hummer 30.11.09, 22:46 Nawet prezes ma swój mały pistolet. wiadomosci.wp.pl/kat,1019389,title,Przeszli-caly-swiat;-w-Polsce-zastrzelili-im-osiolka,wid,11735062,wiadomosc.html?ticaid=1932f Moim zdaniem hańba :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vargtimmen co ma z tym wspólnego UPR? 30.11.09, 22:58 Siekierą można zabić ciszej, jak się chce. Zdarzenie bardzo przykre, ale jest mi również przykro, że uprawiasz tak demagogiczną propagandę. Gdybyś to przeoczył, UPR kładzie nacisk poszanowania prawa i szacunku do cudzej własności oraz przykładne karanie bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: co ma z tym wspólnego UPR? 30.11.09, 23:15 > Gdybyś to przeoczył, UPR kładzie nacisk poszanowania prawa i szacunku > do cudzej własności oraz przykładne karanie bandytów. A "wykiwanie" banku mieści się w tym kanonie? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co ma z tym wspólnego UPR? 30.11.09, 23:23 remez2 napisał: > > Gdybyś to przeoczył, UPR kładzie nacisk poszanowania prawa i szacunku do > > cudzej własności oraz przykładne karanie bandytów. > A "wykiwanie" banku mieści się w tym kanonie? Ani wykiwanie, ani nawet jego ukradzenie, choć to ostatnie, warte zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: co ma z tym wspólnego UPR? 30.11.09, 23:28 vargtimmen napisał: > Ani wykiwanie, ani nawet jego ukradzenie, choć to ostatnie, warte zastanowienia Ukraść bank to raczej trudna sprawa. Natomiast wzięcie kredytu a następnie wykorzystanie luki prawnej aby go nie spłacić, to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co ma z tym wspólnego UPR? 01.12.09, 00:26 remez2 napisał: > vargtimmen napisał: > > > > Ani wykiwanie, ani nawet jego ukradzenie, choć to ostatnie, warte zastano > wienia > Ukraść bank to raczej trudna sprawa. Natomiast wzięcie kredytu a > następnie wykorzystanie luki prawnej aby go nie spłacić, to inna bajka. > Wiedziałem, że liberalizm bez dialektyki jest jak stryczek bez wisielca. Jest za co ciągnąć, ale nie ma na co patrzeć, jak powiedział kiedyś Pietrzak. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer O rzeczach drastycznych tak trzeba. 30.11.09, 23:41 vargtimmen napisał: Nie ma znieczulenia! > Siekierą można zabić ciszej, jak się chce. > > Zdarzenie bardzo przykre, ale jest mi również przykro, że uprawiasz tak > demagogiczną propagandę. > > Gdybyś to przeoczył, UPR kładzie nacisk poszanowania prawa i szacunku do cudzej > własności oraz przykładne karanie bandytów. Na resztę Twojego postu odpisał już Remez. Pewnie zachciało się im nocować na Gopłem... Polak Wikingowi pokaże, gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: O rzeczach drastycznych tak trzeba. 30.11.09, 23:55 hummer napisał: > vargtimmen napisał: > > Nie ma znieczulenia! Więc właśnie, broń palna jest humanitarna. > > > Siekierą można zabić ciszej, jak się chce. > > > > Zdarzenie bardzo przykre, ale jest mi również przykro, że uprawiasz tak > > demagogiczną propagandę. > > > > Gdybyś to przeoczył, UPR kładzie nacisk poszanowania prawa i szacunku do > cudzej > > własności oraz przykładne karanie bandytów. > > Na resztę Twojego postu odpisał już Remez. > > Pewnie zachciało się im nocować na Gopłem... Polak > Wikingowi pokaże, gdzie jego miejsce. > Ciekawe, kto lub co Polaków tak skundliło. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: O rzeczach drastycznych tak trzeba. 30.11.09, 23:57 vargtimmen napisał: > hummer napisał: > > > vargtimmen napisał: > > > > Nie ma znieczulenia! > > Więc właśnie, broń palna jest humanitarna. Dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: co ma z tym wspólnego UPR? 30.11.09, 23:42 vargtimmen napisał: > > Siekierą można zabić ciszej, jak się chce. Ale bronią palną dużo łatwiej. > Zdarzenie bardzo przykre, ale jest mi również przykro, że uprawiasz tak > demagogiczną propagandę. > > Gdybyś to przeoczył, UPR kładzie nacisk poszanowania prawa i szacunku do cudzej > własności oraz przykładne karanie bandytów. Może to nie demagogia a po prostu skrót myślowy w stylu Macierewicza? A tak całkiem poważnie, to szeroki dostęp do broni w Polsce byłby raczej katastrofą. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: co ma z tym wspólnego UPR? 30.11.09, 23:50 Owszem, w obecnych warunkach zapewne skonczylby sie katastrofa..jednak wyobrazam sobie, ze mozna ludzi skutecznie edukowac w tym wzgledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: co ma z tym wspólnego UPR? 30.11.09, 23:54 Póki co to nie można wyedukować odnośnie minimum rozsądku na drodze, czego skutki są powszechnie znane. Z bronią było dokładnie tak samo - małpa z brzytwą czyli nieobyta dzicz dorwała się do broni:) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: co ma z tym wspólnego UPR? 01.12.09, 00:08 Watpliwa paralela, moim zdaniem. W przypadku sytuacji drogowych swoje robi nadmiar przepisow, zle oznakowanie a takze prozaiczny stan drog, a nie tylko spozywany przez kierowcow alkohol i brak umiejetnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: co ma z tym wspólnego UPR? 01.12.09, 00:21 Swoją drogą to nawet nie myślałem o alkoholu, ale to też jakiś argument. Miałem raczej na myśli pewne obycie, które jest warunkiem kreowania kultury czy to na drodze czy z bronią. Jak obycia nie ma, to nie ma co mówić o kulturze. Samochody i wariacka jazda to dobry przykład, bo tutaj tego obycia właśnie nie ma, gdyż szeroki i dosyć tani dostęp powoduje, że to tak naprawdę nowość na skalę masową. Drogi i przepisy też są ważne, ale bez obycia, ludzie zabijaliby bez względu na warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz doprecyzowanie 01.12.09, 00:27 Mówiąc o obyciu, nie mam na myśli umiejętności jako takich, a raczej to, żeby mieć coś oswojone. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: co ma z tym wspólnego UPR? 01.12.09, 00:29 Nie ma przyzwolenia spolecznego na radykalne karanie w ten, czy inny sposob "nieobytych" kierowcow, wiec sytuacja ma charakter trwaly. Sadze, ze w wypadku nieuzasadnionego uzycia broni rzecz wygladalaby z gola inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: co ma z tym wspólnego UPR? 01.12.09, 00:33 Nieobycie w moim spojrzeniu na problem ma wymiar społeczny a nie jednostkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: co ma z tym wspólnego UPR? 01.12.09, 00:43 Alez domyslilem sie:) Tyle, ze to wg. mnie znow problem edukacyjny. W ciagu ostatniego cwiercwiecza narod przesiadl sie z fiacikow, rowerow, motorowerow, WSeK i konnych furek w jakiej takiej klasy samochody a w slad za tym faktem nie podazyl zaden sensowny program edukujacy spoleczenstwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co ma z tym wspólnego UPR? 01.12.09, 00:03 wylogowany.pielegniarz napisał: > vargtimmen napisał: > > > > > Siekierą można zabić ciszej, jak się chce. > > Ale bronią palną dużo łatwiej. > Prawda. > > Zdarzenie bardzo przykre, ale jest mi również przykro, że uprawiasz tak > > demagogiczną propagandę. > > > > Gdybyś to przeoczył, UPR kładzie nacisk poszanowania prawa i szacunku do > cudzej > > własności oraz przykładne karanie bandytów. > > > Może to nie demagogia a po prostu skrót myślowy w > stylu Macierewicza? > Chyba, powoli, zaczynam ogarniać. > A tak całkiem poważnie, to szeroki dostęp do broni > w Polsce byłby raczej katastrofą. Też uważam, że proces wdrażania byłby przynajmniej tak śmiercionośny, jak proces wprowadzania na drogi samochodów. Najrozsądniej byłoby zacząć od UPR-owców, a zwolenników Samoobrony zostawić na koniec. Tak na serio, jak pomyślę, że sąsiedzi mogliby mieć broń, to też mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu I coz? 30.11.09, 23:10 Jak sie to ma do roznych inicjatyw majacych na celu ulatwienie i uproszczenie procedur zwiazanych z prawem do posiadania broni? Odpowiedz Link Zgłoś
kancelaria_p_prezydenta Czy mam_kajdanki_na _kolesiow_z po dostał już 01.12.09, 00:15 pistolet od Prezesa Mikke? Odpowiedz Link Zgłoś