Dodaj do ulubionych

Moje AKWARIUM

30.03.07, 12:21
Nowy wątek dla miłośników akwarium słono i słodkowodnego. Ja właśnie
zakupiłem komodę pod akwarium i teraz będę instalować akwarium 180 l z
pyszczakami. Docelowo będzie 300 l. Jeśli ktoś może użyczyć kilku roślinek na
początek to byłbym wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • bri Re: Moje AKWARIUM 30.03.07, 12:30
      Tylko postaw gdzieś pod ścianą, żeby się podłoga nie zarwała ;)
      • michal.sile Re: Moje AKWARIUM 30.03.07, 12:51
        dokladnie :-) nie chcialby chyba nikt miec tych 300 litrow na suficie :-)
        • slaweks75 Re: Moje AKWARIUM 30.03.07, 13:50
          no tak źle to chyba nie będzie
          gość z Hichtieffa twierdził że nasze stropy utrzymają nawet fortepian
          • bri Re: Moje AKWARIUM 30.03.07, 20:13
            Hm... Fortepian waży porównywalnie ale ta waga się rozkłada na nieporównywalnie
            większej powierzchni. Na Twoim miejscu bym się upewniła czy takie akwarium nie
            będzie stwarzać zagrożenia.
            • mirekczar Re: Moje AKWARIUM 31.03.07, 00:14
              ja też nie mam roslinek do akwarium ani pompki ale strasznie podoba mi się
              pomysł trzymania paszczaków, czymkolwiek one są :))) Przepraszam za
              ignoranctwo... ale mam jeszcze jedną wątpliwość... otóż całkiem bezmyślnie
              zamontowałem w łazience wannę... w zasadzie w miejscu gdzie mam teraz łazienkę
              chociaż wcześniej była tam kuchnia... może to ma znaczenie bo wprawdzie nie
              trzymam tam wody cały czas ale czasem napuszczam... i to chyba w ilości coś tak
              jak sasiad do akwarium... z tym, że najgorsze jest to, że ja jeszcze do tej
              wanny z wodą wchodzę... a sam chyba ważę tle co z półtora fortepianu...
              hmmm...muszę poznać sasiadów z dołu bo głupio tak wpaść z wanną do obcych,
              nie ? chyba, że z paszczakiem :))) tyle tylko, że wanna stoi pod ścianą to może
              nie będzie tak źle...
              Trzymajcie się paszczaki :)
              • bri Re: Moje AKWARIUM 31.03.07, 09:41
                Wanna też ma większą powierzchnię niż akwarium, no i to, że pod ścianą stoi też
                ważne. Ja nie wiem jakie są uwarunkowaniu konstrukcyjne naszego budynku i po
                prostu na wszelki wypadek wolałabym sprawdzić.
                • marianow Re: Moje AKWARIUM 31.03.07, 16:49
                  A jeżeli ktoś waży np. 100 kg i zapragnie stanąć na 1 nodze to nacisk na
                  jednostkę powierzchni podłogi bedzie większy niż 180 litrowego akwarium, bo
                  powierzchnia stopy jest kilka razy mniejsza niż akwarium. Co będzie jak się
                  zerwie podłoga i wpadnie do sąsiada? Może niech staje na jednej nodze pod ścianą?
                  • bri Re: Moje AKWARIUM 31.03.07, 17:17
                    Macie rację, chyba przesadzam.
                    • mirekczar Re: Moje AKWARIUM 31.03.07, 19:36
                      Bri, na wszelki wypadek przepraszam. Masz rację, że lepiej sprawdzić. Coś może
                      być na rzeczy skoro rozebranie albo dołożenie ścianki działowej w jednym lokalu
                      powoduje pęknięcia ścian przy suficie u sasiadów. Żartowałem sobie bo rozbroiły
                      mnie paszczaki a poza tym czaszka mi paruje bo nadrabiam zaległości i mało
                      sypiam... :) Odkąd patrzę na świat oczami synka - ostrożności nigdy za wiele.
                      • bri Re: Moje AKWARIUM 02.04.07, 11:05
                        Nie masz za co przepraszać :)
              • midarek_gazeta Re: Moje AKWARIUM 15.04.07, 17:52
                Mirku,
                nawet jak wejdziesz do tej wanny Ty i Twoja Zona (jednoczesnie), to
                przeciez "cialo zanurzone w cieczy traci na wadze" :-)) A dwa ciała tracą dwa
                razy więcej...

gorąco pozdrawiam w ten gorący dzień
              • midarek_gazeta Re: Moje AKWARIUM 15.04.07, 23:52
                >a sam chyba ważę tle co z półtora fortepianu...

i tak sobie mysle, ze gdybys wazyl tyle co 100 fortepianów i był kwadratowy, to
                chyba wtedy tracisz na wadze do kwadratu...
    • alefajnie Re: Moje AKWARIUM 13.04.07, 16:01
      Jeśli Twoje pyszczaki będą takie same jak moje, to możesz sobie odpuścić
      roślinki. Zżerają je skubane w tydzień. Nieważne twarde, miękkie, słodkie czy
      gorzkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka