Dodaj do ulubionych

Moje zdjęcia w internecie

03.02.03, 09:43
Gdyby ktoś chciał zobaczyć...
gpvictora.prv.pl

Po lewej stronie jest Menu, a w nim Galeria, a potem : turniej 19.01.2003
Między innymi są tam dwa zdjęcia (jedno pod drugim) takiego brodatego
zawodnika ubranego od góry do dołu na biało...
To ja... hihihi
Obserwuj wątek
    • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 09:48
      fiu, fiu, fiu!
      • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 09:54
        ?
        • oxycort Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 09:56
          Aha, ktoś Cię Chris do sekcji gimnastycznej przesunał może? :)
          Z drugiej strony, jak tak się dobrze przyjrzeć, to wychodzi, że masz ręce jak
          bochny, hyhy
          ~~
          ox
          • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 09:59
            jak dekarz niby ?
            hihihi...
            • aniela_ Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:01
              aha ztym ze prawą rękę ma bardziej.
      • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:03
        no wiesz, Chris, ekhm, fiufiufiu było w temacie nóg...

M. figlarna
    • emusia Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:04
      cóz... nieco inaczej sobie ciebie wyobrażałam. nawet zupełnie inaczej...
      • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:06
        zawiodłem ?...
        • emusia Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:11
          no napewno troche młodziej :-)
          • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:14
            no niestety, z tym już się niewiele da zrobić...
            ale duszę mam młodą...
          • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:14
            nie martw się, Chris, mimo starczego wieku nogi masz niezłe całkiem
            jeszcze ;)))))
          • oxycort Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:16
            Eno co Ty Emula! Chris może z wygladu draśnięty zębem czasu jest nieco,
            (broda?), ale cała reszta jest jeszcze całkiem do rzeczy. Spójrz na te
            sprężyste grające pod skórą mięśnie! (Wiem, że nie ja to powinienem powiedzieć,
            ale skoro nikt się jakoś nie kwapi...)
            ~~
            ox
            • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:17
              a wiesz, Oxy, nieźle Ci idzie ;)))))
              • aniela_ Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:21
                przekonujacy jest a wypieki na polilczkach swiadcza o szczerosci jego
                • oxycort Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:26
                  Aha! I te oczy płonace jak wegle. Wypisz wymaluj książę Karol
                  ~~
                  ox
          • emusia Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:17
            tzn młodziej sobie ciebie wyobrażałam

jestem szczera wiem :-)
            • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:19
              hyhy, to ty naprawdę myślałaś, że na plaży siedzą twoi rówieśnicy??? e?
              • emusia Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:31
                nie no nie..... ciebie np widze jako zgrzybiała staruszkę
                • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:32
                  aha. i taka jest prawda, niestety.
                  • baloo1 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:37
                    Misianiu, sluze Ci swoim zgrzybialym ramieniem. Razem pokustykamjmy w kierunku
                    jakiejs oslonecznionej laweczki, gdzie wiewiorki i golebie wdziecznosc
                    okazuja ...

PS : Eklerka jednak ma swoje zalety, co wyjdzie w porownaniu . Juz teraz to
                    widze i spokojny jestem , jak dziecko (przepraszam, ze trzymam sie tematu , ale
                    cos mnie chycilo)
                    • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:43
                      no w każdym razie odlicza od 17 do 1 bardzo ładnie, nie wszyscy to potrafią. i
                      obawiam się, drogi Baloo, że na żaden inny jej owoc wart konsumpcji na razie
                      nie trafiłam by ją poznać. acz, jako osoba lojalna, przeczytałam wszystkie jej
                      posty. sorry, Winnetou...
                      • baloo1 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:06
                        No niestety ...
                        Siostrzenice swoja juz na okolicznosc "Wejscia smoka" , sawuarwiwru i takich
                        tam roznych po ojcowsku pouczylem juz w odpowiednim miejscu. Calkiem spokojnie
                        czekam na te owocki ...
                        Na razie tylko stwierdzam tak sobie, ze zle lub dobrze wypada sie czesto na
                        czyims tle. I w tym miejscu blogi spokoj mnie ogarnia, zwazywszy konkurencje w
                        tej kategorii wiekowej ;o)))
    • oxycort Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:18
      Hyhy, na wszelki wypadek ja nie podam żadenego internetowego adresu, bo by się
      wszystkie młode panny do lat 12 pochlastały jeszcze, hyhy
      ~~
      ox
      • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:20
        w sensie - porażasz urodą czy przerażasz zgrzybieniem?
        • oxycort Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:23
          hyhy, no cóż. Dziadek czas odcisnał na mnie swoje piętno, nie powiem.
          Spustoszenie na głowie uczynił też. :)
          ~~
          ox
      • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:21
        Misianiu - nogi to podstawa, nie ?
        dzięki za komplement...
        podniosłaś mnie na duchu.. :)))
        • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:26
          eeeech.. aż mnie wspomnienia dopadły jak to w poprzedniej pracy braliśmy udział
          w amatorskim turnieju siatkówki... wymagana była obecność dwóch kobiet w
          drużynie. na pierwszym meczu główna księgowa nadszarpnęła sobie ścięgna w obu
          nogach. to była jedyna kobieta z firmy jako tako grająca w siatkówkę. tym
          niemniej zajęliśmy drugie miejsce!
          • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:29
            a jak reszta plażowiczów ?
            ktoś tu się jeszcze jakoś sportuje ?
            pochwalcie się !
            • postrzygacz_pudli Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:34
              sportuje, jak najbardziej. Na prawgo muła - zgrzewka
              Tyskiego, na lewego sześciopak Żywca.

Już lecę cię oglądać, Chris :)
            • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:34
              hehe, najprzyjemniej jest po takim meczu turniejowym udać się na piwo -
              zwyczajem sportowym!
            • baloo1 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:41
              chris_45 napisał:
              > a jak reszta plażowiczów ?
              > ktoś tu się jeszcze jakoś sportuje ?
              > pochwalcie się !

Skok na setke i zawracanie Wisly kijem na czas.
              • postrzygacz_pudli Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:44
                oj, baloo, skoczmy na tę setkę, bo jakoś mi dziwnie po tym
                wyznaniu ignatza. A na smutki - wiadomo - najlepszy sport
                • baloo1 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:11
                  No wlasnie, nabroil ten Ignatz jak pijany zajac w kapuscie. Chyba rzeczywiscie
                  trzeba bedzie wykonac pare skokow dla odzyskania rownowagi. A moze pojdziemy
                  dotykac tequili ?
                  • postrzygacz_pudli Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 12:03
                    heheh
                    no to skocz do kuchni po tę tekilę, a wstrząśnioj dobrze,
                    bo jakieś zakwasy się w niej porobiły
            • Gość: misio Re: Nie moje zdjęcia w internecie IP: *.brucepower.com 06.03.03, 16:56
              Sportuje sie na baaardzo dlugich dystansach.
              Zagraniczny gosc, ktory to zapoczatkowal, niestety nie doczekal wejscia na
              podium.
              Tyle.
    • _tequila_ Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:30
      O! mysle ze to odpowiedni watek do poruszenia frapujacego mnie dzisiaj tematu -
      zakwasy i co z nimi zrobic zeby byly jak najmniej dokuczliwe w pracy?
      • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:34
        od czego je masz ? i gdzie ?
        • _tequila_ Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:38
          od ciezkiej, dwudniowej pracy fizycznej, ktora wystapila w wyniku zakladu....
          weekend spedzony na drabinie dał mi sie mocno we znaki. Nastepnym razem dam
          jednak wygrac mezczyznie :)
          • oxycort Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:42
            Chris grzecznie pytał ggggdzie?! (ostroznie! - rozrusznik)
            ~~
            ox
            • _tequila_ Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:49
              w kuchni
              • oxycort Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:53
                :)
                ~~
                ox
      • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:39
        te zakwasy to chyba musisz pokochać na najbliższych kilka godzin :))
        • maga34 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 10:56
          ja pokochałam zakwasy po nartowaniu
          i chyba w ogóle łyknęłam bakcyla, bo mimo licznych upadków białe szaleństwo
          bardzo mi się podoba :))
          • _tequila_ Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:02
            Maga zgodze sie z toba ze zakwasy potrafia byc przyjemne ale tylko wtedy, kiedy
            wystepuja po przyjemnych przezyciach (narty do takich zaliczam), najlepiej
            jednak jesli je odczuwam na urlopie :)
            • maga34 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:07
              no fakt, urlop minął zakwasy zostały, ale wspomnienie o ich przyczynie
              skutecznie słodzi ból :))
              • aniela_ Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:11
                zastanawiam sie do jakiej kategorii przezyc zakwalifikowac aerobik.
                aha powiem Wam tez ze jak sie odpowiednio sprytnie oszukuje podczas cwiczen to
                nie ma zakwasow (ani wspomnien dobrych ani wspomnien zlych, zaleznie od
                indywidualnej klasyfikacji)
                • maga34 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:19
                  mnie osobiście aerobik męczy, poza tym nie wydaje mi się zbyt dobre dla zdrowia
                  skakanie w rytm głośnej muzyki w zapoconej sali; już wolę pójść do dyskoteki,
                  przy odpowiedniej częstotliwości skutek będzie ten sam, a nawet lepszy bo można
                  dekarza spotkać ;))
                  • Gość: aniela Re: Moje zdjęcia w internecie IP: *.mst.gov.pl 03.02.03, 11:25
                    yhy wiem ze niezdrowe dlatego oszukuję. ;)
            • tiresias Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:09
              szachmatki - nie dają zakwasów
              rozwijają intelektualnie (emula!!!!)
              można obiad ugotowac podczas rozgrywki
              lubie grac chociaż zawsze przegrywam (z bardzo dobrymi) ale w sporcie liczy się
              udział.
              • Gość: aniela Re: Moje zdjęcia w internecie IP: *.mst.gov.pl 03.02.03, 11:14
                yhy ja wygrywam o ile gram bialymi.

a. (bardzo dobra)
              • baloo1 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:14
                O wlasnie. Szachmatki maje tez te zalete, ze przy umiejetnym rozgrywaniu,
                Szakal zapomina, ze koniecznie mielismy isc na sanki i babrac sie w sniegu.

;oD
                • _tequila_ Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:18
                  i cwiczyc przy nich mozna podnoszenie :)

- a ja np wole czarne - Aniela zagrasz?
                  • Gość: aniela Re: Moje zdjęcia w internecie IP: *.mst.gov.pl 03.02.03, 11:22
                    o! przeciez czarne zwykle przegrywaja (jak uczy historia filmu nawet)
                    • _tequila_ Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:24
                      aha widze ze zawsze grasz zeby wygrac
                      • Gość: aniela Re: Moje zdjęcia w internecie IP: *.mst.gov.pl 03.02.03, 11:27
                        aha. gram tylko ze slabszymi od siebie i wykradam im krola z szachownicy
                        kiedynie patrzą;)
                        • _tequila_ Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:30
                          rozegrajmy wiec partyjke niczym Kasparow z najnowszej generacji kompiutrem...
                          • Gość: aniela Re: Moje zdjęcia w internecie IP: *.mst.gov.pl 03.02.03, 11:34
                            ja moge byc dipblu bo mi w chabrze do twarzy
                        • maga34 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 11:32
                          to bardzo zdrowa taktyka jest ;)
                          • Gość: viki2lav Re: Moje zdjęcia w internecie IP: proxy / 213.255.126.* 03.02.03, 12:16
                            a mnie tam sie podoba ten chris_65, myslalam wprawdzie, ze okaze sie on
                            kobieta... choc do tej pory byles dla mnie niewysokim krepym brunetem,hehe,
                            wole oryginal!
                            • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 13:30
                              Viki :))))))
                              • tiresias Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 13:59
                                bajdełej
                                w gołębnikach niektórych kobiet znajduje się zdjęcie latynoskiego tiresiasa z
                                wakacji.
                                pzdr.
                                hasta do miasta
                                • baloo1 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 14:02
                                  Okurdebalans .... teraz sie zacznie ;oD
                                  • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 14:08
                                    nene. nie licz na to, że coś się zacznie. nie można otworzyć Tiresiasowego
                                    jotpega. być może ze wzgędu na polskie fonty, użyte w nazwie załącznika...
                                  • the_ladybird Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 14:08
                                    eeeetam. myślisz, że na takim 5 na 5 pikseli coś widać w ogóle?

b. rozczarowana
                                    • Gość: aniela Re: Moje zdjęcia w internecie IP: *.mst.gov.pl 03.02.03, 14:16
                                      aha czy to oznacza ze tylko do mnie nie doszlo?

a. zaszczycona wyroznieniem.
                                • baloo1 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 14:05

--
                                  Mariolka wydrukowla sobie jotpeg Leona w formacie A0. Przytulila sie do
                                  wiszacego na scianie plakatu, lecz ten pozostawal zimny ...
                                  - Dobra, jak wolisz, mruknela wsciwie i wyjela z szuflady rewolwer.
                                  • viki2lav Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 14:12

ooo taki jestes tiresiasz, a ja tu bardzo zainteresowana powierzchownoscia
                                    jestem i poprosze jeszcze raz, raz a dobrze... hmmmm!

Error 400--Bad Request
                                    From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol
                                    • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 14:17
                                      o tototo, tak właśnie wyglądasz w moim gołębniku, drogi Tire, jako błąd
                                      występujesz ;))))
                                      • the_ladybird Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 14:23
                                        to tylko w moim nie jako błąd?
                                        A co do splotów mięśni grających na udach, to lekko przerysowanymi mi się
                                        zdają, niczym usta modelek wypchane kolagenem ;)
                                      • oxycort Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 14:23
                                        W moim z kolei gołębniku z twarzy niepodobny do nikogo jest i do niczego.
                                        ~~
                                        ox
                                        • baloo1 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 15:33
                                          A u mnie - toczka w toczke do "Invisible Man"
                                    • tiresias Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 14:18
                                      dobra, spróbuję raz jeszcze
                                      podpis pod zdjęciem brzmiał: tire na plaży - sierpień - ustka
                                      • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 14:35
                                        aha, doszło. ślicznyś jak malowanie, drogi Tire. szkoda, że ja na intelekt lecę
                                        raczej.
                                        • tiresias Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 14:47
                                          szkoda, ale nie można mieć wszystkiego na raz:(
                                          a strzępami mojego intelektu od dawna próbuję wymachiwać na plaży, więc masz
                                          już całość...
                                          • maga34 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 15:48
                                            a ja nadal jestem zdana na intelekt Tire, a chętnie bym resztę zobaczyła :)
                                            Tire patrzę z wyrzutem w Twoim kierunku
                                            • Gość: aniela Re: Moje zdjęcia w internecie IP: *.mst.gov.pl 03.02.03, 15:58
                                              maga34 napisała:

> a ja nadal jestem zdana na intelekt Tire

widzicie? gdybym byla zlosliwa to bym sie jakos do powyzszego odniosla
                                              • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 16:00
                                                aha. gdybyś to byś. ;)))))))))
                                              • maga34 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 16:01
                                                a teraz wiem, że zimna woda mu służy :))
                                                • Gość: aniela Re: Moje zdjęcia w internecie IP: *.mst.gov.pl 03.02.03, 16:06
                                                  zimna woda porcjowana kublami sluzy kazdemu.
                                                  • misiania Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 16:15
                                                    o. trzecim moim okiem, zwykle śpiącym, zauważyłam, że chyba trenujesz przed
                                                    spotkaniem z przyjaciółkami ;)))
                                                  • baloo1 Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 16:25
                                                    Widze Misianiu, ze podstawowe zasady Survivalu Przyjaciolkowego nie sa Wam
                                                    obce, ani Tobie, ani Anieli

;oD

--
                                                    - Kochana Pani mogla tylko wyladniec, odpowiedzial z galanteria Leon i padl.
                                                    Mariola byla bowiem znana sprzedawczynia lisci.
                                                  • viki2lav Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 16:32
                                                    to nie ty , poznalam po pieprzyku za uchem, hyhy
                                                  • Gość: aniela Re: Moje zdjęcia w internecie IP: *.acn.waw.pl 03.02.03, 23:38
                                                    otoz powiem Wam ze poszlo nadzwyczaj dobrze i widze przyszlosc przd nami
                                                    (psiapsiolkami)
                                • emusia Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 20:18
                                  ja mam pytanie (kto pyta nie błądzi, że się popiszę znajomością przysłów
                                  polskiech): dlaczego w moim gołebniku nic nie ma????
    • rigel Re: Moje zdjęcia w internecie 03.02.03, 20:24
      chris_45 napisał:

> Między innymi są tam dwa zdjęcia (jedno pod drugim) takiego brodatego
      > zawodnika ubranego od góry do dołu na biało...
      > To ja... hihihi

wydaje mi sie, że urosła Ci broda i zmniejszył sie brzuch, albo odwrotnie :)
      złosliwiec ze mnie, co? ;))))))))
      a powaznie.... fajną masz rakietkę :)
      • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 08:37
        to już chyba szósta
        pięć poprzednich połamałem... :)))
        a Ty, Rigel, bawisz się w jakiś sport ?
        • rigel Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 09:57
          chris_45 napisał:

> a Ty, Rigel, bawisz się w jakiś sport ?

brydżyk (amatorsko, bo nikt partnerzy nie chcieli płacić), szachy (druzynowe
          mistrzostwo szkoły sredniej, wicemistrzostwo indywidualnie, II kategoria),
          przed ostatnim transferem grałem półprofesjonalnie w uni-hokeja
          (półprofesjonalnie, bo tylko o piwo albo dwa). W latach wczesnej młodosci byłem
          kopaczem nożnym też.
          Ostatnio trenuje wirtualne skoki narciarskie i inne komputerowe gry... jak
          przegrywam, wystarczy naciśnąc tylko jeden przycisk przy komputerze :)))) a i o
          kontuzje jakby trudniej gdy się siedzi w fotelu...
          • e.silver Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 10:03
            rigel napisał:

> Ostatnio trenuje wirtualne skoki narciarskie i inne komputerowe gry... jak
            > przegrywam, wystarczy naciśnąc tylko jeden przycisk przy komputerze :)))) a i
            o kontuzje jakby trudniej gdy się siedzi w fotelu...

i brzusio moze spokojnie rosnąć :D
        • rigel Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 09:59
          w szacham przyczyniłem sie też do wicemistrzostwa szkoł średnich w województwie.
          • e.silver Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 10:04
            rigel napisał:

> w szacham przyczyniłem sie też do wicemistrzostwa szkoł średnich w
            województwie.

Rigel-chwalipieta! :D
            • rigel Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 10:13
              e.silver napisała:

> Rigel-chwalipieta! :D

przynajmniej mam się czym pochwalić :)p
              • e.silver Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 10:16
                jasne :)*
    • mmpm Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 14:49
      U mnie strona się nie otwiera. Można prosić jakąś linkę?
      • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 15:05
        www.gpvictora.prv.pl
        www.gpvictora.prv.pl/
        chyba nie umiem ?

• mmpm Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 15:17
          Trzeba zaczynać wpisywać od http.
          • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 15:23
            www.gpvictora.prv.pl/

no i co ? kopiuj-wklej...... i nic !?
            • mmpm Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 15:25
              Właśnie tak.

A ja spytam z innej beczki - kim są te dwie laski na zdjęciu obok faceta z
              czerwonym skoroszytem? ;-)
              • chris_45 Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 15:31
                ta mniejsza to zawodniczka - mam ją na rozkładzie :))))
                a starsza to jej siostra.
                a co ?!
                • _tequila_ Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 15:33
                  mowi sie w rozkładzie
                • mmpm Re: Moje zdjęcia w internecie 04.02.03, 15:40
                  Tak tylko pytam. ;-)

To też weteranki? ;-)
    • mmpm Re: Moje zdjęcia w internecie 06.03.03, 15:54
      Podnoszę na życzenie Viagry. (hyhy ;-) )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka