basia 09.08.03, 22:11 ma ktoś do odsprzedania słownik ortograficzny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Piuropusze IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 10.08.03, 09:52 ja w slowniku tylko piuska (mycka)znalazlam Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Piuropusze 10.08.03, 11:21 aleale piuska to nie mycka przecie. ale co tam, my skejci nosimy czapki z daszkiem co nie? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piuropusze 10.08.03, 13:03 Przydalby sie jeszcze slownik etymologiczny. Wowczas ci, ktorych potega jest brak myslenia i brak najskromniejszej nawet wiedzy, moze dowiedzieliby sie, ze slowo won nie jest staropolskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Piuropusze IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 13:19 oraz kilka innych slownikow (pelna lista zostala sporądzona na innym forum, jak mi sie zdaje). ale jest tyle ciekawszych tematów do umieszczania w topicu wątku. a teraz Państwa pozegnam, prace budowalno-remontowe ied wykonywac Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piuropusze 10.08.03, 13:27 Owszem, jest wiele ciekawszych tematow, tyle ze trzeba cos o nich wiedziec. Cociazby to, ze w ogole sa. Owocnej murarki zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Piuropusze IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.08.03, 14:28 ciekawe, ze jeszcze tych "tematow" nie znamy, a juz wiemy ze sa ciekawe. to my jestesmy ciekawi. ich( bin ein Berliner). Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piuropusze 10.08.03, 14:32 Sa ciekawsze. Czy ciekawe? To zalezy dla kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Piuropusze 10.08.03, 21:53 chciałaby dusza do raju, tylko jej grzechy nie zezwalają...;) Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 10.08.03, 22:22 miltonia napisała: > slowo won nie jest staropolskie. Przynajmniej tak stare jak słowa anieli na plaży. Skoro tak głodnaś wiedzy wszelakiej,to wyjaśniam żeby jakakolwiek wiedza cię oświeciła,to ulubione słowo anieli.Ups..prawie ulubione. Posłużyłam się nim,ponieważ uznałam,że będzie ono zrozumiałe dla koleżanki anieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos rozsądku Re: Piuropusze IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 22:28 fakt faktem kochanie,ty jedna zapracowałaś z wielką gracją na nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 10.08.03, 22:32 Podziękuję uprzejmnie,gdyż chamstwo i prostactwo jest mi obce.Nie zaszczycaj mnie jednak swoimi postami,zbytek łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Piuropusze IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 22:31 basia napisała: > miltonia napisała: > > > slowo won nie jest staropolskie. > > Przynajmniej tak stare jak słowa anieli na plaży. > Skoro tak głodnaś wiedzy wszelakiej,to wyjaśniam żeby jakakolwiek wiedza cię > oświeciła,to ulubione słowo anieli.Ups..prawie ulubione. Posłużyłam się > nim,ponieważ uznałam,że będzie ono zrozumiałe dla koleżanki anieli. istotne sa okolicznosci uzycia. nie wylaczajac intencji. kolezanka (czyja????) aniela. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 10.08.03, 22:33 Gość portalu: aniela napisał(a): > > istotne sa okolicznosci uzycia. nie wylaczajac intencji. > Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Piuropusze 10.08.03, 22:36 wlasciwie czemu zrozumiale mialo byc dla mnie wlasnie? bo jesli z przyczyn, ktore same sie nasuwaja to z przykroscia Cie zawiadamiam, ze nie planuje zamiany siekierki na kijek. nie ma takiej pozycji w moim biznesplanie na blizszą pzryszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Piuropusze 10.08.03, 22:39 spokój dziewczyny! nie bic mi się. raz dwa trzy łapiemy się za rączki i przepraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 10.08.03, 22:41 emulka,ja nikogo nie obraziłam,to i przepraszać nie mam za co.Powiedziałam na głos,że niejaka edzioszka swoją głupotą mnie razi.I tyle.A,że aniela uważa inaczej,nic mi do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Piuropusze IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 22:43 uwazam ze slowna ekspresja podobnych opinii nie jest obrazliwa. sluszna wiec jest postawa Basi. ale nie w moich oczach. i prawda, nic jej do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 10.08.03, 22:49 Wzrok zatem na pewno trzymasz z daleka ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Piuropusze IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 22:50 znow zawiodla stosowana przez Ciebie metoda wnioskowania dedukcyjnego. sprobuj innego sposobu. zyczliwie doradzam (ta porada to ostatni z bonusow na dzis) Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 10.08.03, 22:55 Czekałam na post takiej treści.Nie zawiodłaś mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzioszka Re: Piuropusze IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 22:52 nie ma się czym przejmować Anielciu - moja pacjentka specjalnej troski ma tylko gorszy dzień dzisiaj, ale od poniedziałku rozpoczynamy z Gitmankiem kolejną sesję terapeutyczną, także może wreszcie nauczymy ją mówienia: "stop emocjom", przestanie wreszcie wybuchać jak granat wycelowany w ubikację - to kwestia czasu...;) Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 10.08.03, 22:53 nie podniecaj się tak... Ps.spójrz do lustra.Ochłodzisz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzioszka Re: Piuropusze IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 23:03 pogimnastykuj się, zrób kilka głębokich wdechów, po czym spróbuj spokojnie zasnąć <tak z troski mówię>...;) Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 10.08.03, 23:05 widać zansz się na tym,ale w twoim przypadku już nie działa? Spróbuj czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzioszka Re: Piuropusze IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 23:09 załuję, że nie mogę poswiecić mojej ulubienicy wiecej czasu <z racji weekendu>, aczkolwiek ten jakże ciekawy przypadek psychozy niezwykle twórczo mnie nastraja, skarbeńku - wybacz - zajmę sie tobą jutro...;) Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 10.08.03, 23:11 Cały weekend siedzisz przed komputerem i nie możesz ,a jutro co? Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 10.08.03, 22:44 Chyba jakąś głęboką autopsychoanalizę przeprowadzasz.Przy czym masz skłoność do tłumaczenia,siebi? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Piuropusze IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 22:47 to cytat z Twojego posta: Posłużyłam się > nim,ponieważ uznałam,że będzie ono zrozumiałe dla koleżanki anieli. ps. druga darmowa porada: lepiej nie uzywac przecinkow w ogole, niż uzywac ich niewlasciwie. ciezko odnalezc sens miedzy nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 10.08.03, 22:52 śpieszę zatem z wyjaśnieniem."...koleżanki anieli" - edzioszki.Czyż nie możesz doliczyć się koleżanek,których bronisz własnymi postami.Tak nisko ją oceniasz?,że nie dajesz jej dojść do słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piuropusze 11.08.03, 13:53 basia napisała: > Podziękuję uprzejmnie,gdyż chamstwo i prostactwo jest mi obce. A to mi nowina! Czyli ze na Warszawie produkujesz sie jako varsavianistka, swoimi cennymi radami wspomagajac niewiedzacych, a nie przylaczasz sie do wszelkich burd? Bo na razie widzialam Cie jedynie tam, gdzie awantury wybuchaly. Skoro razi Cie glupota,jak sama ze soba wytrzymujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 11.08.03, 14:06 Odejdź ode mnie,dobra kobieto.Śsij bzdury ze swojego palca gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piuropusze 11.08.03, 14:10 Zazwyczaj z daleka Cie obchodze, wlasnie z powodu bzdur, ktore pasjami wypisujesz. I z powodu porazajacej ignorancji. I powiem po staropolsku do swidania. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piuropusze 11.08.03, 14:10 Zazwyczaj z daleka Cie obchodze, wlasnie z powodu bzdur, ktore pasjami wypisujesz. I z powodu porazajacej ignorancji. I powiem po staropolsku do swidania. Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Piuropusze 11.08.03, 14:16 Jeszcze jakieś rady dla mnie masz.Jakiś specjalny bonus? Nie trudź się ,nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Piuropusze 11.08.03, 14:26 basia napisała: > Jeszcze jakieś rady dla mnie masz.Jakiś specjalny bonus? Nie trudź się ,nie > skorzystam. koncze działalnośc charytatywną. na dzis. zabieram sie do pracy zarobkowej Odpowiedz Link Zgłoś