noworoczny 15.01.10, 20:18 Informacja dla tych, którzy najchętniej wyznają teorię sPiSkową dziejów. --->>>Europa_zaczyna_drżeć_na_hasło_polski_złoty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witoldzbazin Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 20:19 Brawo PiS za obronę polskiej waluty:-) Odpowiedz Link Zgłoś
noworoczny A ja myślałem, że to dzięki reformie ... 15.01.10, 20:23 ... Balcerowicza i Saksa. O Kaczynskich nic a nic nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Re: A ja myślałem, że to dzięki reformie ... 15.01.10, 22:59 noworoczny napisał: > ... Balcerowicza i Saksa O tym pierwszym coś tam słyszałem ale ten Saks to co za jeden ?... Ktoś kto Polaków na saksy wygnał ?... Odpowiedz Link Zgłoś
noworoczny Troszkę przekręciłem nazwisko ... 15.01.10, 23:46 ... chodziło mi o prof. Jeffreya Sachsa z Harvardu - twórcy tzw. ekonomii klinicznej, z którym przecież konsultował kształt reform prof. Balcerowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Troszkę przekręciłem nazwisko ... 15.01.10, 23:51 A może guru Balcerka był G Soros,tyż Żyd-szpekulant? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 20:44 i polskich banków :-)Za ich ochronę przed kryzysem. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 20:54 No tak, pisdak na białe mówi czarne, dlaczego mnie to nie dziwi. Zaćmienie słońca było - brawo PiS, że się skończyło... Kataklizm na Haiti - brawo PiS, że nie w Polsce.... i.t.d. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:32 Zaraz zacznie utyskiwać, że z powodu mocnego złotego padnie polski eksport, i to oczywiście będzie wina PO. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:40 Z winy PO, kiedy w ub. r. złotówka padła, renciści i emeryci musieli płacić więcej za towary importowane. Wszyscy wiedzą, że to PiS żądał bezzwłoacznej wymiany złotego na euro, tylko knowania PO to uniemożliwiły... Co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:45 Jeśli z powodu mocnego złotego padnie polski eksport, i to oczywiście będzie wina PO. Jeśli z powodu mocnego złotego renciści i emeryci, i cały naród polski, i Naród Wolski, będą płacić mniej za towary importowane, będzie to zasługa... czyja... PIS??? ... NIE! ... będzie to osobista zasługa Pana Prezesa i Pana Prezydenta! I, trochę, Przewodniczącego Gosiewskiego (bardzo mała zasługa) i Bulteriera. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:52 Reasumując - jeśli z powodu kursu PLN ktoś straci to będzie to niewątpliwie wina PO i Tuska. Ten, kto zyska zawdzięczać to będzie PiSowi i LechKaczowi. Akcenty na osoby lub partie rozłoży się zależnie od tego, czy mamy rok wyborów prezydenckich czy parlamentarnych. W samorządowych już tego nikt nie kupi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 22:15 To samo odnosi się do skutków zjawisk atmosferycznych i innych wydarzeń. Dla porządku wymienię niektóre zasługi PiS: - odpowiednia ilość deszczu wiosną i latem, potrzebna rolnictwu - brak trąb powietrznych - odpowiednia temperatura zimą (gwarantująca górnikom godne życie i możliwość skutecznego strajkowania w grudniu) - szczególne błogosławieństwo dla wybranego Narodu Wolskiego - osiąście Ojca Dyrektora na włościach toruńskich - dowiercenie się Ojca Dyrektora do pokładów radioaktywnej lawy - przyłączenie bydgoskiego przedmieścia do toruńskiej metropolii ... reszta zasług (niekończąca się lista) ... Analogicznie, winy PO: - susze - powodzie - pożary - trzęsienia ziemi - epidemie (ostatnio ptasiej grypy) ... itd. itd. ... Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 22:23 Bo PO sie o deszcz itp. nie modli. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:43 A Poloki sie nie bojom złotego,bo nie mają strachu ani złotówek! Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:52 zoil44elwer napisał: > A Poloki sie nie bojom złotego,bo nie mają strachu ani złotówek! PO nawet nie ma na odśnieżanie...też hehehehe smutny to fakt,nieudaczny rząd PO...za to aferach jest najlepszy hehehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
mirmik Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 22:17 A Ty jesteś najlepszy w prostackim : hehehehee Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Europa pije młodsze wino i się strasznie "boi" :)) 15.01.10, 22:37 zoil44elwer napisał: A Poloki sie nie bojom złotego,bo nie mają strachu ani złotówek! ---> ... a Polacy nie mają na chleb, na leczenie, na mieszkania, na drogi ... Już tylu, fachowców nawet, stwierdzało, że wolałoby żyć na tej "kryzysowej", choćby i niemieckiej, stopie, niż na "zielonej wyspie" a lemingi nadal nie rozumieją ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Euro przykleiło się do złotego 15.01.10, 22:29 Jak gó... do statku i chce wskazywać kierunek. Złoty będzie się umacniał do końca świata, a nawet o jeden dzień dłużej. I jak już będzie kosztował 5 euro, to sprzedam pastwisko i kupię sobie apartament w Paryżu, albo w Londynie, o! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Euro przykleiło się do złotego 15.01.10, 22:38 polska zlotowka to potega ,- Polacy boja sie Euro :o . Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Euro przykleiło się do złotego 15.01.10, 23:07 karbat napisał: > polska zlotowka to potega ,- Polacy boja sie Euro :o . POloki siem bojom EURO 2012!!Ale bydzie wtopa!Przez zaborców,Sowietów,PZPR,PZPN,PZN(Polski Związek Niewidomych) Poloków...... Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 22:47 Zaczyna bać się... To niedobrze. Byłoby lepiej, gdyby Europa złotego nie bała się i miała do niego zaufanie. Ja np. boję się węgierskiego forinta i p każdym pobycie w tym kraju pozbywam się ich co do najmniejszej monety. Tak samo boje się rosyjskiego rubla, serbskiego dinara i afrykańskich paciorków. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 23:09 A ja chciałbym pozbyć się w Polsce polityków z PO. Odpowiedz Link Zgłoś