Gość: Malwa IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 01.08.01, 13:06 W poważnych tekstach, takie, których nie wyłapie spellcheck. Ja na przykład ostatnio napisałam: Kot jest za to odpowiedzialny? Albo "sutki reformy" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mreck Re: Śmieszne literówki IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 06.08.01, 08:15 jedna firma kredytowa zachęcała do korzystania ze swoich usług zastrzegając sobie prawo do "badania odchodów kredytobiorcy". wysłałem to do MdM - u ale nie widziałem, żeby to wykorzystali. Odpowiedz Link Zgłoś
yanko Re: Śmieszne literówki 06.08.01, 10:52 A mnie kiedys zamiast "potoczny" wyszlo "poptoczny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turecky Re: Śmieszne literówki IP: *.*.*.* 06.08.01, 12:24 Chciałem kiedyś napisać w mailu : "Podaj mi z łaski Twojej trochę soku". Wiecie jak to jest w biurze - z kolegą biurko obok komunikujemy sie przez mail. Ale żeby było szybciej, napisałem mail bez polskich liter i wyszło tak: " Podaj mi z laski Twojej troche soku" !!! PS. Nie chciał podać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwa Re: Śmieszne literówki IP: *.kozienice.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 14:44 Gość portalu: turecky napisał(a): > Chciałem kiedyś napisać w mailu : "Podaj mi z łaski Twojej trochę soku". Wiecie > > jak to jest w biurze - z kolegą biurko obok komunikujemy sie przez mail. Ale > żeby było szybciej, napisałem mail bez polskich liter i wyszło tak: > " Podaj mi z laski Twojej troche soku" !!! :-))) Kiedyś mój szef napisał bez polskich liter: Niech dziewczyny zrobią łaskę klientowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Śmieszne literówki IP: 195.94.212.* 06.08.01, 14:47 Słynne już hasło z Chmielewskiej: :"Pies, stojący w kącie pokoju, kopcił tak strasznie, że trzeba mu było zalepić otwór gliną" :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Śmieszne literówki IP: 195.94.212.* 06.08.01, 14:31 "z poważankiem" (pismo do szefa), "wysrany list", "Fakistan" - no i oczywiście zamienienie drugiej litery "d" mojego nicka na sąsiadującą z nią "f".... Odpowiedz Link Zgłoś
gn0836 Re: Śmieszne literówki 06.08.01, 22:28 Słynna w czasach gierkowskich gospodraka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanko Re: Śmieszne literówki IP: 10.129.135.* / *.acn.pl 07.08.01, 09:46 To bylo chyba jednak za Gomulki. Z tym bledem korektorskim wydrukowano jeden z numerow "Nowych Drog". Oprocz gospodraki byla chyba tez - zdaje sie - banaliza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izolem Re: Śmieszne literówki IP: 195.205.251.* 07.08.01, 09:57 Moja koleżanka przygotowywała projekt pt: Public Insurances (ubezpieczenia dla ludzi ) Chchlik zjadł jej "l" i wyszło : Pubic - (włosy łonowe) :-)))) A ja kiedys piałem pismo dla kolegi którego nazwisko brzmiało : Kelmer , oczywiscie głupi Windows poprawił go na :kelner... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama Re: Śmieszne literówki IP: 64.124.150.* 07.08.01, 10:07 "Przy fortepianie leży Jefert" (zamiast Jerzy Lefert) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Śmieszne literówki IP: 195.94.212.* 07.08.01, 10:13 Odrobine OT, ale skojarzyło mi się z tym Jerzym i fortepianem... Któregoś roku w "Lecie z radiem" rekordy biły prośby o "puszczenie" piosenki "Jerzy Gondol znad Wisły". Oczywiście chodziło o kawałek Jarockiej "Gondolierzy znad Wisły". Był też plebiscyt na ulubioną bajkę dla dzieci - sporo głosów padło na bajkę "Żwirek i Wigurek" :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Śmieszne literówki IP: *.pliva.krakow.pl 07.08.01, 12:43 Węgierek Owczarski, Rabierze i Rycusie, Zamieje i Zawiecie, Fupe (faux paux), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Śmieszne literówki IP: 195.94.212.* 07.08.01, 15:10 Śluski kląskie i obstrukcja insługi :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Śmieszne literówki IP: *.punkt.pl 07.08.01, 15:14 "zamażnięte łabędzie":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Śmieszne literówki IP: 195.94.212.* 08.08.01, 13:10 Żół serty. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mum Re: Śmieszne literówki IP: *.pressmedia.com.pl 08.08.01, 16:44 zady i walety - stare ale dobre powyżu i podatu (=podaży i popytu) autentyczne mojego nauczyciela oraz z cyklu Gra półSłówek czyli zamienianie liter jak najbardziej nieprzypadkowe: DOmki w SŁupsku BArwa na KUrierze Tarcie w punkcie podParcia - następne bez literowych podpowiedzi cicha lipa równo z górki chór wujów larwa jak kuleczka bój w hucie chudy rój pacanie mały dąb w zupie, pra-dziadek przy saniach, wykorzystane w filmie "Amadeusz" Odpowiedz Link Zgłoś
yanko Re: Śmieszne literówki 08.08.01, 16:48 Dzis mi wyszlo zamiast "określenia" OKRES LENIA. Odpowiedz Link Zgłoś