Dodaj do ulubionych

Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)))

15.01.10, 20:18
Informacja dla tych,
którzy najchętniej wyznają teorię sPiSkową dziejów.
--->>>Europa_zaczyna_drżeć_na_hasło_polski_złoty
Obserwuj wątek
    • witoldzbazin Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 20:19
      Brawo PiS za obronę polskiej waluty:-)
      • noworoczny A ja myślałem, że to dzięki reformie ... 15.01.10, 20:23
        ... Balcerowicza i Saksa.
        O Kaczynskich nic a nic nie słyszałem.
        • barnacle.bill.the.sailor Re: A ja myślałem, że to dzięki reformie ... 15.01.10, 22:59
          noworoczny napisał:

> ... Balcerowicza i Saksa

O tym pierwszym coś tam słyszałem ale ten Saks to co za jeden ?... Ktoś kto
          Polaków na saksy wygnał ?...
          • noworoczny Troszkę przekręciłem nazwisko ... 15.01.10, 23:46
            ... chodziło mi o prof. Jeffreya Sachsa z Harvardu - twórcy tzw. ekonomii
            klinicznej, z którym przecież konsultował kształt reform prof.
            Balcerowicz.
            • zoil44elwer Re: Troszkę przekręciłem nazwisko ... 15.01.10, 23:51
              A może guru Balcerka był G Soros,tyż Żyd-szpekulant?
      • volupte Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 20:44
        i polskich banków :-)Za ich ochronę przed kryzysem.
      • etta2 Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 20:54
        No tak, pisdak na białe mówi czarne, dlaczego mnie to nie dziwi.
        Zaćmienie słońca było - brawo PiS, że się skończyło...
        Kataklizm na Haiti - brawo PiS, że nie w Polsce....
        i.t.d.
        • chateau Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:32
          Zaraz zacznie utyskiwać, że z powodu mocnego złotego padnie polski eksport, i to
          oczywiście będzie wina PO.
          • dystans4 Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:40
            Z winy PO, kiedy w ub. r. złotówka padła, renciści i emeryci musieli płacić więcej za towary importowane. Wszyscy wiedzą, że to PiS żądał bezzwłoacznej wymiany złotego na euro, tylko knowania PO to uniemożliwiły...

Co jeszcze?
          • dystans4 Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:45
            Jeśli z powodu mocnego złotego padnie polski eksport, i to
            oczywiście będzie wina PO
            .
            Jeśli z powodu mocnego złotego renciści i emeryci, i cały naród polski, i Naród Wolski, będą płacić mniej za towary importowane, będzie to zasługa... czyja... PIS??? ... NIE! ... będzie to osobista zasługa Pana Prezesa i Pana Prezydenta!
            I, trochę, Przewodniczącego Gosiewskiego (bardzo mała zasługa) i Bulteriera.
            • chateau Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:52
              Reasumując - jeśli z powodu kursu PLN ktoś straci to będzie to niewątpliwie wina
              PO i Tuska. Ten, kto zyska zawdzięczać to będzie PiSowi i LechKaczowi.
              Akcenty na osoby lub partie rozłoży się zależnie od tego, czy mamy rok wyborów
              prezydenckich czy parlamentarnych. W samorządowych już tego nikt nie kupi :-)
              • dystans4 Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 22:15
                To samo odnosi się do skutków zjawisk atmosferycznych i innych wydarzeń. Dla porządku wymienię niektóre zasługi PiS:
                - odpowiednia ilość deszczu wiosną i latem, potrzebna rolnictwu
                - brak trąb powietrznych
                - odpowiednia temperatura zimą (gwarantująca górnikom godne życie i możliwość skutecznego strajkowania w grudniu)
                - szczególne błogosławieństwo dla wybranego Narodu Wolskiego
                - osiąście Ojca Dyrektora na włościach toruńskich
                - dowiercenie się Ojca Dyrektora do pokładów radioaktywnej lawy
                - przyłączenie bydgoskiego przedmieścia do toruńskiej metropolii
                ...
                reszta zasług (niekończąca się lista)
                ...
                Analogicznie, winy PO:
                - susze
                - powodzie
                - pożary
                - trzęsienia ziemi
                - epidemie (ostatnio ptasiej grypy)

... itd. itd. ...
                • volupte Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 22:23
                  Bo PO sie o deszcz itp. nie modli.
    • zoil44elwer Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:43
      A Poloki sie nie bojom złotego,bo nie mają strachu ani złotówek!
      • witoldzbazin Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 21:52
        zoil44elwer napisał:

> A Poloki sie nie bojom złotego,bo nie mają strachu ani złotówek!

PO nawet nie ma na odśnieżanie...też hehehehe
        smutny to fakt,nieudaczny rząd PO...za to aferach jest najlepszy hehehehhe
        • mirmik Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 22:17
          A Ty jesteś najlepszy w prostackim : hehehehee
      • normalnyczlowiek1 Europa pije młodsze wino i się strasznie "boi" :)) 15.01.10, 22:37
        zoil44elwer napisał: A Poloki sie nie bojom złotego,bo nie mają strachu ani
        złotówek!

---> ... a Polacy nie mają na chleb, na leczenie, na mieszkania, na drogi ...
        Już tylu, fachowców nawet, stwierdzało, że wolałoby żyć na tej "kryzysowej",
        choćby i niemieckiej, stopie, niż na "zielonej wyspie" a lemingi nadal nie
        rozumieją ... :)
    • douglasmclloyd Euro przykleiło się do złotego 15.01.10, 22:29
      Jak gó... do statku i chce wskazywać kierunek. Złoty będzie się umacniał do
      końca świata, a nawet o jeden dzień dłużej. I jak już będzie kosztował 5 euro,
      to sprzedam pastwisko i kupię sobie apartament w Paryżu, albo w Londynie, o!
      • karbat Re: Euro przykleiło się do złotego 15.01.10, 22:38
        polska zlotowka to potega ,- Polacy boja sie Euro :o .
        • zoil44elwer Re: Euro przykleiło się do złotego 15.01.10, 23:07
          karbat napisał:

> polska zlotowka to potega ,- Polacy boja sie Euro :o .

POloki siem bojom EURO 2012!!Ale bydzie wtopa!Przez
          zaborców,Sowietów,PZPR,PZPN,PZN(Polski Związek Niewidomych) Poloków......
    • man_sapiens Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 22:47
      Zaczyna bać się... To niedobrze. Byłoby lepiej, gdyby Europa złotego nie bała
      się i miała do niego zaufanie.
      Ja np. boję się węgierskiego forinta i p każdym pobycie w tym kraju pozbywam się
      ich co do najmniejszej monety. Tak samo boje się rosyjskiego rubla, serbskiego
      dinara i afrykańskich paciorków.
      • zoil44elwer Re: Europa zaczyna bać się polskiego złotego. :)) 15.01.10, 23:09
        A ja chciałbym pozbyć się w Polsce polityków z PO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka