Dodaj do ulubionych

dziwna przemiana krzemionki

14.03.03, 19:51
Plaza z piaszczyzstj, przyjaznej dla uzytkownika, stala sie kqamienista,
nieprzystepna. Czy to tendencja stala?
Obserwuj wątek
    • Gość: misio Re: dziwna przemiana krzemionki SiO2 IP: *.brucepower.com 14.03.03, 21:04
      Z mojego dalekiego okopu na plazy widze, ze jest raczej bez zmian. A jezeli
      nie, to jest to tylko chwilowe i lokalne zaburzenie w tej czasoprzestrzeni.
      Poza tym piaskiem mozna sypnac w oczy, czego na skalistej plazy nie uczynisz.
      Mozesz tez kamieniem, aby otrzymac chlebem. Nieliczne pozytywne objawy
      przemiany piasku w skale.
      Niech wam weekend dobrym bedzie.
      Niech zyje.
      Niech tam.
    • basia! Re: dziwna przemiana krzemionki 14.03.03, 23:12
      nicto kicior ,to tylko niż wiosenny (jest coś takiego?) jak nie ma to już
      jest:) na nóżki buciki z grubą podeszwą i siadaj na leżaczku :) gzdieś napewno
      jest tu popcorn i cola :)
      • ignatz Re: dziwna przemiana krzemionki 15.03.03, 01:25
        siadaj na leżaczku, bo siadanie bezpośrednio na piasku(?)
        grozi cięzką transformacja dupy.
        • Gość: aniela Re: dziwna przemiana krzemionki IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 09:42
          yhy na moim mozesz sobie pomoscić leżaczku co go na weekend zwolniłam w daleie
          udajac sie strony.
          a. kolezenska
          • ignatz Re: dziwna przemiana krzemionki 15.03.03, 11:43
            Przecież teraz jest weekend.
            • ignatz Re: dziwna przemiana krzemionki 15.03.03, 11:44
              O, Toruń! Pojechałas razem z Rodziną do Ojca? hyhyhy
              • Gość: aniela Re: dziwna przemiana krzemionki IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 14:39
                znaczy mijalam Siedzię nie dalej jak dzisiejszego ranka ale nie wpadlam z
                wizyta. stwierdzilam ze nei wypada tak niezapowiedzianie..
                • kicior99 IGNATZ WROCIL 15.03.03, 14:59

• ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 15:05
                    mhm tak na trochę. Przyzwyczajenia to druga natura
                    człowieka :-)
                    • Gość: MMPM Re: IGNATZ WROCIL IP: 158.75.15.* 15.03.03, 15:22
                      Skoro Aniela mijała Ojca, to zapewne mijała i mnie...

M. niezbyt oddalony
                      • kicior99 Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 15:27
                        ciekawe ile baloo wytrzyma...
                        • Gość: MMPM Re: IGNATZ WROCIL IP: 158.75.15.* 15.03.03, 16:03
                          Wróci, jak tylko bedzie mógł...
                          • Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 20:11
                            tacy jak on zawsze wracaja (oprocz tego jednego razu kiedy nie wracaja)
                            • ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 20:32
                              Tacy czyli jacy?
                              • Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 20:56
                                no tacy jak on. dokladnie tacy.
                                • emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:01
                                  ciekawa konwersacja
                                  • emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:02
                                    zapomnaiałam dodac, ze jestem tu w charaktere przyzwoitki :-)
                                    • ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:06
                                      hyhy żart się Ciebie trzymają :-)
                                  • ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:03
                                    w rzeczy samej, jej meritum lezy daleko za granica mego
                                    id :-)
                                    • Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 21:04
                                      aha poza polem karnym lezy, wyautowane (ze zasmiece polszczyzne angielskim
                                      makaronem)
                                      • emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:07
                                        gadacie juz o tym 25 godzin z hakiem. jestem pod wrazeniem
                                      • ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:07
                                        ale mimo wszystko piłka nadal w grze?
                                        • Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 21:20
                                          yhy ale w cudzym kornerze

ps. jak Ty to emusia wyliczylas??
                                          • ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:23
                                            i wogle osochozzi?
                                          • emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:24
                                            a nie wiem :-) a co? zle?
                                            • Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 21:25
                                              hyhy parami piszecie :)) ale nene nie daje mi to do myslenia ani powodem do
                                              plotek nie jest hyhyhy ;))
                                              • ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:27
                                                hyhyhy Ty to głodna musisz być bo ino cięgiem o chlebie
                                                myślisz hyhy
                                                • emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:28
                                                  smacznego
                                                  • ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:29
                                                    temat do przeyślenia w domu, Anielu, hihihi
                                                  • Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 21:55
                                                    a nene, nie wpieraj mi czego usta moje nie wypowiedzialy a palce nie wystukaly.

ps. zauwazylam ze na watrze z tatrą stoisz, co wiele tlumaczyc moze ;)
                                                  • emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:56
                                                    my cie tylko chlebiekm czestujemy
                                                  • ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:56
                                                    To było dawno temu, teraz juz nawet nie słysze białych
                                                    mew jak tupią.
                                                  • emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 22:44
                                                    i tak ciekawa dyskusja utknęła w martwym punkcie
                                                  • ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 22:46
                                                    My Emusiu mówimy jednym głosem, a jak ludzie mówia jednym
                                                    głosem, to juz nie jest dyskusja. A Anieli nie ma bo się
                                                    bodajże Apel Jasnogórski rozpoczął, hyhy.
                                                  • emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 22:50
                                                    hyhy faktycznie, że ciagle chórkiem mówimy. czyba zacznę w telepatie wierzyć...
                                                  • ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 23:08
                                                    Tak tak, telepatia. Ale zostawmy już komputer bo nam
                                                    kąpiel wystygnie hyhy.
                                                  • emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 23:11
                                                    :-)

papa, dobranoc, miłych snów zyczę, idę spać. znowu sam zostajesz.
                                                  • ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 23:14
                                                    idziesz juz spać? eee, to ja też. I nie taki znów sam...
                                                    yyy cała Europa tez idzie spać. Nie mówiąc o Tobie :-P
    • ignatz Re: dziwna przemiana krzemionki 16.03.03, 00:04
      chciałbym zaznaczyć, że proces tworzenia się kamieni z
      piasku stoi odrobinę w opozycji do praw termodynamiki
      (entropia itp)
      • Gość: misio Re: dziwna przemiana piasku w skale IP: *.bmts.com 16.03.03, 04:48
        Piasek po prostu wzial i skamienial. Z wrazenia na przyklad.
        Entropia z kolei wziela sobie na wstrzymanie.
        dS<=>dQ/T
        Dobranoc/dziendobry
        • Gość: aniela Re: dziwna przemiana piasku w skale IP: *.torun.dialup.inetia.pl 16.03.03, 09:51
          a czy mozna dwa razy przejsc po tym samym ruchomym piasku?
        • ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 11:29
          no tak, przy tak niskich temperaturach trudno o dQɬ.
          Niemniej tak sobie myślałem, że kamienienie piasku to
          proces chemiczny.
          • oxycort Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 11:57
            A skoro o przemianach mowa, to np. ja mam tak, że gdy ktoś we mnie kamieniem
            rzuci, to ja w niego chlebem, a jeśli ktoś we mnie piaskiem, to ja tartą bułką.
            Od dawna tak mam.
            ~~
            ox
            • ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:16
              rozumiem, że chleb jest mocno zeschnięty, a bułka tarta w
              blaszanym pojemniku?
              • emusia Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:26
                a wy dalej tą ozywiona dyskusję prowadzicie? wielka emusia jest pod duzym
                wreażeniem

a tak w ogóle to dzieńdobry!
                • ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:29
                  Dzień dobry, Wielka Emusiu! Zjadłas już Wielkie
                  Śniadanie? :-)
                  • emusia Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:31
                    a owszem zjadlam, z tym że malutkie.
                    • ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:35
                      A co jadłaś? i czy dobre było?
                      • emusia Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:36
                        kanapeczki z szynka pomidrkiem i szczypiorkiem. b. dobre
                        • emusia Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:44
                          hyhy jak wtsałam, to mama się zapytała, czy jem śniadanie, czy poczekam jeszcze
                          z półtorej godziny i zjem obiad :-)
                        • ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:45
                          Cóż, ja włąśnie teraz zaftrakam, nieco opóźniony względem
                          reszty Polski :-)
                          • emusia Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:52
                            co zrobiłeś?
                            • ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:55
                              zawtrak to po rosyjsku śniadanie :-) właśnie zjadłem :-)
                              • kicior99 Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 20:07
                                a ja zabieram sie za kolacje =)
                                • ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 20:40
                                  Smacznego!
                                  • Gość: aniela Re: dziwna przemiana piasku w skale IP: *.acn.waw.pl 16.03.03, 20:59
                                    a ja jem nieustannie. stracilam rachube co do nazw posilkow.
                                    • kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:08
                                      a ja własnie po kolacji już jestem, spożyłam świeżutki cieplutki chlebuś z
                                      przecierem pomidorowym i cebulką oraz dużą dozą przypraw..
                                      No to mogę pogadać z głodnym:))
                                      • basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:11
                                        apetytu mi narobiliście,idę coś zjeść
                                        • Gość: aniela Re: dziwna przemiana piasku w skale IP: *.acn.waw.pl 16.03.03, 21:14
                                          aha kalgar znaczy z czyms na ksztalt i podobienstwo salsy? (dopytuje mimo
                                          pelnego przeciez zaladka)

ps. czy to prawda ze zoladek ma rozmiar piesci? (pytam z niedowierzaniem
                                          ogladajac wlasne dlonie)
                                          • kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:20
                                            nie wiem czy na podobieństwo, ale smak ma świetny:))
                                            <eh, własnie polałam klawiature sokiem kapiącym z truskawki. dobra rada: nie
                                            jedzcie kapiących rzeczy przy komputerze..>

> ps. czy to prawda ze zoladek ma rozmiar piesci? (pytam z niedowierzaniem
                                            > ogladajac wlasne dlonie)
                                            to zależy czyj żołądek...ale mozliwe, że jest wielkości pięści dekarza(o
                                            dłoniach jak bochny -ma się rozumieć)...
                                            • Gość: aniela Re: dziwna przemiana piasku w skale IP: *.acn.waw.pl 16.03.03, 21:22
                                              tak. to byloby blizsze prawdy (o dekarzu)

skad masz truskawki w marcu? czy to zmutowane truskawki giganty z
                                              amerykasnkich sklepow moze?
                                              • kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:24
                                                truskawki to z własnej hodowli, odmrożone dzięki dobrodziejstom techniki (czyt.
                                                mikrofalówki), mam jeszcze w zapasie gruszki, śliwki i całe mnóstwo kapusty.
                                                Pochodzę w końcu z rolniczego Śląska;)
                                              • basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:25
                                                o,o deserze zapomniałam..
                                                • basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:35
                                                  coś bym jeszcze zdjadła,ale nie wiem co...
                                                  • kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:38
                                                    proponuję owoce, zdrowe i pożywne,jedynym mankamentem jest to, że gdzieś
                                                    ostatnio przeczytałam, że jak się owoce je na wieczór, to one potem gniją w
                                                    nas w środku, ale jak już się nieraz przekonałam: prasa kłamie:)
                                                  • basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:42
                                                    może skuszę się na jabłko :)
                                                  • basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:44
                                                    a tak właściwie,to dlaczego wieczorem mają gnić ? a rano albo w południe to
                                                    już nie?
                                                  • kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:47
                                                    może dlatego, że wieczorem i w nocy, czyli kiedy powinniśmy spać,nasze procesy
                                                    trawienne zwalniają swój bieg.
                                                  • kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:51
                                                    ale i ja idę trochę popracować nad zdrowiem, w końcu kontakty u Szatano trzeba
                                                    podtrzymywać;)
                                                    (Ignatz, pozdrowię Szatana, i postaram się uwinąć jak najszybciej)
                                                  • ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 22:55
                                                    czekam z niecierpliwością, a daję Ci dokładnie 666
                                                    sekund. Wybacz nagłe orewła, ale telepator wysiadł :-(
                                                  • basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 22:07

--
                                                    leon wstał,procesy przyśpieszyły swój bieg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka