 17.03.02, 10:14
                nene wampirze obyczaje obce mi sa raczej.
                • murena Re: Co z tym miesem, do cholery??? 17.03.02, 10:21
                  Od razu czuję się lepej
            • ignatz Re: Co z tym miesem, do cholery??? 17.03.02, 15:11
              To bardzo dobrze, Anielu. Choc czasami i wegetarianizm jest OK, wszystko zalezy
              od pobudek.
    • ignatz Doczekam sie w koncu odpowiedzi? 17.03.02, 21:34
      Czy nie? Madziu, daj mi jeno odpowiedz.
      • Gość: magda Re: Doczekam sie w koncu odpowiedzi? IP: 212.244.106.* 18.03.02, 13:54
        Nie dałam dyla, byłam zajęta wystawą. Proszę bardzo oto odpowiedź: jem.
        I cóż teraz?
        • ignatz Re: Doczekam sie w koncu odpowiedzi? 18.03.02, 15:09
          To bardzo dobrze, ze jesz mieso. Z drugiej strony szkoda, bo jakbys nie jadla,
          to bym sobie na Ciebie wskoczyl i udowodnil Ci, ze jestes jednym z tych, co to
          bronia krowek i swinek przed smiercia i chodza i skorzanych butach.
          Jak ta wystawa? Udala sie? Niestety, nie bylem - bylem na Warszawskich
          Spotkaniach Komiksowych. Czy to prawda, ze storczyki to polpasozyty? Cos jak
          jemiola?
          • Gość: magda Re: Doczekam sie w koncu odpowiedzi? IP: 212.244.106.* 18.03.02, 15:40
            Wystawa była bardzo udana, przyszło ponad 3000 osób. Mnóstwo cudownych,
            kolorowych, pachnących kwiatów.
            Storczyki są epifitami, czyli wykorzystują uinne rośliny jako podpory a nie
            żywicieli. Substancje pokarmowe czerpią z powietrza i wody za pomocą korzeni
            powietrznych. Nie wiem czy wiesz, że w Polsce można znaleźć (chyba jeszcze) 30
            gatunków dziko rosnących storczyków. Wszystkie są pod ścisłą ochroną. Nie są
            tak okazałe jak tropikalne gatunki, bardziej skromne i delikatne. Według mnie
            piękniejsze.
            A jak tam komiksy? Coś nowego czy klasyka?
            magda
            • ignatz Re: Doczekam sie w koncu odpowiedzi? 18.03.02, 15:53
              Czyli ze stroczyki nie maja normalnych korzeni?
              W komiksach i nowe i stare reka w reke. Wydalem 50 zlociszy, przez co jestem
              ciut zdenerwowany (to dla mnie kupa forsy), ale oplacilo sie - wspolczesne
              polskie komiksy to kupa radochy. Szczegolnie "48 stron" i "Jez Jerzy nie dla
              dzieci". No i "Straine: Dystrykt Galicja", komiks nowy, ale juz kultowy i
              zaliczany do klasyki gatunku. Kto nie zna, niech zaluje.
              • Gość: magda Re: Doczekam sie w koncu odpowiedzi? IP: 212.244.106.* 18.03.02, 16:07
                Normalne korzenie mają także, zależy od podłoża w którym rosną i od gatunku.
                Jeśli chodzi o komiksy to obawiam się, że zatrzymałam się na Thorgalu. Ale może
                poszukam czegoś nowego.
                A jeśli chodzi o kasę to po wystawie bardzo poważnie rozważam ogłoszenie
                upadłości :o) Ale czego człowiek nie robi z namiętności.
              • piotr_c Re: Doczekam sie w koncu odpowiedzi? 18.03.02, 16:10
                Cześc Ignatz

Mam pytanie apropos komiksów. Swego czsu Świat Komiksu pisał że Prószyński
                planuje wydać razem najlepsze komiksy z RELAXu. Coś słyszałeś na ten temat na
                targach?
                • ignatz Re: Doczekam sie w koncu odpowiedzi? 18.03.02, 16:13
                  Niestety, nie slyszalem. Ale to jeszcze nie przesadza sprawy.
                  • piotr_c Re: Doczekam sie w koncu odpowiedzi? 18.03.02, 16:29
                    Ja się ostatni niejako nawróciłem na komis za sprawa świetnej książeczki o
                    króliku roninie imieniem Yimbo. Dla mnie bomba i czatuje teraz na następne
                    części.
                    • ignatz Re: Doczekam sie w koncu odpowiedzi? 18.03.02, 16:33
                      Ja jestem fanem "Produktu" - choc nie zawsze podoba mi sie to, co tam wypisuja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka