Dodaj do ulubionych

Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 00:43
Akurat od niego sie tego nie spodziewalem, ale wreszcie glos rozsadku w tym
obludnym szmatlawcu. Zrobili Headline z zakazenia HIV (aby uchronic mlodych
ludzi). Wstretne.
Obserwuj wątek
    • Gość: szpak Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: *.konstantynow.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 00:57
      "długo myśleli"... za krótko i tylko o sobie. Wyborcza - magiel i zadupie
    • Gość: Toni Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: *.telia.com 18.02.04, 01:02
      "- Tak. Wtedy, gdy upubliczniliście sprawę molestowania seksualnego,
      powinniście ostrzec rodziców i samych chłopców, żeby zrobili sobie test na HIV.
      Wówczas byłoby to działanie odpowiedzialne, a nie nastawione na sensację. "
      No to wtedy byłby dopiero wrzask, mało, że bezpodstawnie oskarżaja, to jeszcze
      rzucają podejrzenia bez podstaw.
      A może by tak ksiądz pomodlił się w jakiejś rozsądnej z tą sprawą intencji a
      nie opowiadał grzecznych a naiwnych bajek ? Chyba ksiądz nie uważa, ze sprawa i
      wirusy znikną, tylko dla tego, że się o nich nie mówi ?
      Jest róznica między grzechem a wirusem, ten pierwszy już nikomu nie zaszkodzi.
      • bugaga Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak 18.02.04, 16:22
        DLaczego tak sądzisz?
        Kwestia umieszczenia obok artykułu o molestowaniu
        krótkiej neutralnej popularno-naukowej, ale wyraźnej notki o możliwości
        nosicielstwie HIV wśród pedofilów z "zaleceniem" o którym mówi Ksiądz Nowak -
        wszyscy "potencjalnie zagrożeni" pewnie czytają wszelkie artykuły o sprawie -
        przeczytaliby również o tym, że mogliby być potencjalnymi nosicielami, bez
        przypinania a'priori "łatki" wykorzystanego przez "pozytywa"
        pzdrv.
    • Gość: Palnick Opinia księdza Arkadiusza Nowaka jest mi bliska. IP: *.stenaline.com 18.02.04, 01:16
      Zgadzam się z każdym słowem jego uczciwej, rozsądnej, szanujacej prawo i zdrowy
      rozsądek wypowiedzi.
      Podejrzewam, że GW zorientowała się, że palnęła jedną z większych gaf w swojej
      historii i próbuje poprzez takie rozmowy, powoli wycofywać się na pewniejsze
      pozycje.
      Swoją drogą, czy Arkadiusz Nowak nie mógłby zostać prymasem?
      • rolotomasi Re: Opinia księdza Arkadiusza Nowaka jest mi blis 18.02.04, 01:27
        było" GW zorientowała się, że palnęła jedną z większych gaf w swojej historii
        /../Swoją drogą, czy Arkadiusz Nowak nie mógłby zostać prymasem? "

Niezłe, znany Boruta doradza obsadę w PurpurLandzie - Palnick na tron !
        A jeśli nie, to chociażem się uśmiał :)
      • adam_ski Opinia księdza - ksiądz, zdaje się, dzieci nie ma? 18.02.04, 02:24
        Gość portalu: Palnick napisał(a):
        > Swoją drogą, czy Arkadiusz Nowak nie mógłby zostać prymasem?

- Czy jest episkopat?
        - Chyba epidiaskop?
        - Możliwe, w szkole nie byłem prymasem.
        • Gość: matka Re: Opinia księdza - ksiądz, zdaje się, dzieci ni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 12:18
          Ja mam dzieci i to dwóch synów. Słabo mi się robi na myśl, że wszyscy dookoła
          zaczęliby wytykać mojego syna palcami o to ten co był w chórze, pewnie ma hiva -
          a klasę społeczeństwa doskonale obrazują niektóre posty. Oburzenie i strach
          nie zwalniają z myślenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ta informacja powinna zostać
          przekazana w tajemnicy wszystkim chórzystom lub ich rodzinom.Poza tym wydaje mi
          się niewiarygodne, że po aresztowaniu tego skurwiela rodzice nie zaczęli badać
          dzieci - przecież można to załatwić w czasie rutynowej morfologii.
          Poza tym, co za argument - tzn ten o dzieciach? Naprawdę uważacie , że
          wyprodukowanie potomka jest gwarantem rozwoju duchowego i emocjonalnego? Że
          tylko ten kto ma dzieci, ma również jakieś pojęcie o odpowiedzialności? Że jest
          więcej wart?
          Nie jestem katoliczką, Glemp wywołuje we mnie mdłości, szlag mnie trafia gdy KK
          podnosi na ołtarze rodzinę, bo rodzina to ludzie - w ogromnej większości
          platfusy moralne i emocjonalne, ale Nowak ma rację. Gazeta zrobiła materiał na
          pozimie faktu. Albo i niżej. Skrzywdziła dziesiątki dzieci. Życzę miłego dnia.
          PS może wysupłacie pare złotych na pomoc psychologiczną dla ofiar
          waszej "krucjaty o prawde"?
      • Gość: wacek "GW" kompromituje się już codziennie IP: 158.75.48.* 18.02.04, 13:53
        Jak szanowana kiedyś gazeta może się tak zeszmacić. Czy to wina dziennikarzy
        czy ich szefów ??. Tak czy inaczej dno.
    • goniacy.pielegniarz Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak 18.02.04, 01:26
      ks. Nowak: Tak. Wtedy, gdy upubliczniliście sprawę molestowania seksualnego,
      powinniście ostrzec rodziców i samych chłopców, żeby zrobili sobie test na HIV.
      Wówczas byłoby to działanie odpowiedzialne, a nie nastawione na sensację.

red. Zagórski: To zadanie dla działaczy społecznych, wychowawców, być może
      Ksiądz powinien to zrobić?

Panie Zagórski, niech pan się już nie ośmiesza takim odbijaniem piłeczki.
      To wy rozkręcacie różne akcje na łamach swojej gazety i wy macie możliwości,
      żeby to robić. Żałosny pan jest i tyle. Być może taka działalność wykracza poza
      pańskie wyobrażenia na temat tego, co może wydrukować gazeta. To całe
      towarzystwo z Wyborczej robi się coraz śmieszniejsze.

• Gość: mirmat Brawo Gazeta - durny Ksiądz IP: 64.7.158.* 18.02.04, 01:44
      Gdybym byl ojcem jednej z ofiar tego pedofila to oczywiscie chcialbym wiedziec
      czy jest zarazony. Jezeli nie no to przy tej calej okropnosci przynajmniej
      jeden problem z glowy. Jezeli tak to trzeba zbadac czy ta kanalia zarazila moje
      dziecko.
      Durny ksiadz stawia wszystko na glowie. To ofiary maja sie badac a nie
      przestepca. To ofiary maja przechodzic caly horor testow bo mamy
      doceniac "prawa" bydlaka. Nie jestem wielbicielem GW ale raz wreszcie cos
      zrobila dobrze.
      • Gość: wścibuś "Niewinni pedofile". Brawo Gazeta - durny Ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 03:38
        W pełni sie z Tobą zgadzam. Ale to jest szerszy problem. Juz któryś raz, kiedy
        wychodzi na jaw kolejna afera pedofilska - podnosi sie wielka wrzawa w obronie
        uczuć zboczeńców, ich prawa do anonimowosci, ich, rzekomo zagrożonych "dóbr
        osobistych" - z całkowitym pominięciem krzywd, jaka spotkały ich molestowane
        ofiary. Tu - wydawałoby się - sprawa prosta. Trzeba jak najprędzej dotrzeć z
        informacją do wszystkich osób, które miały z Wojciechem K. kontakty intymne i
        mogły zostać zarażone. Nie ma takiej możliwości, żeby Wojciech K. zrobił to
        osobiście. Ani lekarze, ani prokurator, ani ktokolwiek na tej ziemi - słowem -
        nikt nie ma w posiadaniu takiej kompletnej listy, ani nikt nie ma do tego
        uprawnień, czy - choćby nawet możliwości technicznej - ktoś puszcza "przeciek
        kontrolowany", a dziennikarze informują o tym przecieku. Sprawa robi się
        głośna, informacja - można domniemywać - dociera do wszystkich
        zainteresowanych. Dostają szansę zatroszczenia się o zdrowie i życie własne
        oraz partnerów. Prawdopodobnie - ta publikacja ratuje ileś istnień ludzkich.
        Ale zgodny chórek "obrońców praw pedofila jeszcze nie skazanego" ma gdzieś
        problemy ofiar. Ba - twierdzi, że dla molestowanych dzieciaków też byłoby
        lepiej, gdyby całej sprawie łeb ukręcić, a o potrzebie badań na obecność wirusa
        HIV powiadomić tylko tych kilka osób, które zeznały przeciwko pedofilowi, a
        reszta - niech sobie anonimowo zdycha. Co w tym fałszującym chórku
        miłośników "niewinnych pedofili" z Poznania robi ks. A. Nowak?
        • Gość: Palnick Emocje, brak wiedzy i zacietrzewienie wścibusiów. IP: *.stenaline.com 18.02.04, 08:13
          Jestem osobiście zdania, że pedofile powinni być izolowani od społeczeństwa
          dożywotnio. Tak postanowiono w Szwajcarii parę dni temu, ponieważ leczenie
          farmakologiczne a nawet kastracja nie skutkują definitywnie. Takie osoby są
          potwornym zagrożeniem niewinnych dzieci i nie wolno ryzykować pomyłek w tych
          sprawach. Pedofili traktuje się w Szwajcarii jak chorych psychicznie, groźnych
          dla otoczenia nie rokujących szans na wyleczenie. I tak być powinno.
          Nie przeczy to jednak faktowi bezmyślnego złamania prawa przez GW w sposób
          narażający interesy potencjalnych ofiar oraz faktowi naruszenia praw
          podejrzanego.
          • Gość: Bronek Re: Emocje, brak wiedzy i zacietrzewienie wścibus IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 18.02.04, 12:40
            Uwazam że gazeta wyborcza nie złamała prawa że tę wiadomość rozpowszechniła,bo
            w tę sprawę są zamieszani nietylko poznańskie słowiki ale też napewno inne
            anonimowe osoby z którymi napewno miał kontakt seksualny były dyrygent.W jaki
            sposób miałyby te drugie pokrzywdzone osoby dowiedzieć się co noszą w swojej
            krwii? Nie było innego wyjścia jak tylko sprawę przedstawić całemu
            społeczeństwu.
        • Gość: Saul nie za szybko ten wyrok?? IP: *.chello.pl 18.02.04, 16:19
          Już wydałeś wyrok?? A może facet jest niewinny i został pomówiony i zaszczuty
          tak że aż dostał raka mózgu?? Do prawomocnego wyroku wara. A jak ktoś wysyła
          synka na chór chłopięcy zamiast na boks lub piłkę nożną to wiadomo że pedał
          wyrośnie
      • Gość: Durny mirmat Re: Brawo Gazeta - durny Ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 10:45
        Jak spałeś ze swoim synem-nic dziwnego, że obawiasz się o swoje zdrowie.
        Tylko nie potwierdzaj, bo Gazeta zidentyfikuje Twoje IP i jutro przczytasz o
        sobie, że jesteś pedofilem, którego kreci kazirodztwo. Miłej lektury.
        Aha - i jeszcze coś - 20 lat mieszkałem z rodzicami i nie przypominam sobie,
        żebym kiedykolwiek wymienił jakies płyny ustrojowe czy to z tatusiem czy
        mamusią...
        A GW faktycznie sięgnąła dna. Gratuluję. Potwierdziła się moja opinia sprzed
        rokuk że nie jest niczym więcej jak tylko pełnym hipokryzji szmatławcem.
    • Gość: Mar Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: *.132.171.66.subscriber.vzavenue.net 18.02.04, 03:02
      Zgadzam sie calkowicie. Dziennikarze gazety udowodnili ze nie sa pro.
    • Gość: f ksiadz Nowak nie ma racji IP: *.harvard.edu 18.02.04, 06:18
      Gazety sa po to, zeby publikowac informacje. Jezeli jest wiarygodna informacja,
      to maja obowiazek ja wydrukowac. I nie sa gazety po to, zeby szukac
      poszczegolnych ofiar dyrygenta i im w tajemnicy mowic, ze moga byc zarazeni.
      Niestety, ta wiadomosc ma znaczenie takze dla innych ludzi, np. partnerow tych
      ktorzy sa zarazeni. Lepiej, zeby ci ludzie sie musieli wstydzic lub tlumaczyc
      przed partnerem (nawet jezeli sa zdrowi), niz zeby zarazili kogos.
    • Gość: basia Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 07:26
      Po pierwsze, Ci którzy uważają, że ksiądz Arkadiusz Nowak "niech się lepiej
      pomodli", powinni poczytać, czym on sie na codzień zajmuje :
      www.undp.org/dpa/specialevents/poverty/2000/nowak1.htm
      Po drugie : GW przekroczyła granice dobrego smaku. Oczywiscie należy uprzedzić
      rodziny, ich dzieci i dorosłych wychowanków Wojciecha K., oczywiście powinni
      się przebadać. Zagadzam sie jednak, że podając tę informację w prasie GW
      naraziłą dzieci na dodatkowe szykany.
    • Gość: Wolontariusz Wspaniała odwaga ks. Arkadiusza IP: 213.199.198.* 18.02.04, 07:36
      Podziwiem ks. Arka, że ma odwagę iśc pod prąd,
      nawet w tej sytuacji, która narazi go na ataki szukających
      sensacji mediów. Tak trzymac Księże!
    • Gość: dziennikarz Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: *.32001-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 18.02.04, 07:48
      gazeto wyborcza mam was za dobra gazete i czytam codziennie!!!ale teraz to juz
      przegieliscie totalnie z tym calym inkwizycyjnym ksiedzem-wsrod polskich ksiezy
      jest wiecej pedofili niz tych chlopakow w churze-i ta zaraza inkwizycyjna
      pedalow i pedofili ma sie wypowiadac na tematy od ktorych jest skompromitowana
      na calym katolickim swiecie????przeciez to paranoja???!!przeciez czytajac
      wypowiedzie kolegi arkaaaaaa,to az sie zygac chce!!!on uczy moralnosci i o niej
      sie wypåowiada???jakis zart!!!!a wy gazeta jeszcze takie gowno popieracie i
      piszecie???wstyd
      • Gość: hepik Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 08:33
        Właśnie Pacewicz z GW w Radiu Zet idzie w zaparte,.Przyznał,że złamali prawo ale
        zrobili to świadomie,dla dobra ludzkości..GW sięgnęłaś bruku .Od dzisiaj czytam
        Fakt-przynajmniej nic mnie zaskoczy,chłam ten sam a taniej wyjdzie-1 pln
        zamiast 2PLNA.A czytałem GW od czasow gdy biało czerwona powiewała na pierwszej
        stronie.
        • para-g Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak 18.02.04, 11:16
          Tam nie było biało czerwonej jako takiej tylko flaga solidarności.
          Po drugie przy okazji takiej sensacyjnej informacji, dziennikarze FAKTU od razu
          próbowaliby dotrzeć do tych chłopców i ich rodzin,zrobić z nimi wywiad, jeszcze
          parę zdjęć zza jakiegoś krzaka i dopisaliby parę przejmująco sensacyjnych
          wątków.
          Co do księdza to niech on sobie broni swoich podopiecznych, ale my też możemy
          się przecież bronić przed jego podopiecznymi i mam nadzieję że wygramy.
    • Gość: zoofka Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: *.icpnet.pl 18.02.04, 11:06
      Mam mieszane uczucia, z jednej strony dobro oskarzonego a z drugiej naiwnosc -
      ofiar, mysle, ze niestety nikt nie poinformowal( bo kto ???) bylych i obecnych
      czlonkow choru o koniecznosci przebadania sie na obecnosc wirusa HIF !!! . Dla
      mnie najwazniejsze sa dzieci - ofiary molestowania i byc moze zakazeni - a
      wowczas najwazniejszy jest czas rozpoczecia leczenia !!!! A swoja droga,
      dlaczego w kosciolach ksieza, nie pomagaja ludziom w zdobywaniu wiedzy o
      tolerancji i odpowiedzialnosci, dlaczego tak malo mowi kosciol o braciach
      zarazonych HIF, tylko bajdurzy o enigmatycznym grzechu - Gratuluje
      ksiedzu "spokojnego sumienia", ja go nie mam i mysle, ze w tym tragicznym
      przypadku "wszyscy jestesmy winni" w mniejszym lub wiekszym procencie. Komu
      chce sie " narazac" i mowic swoje inne od ogolu zdanie ????. Uwaga reportera,
      ze byc moze to ksiadz, powinien poinformowac czlonkow choru o koniecznosci
      przebadania sie wcale nie byla bezpodstawna, to ksieza maja ogromny wplyw na te
      miliony uczeszczajace do kosciolow. Ja nigdy nie slyszalam kazania na temat
      chorych na Hif, nawet jak pokazano w TV twarze takze i starych ludzi(czyli
      stojacych nad grobem) pelnych nienawisci i wygrazajacych piesciami, gdy
      chodzilo o budowe domu dla chorych. I ksiadz ma spokojne sumienie -????
    • Gość: teolog Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: *.dipool.highway.telekom.at 18.02.04, 12:22
      Ks. Nowak ma absolutna racje. To, co robia media Wojciechem K., jak
      wykorzystuja go do zarabiania na sensacji, uwazam za obrzydliwe.
    • Gość: kurek A dlaczegoś to OD NIEGO tego się nie spodziewał IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 13:35
      czy dlatego, że na codzień pracuje z chorymi na AIDS, że widzi tyle ludzkich
      tragedii i jak nikt rozumie, jak można pomóc ludziom, którzy pewnie sami sobie
      zgotowali ten los? Czy dlatego, że jest księdzem? Czy dlatego, że twoją strawą
      duchową jest "Nie" i tępy antyklerykalizm odebrał ci rozsądek?
    • Gość: Bibi Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: 195.116.25.* 18.02.04, 13:41
      Od dzisiaj przestaję kupować i czytać "Gazetę". Już od pewnego czasu tematyka i
      sposób przedstawienia pierwszostronicowych "newsów" sugerowała, że "Gazeta"
      poziomem zbliża się do brukowców, ale to, co stało się wczoraj jest straszne i
      nie ma na to żadnego usprawiedliwienia. Jeśli rzeczywiście chodziło jedynie o
      dobro pokrzywdzonych można to było załatwić zupełnie inaczej, nie zaś robić z
      tego sensację na całą Polskę. Brak etyki, elementarnej kultury i dobrego smaku.
    • Gość: Wojciech Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: *.family4.net 18.02.04, 15:02
      Przed komisja w aferze Rywina Michnik non stop powoływał się na tajemnicę
      dzienikarską podczas tzw śledctwa dziennikarskiego ( w obronie komuchów i grupy
      trzymającej władzę?].
      Tajemnica lekarska nie jest po to by kogoś osłonić przed wstydem, ostracyzmem
      etc., tylko po to by chory człowiek bez obaw udał się do lekarza.
    • Gość: Ki Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: *.arkada.pl / 80.48.121.* 19.02.04, 15:57
      Mało tego, co sukinsyn zrobił chłopakom, to jeszcze ktoś się zastanawia, czy
      się go przypadkiem nie skrzywdzi...jeśli chodzi o chórzystów- nie wiem,czy
      każdy zrobiłby sobie badania..Może brutalne działanie, ale uzasadnione.
      • Gość: kk Re: Dla Gazety: Ksiądz Arkadiusz Nowak IP: *.jci.com 20.02.04, 19:12
        to znaczy, ze jak ktos jest oskarzony to nie ma juz zadnych praw i mozna go
        krzywdzic do woli??

ze jezeli nawet popelnil przestepsto, mozna go postawic poza prawem i traktowac
        wedlug swojej msciwej woli?
    • Gość: kk brawo ksiadz IP: *.jci.com 20.02.04, 19:17
      zgadzam sie z ksiedzem i jestem pod wrazeniem wywazonej wypowiedzi,
      nacechowanej dobra wola i szacunkiem dla praw oskarzonego, pacjentow i
      pokrzywdzonych chlopcow.

• Gość: Europejczyk Oderwany od rzeczywistości facet, IP: 80.51.247.* 24.02.04, 15:00
        ofiara celibatu ręce załamuje nad złamaniem praw śmiecia, który nie zasługuje
        na to żeby żyć!!!!!!!!!!!!
        Pedofilów powinno się BEZWZGLĘDNIE ELIMINOWAĆ, obojętnie czy to dyrygent,
        ksiądz czy inny!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka