kicior99 14.03.03, 19:51 Plaza z piaszczyzstj, przyjaznej dla uzytkownika, stala sie kqamienista, nieprzystepna. Czy to tendencja stala? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misio Re: dziwna przemiana krzemionki SiO2 IP: *.brucepower.com 14.03.03, 21:04 Z mojego dalekiego okopu na plazy widze, ze jest raczej bez zmian. A jezeli nie, to jest to tylko chwilowe i lokalne zaburzenie w tej czasoprzestrzeni. Poza tym piaskiem mozna sypnac w oczy, czego na skalistej plazy nie uczynisz. Mozesz tez kamieniem, aby otrzymac chlebem. Nieliczne pozytywne objawy przemiany piasku w skale. Niech wam weekend dobrym bedzie. Niech zyje. Niech tam. Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: dziwna przemiana krzemionki 14.03.03, 23:12 nicto kicior ,to tylko niż wiosenny (jest coś takiego?) jak nie ma to już jest:) na nóżki buciki z grubą podeszwą i siadaj na leżaczku :) gzdieś napewno jest tu popcorn i cola :) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dziwna przemiana krzemionki 15.03.03, 01:25 siadaj na leżaczku, bo siadanie bezpośrednio na piasku(?) grozi cięzką transformacja dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: dziwna przemiana krzemionki IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 09:42 yhy na moim mozesz sobie pomoscić leżaczku co go na weekend zwolniłam w daleie udajac sie strony. a. kolezenska Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dziwna przemiana krzemionki 15.03.03, 11:43 Przecież teraz jest weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dziwna przemiana krzemionki 15.03.03, 11:44 O, Toruń! Pojechałas razem z Rodziną do Ojca? hyhyhy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: dziwna przemiana krzemionki IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 14:39 znaczy mijalam Siedzię nie dalej jak dzisiejszego ranka ale nie wpadlam z wizyta. stwierdzilam ze nei wypada tak niezapowiedzianie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 15:05 mhm tak na trochę. Przyzwyczajenia to druga natura człowieka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMPM Re: IGNATZ WROCIL IP: 158.75.15.* 15.03.03, 15:22 Skoro Aniela mijała Ojca, to zapewne mijała i mnie... M. niezbyt oddalony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMPM Re: IGNATZ WROCIL IP: 158.75.15.* 15.03.03, 16:03 Wróci, jak tylko bedzie mógł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 20:11 tacy jak on zawsze wracaja (oprocz tego jednego razu kiedy nie wracaja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 20:56 no tacy jak on. dokladnie tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:02 zapomnaiałam dodac, ze jestem tu w charaktere przyzwoitki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:03 w rzeczy samej, jej meritum lezy daleko za granica mego id :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 21:04 aha poza polem karnym lezy, wyautowane (ze zasmiece polszczyzne angielskim makaronem) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:07 gadacie juz o tym 25 godzin z hakiem. jestem pod wrazeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 21:20 yhy ale w cudzym kornerze ps. jak Ty to emusia wyliczylas?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 21:25 hyhy parami piszecie :)) ale nene nie daje mi to do myslenia ani powodem do plotek nie jest hyhyhy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:27 hyhyhy Ty to głodna musisz być bo ino cięgiem o chlebie myślisz hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:29 temat do przeyślenia w domu, Anielu, hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: IGNATZ WROCIL IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.03.03, 21:55 a nene, nie wpieraj mi czego usta moje nie wypowiedzialy a palce nie wystukaly. ps. zauwazylam ze na watrze z tatrą stoisz, co wiele tlumaczyc moze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 21:56 To było dawno temu, teraz juz nawet nie słysze białych mew jak tupią. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 22:44 i tak ciekawa dyskusja utknęła w martwym punkcie Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 22:46 My Emusiu mówimy jednym głosem, a jak ludzie mówia jednym głosem, to juz nie jest dyskusja. A Anieli nie ma bo się bodajże Apel Jasnogórski rozpoczął, hyhy. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 22:50 hyhy faktycznie, że ciagle chórkiem mówimy. czyba zacznę w telepatie wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 23:08 Tak tak, telepatia. Ale zostawmy już komputer bo nam kąpiel wystygnie hyhy. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 23:11 :-) papa, dobranoc, miłych snów zyczę, idę spać. znowu sam zostajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: IGNATZ WROCIL 15.03.03, 23:14 idziesz juz spać? eee, to ja też. I nie taki znów sam... yyy cała Europa tez idzie spać. Nie mówiąc o Tobie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dziwna przemiana krzemionki 16.03.03, 00:04 chciałbym zaznaczyć, że proces tworzenia się kamieni z piasku stoi odrobinę w opozycji do praw termodynamiki (entropia itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: dziwna przemiana piasku w skale IP: *.bmts.com 16.03.03, 04:48 Piasek po prostu wzial i skamienial. Z wrazenia na przyklad. Entropia z kolei wziela sobie na wstrzymanie. dS<=>dQ/T Dobranoc/dziendobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: dziwna przemiana piasku w skale IP: *.torun.dialup.inetia.pl 16.03.03, 09:51 a czy mozna dwa razy przejsc po tym samym ruchomym piasku? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 11:29 no tak, przy tak niskich temperaturach trudno o dQɬ. Niemniej tak sobie myślałem, że kamienienie piasku to proces chemiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 11:57 A skoro o przemianach mowa, to np. ja mam tak, że gdy ktoś we mnie kamieniem rzuci, to ja w niego chlebem, a jeśli ktoś we mnie piaskiem, to ja tartą bułką. Od dawna tak mam. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:16 rozumiem, że chleb jest mocno zeschnięty, a bułka tarta w blaszanym pojemniku? Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:26 a wy dalej tą ozywiona dyskusję prowadzicie? wielka emusia jest pod duzym wreażeniem a tak w ogóle to dzieńdobry! Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:29 Dzień dobry, Wielka Emusiu! Zjadłas już Wielkie Śniadanie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:31 a owszem zjadlam, z tym że malutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:35 A co jadłaś? i czy dobre było? Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:36 kanapeczki z szynka pomidrkiem i szczypiorkiem. b. dobre Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:44 hyhy jak wtsałam, to mama się zapytała, czy jem śniadanie, czy poczekam jeszcze z półtorej godziny i zjem obiad :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:45 Cóż, ja włąśnie teraz zaftrakam, nieco opóźniony względem reszty Polski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 12:55 zawtrak to po rosyjsku śniadanie :-) właśnie zjadłem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 20:07 a ja zabieram sie za kolacje =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: dziwna przemiana piasku w skale IP: *.acn.waw.pl 16.03.03, 20:59 a ja jem nieustannie. stracilam rachube co do nazw posilkow. Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:08 a ja własnie po kolacji już jestem, spożyłam świeżutki cieplutki chlebuś z przecierem pomidorowym i cebulką oraz dużą dozą przypraw.. No to mogę pogadać z głodnym:)) Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:11 apetytu mi narobiliście,idę coś zjeść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: dziwna przemiana piasku w skale IP: *.acn.waw.pl 16.03.03, 21:14 aha kalgar znaczy z czyms na ksztalt i podobienstwo salsy? (dopytuje mimo pelnego przeciez zaladka) ps. czy to prawda ze zoladek ma rozmiar piesci? (pytam z niedowierzaniem ogladajac wlasne dlonie) Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:20 nie wiem czy na podobieństwo, ale smak ma świetny:)) <eh, własnie polałam klawiature sokiem kapiącym z truskawki. dobra rada: nie jedzcie kapiących rzeczy przy komputerze..> > ps. czy to prawda ze zoladek ma rozmiar piesci? (pytam z niedowierzaniem > ogladajac wlasne dlonie) to zależy czyj żołądek...ale mozliwe, że jest wielkości pięści dekarza(o dłoniach jak bochny -ma się rozumieć)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: dziwna przemiana piasku w skale IP: *.acn.waw.pl 16.03.03, 21:22 tak. to byloby blizsze prawdy (o dekarzu) skad masz truskawki w marcu? czy to zmutowane truskawki giganty z amerykasnkich sklepow moze? Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:24 truskawki to z własnej hodowli, odmrożone dzięki dobrodziejstom techniki (czyt. mikrofalówki), mam jeszcze w zapasie gruszki, śliwki i całe mnóstwo kapusty. Pochodzę w końcu z rolniczego Śląska;) Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:25 o,o deserze zapomniałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:35 coś bym jeszcze zdjadła,ale nie wiem co... Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:38 proponuję owoce, zdrowe i pożywne,jedynym mankamentem jest to, że gdzieś ostatnio przeczytałam, że jak się owoce je na wieczór, to one potem gniją w nas w środku, ale jak już się nieraz przekonałam: prasa kłamie:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:42 może skuszę się na jabłko :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:44 a tak właściwie,to dlaczego wieczorem mają gnić ? a rano albo w południe to już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:47 może dlatego, że wieczorem i w nocy, czyli kiedy powinniśmy spać,nasze procesy trawienne zwalniają swój bieg. Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 21:51 ale i ja idę trochę popracować nad zdrowiem, w końcu kontakty u Szatano trzeba podtrzymywać;) (Ignatz, pozdrowię Szatana, i postaram się uwinąć jak najszybciej) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 22:55 czekam z niecierpliwością, a daję Ci dokładnie 666 sekund. Wybacz nagłe orewła, ale telepator wysiadł :-( Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: dziwna przemiana piasku w skale 16.03.03, 22:07 -- leon wstał,procesy przyśpieszyły swój bieg Odpowiedz Link Zgłoś