Dodaj do ulubionych

Napieralski o emigrantach

07.06.10, 22:49
Podczas gdy Komorowski z Kaczyńskim walczą o głos każdego 'prawdziwego' Polaka, Napieralski zdobywa się na coś takiego:

W Polsce nikt nie może być nielegalny, obcokrajowiec, który przyjeżdża do naszego kraju i chce w nim zostać, powinien móc dostać obywatelstwo

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Napieralski-obywatelstwo-dla-kazdego-kto-chce-tu-zostac,wid,12334577,wiadomosc.html
A nasi dzielni chłopcy, patrioci, walczą na wałach...
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 22:51
      To juz w historii bylo i sie zle skonczylo..
      • hummer Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 22:52
        swarozyc napisał:

> To juz w historii bylo i sie zle skonczylo..

A gdzie?
        • wyluzowana.kaczka Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 22:55
          A co go to kosztuje, tego Napier.alskiego, mowic,co mu slina na jezyk? Jak w
          kazdym kraju, cudzoziemcy musza odwolac sie do procedur, ktore sa aktualne w
          danym kraju i czekac na decyzje odpowiednich po temu instytucji.
          • hummer Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 22:57
            wyluzowana.kaczka napisała:

> A co go to kosztuje, tego Napier.alskiego, mowic,co mu slina na jezyk? Jak w
            > kazdym kraju, cudzoziemcy musza odwolac sie do procedur, ktore sa aktualne w
            > danym kraju i czekac na decyzje odpowiednich po temu instytucji.

I kto to mówi?
            • wyluzowana.kaczka Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 23:01
              hummer napisał:

> wyluzowana.kaczka napisała:
              >
              > > A co go to kosztuje, tego Napier.alskiego, mowic,co mu slina na jezyk? Ja
              > k w
              > > kazdym kraju, cudzoziemcy musza odwolac sie do procedur, ktore sa aktualn
              > e w
              > > danym kraju i czekac na decyzje odpowiednich po temu instytucji.
              >
              > I kto to mówi?
              >
              Ja to mowie.
              • hummer A ja mówię, że narodowość nie ma wpływu 07.06.10, 23:03

> hummer napisał:
                >
                > > wyluzowana.kaczka napisała:
                > >
                > > > A co go to kosztuje, tego Napier.alskiego, mowic,co mu slina na jez
                > yk? Ja
                > > k w
                > > > kazdym kraju, cudzoziemcy musza odwolac sie do procedur, ktore sa a
                > ktualn
                > > e w
                > > > danym kraju i czekac na decyzje odpowiednich po temu instytucji.
                > >
                > > I kto to mówi?
                > >
                > Ja to mowie.

Na to jakim kto będzie/jest obywatelem polskim.
                • wyluzowana.kaczka Re: A ja mówię, że narodowość nie ma wpływu 07.06.10, 23:11
                  A kto mowi,ze narodowosc ma z tym cos wspolnego? Cudzoziemiec to
                  cudzoziemiec,bez wzgledu na kolor skory,religie i pochodzenie spoleczne. Ma
                  kolejke i musi w niej stac. Lewacy juz tak maja,ze idee przeslaniaja im zdrowy
                  rozsadek.;)
                  • hummer Re: A ja mówię, że narodowość nie ma wpływu 07.06.10, 23:17

> A kto mowi,ze narodowosc ma z tym cos wspolnego? Cudzoziemiec to
                    > cudzoziemiec,bez wzgledu na kolor skory,religie i pochodzenie spoleczne. Ma
                    > kolejke i musi w niej stac.
                    Lewacy juz tak maja,ze idee przeslaniaja im zdrowy
                    > rozsadek.;)

Chyba, że kopie pęcherz obszyty skórą:)

Nie widzę powodu, iż jeśli ktoś chce związać swoje życie z Polską ma mieć
                    problemy w urzędach. Obywatelstwo to również obowiązki. Popatrz na Tatarów
                    litewskich, zwanych przez niektórych polskimi.

pl.wikipedia.org/wiki/Tatarzy_w_Polsce
                    • wyluzowana.kaczka Re: A ja mówię, że narodowość nie ma wpływu 07.06.10, 23:28
                      Mowimy o dzisiaj. Nie twierdze,ze nalezy postawic szlaban, ale musi istniec
                      jakas kontrola,a kto taka kontrole sprawuje lepiej od urzedow,ktore sie tym
                      zajmuja? I na pewno nie jakis lewacki polityk,ktory zbiera punkty w wyborach
                      prezydenckich.
                      • hummer Kontrola musi być, śpiewał już Wysocki 07.06.10, 23:35

> Mowimy o dzisiaj. Nie twierdze,ze nalezy postawic szlaban, ale musi istniec
                        > jakas kontrola,a kto taka kontrole sprawuje lepiej od urzedow,ktore sie tym
                        > zajmuja? I na pewno nie jakis lewacki polityk,ktory zbiera punkty w wyborach
                        > prezydenckich.

Dla mnie wystarczy znajomość języka na poziomie podstawowym i historii.

www.youtube.com/watch?v=w_xzziT19VE
                        Może być i Tatarzyn :)

A poza tym, zastanów się nad tymi punktami. Jakie punkty można zdobyć w Polsce, za mówienie, że ludzie bez obywatelstwa to też ludzie? Będą na niego oddawać głosy?
                        • wyluzowana.kaczka Re: Kontrola musi być, śpiewał już Wysocki 07.06.10, 23:40
                          Nie badz naiwny (albo nie udawaj naiwnego). Przeciez to jasne,ze zwraca sie do
                          mlodych ludzi,ktorzy w zapale lewackiego idealizmu (ja im tego nie bronie!)
                          chcieliby przychylic nieba wszystkim biednym ludziom na calym swiecie. To oni
                          oddadza glosy na tego kandydata,ktory sprzedal juz swoj tyleczek za pare malpek
                          w Palacu Prezydenckim (pewnie zapomniales).
                          • hummer Re: Kontrola musi być, śpiewał już Wysocki 07.06.10, 23:44

> Nie badz naiwny (albo nie udawaj naiwnego). Przeciez to jasne,ze zwraca sie do
                            > mlodych ludzi,ktorzy w zapale lewackiego idealizmu (ja im tego nie bronie!)
                            > chcieliby przychylic nieba wszystkim biednym ludziom na calym swiecie. To oni
                            > oddadza glosy na tego kandydata,ktory sprzedal juz swoj tyleczek za pare malpek
                            > w Palacu Prezydenckim (pewnie zapomniales).

Naiwny nie byłem i nigdy nie będę. Nie ma to jednak, jak wspólne 4 winka z
                            nieboszczykiem prezydentem Tuska. Naprawdę wierzysz w małpki?
                            • wyluzowana.kaczka Re: Kontrola musi być, śpiewał już Wysocki 07.06.10, 23:51
                              To przeciez niewazne w co ja wierze (podobno Napieralski preferuje czystą).
                              Faktem jest,ze dogadal sie z Lechem K. i trzeba byc nie byle jakim
                              naiwniakiem,zeby dac sie zlapac na takie tanie sztuczki jak ta z obywatelstwem
                              dla kazdego.
                              • hummer Re: Kontrola musi być, śpiewał już Wysocki 07.06.10, 23:58

> To przeciez niewazne w co ja wierze (podobno Napieralski preferuje czystą).
                                > Faktem jest,ze dogadal sie z Lechem K. i trzeba byc nie byle jakim
                                > naiwniakiem,zeby dac sie zlapac na takie tanie sztuczki jak ta z obywatelstwem
                                > dla kazdego.

Dobrej nocy Ci życzę :)

www.youtube.com/watch?v=Zw0b9hXz7nA
                                • wyluzowana.kaczka Re: Kontrola musi być, śpiewał już Wysocki 08.06.10, 00:03
                                  To twoj kandydat? Nawet podobny.;)
                                  dobranoc.;)
          • veglie Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 22:58

> A co go to kosztuje, tego Napier.alskiego, mowic,co mu slina na jezyk? Jak w
            > kazdym kraju, cudzoziemcy musza odwolac sie do procedur, ktore sa aktualne w
            > danym kraju i czekac na decyzje odpowiednich po temu instytucji.

Czekam co na ten temat ma do powiedzenia Bronek .łupek.
            • hummer Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 23:01
              veglie napisał:

> wyluzowana.kaczka napisała:
              >
              > > A co go to kosztuje, tego Napier.alskiego, mowic,co mu slina na jezyk? Ja
              > k w
              > > kazdym kraju, cudzoziemcy musza odwolac sie do procedur, ktore sa aktualn
              > e w
              > > danym kraju i czekac na decyzje odpowiednich po temu instytucji.
              >
              > Czekam co na ten temat ma do powiedzenia Bronek .łupek.

Albo Jarosław Kaczyński. :)
              • veglie Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 23:05
                hummer napisał:

> veglie napisał:
                >
                > > wyluzowana.kaczka napisała:
                > >
                > > > A co go to kosztuje, tego Napier.alskiego, mowic,co mu slina na jez
                > yk? Ja
                > > k w
                > > > kazdym kraju, cudzoziemcy musza odwolac sie do procedur, ktore sa a
                > ktualn
                > > e w
                > > > danym kraju i czekac na decyzje odpowiednich po temu instytucji.
                > >
                > > Czekam co na ten temat ma do powiedzenia Bronek .łupek.
                >
                > Albo Jarosław Kaczyński. :)

Jaro pewnie coś sensownego powie ale Bronek .łupek może wypalić z dwururki
                ślepakiem.;)

• etwas-geheimnis Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 23:37
            Nic go nie kosztuje? Sporo ,strzela sobie w stope ,a ci za ktorymi optuje nie
            głosuja:-)
            • hummer Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 23:41
              etwas-geheimnis napisał:

> Nic go nie kosztuje? Sporo ,strzela sobie w stope ,a ci za ktorymi optuje nie
              > głosuja:-)

Przecież nie piszę o ksenofobach :)
              • etwas-geheimnis Re: Napieralski o emigrantach 08.06.10, 00:05
                Społeczeństwa pomyliłeś:-)
    • etwas-geheimnis Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 23:41
      MOże to niepoprawne politycznie ale niechetnie widziałbym u nas emigrantów z
      Afryki i arabów. Kosciołów u nas dostatek ,za meczetami nie tesknie.
      • hummer Gość w dom - Bóg w dom 07.06.10, 23:45
        etwas-geheimnis napisał:

> MOże to niepoprawne politycznie ale niechetnie widziałbym u nas emigrantów z
        > Afryki i arabów. Kosciołów u nas dostatek ,za meczetami nie tesknie.
        • wyluzowana.kaczka Re: Gość w dom - Bóg w dom 07.06.10, 23:52
          Poczekaj az wejda do twojego domu. Bedziesz spiewal inaczej.
          • hummer Re: Gość w dom - Bóg w dom 07.06.10, 23:58

> Poczekaj az wejda do twojego domu. Bedziesz spiewal inaczej.

A do Twego już weszli?
            • wyluzowana.kaczka Re: Gość w dom - Bóg w dom 08.06.10, 00:03
              Tak. Dlatego wyszedlem.
        • etwas-geheimnis Re: Gość w dom - Bóg w dom 08.06.10, 00:04
          Zapraszaj ,ja niewierzacy:-)
          • wyluzowana.kaczka Re: Gość w dom - Bóg w dom 08.06.10, 00:06
            Przypomnialem sobie,ze za moich mlodych lat sie mowilo: Gosc w dom - zona w
            ciaze.;))
            • hummer Re: Gość w dom - Bóg w dom 08.06.10, 00:12

> Przypomnialem sobie,ze za moich mlodych lat sie mowilo: Gosc w dom - zona w
              > ciaze.;))

Liczną masz rodzinę? :)
              • wyluzowana.kaczka Re: Gość w dom - Bóg w dom 08.06.10, 00:13
                Humor iscie stalinowski. Teraz chyba rozumiesz dlaczego nie znosze lewactwa?
    • notozobaczymy Re: Napieralski o emigrantach 07.06.10, 23:52
      > W Polsce nikt nie może być nielegalny, obcokrajowiec, który przyjeżdża do
      > naszego kraju i chce w nim zostać, powinien móc dostać obywatelstwo

Każdy może obecnie dostać, jak spełni określone warunki. Poczynając co do zasady
      od legalnego przyjazdu.

Grzesiu to tandetny populista i tyle.
      • etwas-geheimnis Re: Napieralski o emigrantach 08.06.10, 00:06
        Gadac każdy moze ,jeden lepiej ,drugi gorzej:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka