Dodaj do ulubionych

Rzeczniku Praw Obywatel. - czas zająć się UBekami

16.01.10, 16:05
Z wirusami panu nie wyszło.
www.tvn24.pl/0,1638483,0,1,miliony-szczepionek-trafia-na-smietnik,wiadomosc.html
To ludzie na skraju żywota. Liczę na pana czujność. I niech się pan nie
zniechęca porażką przy A/H1N1. W końcu nie jest pan wirusologiem, a
Rzecznikiem Praw Obywatelskich.
Obserwuj wątek
    • ludwikdorondla Re: Rzeczniku Praw Obywatel. - czas zająć się UBe 16.01.10, 16:11
      to kategoria obywateli B ,a ci nie mogą liczyć na interwencję rzecznika PIS
      • asso1 Re: Rzeczniku Praw Obywatel. - czas zająć się UBe 16.01.10, 18:30
        Miałem zamiar otworzyć nowy wątek w tej sprawie. Ale skoro już jest..

Pragnę poinformować państwa, że zamierzam zwrócić się do RPO
        oficjalnie i pod własnym nazwiskiem z pytaniem co zamierza zrobić w
        sprawie jawnego i oczywistego pogwałcenia praw obywatelskich ponad
        40tys. obywateli Rzeczposplitej Polskiej, nazywanych potocznie
        UBekami lub SBkami.
        Nie godzę się na opinię, że są to obywatele gorszej kategorii lub
        kategorii B, jak napisał LUDWIKDORONDLA. Tych ludzi nie skazał żaden
        sąd, żaden sąd nie wymierzył im kary dodatkowej w postaci obniżenia
        emerytur. A TYLKO sąd może to zrobić!
        Nie obchodzi mnie opinia, że p. Kochanowski pełni swoją funkcję z
        nadania PISu czy innej partii! Ma być obrońcą praw WSZYSTKICH
        obywateli RP. Także SBków, niezależnie od tego co prywatnie o nich
        myśli. DOŚĆ BEZPRAWIA, DOŚĆ UDAWANIA, ŻE POLSKA JEST PAŃSTWEM PRAWA!

Wzywam wszystkich myślących, rozsądnych internautów, o poparcie
        mojej inicjatywy. Dajcie choćby sygnał, że nie jest Wam obojętny los
        polskiej demokracji. Proszę Was o to!

PS. Opinie oszołomów, "rycerzy" zemsty i odwetu, "prawdziwych
        Polaków" i patryotów mnie nie interesują.
        • sclavus Re: Rzeczniku Praw Obywatel. - czas zająć się UBe 16.01.10, 18:44
          A ja ci mówię, nie rób tego ;)
          Sprowokujesz i pozbawią ich obywatelstwa... Może, póki co,
          tylko obywatelstwa czwartej RP, ale kto wie jak się losy tej
          RP potoczą... :)
    • taziuta Słuszna uwaga, to coś dla RPO! :) n/t 16.01.10, 18:41
      hummer napisał:
      Re: Rzeczniku Praw Obywatel. - czas zająć się UBekami

• venus99 Re: Rzeczniku Praw Obywatel. - czas zająć się UBe 16.01.10, 18:44
      nie znęcaj się nad małym,miernym i parszywiutkim człowiekiem.
    • boblebowsky Chcecie rozszerzenia ustawy?:)))) n/t 16.01.10, 18:51

• asso1 Dziękuję i proszę ... 16.01.10, 19:00
        '''o dalsze opinie. I raczej poważne. Uważam, że żarty się skończyły!
        • boblebowsky Re: Dziękuję i proszę ... 16.01.10, 19:19
          a kto żartuje?
          • taziuta Re: Dziękuję i proszę ... 16.01.10, 19:23
            boblebowsky napisał:

> a kto żartuje?

TK, bojąc się podjąć decyzji. Jakiejkolwiek...
            • hummer Muszę wyjaśnić o co chodzi 16.01.10, 19:38
              taziuta napisał:

> boblebowsky napisał:
              >
              > > a kto żartuje?
              >
              > TK, bojąc się podjąć decyzji. Jakiejkolwiek...

W Polsce posażne emerytury są naliczane według przelicznika 1.3
              Ogólnie przyjęty standard. Mundurówka ma naliczane według przelicznika 2.6.

Ostatni ukaz PO PiS zmienia naliczanie emerytur mundurowych wstecz. Jeśli ktoś miał zaszczyt pracować dla III/IV RP dalej ma przelicznik 2.6. Ale jeśli służył w PRLu ma mieć od stycznia 0.7. Tak za karę po latach. Oczywiście każdy mógł się urodzić po 1972 roku i mieć naliczaną emeryturę według przelicznika 2.6, tylko po co się pchał na świat przed 1972 rokiem? Przecież to jego wina
              • asso1 Re: Muszę wyjaśnić o co chodzi 16.01.10, 20:45
                Dzięki hummer! Ale głównie chodzi o to aby praw obywatela nie
                regulował jakiś "ukaz" - jak napisałeś, tylko ustawy wynikające z
                Konstytucji.
                Przelicznik 0,7 mają ci którzy nie pracowali albo siedzieli w
                pierdlu. Do tego poziomu POPIS chce sprowadzić funkcjonariuszy
                Państwa Polskiego, tylko dlatego, że tamto Państwo przestało się
                podobać obecnej władzy. Dotychczasowy przelicznik 2,6 to nie zaden
                przywilej tylko konsekwencja faktu, że funkcjonariusze SB byli (i
                są!) wobec Państwa Polskiego w stosunku SŁUŻBY a nie pracy, jak
                większość obywateli. Teraz Państwo Polskie wypina na nich d..pę i
                mówi - już mi się nie podobacie! Zmieniam umowę! Przechodzicie do
                kategorii podobywateli, którzy nie mają żadnych praw!
                I o to właśnie chodzi - czy państwo prawa (tak stoi w Konstytucji!!)
                może tak postąpić?
                A co będzie, jeżeli jutro jakiemuś szaleńcowi przestaną podobać się
                strażacy, celnicy albo nauczyciele?
                Trzeba przeciw temu protestować, także w interesie tych, którzy dziś
                w swojej małości cieszą się, że coś odebrano SBkom.
                • etta2 Re: Muszę wyjaśnić o co chodzi 16.01.10, 20:59
                  Mały drobiażdżek: czy ci funkcjonariusze pracowali dla Państwa
                  Polskiego? Jeśli JA musiałam zmienić zawód, bo mnie wypieprzyli z
                  roboty za "BRAK POKORY DLA WŁADZY", to się pytam: czy oni działali w
                  moim imieniu i dla mojego dobra? GUCIO!!!!!! Oni byli moimi
                  ciemiężcami, gnębiącymi mnie gnojami i nie zgadzam się, by ich
                  przelicznik emerytalny był wyższy od mojego!!!!!!!!!! Dziwi mnie, że
                  ośmielasz się występować w obronie tych gnojów, czasem nawet
                  bandytów. Brałeś udział w tym komuszym sqrwysyństwie???????
                  • asso1 Re: Muszę wyjaśnić o co chodzi 16.01.10, 21:22
                    A było inne Państwo Polskie? Dla ciebie to może " drobiażdżek" ale
                    dla 40 mln Polaków to była jednak jakaś wartość! To Państwo można
                    różnie oceniać (podobnie jak np. II RP !) ale ta ocena nie może mieć
                    wpływu na los jego funkcjonariuszy. Przecież nie tylko SBków, na
                    Boga, także żołnierzy, policjantów, celników itd.
                    Przy okazji - "BRAK POKORY WOBEC WŁADZY" to raczej formuła
                    kościelna a nie PRLowska. Podejrzewam, że wypieprzyli cię z roboty
                    za "charakter" albo po prostu za lenistwo.
                    • etta2 Re: Muszę wyjaśnić o co chodzi 16.01.10, 21:33
                      Widzę, że się zupełnie nie rozumiemy i pewnie się nie zrozumiemy
                      NIGDY! Brak pokory wobec władzy sprowadzał się do ODMOWY WYKONYWANIA
                      KRETYŃSKICH POLECEŃ sprowadzających się do SZPICLOWANIA MŁODZIEŻY w
                      jednej z trójmieskich szkół średnich. Nie rozumiesz, że nie każdy
                      jest w stanie stać się ŚWINIĄ????? To właśnie to "państwo" usiłowało
                      zrobić ze mnie szpicla, co mnie zawsze brzydziło i brzydzić będzie.
                      Tych dupków, którzy mnie spowiadali w czasie "rozmów
                      weryfikacyjnych" wspominam "bardzo ciepło", a na pytanie "jaki jest
                      mój stosunek do ustroju".....dałam odpowiedź, która im komusze mordy
                      zamknęła na amen (nie mam stosunku, bo żadnego innego ustroju nie
                      znam, nie mogę mieć więc stosunku...). Kosztowało mnie to utratę
                      pracy, po 15 latach....I ty mi pieprzysz o "charakterze"?????? TAK!
                      Mam charakter, mam swoją godność i honor i żadna komusza szmata mnie
                      nie złamie! Mam to od pieluch, tak mnie wychowali i ja też tak
                      wychowam swoich potomnych, więc nie łudź się, że coś w przyszłości
                      wskórasz.
                      • hummer Re: Muszę wyjaśnić o co chodzi 16.01.10, 21:39
                        Też nie byłem pokorny, i też dostawałem za to po tyłku. Ale mścić się na
                        starcach. Nigdy.
                        • barnacle.bill.the.sailor To wyślij petycję w obronie Demjaniuka ! 18.01.10, 18:56
                          b/o
                      • asso1 NIGDY się nie zrozumiemy? 16.01.10, 23:18
                        A dlaczego? Akurat tak się składa, że znam to środowisko i tamte
                        problemy. I nie zamierzam Cię przekonywać, że nie masz racji. Tyle
                        tylko, że były różne sposoby aby nie stać się ŚWINIĄ!
                        Pomyśl spokojnie - Ciebie wyrzucono z pracy. Czy to oznacza, że Twoi
                        koledzy, którzy pozostali i dalej uczyli młodych ludzi byli świniami?
                        I co to ma wspólnego z Państwem Polskim? Czy Twoja krzywda (jeżeli
                        taka jest ) ma powodować zemstę i odwet na tysiącach ludzi, których
                        jedyna "wina" polega na tym, że służyli Polsce? Zastanów się!
                        Ta ustawa obniża emerutury nie tylko SBkom ale często wdowom po
                        nich. Czy godzisz się z tym? Czy Twoje pragnienie zemsty jest aż tak
                        bezwzględne?
                        Czy cudza krzywda złagodzi Twoją krzywdę?
                        Nie wierzę, że nigdy się nie zrozumiemy.
                        Jeżeli moje uwagi na temat Twojego charakteru czy lenistwa dotknęły
                        Cię - szczerze przepraszam!
                        • wujaszek_joe Re: NIGDY się nie zrozumiemy? 17.01.10, 00:44
                          czemu wdowom po esbekach ma wieść się lepiej niż wdowom po ofiarach esbecji?
                          jeżeli to niekonstytucyjne to może zmieńmy konstytucję?
                          A poza tym czemu piętnuje się tylko SB, a zwłaszcza jej ofiary czyli TW, a
                          członkowie PZPR (zwłaszcza przywódcy) są nietykalni?
                  • venus99 Re: Muszę wyjaśnić o co chodzi 16.01.10, 21:25
                    w tym komuszym sku...syństwie(jak piszesz) brały udział miliony
                    ludzi.ty też.
                    • etta2 Re: Muszę wyjaśnić o co chodzi 16.01.10, 21:35
                      Mylisz się, nie należałam do aparatu władzy i w żadnym sqrwysyństwie
                      udziału nie brałam. Nie byłam nawet zastępcą członka....
                      • venus99 Re: Muszę wyjaśnić o co chodzi 16.01.10, 22:09
                        żyłaś,mieszkałaś,skończyłaś komuszą szkołę,spotykałaś się z
                        komuchami.wszyscy którzy zyli i mieszkali mieli w tym udział.nie
                        denerwuj się.nie ma o co.stwierdzam fakt.
                        • alexis_corner Re: Muszę wyjaśnić o co chodzi 17.01.10, 00:51
                          Brała, brała. Całe piętnaście lat! Pomimo tego "wychowania od pieluch"
                          A jak grzecznie i pokrętnie wywinęła się od odpowiedzi na proste pytanie
                          katów-weryfikatorów. :-D

- wredna alexis
                    • normalnyczlowiek1 [...] 16.01.10, 21:39
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • kretyn102 Wszyscy normalni ludzie mysla tak jak normalny 16.01.10, 22:03
                        czlowiek i dlatego PiS wygra wszystkie wybory i uratuje nasza ukochana Ojczyzne
                        od obcych, ktorych macki zaczynaja siegac juz wszedzie. Ale koniec z tym! Pan
                        Premier Prezes Kaczynski wprowadzi porzadek i Polacy odzyskaja Polske!
                        • etta2 Re: Wszyscy normalni ludzie mysla tak jak normaln 16.01.10, 23:23
                          Świetne podsumowanie! Hahahahahahahaha......Pan Prezes nas uratuje,
                          Pan Prezes nas wyzwoli, Pan Prezes.....hahahahahahahahahhahahaaa....
                          • asso1 Etta! 16.01.10, 23:31
                            Różne rzeczy wypisujesz... Niech Ci będzie. Nawet to, że nie byłaś
                            zastępcą członka. W to też jakoś mogę uwierzyć. Ale nie korzystałaś
                            z tego zastępstwa? Eeeeeeee....
                            • hummer Re: Etta! 16.01.10, 23:44
                              asso1 napisał:

> Różne rzeczy wypisujesz... Niech Ci będzie. Nawet to, że nie byłaś
                              > zastępcą członka. W to też jakoś mogę uwierzyć. Ale nie korzystałaś
                              > z tego zastępstwa? Eeeeeeee....

Mogła nie korzystać. Też miałem różne funkcje. Raczej pociągały za mną więcej zachodu.

Dziwię się Ci, że zadałeś takie pytanie. Takie pytania zadaje się w systemach niedemokratycznych.
                              • asso1 Hummer! 17.01.10, 00:14
                                Mógłbyś mi wyjaśnić co ma wspólnego demokracja z zwykłym
                                p.....leniem?
                                • asso1 Prosiłem.... 18.01.10, 18:43
                                  ... odnieście się poważnie do mojej propozycji! I co? Jakieś żarty,
                                  pierdoły... Naprawdę uważacie, że gwałcenie prawa w Polsce to nie
                                  jest żaden problem?
                                  • remez2 Re: Prosiłem.... 18.01.10, 18:50
                                    Popieram Twoją inicjatywę.
                                    • hummer Re: Prosiłem.... 18.01.10, 18:54
                                      remez2 napisał:

> Popieram Twoją inicjatywę.

A jaka to inicjatywa?
                                      • asso1 Re: Prosiłem.... 18.01.10, 21:17
                                        Hummer! Nawet jak jesteś bardzo stary i masz kłopoty z
                                        zrozumieniem... To przynajmniej czytaj! Chociaż co drugie słowo!
                                        • hummer Re: Prosiłem.... 18.01.10, 21:20
                                          asso1 napisał:

> Hummer! Nawet jak jesteś bardzo stary i masz kłopoty z
                                          > zrozumieniem... To przynajmniej czytaj! Chociaż co drugie słowo!

Czytam i nie rozumiem o co chodzi Remezowi. A kolega to już grypsem posuwa.
                                          • asso1 Re: Prosiłem.... 19.01.10, 00:07
                                            Nie chrzań hummer! Jeszcze nie siedzimy. Więc nie o gryps chodzi
                                            tylko o zrozumienie intencji. I czytaj od góry! Po literkach, po
                                            literkach! Q..a! Po literkach a nie po literku!
                                            • hummer Mimo najszczerszych chęci 19.01.10, 07:44
                                              Poddaję się. :)
                                              • taziuta Bo drzewko trzeba czytać od góry! :) 19.01.10, 08:03
                                                hummer napisał:
                                                Re: Mimo najszczerszych chęci

> Poddaję się. :)

Przegapiłeś ten post, chyba:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,105787315,105792879,Re_Rzeczniku_Praw_Obywatel_czas_zajac_sie_UBe.html

• hummer Re: Bo drzewko trzeba czytać od góry! :) 19.01.10, 08:13
                                                  taziuta napisał:

To co robią wezwania do mnie pod Normalnym?

Tak czy owak dzięki Ci.
                                                • hummer Re: Bo drzewko trzeba czytać od góry! :) 19.01.10, 08:27
                                                  taziuta napisał:

> hummer napisał:
                                                  > Re: Mimo najszczerszych chęci
                                                  >
                                                  > > Poddaję się. :)
                                                  >
                                                  > Przegapiłeś ten post, chyba:
                                                  >
                                                  > forum.gazeta.pl/forum/w,28,105787315,105792879,Re_Rzeczniku_Praw_Obywatel_czas_zajac_sie_UBe.html

A inicjator, niech napisze list otwarty. Bo jak na razie pisze tylko o swych
                                                  zamiarach.
                                                  Będzie pod czym się podpisać.

Jest taka stronka petycje.pl
                        • wg61 Re: Wszyscy normalni ludzie mysla tak jak normaln 18.01.10, 21:37
                          kretyn102 napisała:

> czlowiek i dlatego PiS wygra wszystkie wybory i uratuje nasza ukochana Ojczyzne
                          > od obcych, ktorych macki zaczynaja siegac juz wszedzie. Ale koniec z tym! Pan
                          > Premier Prezes Kaczynski wprowadzi porzadek i Polacy odzyskaja Polske!

Chyba wiem jaką genezę ma twój nick... :)))
    • wyborca2323 Re: Rzeczniku Praw Obywatel. - czas zająć się UBe 18.01.10, 21:29
      ubeki jak zwykle sobie radzą www.naszdziennik.pl/
      • venus99 Re: Rzeczniku Praw Obywatel. - czas zająć się UBe 18.01.10, 21:48
        o tobie tego nikt nie powie.za niski współczynnik inteligencji masz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka