Dodaj do ulubionych

tur de poloń - sikłel

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 08:45
no więc znowu w drogę
wątek drogi...
dziś wrocław - piękkny w zimowym słońcu, jakieś ruiny basenu i stadion a
także stara mapa miasta na kt orej jedna głównych ulic nazywa się
adolfhitlerstrasse.
kobiety przepięknej urody, prawie latynoska mieszanka byłych mieszkańców
kresów wschodnich i innymi napływowymi....
jedzenie bardzo dobre. kobiety wrocławia są nie tylko piękne..
a dzielni wrocławianie? ileż ładnych budynków postawili, cóż za mosty dech
zapierające (chociaż w rzece wody tyle co kot nasikał, a i to zamarznięte)...
czy wiecie że:
we wrocławiu jest jedyny w świecie budynek, który zaczęto budować od dachu?
jak to możliwe?, zapytasz, drogi plażowiczu. cóż. inżynieria to jak wiedza
tajemna...
co czeka nas w poniedziałek w zielonej górze - mieście wina i niewątpliwie
pięknych kobiet? któż to wie?
plażo! travelleri ti salutant:))
ahoj, przygodo
Obserwuj wątek
    • czarnajagoda Re: tur de poloń - sikłel 13.02.03, 08:52
      :))))
      jak miło że doceniasz urodę tego miasta. Mieszkam tu od zawsze i wciąż się nim
      zachwycam... A lepiej wody w rzekach tyle co kot napłakał niż za dużo, o czym
      już się kiedyś przekonaliśmy, więc nie marudź ;))
      pzdr
      • Gość: aniela Re: tur de poloń - sikłel IP: *.mst.gov.pl 13.02.03, 09:02
        o wroclawiu mozna powiedziec ponad wszelka wątpliwosc ze od zawsze poddaje sie
        ostatni. o czym spiewaja wedrowni bardowie
    • jan.kran Re: tur de poloń - sikłel 13.02.03, 09:48
      Milo poczytac z rana o ukochanym miescie. Niestety juz tam nie mieszkam:-(((((
      Ale moze kiedys, kto wie....Kran.
    • basia! Re: tur de poloń - sikłel 13.02.03, 09:54
      szerokiej drogi zatem życzę :)
    • the_ladybird Re: tur de poloń - sikłel 13.02.03, 10:13
      ja jako mieszanka owych innych z kresowymi zapytam: który ów jest? ten od dachu?
      • jan.kran Re: tur de poloń - sikłel 13.02.03, 10:26
        Prawdopodobnie chodzi o trzonolinowiec.Z tego co czytalam to zaczeto
        budowe od dachu i stopnoiwo budynek byl podnoszony na linach. Kran.
        • the_ladybird Re: tur de poloń - sikłel 13.02.03, 10:55
          aaa. Chatką na kurzej łapce niezwykle sympatycznie zwany?
          Boguś Linda tam podobno mieszkał jak był piękny i młody... tfu! jak był młody.
          • Gość: tiresias Re: tur de poloń - sikłel IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 23:31
            uwaga
            wrocław nadal
            hotel awf
            przed hwilą do baru weszło ze 30 prawdziwych dekarzy
            biorę od nich adresy
            chyba już się położę
            ---
            leon położył się. pokój zaczął wirować. wirujący seks, pomyślał leon i zapadł w
            otchłań...
            • Gość: tires Re: tur de poloń - sikłel IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 08:45
              mocne promienie słońca oświetlały strzeliste wieże piastowskiego wrocławia.
              dzielni mieszkańcy wyruszali grupkami do pracy, pomimo niskiej temperatury.
              przysłowiowe wroc lawskie tramwaje mknęły po szynach, wesoło podzwaniając
              dzwonkami i obluzowanymi elementami układów hamulcowych.
              miasto budziło się do życia a dzień był niezwykły - dzień walentego - wszystkie
              twarze promieniały uśmiechami a nieznajomi już z daleka witali się machaniem
              rękami i przesyłali całusy przechodniom i kierowcom taksówek.
              susły w słynnym zoo spały jak bobry.
              mieszkańcy zakładali niedzielne ubranka i całowali co popadnie.
              dzień dobry, zakochanym i tym co będą zakochani!
              bo ludzie tylko w ten sposób się dzielą:)))
              (Fuuuuuuj, trochę mi niedobrze, dobrze mi tak)
              ----
              dekarze spali jak dzieci w rzędzie pod ścianą. na ich ogorzałych twarzach
              (kwadratowe szczęki!) widać było chłopięce uśmiechy. widocznie śniły im się
              nowe, niczym nie pokryte jeszcze dachy kościołów i muzeów. pod cienkimi
              piżamkami widać było grę potężnych, dekarskich mięśni.
              • basia! Re: tur de poloń - sikłel 14.02.03, 09:07
                ech...Wrocław ...od teraz miastem zakochanych zwane ;)

• Gość: kalgar Re: tur de poloń - sikłel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.03, 09:11
                  a czy miłośc polityków do regionu śląskiego wystarczy, aby go też nazwać
                  zakochanym;)) lub regionem zakochanych??
                  • basia! Re: tur de poloń - sikłel 14.02.03, 09:12
                    Gość portalu: kalgar napisał(a):

> a czy miłośc polityków do regionu śląskiego wystarczy, aby go też nazwać
                    > zakochanym;)) lub regionem zakochanych??

czy zakochanym ulga się należy? ;)
                    • Gość: tires Re: tur de poloń - sikłel IP: 62.87.182.* 17.02.03, 15:36
                      zielona góra - sama nazwa napawa nadzieją i optymizmem
                      chociaz nie ma już festiwalu piosenki wiadomej, jest wiele mozliwości i jak
                      zwykle, pięknych zielonogórzanek. zalotnie łypiących na przyjezdnego...
                      czy wiecie, że w tym pięknym [piastowskim grodzie znajduje sie knajpa w
                      palmiarni?
                      w towarzystwie piranii, krokodyla i innych egzotycznych przedstawicieli fauny i
                      flory można zakosztować pysznego browarku?
                      pozdrawiam plażowiczy zielonogórzańskich, if eny...
                      a niedługo okolice szczecina - toż to będzie rarytas. ppozdrawiam. stop
                      plażo, moja plażo, pocużem cie opuścił...
                      ---
                      wiosnooo, gdzieżeś ty, wył leon z balkonu. matiola wtórowała sypiąc zasuszone
                      płatki georginii.
                      • misiania Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 15:52
                        w temacie Ziem Odzyskanych to dwa razy pojechałam do Zgorzelca. kaszlakiem.
                        dojechałam i wróciłam. bardzo mi się podobało. taki kierowca ciężarówki to ma
                        fajny zawód, wiem to na pewno...
                        • aniela_ Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 15:55
                          aha a czy zauwazyliscie ze tire zmienil nazwisko? chodzi bez zesietakwyraze
                          koncówki.
                          • misiania Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 15:57
                            aha. zauważyłam. maskuje się dla niepoznaki może.
                            • aniela_ Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 16:02
                              a ta Niepoznaka latynowskiej urody i temperamentu choc w Zielonej ukryta Dziurze
                          • piotr_c Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 16:33
                            Albo też w napadzie walentynkowego szału wziął sie i ożenił/ za mąż wyszedł . ??
                            • misiania Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 16:37
                              i co? od razu go z domu poniosło? :)))
                              • piotr_c Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 16:40
                                Niekoniecznie , ale nazwisko zmienił.
                                • misiania Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 16:41
                                  porąbało go? (hyhy, coco?)
                                  • piotr_c Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 16:43
                                    :) albo tylko jest urabany :))))
                                    • misiania Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 16:44
                                      nic, tylko się pociąć ;))))
                                      • piotr_c Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 16:51
                                        Pieknie nam sie to układa :) Ciekawe czy ma zaczerwienione uszy ?
                                        • aniela_ Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 16:56
                                          czkawka mu sie odbijacie
                                          • piotr_c Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 16:57
                                            Niech popije tequila :)z Tequilą
                                            • aniela_ Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 17:01
                                              albo sake (o. pomylilam fora chyba)
                                              • Gość: viki2lav Re: tur de poloń - sikłel IP: 213.255.126.* 17.02.03, 17:06
                                                musze Wam to dedykowac:Canto siciliano
                                                Najlepszy jest refren
                                                1.
                                                Lu sabatu si sapi è allegra cori,
                                                biatu cu àvi bedda la mugghieri,
                                                cu l'àvi bedda ci porta 'i dinari,
                                                cu l'àvi brutta ci mori lu cori.
                                                Refren:
                                                Ciuri, ciuri, ciuri di tuttu l'annu,
                                                l'amuri ca mi dasti ti lu tornu.

• tato! Re: tur de poloń - sikłel 17.02.03, 19:53
      Kłaniam
      Pamiętaj, Drogi T. o wiadomościach w butelce.
      Szczególnie, gdy dotrzesz do miejscowości noszącej wdzięczną nazwę Police.
      • Gość: basia! Re: tur de poloń - sikłel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.03, 20:53
        Wiatj tatko:) gdzie Ciebie nosi? ,że bywasz rzadziej na plaży niż tire w
        Szczecinie

• postrzygacz_pudli Re: tur de poloń - sikłel 18.02.03, 09:35
      taki Tire to ma fajną pracę - wnioskuję z nicka ;). Jeździ
      po Polsce i nic, tylko wypoczywa....
      • Gość: tiresias!!! Re: tur de poloń - sikłel IP: 62.87.182.* 18.02.03, 11:10
        zwróćcie Państwo plażowiczostwo na pełny nick jakim sie dziś popisuję:))
        wciąż wolny, nie pocięty i nie pogięty, wciąż w Zielonej Dziurze ale juz
        wkrótce-> kierunek północ więc i mała rajzefiber. spakowac kastaniety,
        sombrero, kierpce i ucałowac piękne dziewczęta z tego puebla na pożegnanie..
        kiedyż zawitam znów tu, do krainy kolczastych opuncji?
        wielki latynoski manitu raczy wiedzieć...
        życze pięknego dnia i pośiwstując urokliwą piosnkę viki(:)) o ciurku, oddalam
        sie w kierunku pięknego, niezwykle piastowskiego bałtyku..
        czeka na mnie plaża, dzika plaża....
        ---
        ja już nie mogę, leon, charczała mariola wijąc sie w konwulsjach na podłodze
        kuchni. wiosna przyjdzie, uspokajał znad gazety. czy wiesz, że między
        szczecinem a zielono dziuro bedo dzisiaj blokady?
      • Gość: tiresias:) Re: tur de poloń - sikłel IP: 62.87.182.* 18.02.03, 12:04
        postrzygacz_pudli napisał:

> taki Tire to ma fajną pracę - wnioskuję z nicka ;). Jeździ
        > po Polsce i nic, tylko wypoczywa....

praca ciężka acz interesująca. odpowiedzialna. nowi ludzie codziennie
        (zagrożenie infekcjami dróg oddechowych i nie tylko). bardzo dobrze płatna.
        taki miły, latynoski ciurro w opasce na biodrach. czego i wam, plażowiczanki i
        plażowiczanie życzy wasz nieustający T. (tak bajdełej - czy też kochacie swoją
        pracę? - misiania wiem że kocha kopiareczkę:))
        ale fakt, że rodzinne pueblo zaniedbane, i tak będzie aż do maja...
        plaaża, dzika plaża a na plaży zakochani, ach jaki mam dziś nastrój wyjątkowo
        latynoski. coś stanie się wieczorem?
        ---
        to ja, twój mąż, przekonywał przez zamknięte drzwi leon. mariola miała
        ograniczone zaufanie. pokaż mi coś przez szparke co rozpoznam, prosiła
        niepewna. leon pomyślał i zaczął rozpinać ogrodniczki...
        • misiania Re: tur de poloń - sikłel 18.02.03, 12:24
          Misiania bardzo lubi swoją pracę. od czasu do czasu jej nienawidzi, ale
          generalnie lubi :)))

M. której płacą za to, za co inni muszą płacić (fuj!!! ale dwuznacznik, hehehe)
        • Gość: basia! Re: tur de poloń - sikłel IP: *.fordon.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 14:54
          pomacham do Ciebie,tylko że ,mnie ciurek zasłanie i nie wiem czy mnie widać.Na
          palcach stanę..albo podskoczę ..uwaga macham....
          • piotr_c Re: tur de poloń - sikłel 18.02.03, 16:38
            widać, widać, skaczesz tak że aż wątek podskoczył :)
            • Gość: aniela Re: tur de poloń - sikłel IP: *.acn.waw.pl 18.02.03, 18:22
              ktos zostawil opaske na biodro. odniose do szatni
              • basia! Re: tur de poloń - sikłel 18.02.03, 18:38
                Gość portalu: aniela napisał(a):

> ktos zostawil opaske na biodro. odniose do szatni

wygląda ja ta z oczu
                • Gość: aniela Re: tur de poloń - sikłel IP: *.acn.waw.pl 18.02.03, 18:39
                  moze to opaska z bioder temidy?
                  • basia! Re: tur de poloń - sikłel 18.02.03, 18:41
                    temida taka rozrzutna?
                  • mmpm Re: tur de poloń - sikłel 18.02.03, 18:42
                    Ktoś uderzył w stół?
                    • basia! Re: tur de poloń - sikłel 18.02.03, 18:42
                      młotkiem?
                      • Gość: aniela Re: tur de poloń - sikłel IP: *.acn.waw.pl 18.02.03, 18:58
                        trzymajcie nozyce z dala od opasek zwlaszcza biodrowych
                        • basia! Re: tur de poloń - sikłel 18.02.03, 19:03
                          o, nitka jakaś ,chyba się pruje ,pociągnąć ?
                          • Gość: aniela Re: tur de poloń - sikłel IP: *.acn.waw.pl 18.02.03, 19:04
                            temida slepa i tak sie ne spostrzeze ;)
                            • basia! Re: tur de poloń - sikłel 18.02.03, 19:05
                              hyhy..to ciągnę...
                              • Gość: aniela Re: tur de poloń - sikłel IP: *.acn.waw.pl 18.02.03, 19:06
                                a to sie leon ucieszy..;)
                                • basia! Re: tur de poloń - sikłel 18.02.03, 19:07
                                  ciiiii...bo mariolka usłyszy
                                  • Gość: tiresiassss Re: tur de poloń - sikłel IP: *.dial.plusgsm.pl 21.02.03, 00:07
                                    plaża skuta lodem jak twarz stróża
                                    jestem w okolicach poznania
                                    jestem nie do poznania
                                    czy wiecie że:
                                    słoń jest jedynym zwierzęciem,które nie skacze?
                                    wiatry wskazują na toruń
                                    kocham was
                                    ---
                                    wisła pany, darł się wniebogłosy leon. człowieku, to źli piłkarze byli,
                                    nadmieniła mariolka
                                    • Gość: basia! Re: tur de poloń - sikłel IP: *.fordon.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 08:12
                                      stanę na rogatkach i sprawdzę czy wiatr w twarz Ci wieje czy w plecy

• Gość: ainela Re: tur de poloń - sikłel IP: *.mst.gov.pl 21.02.03, 15:26
                                        aha spierniczeje nam jeszcze.

ps. czy tiresiassssssssowi wyrosły zeby jadowe? po syku wnoszę.
                                        • Gość: viki2lav Re: tur de poloń - sikłel IP: 213.255.126.* 21.02.03, 15:37
                                          nie to waz z kieszeni glos zabiera
                                          • Gość: basia! Re: tur de poloń - sikłel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.03, 21:43
                                            zassssał zawartość butelki?
                                            • tiresias Re: tur de poloń - sikłel 24.02.03, 17:19
                                              ufff!
                                              wynurzam się koło mostu w pięknym, jeszcze piękniejszym niż ostatnio toruniu
                                              most bardzo solidny, z metalu...
                                              dziś wieczór latynoski na starej starówce, danaż moja dana
                                              basiu, mieszkasz chyba niedaleczko?:))))
                                              a już jutro - piastoski sopot - sprawdzę czy naprAwili już to nieszczęsne molo -
                                              czas najwyższy - wiosna za paskiem:))
                                              ukłony z podróży, aha, posdrawiam także nową pannę Kwik (anielu - czy to krewna
                                              pokrewna?)
                                              kocham was z turonia
                                              • aniela_ Re: tur de poloń - sikłel 24.02.03, 17:21
                                                nie boje sie tego powiedziec publicznie: stesnilam sie za tire ;)
                                                i zupelnie nie z powodu slowa cieplego w kierunku torunia rzucanego, ale z
                                                powodu tla, ktore zobaczylam chociaz zobaczyc nie chcialam.
                                                • aniela_ Re: tur de poloń - sikłel 24.02.03, 17:29
                                                  aha i jeszcze, jesli bedzie cieplo, udaj sie na browarne bulwary i ucaluj Wislę
                                                  ode mnie.
                                                  ja jutro ucaluje kopernika w cokół. bo wstrzymal slonce ruszyl ziemie.
                                              • Gość: basia! Re: tur de poloń - sikłel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.03, 20:18
                                                zupełnie niedaleczko,rzut berecikiem na most w fordonie:)
                                                • misiania Re: tur de poloń - sikłel 25.02.03, 11:17
                                                  a może Tire domokrążnym sprzedawcą Biblii jest? no tak jakoś mi się
                                                  skojarzyło...
                                                  • piotr_c Re: tur de poloń - sikłel 25.02.03, 16:23
                                                    A w kazdym razie jego wycieczka ciekawym szlakiem prowadzi, jeszcze bardziej
                                                    pokręconym niż moja wyprawa autostopowa przed kilku laty :) a wspominam ja
                                                    bardzo miło.
                                                  • Gość: tiresias Re: tur de poloń - sikłel IP: 212.160.136.* 26.02.03, 11:46
                                                    sooopot, pięknie, chyba już wiosennie, stop
                                                    chociaż w operze leśnej nie odśnieżone i musi artysta po kolana w śniegu
                                                    flamęko uskuteczniać
                                                    taki los
                                                    olsztyn juz jutro, olsztynianki kreacje przygotowuja już na spotkanie
                                                    w piniedziałek wracam na starą, zapleśniałą ale piękną plażę:)))
                                                    biblie sprzedajęęęęę. komu bo idę do domu
                                                    ----
                                                    wioleta wiła wianki i rzucała je na falująca wodę. Na tamie we Włocławku
                                                    pojawiły sie drobne pęknięcia.
                                                  • misiania Re: tur de poloń - sikłel 26.02.03, 13:54
                                                    o. męka flamęka. ładne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka