Gość: Solo IP: 193.0.117.* 27.08.01, 19:56 Prosze Was wszystkich o pomoc.Dobija mnie przerazliwa samotnosc.Po wylaczeniu komputera nie bardzo wiem,co mam z soba zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: o. Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 195.205.213.* 28.08.01, 13:57 cześć solo, to chyba nie jest problem, któremu zaradzi forum - ale uszka do góry, zawsze możesz spędzić tu kilka miłych chwil w ciągu dnia. A co po wyłączeniu komputera? Nie skutkuje wyciąganie znajomych do kina, na basen, na siłownię za miasto, na zakupy, na piwko (strzelam, bo nie wiem nawet jakiej płci jesteś Solo) - czy tych znajomych brak (to jest najgorszy wariant), czy po prostu czekasz na inicjatywę z ich strony? Jeśli tak, to zastanów się ile razy w ciągu oststniego tyg się do nich odezwałeś, łap za słuchawkę i do roboty..... Uszy do góry, każdy miewa gorsze i lepsze okresy w życiu, po tym gorszym zawsze przychodzi lepszy, wierz mi........ A może jeśli jesteś sam jak paluszek, pomógłbyś innym - znam dziewczynę, której baaaardzo pomogła praca w schronisku dla zwierząt. Wiem, że to może brzmieć idiotycznie, ale wtedy czujesz się komuś potrzebny......... No i chyba to, że w ogóle ktoś odpowiedział na Twój apel chyba też jest miłe, nieprawdaż?! Odpowiedz Link Zgłoś
chris_45 Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? 28.08.01, 14:11 O. nasza forumowa pocieszycielko ! Solo ! jaka płeć Twoja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 195.205.213.* 28.08.01, 14:22 no wiesz chris, w sytuacjach takich jak ta wychodzi moja kobieca natura i wrażliwe serducho....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: *.net.bialystok.pl 28.08.01, 14:18 Solo! Człowieku!Nie załamuj się! Weż do ręki jakąś dobrą książkę, poczytaj. Jak maasz wideo- wypożycz komedię. Idz do kina. Zrób sobie kąpiel. Słowem-zrelaksuj się. A potem zrób się na ludzi i idz na miasto- obojętnie gdzie, ale polecam różnego rodzaju knajpki. Tam zawsze jest z kim pogadać. Tak czy siak- rób coś! Trzymam kciuki!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziap Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 212.160.165.* 28.08.01, 14:24 Latwo mowic - rob cos, kiedy najlepiej wszystko robi sie z kims a nie samemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 195.205.213.* 28.08.01, 14:29 gadanie, jest pełno rzeczy, które można samemu - a nuż się kto dołączy. Do liceum też przeważnie idziesz samemu, a potem masz przyjaźnie na całe życie. Najważniejsze, to nie czekać aż Ktoś (ale kto) sam Cię znajdzie, tylko samemu wyłazić do ludzi. Zawsze to lepsze, niż chlipanie w poduchę w cichym mieszkaniu... Już, a kysz, proszę natychmiast iść między ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa100 Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? 28.08.01, 14:27 zdajemy sobie sprawe, ze mozesz pokrecic nosem i powiedziec: latwo wam mowic, idz do ludzi... ale taka jest prawda, trzeba dbac o przyjaciol i bliskich, nie zapominac o krotkim telefonie, kartce z zyczeniami. A przeciez czasami przyjazn potrafi byc wspanialsza od najwiekszej milosci, partner Cie zostawi kiedy go najbardziej potrzebujesz bo jest juz ktos inny, przyjaciel (prawdziwy!!!) pomoze zawsze i wszedzie. Wez do reki kalendarzyk z telefonami i zadzwon, nie wybieraj, lec po kolei, zdziwisz sie.. pozytywnie, oczywiscie. PZDR mocno i wiecej wiary w siebie i innych IWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziap Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 212.160.165.* 28.08.01, 14:39 Ja tam zawsze ciagne do ludzi. Bo siedzac sama w domu popadlabym w depresje maniakalna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QuQuła Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 213.186.69.* 28.08.01, 14:49 Tak naprawdę sztuka polega na tym, aby samemu się nigdy nie nudzić. Ja po prostu nie wiem co to nuda. Uwielbiam samotność, chociaż z drugiej strony jestem duszą towarzystwa. Czasami mam jednak ogromną potrzebę alienacji. A co wtedy robię? czytam coś ciekawego, pichcę coś pysznego, wcinam to co upichcę, marzę, marzę, słucham muzyki, rysuję, maluję,itp. itd. , a jak mi się znudzi to oczywiście wracam do społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 195.205.213.* 28.08.01, 14:50 wiesz, problem polega tylko na tym, że co niektórym takie chwile alienacji wcale nie służą i dlatego piszą potem takie apele na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziap Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 212.160.165.* 28.08.01, 14:54 Co innego brak przyjaciol, co innego - brak faceta. Ale jakos w samotnosc z wyboru nie potrafie do konca uwierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solo Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 193.0.74.* 29.08.01, 13:24 W odpowiedzi na pytanie chrisa(o ma plec). Jestem samotnie walesajacym sie po ulicach dwudziestoparolatkiem(nie- parolatka...)Problem polega na tym,ze nie mam przyjaciol.Wiem,ze to brzmi jak z jakies taniej telenoweli.Niestety,ale taka jest mopja rzeczywistosc:( Probowalem chodzic do kina,teatru,na wystawy i w ogole zabijac nadmiar wolnego czasu.No i OK,ale ton nie zmienia faktu,ze po skonczoym seansie,spektaklu wciaz jestem sam... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa100 Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? 29.08.01, 13:27 Solo, zapisz sie na spotkanie forumowiczow, zobacz jakich bedziesz mial FANTASTYCZNYCH PRZYJACIOL!!!! Ludzie, przyjmiecie go? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziap Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 212.160.165.* 29.08.01, 13:35 Tak a propos, bo nie moge otworzyc tamtej strony, gdzie jest to spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa100 Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? 29.08.01, 13:43 najprawdopodonbiej w Wa-wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 13:48 ja te nie mam zbyt wielu przyjaciol w zasadzie nie mam ich wcale ale na razie mi to nie przeszkadza szczerze mowiac ciesze sie gdy nie ma wokol mnie moich tzw.znajomych i moge sobie posluchac w spokoju radia najlepiej trojki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solo Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 193.0.74.* 29.08.01, 13:53 Stasiek-radio to moja ucieczka.Ale czasem sam ludzki glos nie wystarcza(nawet trojkowy,ktory rowniez ubostwiam).Radio mnie nie zapyta:jak minal Ci dzien itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Do Solo IP: 193.227.223.* 29.08.01, 14:22 Solo, jak Ci mija dzień? Jaką masz minę? U mnie za oknem szaro i ponuro ale w duszy wesoło, może chcesz trochę optymizmu albo jabłko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: Do Kingi IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 14:25 jablko chetnie zjem ja jesli kolega nie bedzie chcial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Do Staśka IP: 193.227.223.* 29.08.01, 14:29 Stasiek, dla Ciebie mam gruszkę, pietruszkę i rodzynki w czekoladzie. Zostaw jabłko dla Solo, on jest taki smuuutny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 213.77.37.* 29.08.01, 16:48 przykro mi strasznie, że jesteś sam jak palec. Tym bardziej, że wiem jak to jest być samotnie spacerującą dwudziestoparolatka. Chciałabym Ci móc powiedzieć, że jest na to 100% pewny sposób, ale prawdopodobnie go nie ma. Ja go przynajmniej nie znam. Na chwilową poprawę samopoczucia świetne są za to: muzyka, dobra książka i rodzynki w czekoladzie. Trzymaj się Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solo Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 193.0.74.* 29.08.01, 14:31 Kinaga-z przyjemnoscia skosztuje jablko.A i mala porcyjka optymizmu nie pogardze.Z gory dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 14:34 poprosze raczej banana (bez podtekstow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Do Solo i Staśka IP: 193.227.223.* 29.08.01, 14:44 NAjpierw SOLO: jabłko jest do odebrania, leży i czeka na Ciebie na biurku, mogę ewent. wysłać emalią, ale smakuje gorzej gdy przeleci po łączach a teraz Stasiek: banana zostawię Ci w księgarni na rogu Narutowicza i P.O.W., może być? I więcej owoców już nie mam, bardzo mi przykro.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziap Re: Do Solo i Staśka IP: 212.160.165.* 29.08.01, 14:50 Co tu tak owocowo sie zrobilo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: Do Solo i Staśka IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 15:54 niestety chyba nie bede tam mogl dzisiaj byc ale mozesz zjesc go za mnie na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solo Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 193.0.74.* 29.08.01, 15:17 Kinga-niestety,nie moge teraz sie wyrwac wiec zjem skompresowane(brrr)jablko wyslane przez lacza.Musze Ci tylko podac adres. A jest tak owocowo bo to jakas odmiana od szarugi za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solo Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 193.0.74.* 29.08.01, 15:55 Kinga-niestety,nie moge teraz sie wyrwac wiec zjem skompresowane(brrr)jablko wyslane przez lacza.Musze Ci tylko podac adres. A jest tak owocowo bo to jakas odmiana od szarugi za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 193.227.223.* 29.08.01, 16:00 SOLO, pamietaj,że nawet po internetowych jabłkach ogryzki wyrzuca się do kosza, nie na podłogę pod nogi ;) podaj adres to prześlę Ci całe kilo! Nie wiem gdzie masz okno ale za moim jest niebieściutko... ale ja jestem wysoko - bliżej nieba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solo Re: SAMOTNOŚĆ-jak sobie z nia radzic? IP: 193.0.74.* 29.08.01, 16:29 KINGA-dzieki za przypomnienie.Na pewno wyrzuce jablko do kosza...tego na pulpicie:) Adres,na ktory przeslij cale kilo to:behemod@skrzynka.pl Choc jestem na parterze teraz tez swieci slonce.W koncu slonce!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś