a-siek 22.01.04, 10:47 Oczywiscie Urban ngdy nie klamal, wiec czemu mialoby byc inaczej teraz? To najwyzszy autorytet i do tego przyjaciel Michnika! Rece i biust opadaja! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.pool.mediaWays.net 22.01.04, 11:05 Myslalem ze po 89 cos sie zmienilo w tym kraju ,ale jednak ten zydowski lewicowy ateistyczny neoliberalny komunizm dalej istnieje... w innych krajach ludzie jak Urban by siedzieli we wiezienu...(tak jak to np. z kadra DDR-owska zrobiono).. Michnik Urban Kwasniewski Miller Hibner itd.. KOMUCHY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CCCP CCCP CCCP CCCP CCCP CCCP CCCP CCCP CCCP CCCPCCCP CCCP CCCP CCCP CCCPCCCP CCCP CCCP CCCP CCCPCCCP CCCP CCCP CCCP CCCP Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski 22.01.04, 11:16 Dziecko ty się najpierw dowiedz co to jest: żydowski lewicowy ateistyczny neoliberalny komunizm. Chyba nie bardzo rozumiesz słowa, a i nie bardzo wiesz co się w świecie dzieje. A 1989 to chyba data twoich urodzin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan ze wsi Re: Urban autorytet moralny IP: *.netcenter.kp.km.ua / 217.196.175.* 22.01.04, 12:13 Sad pyta:Czy byl Pan karany za skladanie falszywych oswiadczen?..........ile razy powinien byc skazany ale nie przez komunistycznych sedziow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Urban autorytet moralny IP: *.nipne.ro 22.01.04, 12:48 Przeciez to jest jedna banda: Urban, Miller, Michnik, Rywin, ..., razem wodke pija. Ktos z nich chcial zrobic przekret na wielka skale (Michnik) a ktos chcial na tym zarobic (Rywin). Chodzi o to ze dostalibysmy w dupe na tym tylko my (Skarb Panstwa). A oni nadal razem wode pija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Urban autorytet moralny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 15:18 Akurat Urban nie musi kłamać. Przecież ma coś, co daje mu niezależność - niemałe pieniądze, i na luksus prawdomówności może sobie pozwolić. To co robił w przeszłosci nie ma znaczenia. Ale świętoszkowie zawsze powiedzą, że kurwie która wróciła na drogę cnoty i 10 lat dobrze się prowadzi - nie mozna wierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zebi Re: Urban autorytet moralny IP: *.naleczow.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 20:48 A świeta Magdalena??? Tą wszak uznaja świetoszki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Urban autorytet moralny 22.01.04, 20:59 Tą uznaje Biblia i Kościół. Świętposzki nic o niej wiedzą bo oni "wiedzą lepiej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snycerz Re: Urban autorytet moralny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 09:32 Wszyscy widzicie Urbana, tylko przez pryzmat stanu wojennego i jego (o najwyższej chyba w historii) oglądalności jako rzecznika rzadu Jaruzelskiego. Urban to urodzony prowokator. Przez całe życie szedł pod prąd. Uwielbia robić z WAS baranów. W najtrudniejszych latach 50-tych był dziennikarzem legendarnego pisma powstałego w 1956 r. Władza Ludowa wykopała go z tego pisma pisał więc pod pseudonimem "Kibic" oraz znakomiete felietony w "Szpilkach". Wychowani na amerykańskiej sieczce pewnie nawet nie wiecie, że takie satyryczne pismo istniało za komuny. Służę rocznikami z lat 70- tych. Jeden z jego felietonów nosił tytuł "O ćwierćinteligentach". To WAS miał na myśli-Kochani, właśnie WAS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bil_08 DLA GW TA KANALIA TO AUTORYTET MORALNY !!!!! IP: *.e2b.ifl.net / 195.144.131.* 22.01.04, 21:57 To kompromitacja i katastrofa, azeby ludzie takiego pokroju jak urban byli razem ze swoimi wypowiedziami jezyczkami u wagi w procesach politycznych !! bil_08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: DLA GW TA KANALIA TO AUTORYTET MORALNY IP: *.internode.on.net.au 23.01.04, 00:54 zanim cos wyslesz sam wpierw przeczytaj. Po pierwsze nie jest to process polityczny ale kryminalny i bardzo dobrze, bo sam Rywin bardzo by chcial uchodzic za ofiare politycznych szykanow. Po drugie zeby hydrze leb ukrecic niech sie sprzymierzaja chocby z diablem. Przeciez Urban swoimi zeznaniami obciaza Rywina, to co? zle bo Urban tez be? Urban jest nieobliczalny i tak sie sklada ze ta nieobliczalnosc moze sie teraz przydac. To co reprezentuje Rywin jest duzo gorsze od tego co reprezentuje Urban. Urban po 89 zrobil zwrot i juz nie musi klamac. Przerzucil sie na cynizm i nihilizm. Rywin uosabia korupcje ktora jest rakiem toczacym ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robpier4 Re: DLA GW TA KANALIA TO AUTORYTET MORALNY IP: *.e2b.ifl.net / 195.144.131.* 23.01.04, 01:41 Gość portalu: lange napisał(a): > zanim cos wyslesz sam wpierw przeczytaj. Po pierwsze nie jest to process > polityczny ale kryminalny i bardzo dobrze, bo sam Rywin bardzo by chcial > uchodzic za ofiare politycznych szykanow. Po drugie zeby hydrze leb ukrecic > niech sie sprzymierzaja chocby z diablem. Przeciez Urban swoimi zeznaniami > obciaza Rywina, to co? zle bo Urban tez be? Urban jest nieobliczalny i tak sie > sklada ze ta nieobliczalnosc moze sie teraz przydac. To co reprezentuje Rywin > jest duzo gorsze od tego co reprezentuje Urban. Urban po 89 zrobil zwrot i juz > nie musi klamac. Przerzucil sie na cynizm i nihilizm. Rywin uosabia korupcje > ktora jest rakiem toczacym ten kraj. czy ten osiolek nie widzi, ze urban mataczy i na sile oslania millera ? Poza tym ta bzdura, ze urban nie musi klamac ! Jak psychopata ma to juz we krwi i musi, nie na darmo nazwano go gebelsem stanu wojennego ! Ponadto ten uszaty spasiony sklerotyczny nocnik jest sam uosbieniem korupcji, a ta jego patalogiczna ucieczka w nihilizm i cynizm, ktore sa formami lgarstwa, wynika z jego slabosci i kompleksu nizszosci. Nadaje sie wiec bardziej do leczenia psychiatrycznego niz upubliczniania. robpier4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.it.deloitte.com / 212.210.159.* 22.01.04, 13:55 Szanowni Panstwo, zdaje sobie sprawe, ze, nie identifikujac sie w zadnym stopniu, z tonem, forma, tresciami i metodami duskusji reprezentowanymi w forach dyskusujnych Gazety Wyborczej, jest to tylko moja osobista sprawa, ktora na pewno nie musi Panstwa interesowac, wchodzenie i czytanie od czasu do czasu tych dyskusji. Tym niemniej, pragne zaapelowac, by jednak ponizej pewnego poziomu nie schodzic! W tym konkretnym przypadku proponuje, aby nie uzywac przymiotnika "zydowski" (tak samo jak "polski", "niemiecki", "rosyjski", "bulgarski", itd.) jako pogardliwej inwektywy, ktora obrzuca sie inna osobe (niezaleznie od tego kim ta osoba nie bylaby). Jest to naprawde godne podrzednych faszyzujacych gazetek a nie, badz co badz, najwiekszego dziennika sredniego kraju europejskiego wlasnie wchodzacego do Unii Europejskiej. Z powazaniem. Jacek Frysztacki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.qc.sympatico.ca 23.01.04, 03:37 Rywin,Urban,Michnik...szkoda ze po tylu latach walki to oni sa na gorze, smiejac sie z naszej umordowanej ojczyzny...panowie do Izraela prosimy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: a pan z kanady do kraju, prosimy! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 10:47 co pana tam jeszcze trzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: jestes wyjatkowa kanalia IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 10:42 zeby stawiac w jednym rzedzie michnika (6 lat w komunistycznych wiezieniach) z ludzmi, ktorzy wywodza sie z tejze komuny. ps. no i kim jest hibner? Odpowiedz Link Zgłoś
bulk Urban, Rywin, Kwiatkowski, GTW 22.01.04, 11:08 Całe to towarzystwo (towarzyszy) jest prawdomówne i czyste jak łza. Jakubowska, Nikolski, Czarzasty, cała grupa trzymająca władzę to wzorce uczciwego Polaka. Zakładam, że Kwiatkowski przyspawany do stołka - po zeznaniach Urbana - dalej na tym stołku będzie sidział. Urban to patron całego tego czerwonego złodziejskiego i kłamliwego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa bulk - URBAN Twym autorytetem ???!!! IP: *.zamosc.mm.pl 22.01.04, 12:13 Odpowiedz Link Zgłoś
bulk Re: bulk 23.01.04, 09:17 Te koleś z Zamoscija jakiś dziwny jesteś. Może czytaś to umiesz, ale nie zabardzo rozumiesz to co czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
bulk Re: bulk 23.01.04, 09:18 Te koleś z Zamoscija jakiś dziwny jesteś. Może czytać to umiesz, ale nie zabardzo rozumiesz to co czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Miller temu jest winny IP: *.acn.waw.pl 22.01.04, 11:15 To jest przecież oczywiste, że to właśnie On ponosi odpowiedzialność polityczną i moralną za ludzi, których wybrał, i którzy innych wybrali. A jak wybrali się na stanowiska każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski 22.01.04, 11:25 Biusty w górę. Urban kłamał, gdy był rzecznikiem rządu, natomiast nie wiem nic o tym, by dowiedziono mu kiedyś składanie fałszywych zeznań przed sądem. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. logik Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.gdynia.mm.pl 22.01.04, 11:48 Mówił to i Premierowi.Bo tak być musiało.Logika też tak podpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.rezist.com 22.01.04, 17:06 Zapoznaj się najpierw z biografią Jurka, polecam Jaja Kobyły. Zresztą to samo powtarzał później w wielu wywiadach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 22:52 Ale ten Urban to jestuczciwy facet teraz uczciwych ludzi jest wielu tzreba mu wierzyć prponujke [poczytac na www.zaluzje.sklep.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Panie Michnik wstyd mi za pana! IP: 81.210.19.* 22.01.04, 11:28 Panie Michnik, czy nie ma pan juz wiekszych autorytetow niz Urban. Czy naprawde warto sie sprzedawac dla srebrnikow Jerzego Urbana. Panie Michnik Jerzy Urban nie jest wlasciwym kolega dla pana. Prosze poszukac kogos innego na kompana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchoświńskie [...] IP: 5.5.* / 80.58.44.* 22.01.04, 11:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej No cóż! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 11:47 Mamy sojusz lewych dochodów a teraz dochodzi do tego sojusz lewych przekrętów. Ciekawe jak ten prawdziwy mężczyzna bedzie jeszcze długo głupa rżnął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: No cóż! IP: *.internode.on.net.au 23.01.04, 01:01 masz krotka pamiec. korupcja w Polsce jest apolityczna. pamietasz AWS? polityczna gora wie na co moze sobie pozwolic bo zna swoj narod. Najlepszy dowod, ze samoobrona, ta zbieranina defraudantow i tych, ktorzy gdzie indziej sie nie zalapali, stale cieszy sie duzym poparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recznik Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: 62.181.161.* 22.01.04, 12:02 Chyba niektorym z was mozgi pozamarzaly, albo wasze szowinistyczne paranoje zakorkowaly wam uklad nerwowy. Wersja zdarzen Urbana jest chyba bardziej prawdopodobna, niz Rywinowe zaprzeczanie faktom, wobec takiego dowodu, jakim jest nagranie rozmowy z Michnikiem. Ze nie wspomne o przebiegu konfrontacji u Millera, o ile ten ostatni zostanie wezwany na swiadka, aby o tym opowiedziec. Ciekawe, czy te "niezawisle orgay" sad i prokuratura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recznik Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: 62.181.161.* 22.01.04, 12:05 Raczka mi sie omskla, wiec skoncze mysl : Chyba niektorym z was mozgi pozamarzaly, albo wasze szowinistyczne paranoje zakorkowaly wam uklad nerwowy. Wersja zdarzen Urbana jest chyba bardziej prawdopodobna, niz Rywinowe zaprzeczanie faktom, wobec takiego dowodu, jakim jest nagranie rozmowy z Michnikiem. Ze nie wspomne o przebiegu konfrontacji u Millera, o ile ten ostatni zostanie wezwany na swiadka, aby o tym opowiedziec. Ciekawe, czy te "niezawisle organy", czyli sad i prokuratura beda mialy odwage, by wezwac Millera na swiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genia Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.telia.com 22.01.04, 14:04 Badz uprzejmy i napisz co dobrego zrobil Urban w Polsce. Po 1989roku Urban powinien byc osadzony w dobrze prosperujacym panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regen Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 22.01.04, 14:37 Genia napisała: "...Urban powinien byc osadzony w dobrze prosperujacym panstwie." Urbana nie trzeba nigdzie osadzać - będzie chciał, to sam wyemigruje do "dobrze prosperującego państwa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_blond Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.chello.pl 22.01.04, 22:18 Co zrobił Gieniu? Swoim talentem, mądrością zmienił obyczajowość prawie 40 mln narodu na mniej zakłamaną, obalił przynajmniej jednego prezydenta, potęznie wpłynął na język milionow ludzi, kształtuje ich sposób myślenia, broniąc Polski przed złodziejstwem, ksenofobią, ciemnotą, fanatyzmem itd. itp. A Ty Gieniu? Co Ty zrobilaś w tym czasie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horratio Re: Urban: zmienił język TAK ALE NA "KARCZEMNY" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 17:24 Oj Kasiu ty chyba rzeczywiście jesteś blondi power... a czytałas ty kiedys "nie" takiego chamskiego jezyka to czasami nawet pod budka z piwem nie uświadczysz co do jego talentu to oczywiscie go ma ale do obrazania ludzi i niespotykanego kretactwa.... nie przecze ze w aferze rywina urban zrobi cos pozytecznego, zastanawiam sie tylko JAKI MA W TYM INTERES? bo w bezinteresownosc tego cynicznego typa nie wierze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snycerz Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 09:48 A co dobrego zrobił Kwaiatkowski? Szczeniak wobec Urabana i do tegobardziej umoczony. Tatuś był Pułkownikiem LWP i szefem OBOP o ile pamiętam. Dlaczego pułkownik był szefem OBOP tego nie wiem, ale chyba rozumiem. Każdy kto zakosztował woska chyba rozumie, szczególnie, że tatuś był pułkownikiem Ludowego Wojsak Polskiego, więć może był tez komisarzem w czasie stanu wojennego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re:Luczywo:mówiła, że myslala o Siwcu IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 22.01.04, 14:29 Urban dolewa oliwy, a Rywin milczy. Nic latwiejszego niz zapytac Rywina. Reszta towarzystwa kombinuje. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd To samo powiedział Rywin u premiera 22.01.04, 14:32 Brunatny Robercie czekamy na list pełen oburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To samo powiedział Rywin u premiera 22.01.04, 14:40 douglasmclloyd napisał: > Brunatny Robercie czekamy na list pełen oburzenia. Oburzenia na kogo? Na Urbana czy na Rywina? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: To samo powiedział Rywin u premiera 22.01.04, 14:48 ayran napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > Brunatny Robercie czekamy na list pełen oburzenia. > Oburzenia na kogo? Na Urbana czy na Rywina? Rywin to po Czarzastym największy przyjaciel Roberta. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To samo powiedział Rywin u premiera 22.01.04, 15:02 douglasmclloyd napisał: > > > > > Brunatny Robercie czekamy na list pełen oburzenia. > > > Oburzenia na kogo? Na Urbana czy na Rywina? > > Rywin to po Czarzastym największy przyjaciel Roberta. Żeby Robert mógł publiczne zaprotestować, Rywin musiałby najpierw publicznie zdementować to, co powiedział Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: To samo powiedział Rywin u premiera 22.01.04, 16:19 > Żeby Robert mógł publiczne zaprotestować, Rywin musiałby najpierw publicznie > zdementować to, co powiedział Urban. Zawsze Robert może napisać w imieniu swoim i Rywina "protestuję przeciwko zaszczuwaniu ludzi..." PS. Ten lek co to go Urban na pamięć bierze najwyraźniej zaczyna działać bo komisji śledczej chyba nie mówił o tym, że Rywin się przyznał do zlecenia od Kwiatkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran jak to? 22.01.04, 16:26 Poseł Stanisław Rydzoń: Chciałbym przejść do drugiej kwestii. W trakcie spotkania w dniu 24 lipca 2002 r. Lew Rywin powiedział panu, że do Agory wysłał go Robert Kwiatkowski. Czy mógłby pan opisać rozmowę z Rywinem w tej sprawie? Pan Jerzy Urban: Nie, on tak nie powiedział. On powiedział na to pytanie: kto cię wobec tego wysłał? - skoro z rozmowy wynikało, że nie premier, to on na to powiedział: no, ja przecież tam powiedziałem. Tam, to znaczy na konfrontacji. I to wtedy ja powiedziałem: Kwiatkowski, tak? I on wtedy powiedział: Kwiatkowski - i chyba dodał - Zarębski. Tego ja już nie pamiętam, bo ja Zarębskiego nie wymieniłem, bo ja nie pamiętałem po prostu tego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: jak to? 22.01.04, 16:33 ayran napisał: > Poseł Stanisław Rydzoń: > Chciałbym przejść do drugiej kwestii. W trakcie spotkania w dniu 24 lipca 2002 > r. Lew Rywin powiedział panu, że do Agory wysłał go Robert Kwiatkowski. Czy > mógłby pan opisać rozmowę z Rywinem w tej sprawie? > > Pan Jerzy Urban: > Nie, on tak nie powiedział. On powiedział na to pytanie: > kto cię wobec tego wysłał? - skoro z rozmowy wynikało, że nie premier, to on > na to powiedział: no, ja przecież tam powiedziałem. Tam, to znaczy na > konfrontacji. I to wtedy ja powiedziałem: Kwiatkowski, tak? I on wtedy > powiedział: Kwiatkowski - i chyba dodał - Zarębski. Tego ja już nie pamiętam, > bo ja Zarębskiego nie wymieniłem, bo ja nie pamiętałem po prostu tego nazwiska. > OK, znowu wpadka. Chyba sama powinnam coś na pamięć brać. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: jak to? 22.01.04, 16:34 "I to wtedy ja powiedziałem: Kwiatkowski, tak? I on wtedy powiedział: Kwiatkowski" Na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: To samo powiedział Rywin u premiera 22.01.04, 16:30 kataryna.kataryna napisała: > > Żeby Robert mógł publiczne zaprotestować, Rywin musiałby najpierw publiczn > ie > > zdementować to, co powiedział Urban. > > > > Zawsze Robert może napisać w imieniu swoim i Rywina "protestuję przeciwko > zaszczuwaniu ludzi..." > > PS. Ten lek co to go Urban na pamięć bierze najwyraźniej zaczyna działać bo > komisji śledczej chyba nie mówił o tym, że Rywin się przyznał do zlecenia od > Kwiatkowskiego. Może go o to nie pytano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Z całym szacunkiem dla K.K. IP: 212.14.0.* 23.01.04, 09:41 Na pyatanie Urbana, czy Rywina wysłał Kwiatkowski, Rywin odpowiedził: "No, tak". (istotny jest sposób w jaki zacytował to Urban). Wiem, ze nie jestem obiektyny, ale ja odniosłem wrażenie, że to "No, tak" wcale nie oznaczało, że to Kwiatek go wysłał. Ja to odebrałem raczej jako westchnienie w stylu "No, tak. Znowu się zaczyna", czy coś w tym guście. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Z całym szacunkiem dla K.K. 23.01.04, 13:40 Czyli - tłumacząc Twoją wypowiedź: Urban postawił Rywinowi pytanie o znaczeniu "Kto Cię posłał", na co Rywin dal odpowiedź o znaczeniu "znowu się zaczyna"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.zrpa.com / *.zrpa.com 22.01.04, 15:23 >>>Na pytanie sądu, czy Rywin wymienił też wtedy inne nazwiska, Urban odpowiedział, że nie zapamiętał nazwiska Andrzeja Zarębskiego<<<< po tym zdaniu to tylko mozna oczekiwac dalszej czesci farsy a nie dalszej czesci procesu sadowego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Wszyscy zamieszani sa z tej 15-tys. mniejszosci ? IP: 216.95.178.* 22.01.04, 15:33 STRUKTURA NARODOWOŚCIOWA Współczesna Polska jest krajem prawie całkowicie jednolitym narodowościowo. Liczebność mniejszości narodowych szacuje się na 3-4% ogółu mieszkańców, czyli ok. 1,5 mln osób. Najliczniejszą mniejszością narodową są dzisiaj Niemcy. Liczba osób tej narodowości oceniana jest na ok. 550 tys. (w 1931 r. - 800 tys.). Zamieszkują głównie Śląsk. Drugą najliczniejszą grupę stanowią Ukraińcy, po II wojnie światowej przymusowo przesiedleni na ziemie zachodnie i północne. Żyje ich w Polsce ok. 400 tys. (1931 - 5 mln). Trzecia grupa to Białorusini, których jest ok. 300 tys. (1931 - 1,9 mln). Mieszkają przede wszystkim na wschodzie Polski. Pozostałe najważniejsze mniejszości narodowe to: Litwini (ok. 30 tys.), Słowacy (ok. 25 tys.) i Żydzi (ok. 15 tys.), a także Cyganie, Rosjanie, Macedończycy i Grecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Czy to relacja PAP, czy komentarz "Wyborczej" ? IP: 82.160.16.* 22.01.04, 15:36 *Nie wiadomo, dlaczego Rywin żywił przekonanie, że dwa miesiące po konfrontacji u premiera jego oferta złożona Agorze jest wciąż aktualna. Halbera nikt o to w sądzie nie zapytał.* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Re: Czy to relacja PAP, czy komentarz "Wyborczej" IP: *.icpnet.pl 23.01.04, 13:21 Chyba jestes na stronie wyborczej a nie PAP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Czy to relacja PAP, czy komentarz "Wyborczej" IP: 82.160.16.* 23.01.04, 22:31 *> Chyba jestes na stronie wyborczej a nie PAP?* - zgadza się tylko, że pierwotny artykuł o którym jest to forum, miał za autora - "PAP". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialasova BY WAM DIABLI LEB URWALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 161.52.159.* 22.01.04, 15:45 Poszli do diabla wszystkie wy czorty! Sama korupcja i tylko korupcja! Co wy z tym krajem zrobiliscie! Gdzie jest sprawiedliwosc!? Gdzie sa przykladowe kary dla lapówkarzy?! Dozywocie, dziadom dzywocie wszystkim korupcjonistom bez wyjatku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: BY WAM DIABLI LEB URWALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.04, 16:46 Wszystkim? Na pewno jesteś bez winy i możesz rzucać kamieniem? Nigdy sama nie dałaś łapówki? Choćby nie wiem co się działo? Czy tylko mega skleroza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: BY WAM DIABLI LEB URWALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internode.on.net.au 23.01.04, 01:09 no widzisz, ta wypowiedzia udowadniasz moja teze ze jaki narod tacy jego politycy. Ja NIGDY nie dalem i nie bralem i moze dlatego znalazlem sie na emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: PS IP: *.internode.on.net.au 23.01.04, 01:10 a wy bialasova wezcie cos na uspokojenie Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: PS 23.01.04, 14:00 Wiesz wierzę że są tacy co nigdy nie dawali i nie brali. Wiem jednak to, że łapówkarstwo tak się zakorzeniliło w naszy społeczeństwie że sporo osób dawało łapówki nawet tego nie będąc świadomym. Jakby się im teraz powiedziało, że to co kiedyś zrobili było daniem łapówki byli by wielce zdziwieni i oburzeni. Po za tym pojawiały się sytuacje w których byłeś zmuszony do dania łapówki. Na przykład łapówka za wykonanie w przyspieszonym terminie operacji kogoś bliskiego. Masz sczęście, że nigdy nie byłeś postawiony w takiej sytuacji? A przy emigracji wszystko toczyło się bezproblemowo? Niczego nie musiałeś przyśpieszać? Najbardziej jednak o łapówkarstwo podejrzewam ludzi, którzy obecnie gromkim głosem wołają precz z łapówkarstwem. Głośnym krzykiem zwykle się pragnie zamazać swe winy. A co do samego sensu emigracji. Rozumiem gdy życie zagrożone, rozumiem uczciwie przyznawać, że na emigracji żyje się człowiekowi lepiej. Ale twoje argumenty brzmią dla mnie trochę tchórzliwie - nie lepiej byś został w kraju i walczył z tym złem co ci wadzi zamiast uciekać? Pozdrowienia Maaac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internowany miller jest glownym konstruktorem okradania POLSKI IP: 66.46.38.* 22.01.04, 15:46 tow. miller jest glownym konstruktorem okradania kraju jakiego jeszcze nie bylo w dziejach POLSKI. To ze tow. urban i Michnik oraz cala plejada "sprawiedliwych" wykrzykujacych ze tow. miller jest "niewinnym barankiem" jest smiechu warte. Krzykacze dzis sie kompromituja, a jutro beda pociagnieci do odpowiedzialnosci za ukrywanie przesteostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Urban IP: *.hemocleanse.com 22.01.04, 16:42 jest przykladem ze swinie to inteligentne zwierzeta. Czy ktos gustuje w swinskich uszach? J.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_blond Re: Urban IP: *.chello.pl 22.01.04, 22:24 uważaj, bo Ci zwieracze puszczą z tej złosci... i co wtedy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. [...] IP: *.tnt1.lafayette.in.da.uu.net 23.01.04, 02:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 miller okrada USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 20:19 Gość portalu: internowany napisał(a): > tow. miller jest glownym konstruktorem okradania kraju jakiego jeszcze nie > bylo w dziejach POLSKI. Przyjmując, w kontekście afery Rywina, że jest jak piszesz, że Miller był w grupie posyłającej po łapówkę, to wychodzi na to że chciał okraść Agorę, a nie kraj! Jeśli jakiś "kraj" to chyba Amerykę, bo tamci mają większościowe udziały w Agorze. Czy ty kapujesz co Ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.rasserver.net 22.01.04, 16:40 mowia ,ze kwiatkowskiego wyslal miller bo byl w potrzebie finansowej, przez dlugi czas dawali mu tylko zegarki... a tu wydatki duze...wnuczka w szkole, synowi tez nie szlo, synowa utrzymuje pol ukrainy......co bylo robic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rud Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: 62.89.80.* 22.01.04, 18:02 Ludzie jeśli ktoś może powiedzieć że Miller nie jest zamieszany w aferę nRywina niech wali do wybiurczej,ma pewne że napiszą o tym na pierwszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ART Re: KOMUCHY POD SAD, NAROD NIE ZAPOMNIAL IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.01.04, 18:22 Urban, psy do budy !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radio Re: KOMUCHY POD SAD, NAROD NIE ZAPOMNIAL IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.04, 18:25 Golonki opalić, oskrobać, umyć, natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem. Zrumienić ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym smalcu. Przełożyć z patelni do rondla, a na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną w plasterki cebulę. Dodać cebulę do golonek, wlać piwo, pół szklanki wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu 1,5-2 godz. (w zależności od wagi golonek). Dusić dusić i jeszcze raz dusić gadziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toronto Re: Wyzwolic Polske spod okupacji Warszawy! IP: *.sympatico.ca 22.01.04, 19:10 Poseł Gabriela Masłowska: > > Dziękuję, panie marszałku. > > Wysoka Izbo! Panie Pośle Wnioskodawco! Projekt ordynacji wyborczej > autorstwa PiS upartyjnienie wyborów do Sejmu doprowadza do absurdu. > Pozornie bowiem wprowadza mieszankę obecnie obowiązującej ordynacji > proporcjonalnej z jednomandatowymi okręgami wyborczymi, co powoduje, że > idea jednomandatowych okręgów wyborczych jest tylko parawanem dla > utrzymania partyjności w wyborach. Sami autorzy zresztą to przyznają, > nazywając to rozwiązanie spersonalizowanym systemem proporcjonalnym. > > Jeżeli autorzy projektu ustawy mają szczere i rzeczywiste intencje > uzdrowienia elit politycznych w Polsce, przywrócenia autorytetu organom > przedstawicielskim dla dobra państwa i dla dobra narodu, to powstaje > pytanie, dlaczego nie wprowadzić zrozumiałej dla całego społeczeństwa > ordynacji opartej o trzy proste zasady: Po pierwsze, Polska podzielona na > 460 jednomandatowych okręgów wyborczych o jednakowej liczbie mieszkańców, > co daje ok. 60 tys. wyborców w okręgu. Po drugie, kandydatem może być każdy > niekarany obywatel powyżej 21 roku życia, którego kandydaturę zgłosi > kilkunastu wyborców z okręgu. Każda partia może zgłosić tylko jednego > kandydata w jednym okręgu. Kandydat płaci niewielką kaucję, która jest mu > zwracana, gdy uzyska w wyborach np. 3% głosów. Po trzecie, mandat uzyska > ten, kto osiągnął największą liczbę głosów, a w wypadku równej liczby > głosów decyduje wynik losowania. Dziękuję. > > > ======================================= > Wyzwolic Polske spod okupacji Warszawy! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filmy111@o2.pl Cos o Jureczku..... IP: *.client.comcast.net 22.01.04, 19:14 Taaaaaaaaaaaak..... jak zawsze, postac Jerzego Urbana wzbudza zywa polemike na formum gazety.Ze komuch, ze swinia, ze cham i ze bydle.Ze klamca (leheheh),ze czerwony pajak, ze zyje jak sultan (gdzies o czytalem) itp.itd.Prawda jest zas banalna.Urban jest wyjtakowo inteligentnym czlowiekiem.Bystry, przewidujacy a przede wszystkim strasznie, ale to strasznie i az do bulu szczery.Wszystkich w oczy kole.Tych zo mieli beee za czerwonych bo klamal (a jaka jest pytam sie, rola rzecznika rzadu he ) tych co nie pamietaja czerwonych ale cos tam slyszeli od mamy i taty.Zenada.A najpiekniejsze jest to, ze Jerzmu U jest tak dobrze w demokracji ktorej tak nardzo nie chcial a inni.....inni sie zachlysneli. Gdzies przeczytalem ze urban klamal (poczatek postwo), a po co pytam sie ma to robic. naewt michnik powiedzial w telewizjii na oczach milionow widzow, ze co jak co, wszystko mozna powiedziec o tygodniku NIE ale napewo nie to ze klamie i ze nie jest obiektywny.I jak ? Mam nadzieje ze Urban, jak najdluszej bedzie pisal pisal i pisal.A wraz z nim istnial tygodnik NIE! A ktos kogo razi to pismo. kto zyje w tej swojej obludzie idelikatniejszy j jest na niektore wyrazy, neih nie czyta.W koncu to rzekomo wolny kraj a konstytucja gwarantuje kazdemu wolnosc i swobode wypowiedzi. Wiec Jurek korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.M. Re: coz o Jureczku IP: *.s82.apx3.lnhdc.md.dialup.rcn.com 22.01.04, 21:35 Ach, jaka sliczna apoteoza rynsztokowego "Nie". I gdyby jeszcze autor napisal " bol" a nie "bul", to moze i daloby sie to czytac. Do szkoly - i to podstawowej - najpierw, a pozniej, jak juz troche oleju do tej pustej glowy sie przeleje, to przedstawiaj swoj " punkt widzenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snycerz Re: coz o Jureczku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 10:15 Do rzeczy, Gościu, do rzeczy, merytorycznie, nie demagogicznie,cóż z tego, że znasz ortografi i gramatykę jak nie umiesz samodzielnie myśleć!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: 62.233.250.* 22.01.04, 21:39 Az smiech bierze jak to prawica powłuje sie na szczere prwdomównego pana Urbana, Od kiedy on jest takim autorytetem. Czy Wy nie widziecie, że w zasadzie Urban nicc nie powiedział - znowu zrobił wsa wszystkich w bambuko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTG Re: Urban: Rywin mówił, że wysłał go Kwiatkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 22:09 Gość portalu: Krzysztof m/i napisał(a): > Urban nicc nie powiedział - znowu zrobił wsa wszystkich w bambuko. tow. Krzysztofie, stara zasada działa, oni plują a Wy tylko widzicie deszcz... pozdr. RTG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honorata Re:A kto stoi za Kwiatkowskim?=Tow.Miller!!! IP: *.proxy.aol.com 22.01.04, 21:48 Za Kwiatkowskim,Rywinem stoi ta sama postac,a nia jest Miller!!!Cale (KC)SLD jest skorumpowane i skompromitowane!!Ta banda chce wladzy do konca,i nie popusci!!Trzeba jak najszybciej rozwiazac Parlament i rozpisac wybory,bo zaraza zniszczy kraj do konca!!! Odpowiedz Link Zgłoś