Dodaj do ulubionych

PLAN GOSPODARCZY 2007

26.03.07, 21:34
Witam, czy ktoś sprawdzał sobie ile przyjdzie mu zapłacić miesięcznie za
mieszkanie na naszym osiedlu. Mi osobiście wyszło o jakieś 30pln drożej.
Zirytowałam sie kwotą za konserwacje i przeglądy, bo niby wszystko jest nowe
i na gwarancji? Czy to może nasz pan konserwator tylke kosztuje?
No i utrzymanie czystości? Proponowałabym wynająć 2 osoby i na pewno byłoby
taniej.
Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • pedro76 Re: PLAN GOSPODARCZY 2007 26.03.07, 21:43
      fakt koszty wydają się być wysokie, dobrze byłoby mieć kogoś wśród mieszkańców
      kto już z poprzednich miejsc zamieszkania ma doświadczenia w takich sprawach
    • mirekczar Re: PLAN GOSPODARCZY 2007 31.03.07, 00:01
      jestem za tym żeby było jak najtaniej. zróbmy dyżury i sami będziemy sobie
      sprzątać i odśnieżać. może zaczelibyśmy szanować porządek bo na razie to aż się
      dziwię, ze houseman nic nie pisze o zostawianiu gumiaków przed klatką po
      przyjsciu z obory albo żeby zwierzaki zrzucać z balkonu jak już nie mają siły
      utrzymać wydalin w drodze windą na dwór... zresztą dlaczego ten hauseman ma
      zwsze odwalać 'brudną robotę' ?
      Co do kwoty za konserwację i przeglady to moze wynika ona częsciowo z kosztów
      uzupełniania świetlówek w windzie, które chyba pasują do instalacji w czyjejś
      kuchni... muszę zobaczyć czy my nie mamy podobnych...
      Z drugiej strony jesli 'wspolnota' ma jakies konto, na które odprowadzane są
      składki na fundusz rem-bud to całkiem dobry pomysł wrzucać tam po troszeczku
      żeby za czas jakiś koszty malowania klatek albo cos tego typu nie spadły na nas
      nagle ?
    • bri Re: PLAN GOSPODARCZY 2007 31.03.07, 09:43
      Moim zdaniem wysokość czynszu u nas jest umiarkowana.
      • houseman1 Re: PLAN GOSPODARCZY 2007 31.03.07, 09:49
        Myślę, iż opłaty muszą pozostać na podobnym poziomie. Wolę płacić tyle teraz
        niż później nerwowo dopłacać np. w grudniu.

Co do bałaganu - to przydałoby sie zadbać na wiosnę o zieleń, zmyć chodniki w
        rogach po soli itd. Ale czy to ja mam wszystko punktować administratorowi. Znów
        będą się czepiać, że się czepiam. Jeśli dziś przyjdzie 20-30 osób na zebranie
        to oznacza, że wszyscy mają to..... w nosie. I WILL BE THERE!!!!!
        • tomasz.wawa Re: PLAN GOSPODARCZY 2007 31.03.07, 13:52
          Witam!już po zebraniu;-).Kochani!Chciał niechciał jestem związany z
          nieruchomościami od ...:-) i co nieco wiem na temat zarządzania,administrowania
          etc. Stawka 3.50 zł /m2 lokalu to koszmar.We wspolnotach stawki oscyliją
          pomiędzy 1,50 a 2,50 w zależności od stanu( wieku) budynku.Nic dodać, nic...
          • bri Re: PLAN GOSPODARCZY 2007 31.03.07, 16:44
            Co bylo na zebraniu? Jestem dziś sama z dzieckiem i nie mogłam przyjść.
            • michal.sile Re: PLAN GOSPODARCZY 2007 31.03.07, 17:27
              w skrocie - dawka emocji :-) generalnie wybrano 7-osobowy Zarzad, ktory wydaje
              byc calkiem fajnym kolektywem. maja poczytac umowy i oglosci pierwsze
              spostrzezenia. sporo bylo tzw. wolnej dyskusji
          • dorislazur Re: PLAN GOSPODARCZY 2007 04.04.07, 22:27
            tomasz.wawa napisał:
            Stawka 3.50 zł /m2 lokalu to koszmar.We wspolnotach stawki oscyliją
            pomiędzy 1,50 a 2,50 w zależności od stanu( wieku) budynku.Nic dodać, nic...

U mnie według przedstawionego planu razem z wodą i ogrzewaniem wyszło 6,57/m2.

Niestety mnie również nie było na zebraniu. Trochę sie zdążyłam dowiedzieć od
            sąsiadów, jednak gdyby ktos mógł przedstawić minutki, to byłoby super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka