masuma 22.10.09, 10:28 Moje drogi i drogi tego środowiska się rozchodzą. Całkowicie się nie zgadzam z linią polityczną i ze sposobem uprawiania polityki przez SLD - przyznał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masuma Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 10:30 "Nie zgadzam się z taką bardzo młodzieńczą radykalizacją tej polityki. To, co robi SLD, świadczy o tym, że ci ludzie nie rozumieją rzeczywistych problemów naszego państwa i naszego społeczeństwa, nietrafnie odczytują tę rzeczywistość, ulegają coraz częściej populizmowi, łatwo rzucają bardzo mocne sformułowania" - tłumaczył Cimoszewicz w TOK FM. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: co masz na myśli? 22.10.09, 10:46 On nie rozumie, że można mieć niesmak i głośno o tym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte straszna mentalnośc swoją drogą 22.10.09, 10:52 według której wszyscy nawzajem trzymają się w szachu, rządzi strach i szantaż brrr Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: straszna mentalnośc swoją drogą 22.10.09, 10:59 Przecież Cimoszka sam się umoczył preferencyjnymi akcjami Orlenu i mętną pożyczką stu tysięcy baksów z Kansas. Nie leży w niczyim interesie mu to przypominać a on to docenia. Tusk znajdzie mu jakąś ciekawą robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte zdaje się, że jego córka wygrała w Stanach proces 22.10.09, 11:03 z Wprost, czyli z tą pożyczką coś nie halo a czy ktoś mu udowodnił "insider trading"? ale z pewnością chce mieć święty spokój Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: zdaje się, że jego córka wygrała w Stanach pr 22.10.09, 11:08 Niewiele wiemy, co ona tam wygrała. WPROST nie stroni od ordynarnych kłamstw. Natomiast insider trading jest faktem niezaprzeczalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: zdaje się, że jego córka wygrała w Stanach pr 22.10.09, 11:23 oj tam piszecie o pieniądzach, ważniejsze byłyby pytania w jaki sposób znalazł się na studiach w USA Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 W/g mnie to jedyny nieubabrany topowy polityk 22.10.09, 11:29 lewicy. Próbowano go wykończyć i on sam się odsunął. Teraz ma szansę w wyborach prezydenckich. Pod warunkiem jednak, że odetnie się od obecnego przywództwa SLD. Jako ich reprezentant nie ma szans. Inna sprawa, że sam Napieralski tego nie chce, bo mogłoby się okazać kto naprawdę w SLD rządzi. Ja osobiście będę usatysfakcjonowany jak do drugiej Tury wejdzie Tusk i Cimoszewicz. Duszę diabłu bym sprzedał, za widok upokorzonych Kaczorów. Kto potem wygra? Dla mnie to już drugorzędne. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: W/g mnie to jedyny nieubabrany topowy polityk 22.10.09, 11:35 mariner4 napisał: > lewicy. > Próbowano go wykończyć i on sam się odsunął. Teraz ma szansę w wyborach > prezydenckich. Pod warunkiem jednak, że odetnie się od obecnego przywództwa SLD > . > Jako ich reprezentant nie ma szans. Inna sprawa, że sam Napieralski tego nie > chce, bo mogłoby się okazać kto naprawdę w SLD rządzi. > Ja osobiście będę usatysfakcjonowany jak do drugiej Tury wejdzie Tusk i > Cimoszewicz. Duszę diabłu bym sprzedał, za widok upokorzonych Kaczorów. Kto > potem wygra? Dla mnie to już drugorzędne. > M. > I odcina się od napieralskch. Też marzę o tym, żeby pokazał kaczkom, gdzie ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: W/g mnie to jedyny nieubabrany topowy polityk 22.10.09, 12:08 czyż nie za duże tych marzeń, no chyba że już zapomniałaś o Paranoicznej Osobowości tuska obiecującego drugą Irlandię. Czy naprawdę potrzebujesz kolejnego zimnego prysznica? Przestań śnić i otwórz oczy no chyba że chcesz żyć w tuskwellowskim świeci Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: W/g mnie to jedyny nieubabrany topowy polityk 22.10.09, 11:37 Tusk nie wystartuje. To prawie pewne. Teraz nie może tego ogłosić. To pewne. Wyścig szczurów zacząłby demolować i platformę, i politykę. Dlatego decyzja w maju. Warto też zauważyć, że Komorowski mocno się udziela w mediach - to jakby naturalny zastępca Tuska w wyścigu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: W/g mnie to jedyny nieubabrany topowy polityk 22.10.09, 15:16 bez Tuska druga tura będzie wyglądać Kaczyński-Cimoszewicz (Olechowski, cudem - Borowski). No może Sikorski daje jakąś nadzieję, że przejdzie dalej. A taki zestaw niekoniecznie wykańczałby Kaczyńskiego. I jest w tym sporo winy Donalda, no nawet nie próbował odchować sobie kandydata. Ale jest to także zgodne z logiką systemu partyjnego, jaki teraz mamy. Jarosław ma bezwzględnie wierną kopię zapasową, to startować nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: W/g mnie to jedyny nieubabrany topowy polityk 22.10.09, 15:55 Wg mnie wystartują Komorowski, Olechowski, Kaczuś. Z Kaczusiem wygrywają obaj w drugiej turze. Plan Tuska jest dobry. Oszczędza Komorowkiego przed zmasowaną kampanią kłamstw i pomówień. Teraz obrywa Tusk, i bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: co masz na myśli? 22.10.09, 10:55 ano to że mija 4 lata od harców miodowicza, czyżby to było za mało czasu by przynajmniej podjąć próbę wyjaśnienia tej sprawy. Tym bardziej że politycy sądzą się na potęgę o duperele Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte ano, proces Jaruckiej własnie dobiega końca 22.10.09, 11:00 co chcesz jeszcze wyjasniać? Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: ano, proces Jaruckiej własnie dobiega końca 22.10.09, 11:13 rolę byłego szefa UOP w tej aferze. Przecież nawet dziecko w przedszkolu wie kto był mózgiem tego zagrania Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte ale to trzeba by chyba komisji śledczej 22.10.09, 11:18 bo prokuratura nie ma tego jak ugryźć Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: ale to trzeba by chyba komisji śledczej 22.10.09, 11:21 jarucka ma zarzut sfałszowania podpisu Cimoszewicza. Nie wywinie się z tego Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl rzeczy oczywiste nie zawsze mieszczą się w 22.10.09, 11:28 kategoriach prawnych ------------------ ojciec michnika niósł nam komunizm na bagnetach armii czerwonej by jego synalek mógł obalać flaszki z "człowiekiem honoru" Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: rzeczy oczywiste nie zawsze mieszczą się w 22.10.09, 11:37 kukipl napisała: > kategoriach prawnych > Ale mówimy o kategoriach PRAWNYCH. Rozumiesz to? > ------------------ > ojciec michnika niósł nam komunizm na bagnetach armii czerwonej by jego > synalek mógł obalać flaszki z "człowiekiem honoru" Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: rzeczy oczywiste nie zawsze mieszczą się w 22.10.09, 12:40 co do kategorii prawnych nie wnoszę uwag, ale już brak zaangażowania w obronę własnego dobrego imienia pozwala mi stawiać duże znaki zapytania ------------------ ojciec michnika niósł nam komunizm na bagnetach armii czerwonej by jego synalek mógł obalać flaszki z "człowiekiem honoru" Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: rzeczy oczywiste nie zawsze mieszczą się w 22.10.09, 13:09 Postaw jak największe... Jarucka ma proces karny - Cimoszewiczowi to wystarcza (i słusznie!) Jak Jarucką skarzą na karę więzienia, to jej się język rozwiąże i pomoże ci skreślić te znaki zapytania, które cię tak męczą. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: rzeczy oczywiste nie zawsze mieszczą się w 22.10.09, 13:06 Nie uważasz, że to pięknie współgra? ojciec michnika niósł nam komunizm na bagnetach armii czerwonej by jego synalek mógł obalać flaszki z "człowiekiem honoru" *** A Irasiad coś dzisiaj bardzo zdenerwowany. :) pzdrx Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte wiem, ale kukipl chce jeszcze wyjaśniać 22.10.09, 11:28 rolę byłego szefa UOP, nie jestem pewnien, o którego chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl przecież to normalne u zwolenników Partii Oszustów 22.10.09, 12:45 nie wie o co chodzi, nie wie o kogo chodzi, ale krzyk podnosi Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: ano, proces Jaruckiej własnie dobiega końca 22.10.09, 13:13 kukipl napisała: > rolę byłego szefa UOP w tej aferze. Przecież nawet dziecko w > przedszkolu wie kto był mózgiem tego zagrania A którego byłego szefa UOP masz na myśli? Nowka, czy Siemiątkowskiego? A może Koniecznego? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 10:51 To chyba przedostatni gwóźdź do trumny Grzesia i jego gangu pryszczatych młodzieńców. Ostatnim będzie parę procent poparcia w wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen100 Cimoszewicz wypiera się matki????????????? 22.10.09, 10:57 wow! a to ci dopiero news :))))))))))))))) Wie ze to ugrupowanie pogrzebie jego nadzieje na prezydenture dlatego chce zmienić ubranie i w przebraniu startowac na fotelik prezydenta? mysli ze będzie nierozpoznawalny???????? he he he Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Przecież nie chce się ubiegać o ten fotelik! 22.10.09, 11:32 twój Lesio - mimo wielkiego wsparcia PiS - może sobie o tym foteliku wyłącznie pomarzyć! goldenwomen100 napisał: > wow! a to ci dopiero news :))))))))))))))) > Wie ze to ugrupowanie pogrzebie jego nadzieje na prezydenture > dlatego chce zmienić ubranie i w przebraniu startowac na fotelik > prezydenta? mysli ze będzie nierozpoznawalny???????? he he he Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen100 nie chcem ale muszem"juz to przerabialiśmy :)))))) 22.10.09, 13:01 Nie chce z listy SLD bo wszyscy Polacy to wiedzą ze to w pierwszej linii córka PZPRu a to się dzis zle kojarzy.Więc co zrobi Cimoszka? Przefarbuje sie , przeninicuje i .........wystartuje jako np. "niezalezny"? Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 11:00 Grzesio podobno twardo się wybiera do puszczy. Cimoszewicz powiedział, że tylko zmarnuje paliwo na tę podróż. Chyba już można obstawiać, ile Napieralski utrzyma się na stołu? Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 11:17 Mają jakiś konwent w grudniu. Szmajdziński powiedział wczoraj, że będą oceniać zarząd partii. Może być przewrót. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 11:39 masuma napisał: > Mają jakiś konwent w grudniu. > Szmajdziński powiedział wczoraj, że będą oceniać zarząd partii. > Może być przewrót. Oby, bo Napieralski, to grabarz SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 11:50 A wam tak zayebiście na SLD zależy. Nie rozumiecie, że tak jak PiS i jego prezio krytykując PO nabijają jej punkty, tak samo reakcje PO wobec Napieralskiego świadczą najlepiej o tym, ze to on powinien być szefem, bo wtedy SLD nie grozi stanie się przystawką PO i w ogóle zniknięcie lewicy jakiejkolwiek ? Czy wy wszystkich macie za własne lemingi ? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 12:25 Greku, umówmy się. Zgraja Napieralskiego to żadna lewica. To zachłanni populiści uderzający na oślep w poszukiwaniu elektoratu. Sami nie wiedzą, czego i jak szukają. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 13:31 grek.grek napisał: > A wam tak zayebiście na SLD zależy. Nie rozumiecie, że tak jak PiS i jego prezi > o krytykując PO nabijają jej punkty, tak samo reakcje PO wobec > Napieralskiego świadczą najlepiej o tym, ze to on powinien być szefem, bo wtedy > SLD nie grozi stanie się przystawką PO i w ogóle zniknięcie lewicy jakiejkolwi > ek ? Ależ masz świętą rację. Nic tak nie umacnia Napieralskiego i SLD jak niechęć PO wobec Napieralskiego. A teraz, jak jeszcze Cimoszewicz dołączył się do krytyki Napieralskiego, to notowania SLD i pozycja samego Grzesia w partii poszybują do nieba. > Czy wy wszystkich macie za własne lemingi ? Czy określenie "własny leming" ma jakiś szczególny wydźwięk metaforyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Słyszałem to w TOK FM. Nieźle im dał popalić! 22.10.09, 11:00 Chyba Nabieralski przestanie jednak mu włazić bez mydła i traktować jak swojego wymarzonego i ukochanego przedstawiciela. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus dywagacja na zupełnie inny temat :) 22.10.09, 13:22 Pozwoliłem sobie... zanagramować twoją sygnaturkę... Oto: w podłym politycznym światku z PiSdą żyłeś do upadku pzdrx :) Odpowiedz Link Zgłoś
klawiaturek Moje drogi z SLD też się rozchodzą.... 22.10.09, 11:13 SLD nie jest partią lewicową, to partia popaprańców. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Moje drogi z SLD też się rozchodzą.... 22.10.09, 11:54 To głosuj na APP Racja, czy jak to się tam nazywa, albo na Ikonowicza - będziesz miał czyste sumienie i lewicę idealną, tyle że nie w Sejmie, gdzie ma się realny głos, a na ulicy, gdzie najwyżej można spalić gumkę i dostać pałą przez d,pę, a potem pójść się napić z żalu. I weźcie sobie Sierakowskiego zaproście - wieczorami, przy ognisku, będzie wam czytał Żiżka i nauczał. A potem pośpiewacie i do domciu, pooglądać jak prawica w Sejmie przerabia ten kraj na rzeszota. A na następny dzien się umówicie na następną demonstrację i tak w koło macieja. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiaturek Nie pouczaj mnie na kogo mam głosować .... 22.10.09, 14:54 Nie pouczaj mnie na kogo mam głosować, to po pierwsze. Po drugie, moim zdaniem Napieralski bawi się w harcerzykowanie i pisdofonowanie. SLD dla mnie nie jest już poważną partią z sensownym programem, nie jest też jakąkolwiek siłą polityczną. Ma poparcie na progu wyborczego i pewnie w niedługiej przyszłości skończy tak jak AWS, UPR, LPR czy Samoobrona. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 11:29 Cimoszewicz,Belka,Borowski-zakłamani karierowicze,ludzie piastujący najwyższe funkcje państwowe z rekomendacji lewicy a jednocześnie atakujący lewicę by przysłużyć się prawicy.W 97 wypowiedż Cimoszewicza o powodzianach odebrała SLD kilka procent poparcia wyborczego.Podatek Belki przed wyborami w 2005 znów zaszkodził lewicy.Liberał Borowski non stop szkodził lewicy.Co ci liberałowie,V kolumna prawicy,dworacy Kwacha robili po lewej stronie polskiej sceny politycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 11:47 No cóż, pewnie mu bliżej do tych, co go Jarucką poszczuli. Raz już uciekł, jak Gołota, do leśniczówki. Niech mu teraz żubry ogranizują kampanię. Panisko w gumowcach. Odpowiedz Link Zgłoś
xerxys Cimoszka nadal odstawia podstarzalego beletmistrza 22.10.09, 11:49 Przesadza jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Cimoszka nadal odstawia podstarzalego beletmi 22.10.09, 11:58 A złożył SAMOKRYTYKĘ lub był u spowiedzi na okoliczność przynależności do przestępczej(zbrodniczej) organizacji jaką była PZPR? Odpowiedz Link Zgłoś
klawiaturek Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 15:01 grek.grek napisał: > No cóż, pewnie mu bliżej do tych, co go Jarucką poszczuli. > Raz już uciekł, jak Gołota, do leśniczówki. Niech mu teraz żubry >ogranizują kam > panię. Panisko w gumowcach. ====================================== Gołota nie uciekł z ringu, tylko po kilku minutach odmówił dalszej walki uznając, że przeciwnik jest na dopingu. Po badaniach owego okazało się, że Gołota miał rację i walkę unieważniono i czarnucha ukarano. Podobnie z Cimoszewiczem. Uznał, że bydło politycze chce grać z nim nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 W tej sytuacji 22.10.09, 11:54 SLD grozi totalna zagłada, unicestwienie po prostu. A na mogile wyrośnie drzewo postępu, miłości bliźniego i demokracji - POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: W tej sytuacji 22.10.09, 12:01 A pod tym drzewem będzie pełzał na sznurku usłużny Cimoszka, a nowi szlachcice będą mu rzucać co jakiś czas ochłapy z pańskiego stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Z pewnością w Europie i Świecie... 22.10.09, 14:16 grek.grek napisał: > A pod tym drzewem będzie pełzał na sznurku usłużny Cimoszka, a nowi szlachcice będą mu rzucać co jakiś czas ochłapy z pańskiego stołu. Z pewnością w Europie i Świecie jest jeszcze wiele wybieralnych stanowisk, na które kandydat z Polski nie ma szans. Cimoszka będzie jak znalazł. Przegrywanie lub ucieczka - to zdaje się być jego specjalizacja... Cimoszewicz ma jedną i ostatnią szansę na rehabilitację w oczach elektoratu lewicy - wystąpić jako kandydat SLD i dotrwać do końca wyborów, niezależnie od wyniku. Jeśli tego nie zrobi, to jak wyżej, będzie przegrany po kres swoich dni... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran słyszysz Włodek? 22.10.09, 22:22 taziuta napisał: > Cimoszewicz ma jedną i ostatnią szansę na rehabilitację w oczach > elektoratu lewicy - wystąpić jako kandydat SLD i dotrwać do końca > wyborów, niezależnie od wyniku. Jeśli tego nie zrobi, > to jak wyżej, będzie przegrany po kres swoich dni... Taziuta daje ci ostatnią szansę. Przeproś Grzesia i powiedz, że już więcej nie będziesz oraz że oczywiście wystartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: słyszysz Włodek? Popiera cię Wojtek:-) 23.10.09, 08:54 Co na to politycy SLD? – Od dawna mówiłem, że Cimoszewicz nie wystartuje w przyszłorocznych wyborach – stwierdza eurodeputowany Wojciech Olejniczak. – Nie ma co liczyć na to, że przyjedzie rycerz na białym koniu i uratuje nasz wynik. Musimy znaleźć realnego kandydata i zacząć go promować. Na pytanie, czy zabolały go słowa o kondycji Sojuszu, Olejniczak odparł, że w tej sprawie podziela opinię Cimoszewicza – Sam jako szef klubu nieraz mówiłem, że nie powinniśmy potępiać w czambuł wszystkich projektów rządowych – mówi. – Przecież część dzisiejszego elektoratu Platformy to są nasi dawni wyborcy, których moglibyśmy odzyskać, ale nie możemy ich atakować. Poza tym nie można uprawiać polityki, nie przedstawiając swojej wizji państwa, a my jej nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: W tej sytuacji 22.10.09, 12:02 Już wyrósł krzaczek POstępu w postaci Nowej Lewicy kierowanej przez liberała(od zawsze)Borowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Cimoszewicz potępia SLD 22.10.09, 12:01 Łuuuuu, a już siem byli z gonskom witali:))) Teraz zaczną umniejszać jego wartość. Tylko skąd ja to znam? Podobny mechanizm zdaje się w PISie występuje, hłe, hłe.... Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky O!Tym właśnie piszę:)) 22.10.09, 12:08 forum.gazeta.pl/forum/w,28,101919341,101924375,Re_W_tej_sytuacji.html Ale jak tylko zechciałby kandydować to byście go bronili jak Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: O!Tym właśnie piszę:)) 22.10.09, 12:12 Ci z PIS i SLD, to z jednego szynala są:-) Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: A może jednak - szymla? 22.10.09, 12:28 Re: A może jednak - szymla? Myślisz, ze ten myślnik zgodnie z zasadami interpunkcji użyty?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A może jednak - szymla? 22.10.09, 12:30 boblebowsky napisał: > Re: A może jednak - szymla? > > Myślisz, ze ten myślnik zgodnie z zasadami interpunkcji użyty?:))) Odezwał się niezrównany językoznawca. Myślę, że tak. A co do meritum? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: A może jednak - szymla? 22.10.09, 12:37 > > Myślisz, ze ten myślnik zgodnie z zasadami interpunkcji użyty?:))) > Odezwał się niezrównany językoznawca. > Myślę, że tak. > A co do meritum? No widzisz jak łatwo jest kogoś podpuścić mądralo :)))) > A co do meritum? Jakie meritum? Opluwanie Włodka to żadne meritum. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A może jednak - szymla? 22.10.09, 12:44 > No widzisz jak łatwo jest kogoś podpuścić mądralo > :)))) O czym piszesz? > Jakie meritum? Opluwanie Włodka to żadne meritum. JKM już niemodny. Szynela czy szymla? O tym był mój post, nie o Wł.C. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: A może jednak - szymla? 22.10.09, 12:51 > > No widzisz jak łatwo jest kogoś podpuścić mądralo > > :)))) O twoich wczorajszych analizach socjologicznych na które dałem się nabrać. Szynela czy szymla? O tym był mój post, nie o Wł.C. I to jest meritum? Może sprawdź o czym jest wątek, bo ja sobie tylko na niewielką dygresję w stosunku do ciebie. n/t Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A może jednak - szymla? 22.10.09, 12:57 > O twoich wczorajszych analizach socjologicznych na które dałem się nabrać. Skoro uważasz, że prosty żart zasługuje na miano analizy socjologicznej. Widzę, że bez emotikonu ani rusz. > I to jest meritum? Może sprawdź o czym jest wątek, bo ja sobie tylko na > niewielką dygresję w stosunku do ciebie. n/t Przeczytaj jeszcze raz. Odniosłem się do konkretnego postu, a Ty do mojego. W końcu wiesz o co chodzi czy tak jak zwykle? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: A może jednak - szymla? 22.10.09, 13:02 Odezwał się ten co się nabrał na żart wyrafinowany. Drzewko obsikałeś to się, mi szkoda czasu na gadkę szmatkę. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: A może jednak - szymla? 22.10.09, 13:10 boblebowsky napisał: > Drzewko obsikałeś to się, mi szkoda czasu na gadkę szmatkę. Język polski trudna być. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Wybacz ale 22.10.09, 13:23 w Twoim wieku siedzenie w piaskownicy jest very niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: O!Tym właśnie piszę:)) 22.10.09, 12:51 Jest tajemnicą poliszynela że Cimoszka to taki żubr w szynelu podbitym futrem z szynszyli. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: O!Tym właśnie piszę:)) 22.10.09, 13:00 > Jest tajemnicą poliszynela że Cimoszka to taki żubr w szynelu podbitym futrem z > szynszyli. Z silnie rozwiniętą szyszynką. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: O!Tym właśnie piszę:)) 22.10.09, 12:17 Tzw lewica prawicowa(liberalna)pod przywództwem dworaków Kwacha czyli Borowskiego,Kalisza,Olejniczaka i KORowców z UW będą bronić Cimoszkę do samej śmierci,jego lub ich. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: O!Tym właśnie piszę:)) 22.10.09, 12:29 zoil44elwer napisał: > Tzw lewica prawicowa(liberalna)pod przywództwem dworaków Kwacha czyli > Borowskiego,Kalisza,Olejniczaka i KORowców z UW będą bronić Cimoszkę do samej > śmierci,jego lub ich. A ty gdyby Włodek kandydował pierwszy byś do nich dołączył. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: O!Tym właśnie piszę:)) 22.10.09, 12:37 Nie lubię żubra(piwa)żubrówki(wódki)Włodków(prawosławnych a jednocześnie fałszywych komunistów),facetów którzy rządzą w Polsce a dzieci wysyłają za granicę,bufonów którzy do kobiety mecenas mówią:Pani magister(bo łon to doktor prawa),itd itp.Na pohybel im (jemu)!! Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: O!Tym właśnie piszę:)) 22.10.09, 12:59 >....,facetów którzy rządzą w Polsce a dzieci wysyłają za > granicę, A ja tam się cieszę z każdego Polaka, który swoja wiedzę na zagranicznych uczelniach poszerzał. Jeśli tego nie rozumiesz to może sprawdź sobie światowy ranking uczelni to może cię oświeci. Ty byś jak rozumiem wszystkim chciał równe szanse dać w dostępie do nauki, oczywiście tej polskiej. Typowy przykład dla mnie stanowisz zbliżenia ideowego PIS I SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: O!Tym właśnie piszę:)) 22.10.09, 13:14 Niech sobie wysyła dzieci do lepszego świata(ja to zrobiłem już dawno temu)ale niech rządzi dobrze by Tu i Teraz inni mieli też godne życie,bo jak nie to społeczeństwo powinno go wysłać za granicę,najlepiej na Madagaskar! Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: O!Tym właśnie piszę:)) 22.10.09, 13:31 > Niech sobie wysyła dzieci do lepszego świata(ja to zrobiłem już dawno temu).... Jak to napisałeś...., ze nie lubisz fałszywych komunistów, hłe, hłee.... Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy W 2011 kończą się misje jakichś ambasadorów? 22.10.09, 13:07 A nawet jak nie, można przecież przyspieszyć powrót, przedłużyć poprzedniemu. Wygląda, że jest deal. Cimoszewicz widzi sondaże, lecz nie ma struktur, twarzy, pieniędzy na kampanię wyborczą. A kandydując z ramienia SLD lub z wsparciem groteskowej reszty lewicy, tylko by się pogrążał. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma A może nie chce dawać twarzy przystawce PISu? 22.10.09, 13:11 Przeczytałeś ze zrozumieniem Jego wypowiedzi na temat SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Re: A może nie chce dawać twarzy przystawce PISu? 22.10.09, 13:27 To swoją drogą. Ale jedno drugiego nie wyklucza przecież. A w dealu nie ma nic złego. Do spacyfikowania jeszcze Olechowski - chyba że po 1. turze zadeklaruje lojalność. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Cimoszewicz potępia SLD ??? 22.10.09, 13:16 Nie sądzę, żeby to miało cokolwiek wspólnego z potępieniem... W#yraził tylko - całkiem słuszną - własną opinię... Opinię człowieka, który wie co i o czym mówi... Po drugie, wystartował na senatora jako niezależny i wygrał - może to samo zrobić ze startem w prezydenckich :) Po drugie, myślę że byłby ostatnim frajerem, gdyby się dał namówić na start w jakichkolwiek barwach - z góry przegrywa! Przy czym jest najzupełniej obojętne, czy dałby się namówić do startu jako kandydat SLD, PO, PiS czy jeszcze jakiejś kanapy... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Cimoszewicz potępia SLD ??? 22.10.09, 13:21 > Po drugie, myślę że byłby ostatnim frajerem, gdyby się dał namówić > na start w jakichkolwiek barwach - z góry przegrywa! Przy czym jest > najzupełniej obojętne, czy dałby się namówić do startu jako kandydat > SLD, PO, PiS czy jeszcze jakiejś kanapy... Dokładnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cimoszewicz potępia SLD ??? 22.10.09, 13:37 Przy okazji, zupełnie nie rozumiem tego sposobu dywagowania: jak Cimoszewicz - to SLD... Jak SLD - to przegrany w przedbiegach... I jednoczesne podniecanie się, że w sondażach goni Tuska i prześciga Kaczora... :) Trudno mi to zrozumieć... Doprawdy... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Cimoszewicz potępia SLD ??? 22.10.09, 14:02 Faktem jest, że zrozumienie meandrów po których krąży myśl przeciętnego polskiego zjadacza chleba prostym nie jest. Może wywodzi to się z zasady, że nie ma przeciwnika tylko wróg, którego trzeba za wszelką cenę zniszczyć? Pojęcia dialogu, kompromisu są tak abstrakcyjne, że ich stosownie uważane jest za niegodne nas orłów, sokołów, przedmurza i bezmózdża. I tak sobie człapiemy we własnym błotku a świat sobie poszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cimoszewicz potępia SLD ??? 22.10.09, 14:58 Hmmm... To, widać, poszedłem z tym światem... Podwójnie! Bo fizycznie też... :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Cimoszewicz potępia SLD ??? 22.10.09, 15:03 sclavus napisał: > Hmmm... To, widać, poszedłem z tym światem... Podwójnie! > Bo fizycznie też... :) Tylko uważaj. Ziemia jest okrągła i możesz wrócić do punktu wyjścia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cimoszewicz potępia SLD ??? 22.10.09, 15:12 :) Osiadłem na dobre... już - nie ma powrotu! ;p Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Cimoszewicz potępia SLD ??? 22.10.09, 13:24 Pełna zgoda,Cimoszka nie ma szans być prezydentem RP.Polacy pamiętają postać bufona i przybranie innych barw partyjnych nie zmieni charakteru tego zarozumialca. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 22.10.09, 13:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cimoszewicz potępia SLD ??? 22.10.09, 15:13 hihihihihi... W oczka kole? EOT Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Materializm dialektyczny zamienił na praktyczny 22.10.09, 13:22 i Cimoszewicz stał się podrzędną przystawką PO. Dołączył do Miodowicza i Jaruckiej. Upadła primadonna z fochami sprzedała się za (brak) poparcia w przegranym wyścigu do fotela sekretarza Rady Europy. Teraz widać jak potrzebny był proces czyszczenia SLD z liberałow typu Millera, Oleksego, Cimoszewicza. Ci ludzie figurowali w SLD tylko jako bezideowa grupa towarzyska. Pomoc premiera Cimoszewicza dla powodzian, czyli rada udzilona po fakcie, że powinni się ubezpieczyć, nie była przypadkiem. To osobnik całkowicie pozbawiony wrażliwości dla osób dotkniętych biedą i nieszczęściem. Dlatego przechodzi do PO bo tam jest takich wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Materializm dialektyczny zamienił na praktycz 22.10.09, 13:47 w.i.l napisał: > i Cimoszewicz stał się podrzędną przystawką PO. > Dołączył do Miodowicza i Jaruckiej. A nie sądzisz, że ponieważ rzecz dotyczy jego, to on wie lepiej jak było? Na co było stać Jarucką i czy potrzebowała do tego Brochwicza i Modowicza itp. Co ciekawe - najgłośniej za wyeliminowanie Cimoszewicza krytukują dzić PO pisiacy - a przecież nie tak trudno odnaleźć wypowiedzi Wassermanna z tamtych czasów. > Upadła primadonna z fochami sprzedała się za (brak) poparcia w > przegranym wyścigu do fotela sekretarza Rady Europy. A może w tej sprawie Cimoszewicz też lepiej wie jak było? Kto go wspierał a kto przez cały czas narzekał, że jest bez szans? Dlaczego sld nie wykorzystało swoich świetnych kontaktów międzynarodowych do przekonania Rosjan? Oraz socjalistów z zachodniej Europy? \ > Teraz widać jak potrzebny był proces czyszczenia SLD z liberałow > typu Millera, Oleksego, Cimoszewicza. > Ci ludzie figurowali w SLD tylko jako bezideowa grupa towarzyska. Przecież liberałowie Oleksy i Miller wracają do socjaldemokratycznych korzeni. I do łask. > Pomoc premiera Cimoszewicza dla powodzian, czyli rada udzilona po > fakcie, że powinni się ubezpieczyć, nie była przypadkiem. Tak to sobie zapamiętałeś? > To osobnik całkowicie pozbawiony wrażliwości dla osób dotkniętych > biedą i nieszczęściem. > Dlatego przechodzi do PO bo tam jest takich wielu. Wielu dotkniętych biedą i nieszczęściem? Przechodzi do PO, bo powiedział parę słów do słuchu ekipie Napieralskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Oczywiście Cimoszewicz ma prawo woleć Miodowicza 22.10.09, 14:20 i Jarucką od Napieralskiego. I nawet sam Gowin z PO teraz pozytywnie go widzi... Nowi przyjaciele. Cha, cha! Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Oczywiście Cimoszewicz ma prawo woleć Miodowi 22.10.09, 15:20 w.i.l napisał: > i Jarucką od Napieralskiego. Ależ skąd. Obowiązkiem Cimoszewicza jest woleć Napieralskiego, bo on jest sld. A poza tym, od momentu jak nie wyszło z Jolantą Kwaśniewską, Cimoszewicz w opinii Napieralskiego okzał się być najlepszym kandydatem na prezydenta. > I nawet sam Gowin z PO teraz pozytywnie go widzi... Po pierwsze, na czym polega wina Cimoszewicza, że ktoś go "pozytywnie widzi"? A poza tym, z pewnością odmówisz współpracy i nie zacytujesz żadnej negatywnej wypowiedzi Gowina o Cimoszewiczu. Jestem się gotów o to założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Aktualnie Cimoszewicz ma obowiązek woleć Miodo- 22.10.09, 16:47 wicza i Jarucką. Jeszcze chwila i nawet przyzna, że niepotrzebnie konkurował wtedy z Tuskiem. Upodli się z przyjemnością. Jeśli wszedłeś między wrony, musisz krakać jak i one. I będzie zadowolony z pochwał klerykała Gowina. Cha, cha! Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Aktualnie Cimoszewicz ma obowiązek woleć Miod 22.10.09, 18:33 z tego wszystkiego co napisałeś, najbardziej rzeczowy jest rechot na zakończenie. Przykładu negatywnej wypowiedzi Gowina o Cimoszewiczu (dla kontrastu z obecną pozytywną) oczywiście nie podałeś - to typowe dla łgarzy, oszczerców i konfabulantów, że zapytani o źródło swoich rewelacji milkną. Zaś zaśmiewanie się z tego, co twoim zdaniem nastąpi w przyszłości - jest zdecydowanie poniżej tego końcowego rechotu. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen100 co to za dziecko co wyrzeka się własnej matki? 22.10.09, 13:50 he he he juz Cimoszce SLD nie pasi? a PZPR pasowała? dobre........... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski [...] 23.10.09, 11:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś