Gość: vikitulaw IP: 213.255.126.* 11.02.03, 15:43 jednym slowem przyszlam sie szarogesic, jako ze zima i nikogo ni ma, nudzi mi sie !!! szukam sobie piosenki do spiewania ale nic mi nie lezy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viki2lav no link IP: 213.255.126.* 11.02.03, 15:57 Gabry Ponte i piosenka pt. Geordie fikusnie jest mi skoczne teraz, sama musialam sobie znalezc v.gaska balbinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: afternun grejgusing IP: 213.255.126.* 13.02.03, 17:41 sobie a muzom, no panie kochany limahl mi sie przypomnial, Neverending stoooryyy aaa,aaa,aaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: afternun grejgusing IP: 213.255.126.* 17.02.03, 16:50 dzis jusef werdi brzmi w mem biurze, va' pensiero .... aha jest taka piosenka w tym kraju makaronem plynacym: Ciuri, ciuri.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: afternun grejgusing 17.02.03, 16:53 Brzmi nieco prowokacyjnie :)). Masz jakies wieści od Normy? Trafiła w półwysep? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: afternun grejgusing IP: 213.255.126.* 17.02.03, 16:57 nie , ale moge ci zdradzic jedna tajemnice , dzis rano na komisariacie wasza padruga viki zostawila przymusowo odciski pieknych swych paluchow, a potem calej dloni, i to bez popelnienia zadnej brzydkiej zbrodni ani innych tam. ale to jest nie mile byc obywatelem spoza unii, ale nie mile... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav ciuri ciuri IP: 213.255.126.* 17.02.03, 17:03 Canto siciliano 1. Lu sabatu si sapi è allegra cori, biatu cu àvi bedda la mugghieri, cu l'àvi bedda ci porta 'i dinari, cu l'àvi brutta ci mori lu cori. RIT. Ciuri, ciuri, ciuri di tuttu l'annu, l'amuri ca mi dasti ti lu tornu. hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: ciuri ciuri 17.02.03, 17:34 o właśnie wiki, miałam się kiedyś spytać ciebie, bo na sztuce spiewaliśmy kiedyś włoska piosenkę, i ciekawa jestem o co w niej chcodzi. z tym, ze je ja mam fonetycznie zapisana, bo tak nam pani dyktowała. leciało to mniej więcej tak: mija donna mi diczewa di non sposare biondi perke sono wagabondi perkesono wagabondi mija donna mi diczewa di non sposare biondi perke sono wagabondi e lamor non sano fa wiwa lamore lamore lamore kenkewa 3x wiwa lamor wiwa lamor kilosofa czyjakoś tak. jeszcze była druga zwrotka, ale nie pamietam jaka. to o co w tym mniejwiecej chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: ciuri ciuri IP: 213.255.126.* 17.02.03, 17:44 > mija donna mi diczewa > di non sposare biondi > perke sono wagabondi perkesono wagabondi > mija donna mi diczewa > di non sposare biondi > perke sono wagabondi > e lamor non sano fa > > wiwa lamore lamore lamore kenkewa 3x > wiwa lamor wiwa lamor kilosofa > > mniej wiecej to wedle tej piosenki nie nalezy wychodzic za maz za blondynow bo lazegi sa i nie potrafia (sie) kochac, no a potem to niech zyje milosc (i ortografia wraz z transkrypcja fonetyczna) i ci co umieja ja uprawiac (te milosc znaczysie)no takie disco polo w wydaniu zagramanicznym, festivalu w san remo to to chyba nie zaliczylo... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: ciuri ciuri 17.02.03, 17:45 hahahahahahahahahahahahahahahaha i to nas w szkole uczą hahahahahahahahahahahaahahahahahah kocham moja pania od sztuki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: ciuri ciuri IP: 213.255.126.* 17.02.03, 17:50 przyznam ze "elokwentna" z niej sztuka, pokolenie,m jest pewnie co to sluchalo marco antonelli i jakas nasza rodaczka w piosence dwujezycznej : Frontiera, nemica dell'amore... lata 80 te ubieglego stulecia Odpowiedz Link Zgłoś