Gość: eminem IP: *.gazeta.pl 06.07.01, 17:57 Pamiętacie teksty z reklam z początku lat 90? ”To wie sie, co sie ma” ”Salon szampon i odżywka w jednem” ”Z pewną taka nieśmialością” tylko co dalej Ktoś pamieta? E. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lepik Re: Bon moty reklamowe IP: *.gazeta.pl 06.07.01, 17:59 Wlazlem tu, bo ciekaw bylem co to te bon moty myslalem ze to jakas promocja i za darmo cos daja i sie rozczarowalem pozdrofka Gość portalu: eminem napisał(a): > Pamiętacie teksty z reklam z początku lat 90? > ”To wie sie, co sie ma” > ”Salon szampon i odżywka w jednem” > ”Z pewną taka nieśmialością” tylko co dalej > Ktoś pamieta? > > E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eminem Re: Bon moty reklamowe IP: *.gazeta.pl 06.07.01, 18:01 There is no such thing as a free bonmot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepik Re: Bon moty reklamowe IP: *.gazeta.pl 06.07.01, 18:06 Ze co prosze? Ale mieszasz gosciu... Gość portalu: eminem napisał(a): > There is no such thing as a free bonmot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrent Re: Bon moty reklamowe IP: *.gazeta.pl 06.07.01, 17:59 ja pamietam jeszcze "i nie zobaczysz dopoki nie kupisz zestawu satelitarnego tv" czy jakos tam Gość portalu: eminem napisał(a): > Pamiętacie teksty z reklam z początku lat 90? > ”To wie sie, co sie ma” > ”Salon szampon i odżywka w jednem” > ”Z pewną taka nieśmialością” tylko co dalej > Ktoś pamieta? > > E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Bon moty reklamowe IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 20:09 Chyba pierwszą reklamą jaką zobaczyłam w TVP był prusakolep.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaś Re: Bon moty reklamowe IP: *.vector.com.pl 19.07.01, 16:04 Prusakolep był extra, też do dziś pamiętam .... i jeszcze pumex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Bon moty reklamowe IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 03:25 Gość portalu: yaś napisał(a): (...) > > i jeszcze pumex "jesli pumex, to tylko z firmy Purocolor" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Bon moty reklamowe IP: 192.168.1.* / *.slp.pl 19.07.01, 16:05 A to pamiętasz "Kup sobie buty firmy Sofix - w tym się chodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Bon moty reklamowe IP: 192.168.1.* / *.slp.pl 19.07.01, 16:03 A to pamiętasz: "Kup sobie buty firmy Sofix - w tym się chodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pooh Re: Bon moty reklamowe IP: *.chello.pl 26.08.01, 19:41 I nie zobaczysz, dopóki nie kupisz zestawu satelitarnego w firmie Artel (bodajże), ulica Koszykowa ileśtam, Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Bon moty reklamowe IP: *.acn.waw.pl 06.07.01, 20:11 ja pamietam starszy, o serach "yes sir, to moj ser" - serow wtedy prawie nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Bon moty reklamowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.01, 22:15 Coś "zabija karaluchy na śmierć" i "tylko pumeks fluorescencyjny" - chciałabym być przy nagrywaniu tego pumeksu, ciekawa jestem ile było dubli przy tej fluorescencji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Bon moty reklamowe IP: 217.11.133.* 10.07.01, 14:59 te pumeksy fluorescencyjne to chyba byly "PUROKOLOR". No i oczywiscie "pi zet ju" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matya Re: Bon moty reklamowe IP: *.ibb.waw.pl 07.07.01, 15:28 oferta ZREMBU(?) zawsze na czasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Bon moty reklamowe IP: *.hfp.com.pl 10.07.01, 17:03 tak, tak! I zgodnie z tym hasłem puszczali to przez 5 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Bon moty reklamowe IP: *.phil.uni-erlangen.de 13.07.01, 19:03 ... to lecialo zawsze po Dynastii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Bon moty reklamowe IP: *.iton.pl 07.07.01, 18:04 Tylko w sklepach Baltony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Bon moty reklamowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.01, 21:56 "frontem do klienta", "margaryna jak masło", "sklepy Społem - twoje sklepy" baaardzo stare! Odpowiedz Link Zgłoś
stone99 Re: Bon moty reklamowe 13.07.01, 17:01 W trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregj Re: Bon moty reklamowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 08:03 swojego czasu (kilka lat temu) w trojmiescie wisiala duza tablica: LOTOS - olej dynamicznych ludzi. Myslalem, ze z drogi wypadne, tak sie smialem. pozdr, Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Bon moty reklamowe IP: 192.168.1.* / *.slp.pl 19.07.01, 16:08 Dobre, dobre :)) Gość portalu: gregj napisał(a): > swojego czasu (kilka lat temu) w trojmiescie wisiala duza tablica: > > LOTOS - olej dynamicznych ludzi. > > Myslalem, ze z drogi wypadne, tak sie smialem. > pozdr, > Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bon moty reklamowe IP: *.chello.pl 08.07.01, 16:22 Byla taka swietna reklama komputerow z koza, blond laska, rolnikiem w waciaku i sprzedawca ze szczek. "2.30 moze byc, czy odrabac?". Pamieta ja ktos??? Bo czasem wydaje mi sie ze tylko ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GERDA Re: Bon moty reklamowe IP: *.tnt15.chi1.da.uu.net 08.07.01, 18:38 GERDA GERDA GERDA GERDA podnosniki pneumatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdiziso Re: Bon moty reklamowe IP: *.gazeta.pl 11.07.01, 17:10 Czy może odrąbać? Jasne, że pamiętam - to była reklama jakichs komputerów. A pamiętacie - ?sosy Billi w każdej chwilli?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Re: Bon moty reklamowe IP: *.polkomtel.com.pl 16.07.01, 11:34 A keczupy "Slodka Ania" i "Krzepki Radek"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zooza Re: Bon moty reklamowe IP: *.ds.pg.gda.pl 27.08.01, 09:33 Gość portalu: xxx napisał(a): > Byla taka swietna reklama komputerow z koza, blond laska, rolnikiem w waciaku i > > sprzedawca ze szczek. "2.30 moze byc, czy odrabac?". Pamieta ja ktos??? Bo > czasem wydaje mi sie ze tylko ja. Pamietam, pamietam. I jeszcze byla reklama zamkow czy tam czegos innego firmy Gerda(a moze w ogole czegos innego, wcale nie firmy Gerda) A był tam górnik , który mówił : '' to nie wungiel gołąbeczko to....'' cholera zapomnialam , co to bylo. Moze ktos pamieta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUGO Re: Bon moty reklamowe IP: 217.8.161.* 27.08.01, 17:37 Gość portalu: xxx napisał(a): > Byla taka swietna reklama komputerow z koza, blond laska, rolnikiem w waciaku i > > sprzedawca ze szczek. "2.30 moze byc, czy odrabac?". Pamieta ja ktos??? Bo > czasem wydaje mi sie ze tylko ja. To była Miss Polonia. A tekst leciał: Oddam wszystko, nawet osobistą kozę. Jedna z pierwszych reklam jakie pamiętam i chyba moja ulubiona. Była cool!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUGO Re: Bon moty reklamowe IP: 217.8.161.* 27.08.01, 17:39 To była Miss Polonia. A tekst leciał: oddam wszystko, nawet osobistą kozę. To jedna z pierwszych reklam jakie pamiętam i chyba moja ulubiona. Była cool!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUDEK Re: Bon moty reklamowe IP: *.iton.pl 08.07.01, 21:09 TO NIE WĄGIEL GOŁĄBECZKU- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Bon moty reklamowe IP: *.*.*.* 09.07.01, 07:53 Zgadza się firma Arcon ul. Koszykowa 30 - pamiętam to jak dziś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Bon moty reklamowe IP: 195.94.222.* 09.07.01, 15:12 a pamiętacie pumeksy fluorescencyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Bon moty reklamowe IP: 10.40.42.* 09.07.01, 18:44 PAMIĘTACIE " CO JEST CHŁOPAKI? JAK TO CO? BŁYSKAWICA!!!" I JESZCZE COŚ, ŻE "LICZY SIĘ TYLKO REFLEKS..." ALE "ARCON " Z ULICY KOSZYKOWEJ 13 TO NAJBARDZIEJ PAMIĘTAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: digan Re: Bon moty reklamowe IP: 217.117.129.* 10.07.01, 15:58 A pamiętacie to? Co to było?? FRUKTIS!!!!! lub frutis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Bon moty reklamowe IP: *.hfp.com.pl 10.07.01, 17:05 fajny był też: "czekaj smoku, dam ci soku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tszecia Re: Bon moty reklamowe IP: *.gazeta.pl 10.07.01, 17:51 A VIBOVIT JEST LEPSZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumia Re: Bon moty reklamowe IP: *.gazeta.pl 11.07.01, 12:40 a to: "chcesz być karateką - pij mleko!" i jeszcze Uniwersal z kaczką, który "importuje, wdraża, eksportuje (?)" No i "Queen of Saba" w programie "Bliżej świata" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radziarz Re: Bon moty reklamowe IP: *.man.bialystok.pl 19.07.01, 15:22 a pamiętacie to: -eee tam, ja bym chciał być karateką -to pij mleko to pij mleko Odpowiedz Link Zgłoś
bal21c Re: Bon moty reklamowe 11.07.01, 13:40 na katowickiej jest reklama wody kolonskiej (chyba?): Zapach Prawdziwego Kierowcy. ale to juz poczatek lat 00' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bon moty reklamowe IP: *.softlab.com.pl 11.07.01, 15:07 jeszcze bylo cos z inter-fragrance ale nie pamietam dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piccolo Re: Bon moty reklamowe IP: *.xphys.tuwien.ac.at 11.07.01, 15:55 Wiem, wiem! to byly "SOKI BILLY W KAZDEJ CHWILI .... firmy INTERFRAGRANCE" Ale na tym forum jest fajna jazda z tymi reklamami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-likan Re: Sosy Billy IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 16:30 O ile pamiętam produkowała je firma Comindex, nie Inter Fragrances Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Bon moty reklamowe IP: 212.106.0.* 11.07.01, 15:52 KERAMZYT. KIAJ! I karateka próbował rozbić cegłę z keramzytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azz Re: Bon moty reklamowe IP: 212.160.79.* 11.07.01, 20:05 nie takie znow stare, ale dla mnie mistrzostwo swiata (bylo we wrocku na bilbordach) - i jakze wieloznaczne: KONIEC BZYKANIA. oczywiscie chodzi o jakies srodki owadobojcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: so Re: Bon moty reklamowe IP: *.inetia.pl 13.07.01, 09:26 tak wlasnie bylo - Kup pan cegle! Keramzyt? Biore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drapka Re: Bon moty reklamowe IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 22.07.01, 15:21 Gość portalu: mim napisał(a): > KERAMZYT. KIAJ! > I karateka próbował rozbić cegłę z keramzytu. TAAAK!!! To było coś. To było z WOT-u, a karateką była Anna Frankowska-Teter, która w WOT-cie pojawia się do dzisiaj! A to "Kup pan cegłę" to była inna reklama - i rzeczywiście było: -Kup pan cegłę! -Keramzyt? -Ależ keramzyt! -To biorę! Zresztą WOT ma do dziś reklamy nie do pobicia. Na przykład dzisiaj leci taka FANTASTYCZNA reklamówka Mlekowity: -Darek, już idą -Darek, Darek Darek Darek niechaj żyje nam. Darek Darek Darek Darek niechaj żyje nam! Albo niedawno puszczali takie coś, gdzie facet chciał się rzucić z dachu (bo mu coś z firmą nie wyszło), ale zjawiało się coś, dzięki czemu nie zrobił tego (ale minął z miesiąc, zanim napisali co to było, bo kompletnie nikt nie wiedział o co chodzi). Były to ekrany reklamowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drapka Oj było, było!!! IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 22.07.01, 15:41 -Sosy Billy w każdej chwili -Oj Francik, Francik, ty to mosz pomysły -Podaruj sobie odrobinę luksusu (Imperial Leather - nikt nie wiedział czego to jest reklama) -Pedigeree Pal dotarł teraz i tutaj (tzn. do Polski) -Baygon kup - owad trup!(jeden z lepszych sloganów w całym dziesięcioleciu) -Skąd się biorą koperty w biurach poselskich? -na billboardach przed ostatnimi wyborami parlamentarnymi. A reklamowali sklep z przyrządami biurowymi. -Żilet - najlepsze dla meńciiizny. To na początku. Potem śpiewali już Polacy. -Wielka promocja Pepsi-Coli, wygrana ta Cie zadowoli/ To Nowy Jork, wycieczka LOT-em i wiele innych nagród potem/ Telewizory kompakty radia/ oraz walkmany Philipsa - zagraj/ Po 8 kapsli z butelek małych lub dwie nakrętki z tych litrowych/ wyślij zaraz już czekamy i podaj własny adres domowy/ Pisząc: 00-975 Warszawa 12 skrytka 1000! Było to wyrapowane na tle skaczącego MC Hammera (Can''t Touch This!!!) i koszmarnie zmiksowane. -rękawice biologiczne Sekol (do dzisiaj nie wiem co to było - bo tego się nie zakładało, tylko lało na ręce jakiś płyn) -z siłą wodospadu czyści Corega Tabs (jeśli ktoś nie pamięta, to przypomnę, że nie była to reklama spłuczek klozetowych tylko tabletek do czyszczenia sztucznych szczęk) -Chłopcy moczą pieluszki z przodu, a dziewczynki pośrodku -To nie trick-to SONY-nie strać szansy-kup Sony-wygraj z Sony -Teletom-tombola-teletombola. Teletombola-ola-ola! -Biedrunka (to całkiem niedawno - gdy reklamy Biedronki wchodziły do TV w pierwszej ich wersji reklamowała to pani, która wyraźnie mówiła "Biedrunka" - ale szybko ją wymienili.) -Rama na działkach. Aż chce się smarować z dwóch stron. W każdym podręczniku reklamy powinno to być umieszczone w czerwonej ramce jako przykład jakich rekalm ABSOLUTNIE NIE NALEŻY produkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yanko Re: Bon moty reklamowe IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 22:23 "Z sila wodospadu" (Corega Tabs) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Bon moty reklamowe IP: *.iton.pl 11.07.01, 23:17 Nawet piosenkę o mydełku FA ułożyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honorata Re: Bon moty reklamowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 00:56 ah piosenka o mydleku Fa to klasyka disco polo. bo to bylo disco polo, ale nie do konca bo w wykonaniu powazanych piosenkarzy i aktorow. Nawet mam gdzies ta kasete. az nostalgia lapie jak sie tego slucha... :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eminem Re: Bon moty reklamowe IP: 10.128.130.* / *.acn.pl 12.07.01, 00:06 Jeszcze mi się przypomniało: "Justyna lubi sery" to chyba Hochland tak debiutował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: Bon moty reklamowe IP: *.bouygues.fr 12.07.01, 17:33 Pierwszym haslem jakie zarejestrowalam byla "herbatka Paracelsus - nasenna i uspakajajaca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matya Re: Bon moty reklamowe IP: 212.87.29.* 14.07.01, 18:13 Gość portalu: agniecha napisał(a): > Pierwszym haslem jakie zarejestrowalam byla "herbatka Paracelsus - nasenna i > uspakajajaca" ......aha! a dla naszych milusinskich mamy herbatke z kopru wloskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gina Re: cukier krzepi IP: 10.0.0.* / *.cosmosnet.pl 26.08.01, 21:03 wóda lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DYng Re: Bon moty reklamowe IP: *.tychy-biskupa.sdi.tpnet.pl 15.07.01, 19:56 Jedna z pierwszych reklam w Trójce: "Matko. Kup odciągacz firmy Lakta". "Matko" było Miecia Fogga. Męczy mnie to do dziś. DYng Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Bon moty reklamowe IP: 157.25.119.* 16.07.01, 12:13 Je?li pumeks, to tylko fluorescencyjny z firmy Purokolor. Pamietam to jak dzis, bo moja kilkuletnia wowczas kuzynka recytowala ten tekscik podczas kazdej kapieli w pianie. Prusakolep dostepny w sklepach Spolem, a co najwazniejsze, nieszkodliwy dla ludzi i zwierzat. Mialam wtedy jakies 8 lat i zastanawialam sie, ta jnak on ma wlasciwie zaszkodzis prusakom? Co do firm polonijnych, to byly reklamy wod kolonskich i perfum Inter Fragrances. Byla Currara i takie cos: Stetson, Panama, Eden, Borsalino to kosmetyki dla prawdziwych mezczyzn. Pamietacie to? A pamietacie jak jeszcze przed pojawieniem sie filmików reklamowych pokazywali takie zaangazowane plansze typu dziecko+zapalki=pozar? I byla jeszcze jadna z garnkiem stojacym na gazie i plomien pod garnkiem sie zmniejszal, no bo trzeba oszczedzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inSynier Re: Bon moty reklamowe IP: *.lestel.com.pl 17.07.01, 09:34 z tego co pamietam, Prusakolep nie mial szkodzic karaluchom, one sie przylwpialy w srodku takiego tekturowego pudelka i juz tam zostawaly, raczej nie bylo tam zadnej trutki (tylko co je zachecalo do wejscia ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mehoo Co je zachecalo do wejscia IP: 10.40.130.* 19.07.01, 15:08 feromony. Teraz ludzie sie tym spryskuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gina Re: Bon moty reklamowe IP: 10.0.0.* / *.cosmosnet.pl 26.08.01, 21:00 Osobiście uważam, że zachęcać te miłe zwierzątka do wejścia powinna również stosowna reklama. Proponuję hasło: PRUSAKOLEP - SPRÓBUJ, NIE BĘDZIESZ MÓGŁ SIĘ ODERWAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drapka ZGAŚ ZBĘDNĄ ŻARÓWKĘ!!! IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 22.07.01, 15:55 > Co do firm polonijnych, to byly reklamy wod kolonskich i perfum Inter Fragrance > s. > Byla Currara i takie cos: Stetson, Panama, Eden, Borsalino to kosmetyki dla pra > wdziwych mezczyzn. Pamietacie to? > Pewnie! Chodzili tacy panowie w kapeluszach. > A pamietacie jak jeszcze przed pojawieniem sie filmików reklamowych pokazywali > takie zaangazowane plansze typu dziecko+zapalki=pozar? > I byla jeszcze jadna z garnkiem stojacym na gazie i plomien pod garnkiem sie zm > niejszal, no bo trzeba oszczedzac. Albo "Zgaś zbędną żarówkę". Albo "Dziś oszczędzam w SKO - jutro w PKO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inSynier Re: Bon moty reklamowe IP: *.lestel.com.pl 17.07.01, 09:40 przypominam sobie reklame tasmy do pakowania : kilku mlodziencow robilo figla sklejajac zderzaki 2 samochodow, kiedy jeden z nich ruszyl urywal sie zderzak (chyba od fso 1500) - arcydzielo sztuki reklamowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: Bon moty reklamowe IP: 144.144.30.* 17.07.01, 13:50 ja jeszcze pamietam: "Mamo kup mi LILICZYPS!!!" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icefall Re: Bon moty reklamowe IP: *.anth.mun.ca 17.07.01, 19:01 Byly jeszcze reklamy ubezpieczen WESTA, z taka panna w powloczystej sukni, sunaca przez jakies osiedle. Potem byla ZAJEBISTA reklama PZU z Mannem, na motywach Ojca Chrzestnego: "...ubezpieczylem nasza rodzine w pezetu. I mam dla was propozycje nie do odrzucenia: zrobicie to samo". Poza tym METKOWNICE (Francik ty to masz pomysly). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nipernaa Re: Bon moty reklamowe IP: *.opa-carbo.com.pl 17.07.01, 21:57 Pamiętacie scenkę na stacji benzynowej? agresywni gówniarze pokrzykują na starszego pana mówiąc mu, że trzeba mieć fantazję. Pan wsiada do dobrego autka , startuje i udaża w gruchota hcłopaczków mówiąc: trzeba mieć pieniądze, pieniądze panowie.. Odpowiedz Link Zgłoś