Dodaj do ulubionych

On nawet jak mówi o pokoju brzmi

09.06.10, 17:30
jakby szczekał.

I tak jak miałam wątpliwości czy głosować na Komorowskiego czy nie iść na
wybory, tak wybieram to pierwsze. Wytrzymałam 3 minuty tego szczekania w duchu
narodowego pojednania, jak zostanie prezydentem będą mnie tym szczekaniem,
tym razem już bez żadnych ograniczeń bombardować zewsząd.

Nie głosuję na konkretnego kandydata, nie głosuję na żadną ideologię, głosuję
na Komorowskiego w obronie moich uszu. Nie znoszą jazgotu.

Obserwuj wątek
    • flora58c O kurde! Jakie to wzruszające. 09.06.10, 17:33

• vuvuzela Re: O kurde! Jakie to wzruszające. 09.06.10, 17:35
        flora58c napisał:

Wzruszająca to była dzisiaj Kluzikowa, która rozełkana kłamała, że Palikot to
        przyjaciel Komorowskiego, i żeby ten drugi go powstrzymał. Ale mnie kłamczuchy
        raczej średnio wzruszają.
        • ave.duce Zgadzam się z każdym słowem Palikota > 09.06.10, 17:39
          - Wiele innych kłamstw, oszustw i nieprawdziwych informacji musi być
          przypomniane teraz, kiedy jego metoda socjotechnicznego oszustwa Polaków,
          przebrania się za kogoś innego niż on naprawdę jest, okazuje się być na tyle
          skuteczna, iż realnie zagraża nam wszystkim kolejna epoka kłamstw Jarosława
          Kaczyńskiego - stwierdził Palikot.

:p
          • vuvuzela Re: Zgadzam się z każdym słowem Palikota > 09.06.10, 17:40
            ave.duce napisała:

> - Wiele innych kłamstw, oszustw i nieprawdziwych informacji musi być
            > przypomniane teraz, kiedy jego metoda socjotechnicznego oszustwa Polaków,
            > przebrania się za kogoś innego niż on naprawdę jest, okazuje się być na tyle
            > skuteczna, iż realnie zagraża nam wszystkim kolejna epoka kłamstw Jarosława
            > Kaczyńskiego - stwierdził Palikot.

>
            > :p

Ave. A ja się z tobą zgadzam:-)
            • wos9 Re: Zgadzam się z każdym słowem Palikota > 09.06.10, 20:10
              vuvuzela napisała:

> ave.duce napisała:
              >
              > > - Wiele innych kłamstw, oszustw i nieprawdziwych informacji
              musi być
              > > przypomniane teraz, kiedy jego metoda socjotechnicznego oszustwa
              Polaków,
              > > przebrania się za kogoś innego niż on naprawdę jest, okazuje się
              być na t
              > yle
              > > skuteczna, iż realnie zagraża nam wszystkim kolejna epoka
              kłamstw Jarosła
              > wa
              > > Kaczyńskiego - stwierdził Palikot.

> >
              > > :p
              >
              >
              > Ave. A ja się z tobą zgadzam:-)

Ja też!
    • vuvuzela Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 17:58
      przekaże swoje głosy w drugiej turze?

żartowałam. przecież to oczywiste, ze na swojego przyjaciela (Kluzik może, to ja
      nie mogę?) Kaczyńskiego.
      • ave.duce Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 18:24
        To oczywista oczywistość!
        O ile przy Szmajdzińskim miałabym jakieś wątpliwości, o tyle przy Napieralskim
        żadnych.

• vuvuzela Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 18:31
          ave.duce napisała:

> To oczywista oczywistość!
          > O ile przy Szmajdzińskim miałabym jakieś wątpliwości, o tyle przy Napieralskim
          > żadnych.
          >

Nigdy sobie nie wybaczę, ze śmiałam się ze Superszmai. Szmajdziński przy
          Napieralskim to był tytan intelektu i przeuroczy człowiek.

Podobno Napieralski jest (był?) 20 lat młodszy od Szmajdzińskiego.

Obydwaj siwi, w garniturach, lakierkach. Jaka młodzież z tego Napieralskiego?
          Jak bracia. Ale intelektualnie młodszy ustępował starszemu pod każdym względem.
          Tak więc, skoro kręciłam nosem czy glosować na Szmajdzińskieo, głosując na
          Napieralskiego sprzeniewierzyłabym się własnej inteligencji - emocjonalnej.

Żon w to nie mieszam. to PiSia domena.
          • ave.duce Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 19:07
            "Młodzież" to (zwłaszcza dla nieudaczników) nawet do 40 się liczy.
            Napieralski jest po prostu najmłodszym spośród kandydatów. I tyle, żadna z niego
            "młodzież".

ps. mnie dylematy Szmajdziński-Napieralski nie dotyczą, nie zagłosowałabym ani
            na jednego, ani > tym bardziej > na drugiego.
            O ile przy Szmajdzińskim nie byłabym pewna, na kogo "przesunie" swoje głosy, o
            tyle przy Napieralskim jestem. Z tym, że Napieralski zrobi to raczej "po cichu".

• vuvuzela Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 19:15
              Ja też nie brałam Szmajdzińskiego pod uwagę, ale po tragedii smoleńskiej
              wysłuchałam wywiadu z jego żoną. Przeurocza kobieta. Taka fajna babka nie
              mogłaby wyjść za jakiegoś "Superszmaję". Myślę, ze to własnie ci młodzi przed
              czterdziestką wrobili go w ten wizerunek i wiele na tym stracił.

Lewica infantylizuje społeczeństwo - tylko nie wiem czy celowo czy naprawdę lubi
              skarpetki do sandałów. Najpierw Olek, Olek, Oleee, potem Superszmaja, a teraz
              Polędwica nie da się i Grzegorz jestem, mów mi 'surfingowiec"

żałosne
              • zoro_wieczorowo_poro Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 19:48
                miałby mój głos. A wracając do przekazania głosów to Napieralski może
                przekazywać swój komu chce, natomiast wątpie czy jego lewicowy elektorat
                zagłosuje na 4RP mając w pamięci B. Blide
                • vuvuzela Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 19:53
                  zoro_wieczorowo_poro napisał:

> miałby mój głos.

Dlaczego tak źle mu życzysz? On przecież wyraźnie powiedział, ze woli
                  kawalerskie życie, imprezy i panienki niż żyrandol w pałacu.

A wracając do przekazania głosów to Napieralski może
                  > przekazywać swój komu chce, natomiast wątpie czy jego lewicowy elektorat
                  > zagłosuje na 4RP mając w pamięci B. Blide

też tak myślałam. Jeszcze miesiąc temu.
                  • zoro_wieczorowo_poro Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 20:18
                    vuvuzela napisała:
                    > też tak myślałam. Jeszcze miesiąc temu.

a dzisiaj?
                    • vuvuzela Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 20:24

> vuvuzela napisała:
                      > > też tak myślałam. Jeszcze miesiąc temu.
                      >
                      > a dzisiaj?

A dzisiaj myślę, ze gro lewicowców, tak jak było gotowe przed katastrofą
                      smoleńską utopić Kaczyńskiego w łyżce zupy, tak teraz jest gotowe utopić
                      Komorowskiego. O przyczyny mnie nie pytaj. Wyjaśnić tego fenomenu nie potrafią,
                      a ja mam inaczej, więc empiria w grę nie wchodzi.

Widocznie Komorowski gorszy od Kaczyńskiego, dlatego głosują na Napieralskiego.
                      Nie pytam. Bo i po co?
                      • zoro_wieczorowo_poro Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 20:35
                        wg mnie lewicowy elektorat intelektualnie bije na łeb pisowców i potrafi wyczuć
                        fałsz bijący na mile od Jara. I mając do wyboru widmo powrotu 4RP i wrzaskliwego
                        gnoma, a spokój i przewidywalność Komorowskiego zagłosują na tego drugiego.
                        Tylko ci z nich którym się będzie chciało iść na drugie głosowanie , i tylko ci
                        których strach zmusi do głosowania przeciw Kaczyńskiemu.
                        • vuvuzela Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 20:42

> wg mnie lewicowy elektorat intelektualnie bije na łeb pisowców i potrafi wyczu
                          > ć
                          > fałsz bijący na mile od Jara. I mając do wyboru widmo powrotu 4RP i wrzaskliweg
                          > o
                          > gnoma, a spokój i przewidywalność Komorowskiego zagłosują na tego drugiego.
                          > Tylko ci z nich którym się będzie chciało iść na drugie głosowanie , i tylko ci
                          > których strach zmusi do głosowania przeciw Kaczyńskiemu.

Nie jest nigdzie powiedziane, że Kaczyński nie wygra w pierwszej turze. Nadrabia
                          straty z dnia na dzień. I powiem ci, że odczułabym pewnego rodzaju satysfakcję
                          gdyby tak się stało. Chciałabym zobaczyć miny tych lewicowców, ktorzy mieszają
                          Komorowskiego z błotem, licząc na to, ze głosując na Napieralskiego uratują lewicę.

coraz bardziej przychylam się do tego co powiedział Wałęsa - wróbmy Kaczyńskiego
                          w prezydenturę.

Parafrazując - wróbmy anty-hrabiów w prezydenturę Kaczyńskiego. Wróć. pozwólmy
                          im, zeby sami się w nią wrobili.
                          • wos9 Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 20:49
                            vuvuzela napisała:

> zoro_wieczorowo_poro napisał:
                            >
                            > > wg mnie lewicowy elektorat intelektualnie bije na łeb pisowców
                            i potrafi
                            > wyczu
                            > > ć
                            > > fałsz bijący na mile od Jara. I mając do wyboru widmo powrotu
                            4RP i wrzas
                            > kliweg
                            > > o
                            > > gnoma, a spokój i przewidywalność Komorowskiego zagłosują na
                            tego drugieg
                            > o.
                            > > Tylko ci z nich którym się będzie chciało iść na drugie
                            głosowanie , i ty
                            > lko ci
                            > > których strach zmusi do głosowania przeciw Kaczyńskiemu.
                            >
                            > Nie jest nigdzie powiedziane, że Kaczyński nie wygra w pierwszej
                            turze. Nadrabi
                            > a
                            > straty z dnia na dzień. I powiem ci, że odczułabym pewnego rodzaju
                            satysfakcję
                            > gdyby tak się stało. Chciałabym zobaczyć miny tych lewicowców,
                            ktorzy mieszają
                            > Komorowskiego z błotem, licząc na to, ze głosując na
                            Napieralskiego uratują lew
                            > icę.
                            >
                            > coraz bardziej przychylam się do tego co powiedział Wałęsa -
                            wróbmy Kaczyńskieg
                            > o
                            > w prezydenturę.
                            >
                            > Parafrazując - wróbmy anty-hrabiów w prezydenturę Kaczyńskiego.
                            Wróć. pozwólmy
                            > im, zeby sami się w nią wrobili.

Chciałabyś.
                            • vuvuzela Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 20:51

>
                              > Chciałabyś.

To czego ja bym chciała to nie nadaje się na forum.
                              • wos9 Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 21:01
                                vuvuzela napisała:

>
                                > >
                                > > Chciałabyś.
                                >
                                > To czego ja bym chciała to nie nadaje się na forum.

To twoja sprawa.
                                • vuvuzela Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 21:04

>
                                  > To twoja sprawa.

Jak będę miała pewność, że moim wyjaśnieniem przekonam przynajmniej10 osób, żeby
                                  się nie wygłupiały z głosowaniem na Napieralskiego, to może by mi się chciało.
                                  Ale za gorąco jest, żeby to tłumaczyć jednej osobie, której i tak nie przekonam.
                              • zoro_wieczorowo_poro Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 21:13
                                vuvuzela napisała:
                                > To czego ja bym chciała to nie nadaje się na forum.

w jakim jesteś wieku ? Może ugaszę pragnienie :D
                                • vuvuzela Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 21:18

> vuvuzela napisała:
                                  > > To czego ja bym chciała to nie nadaje się na forum.
                                  >
                                  > w jakim jesteś wieku ? Może ugaszę pragnienie :D

Młodsza od Grzegorza, który lubi surfować. Ale to nie znaczy, ze młoda.

Dla mnie młoda/y to 18-27 lat. Nie łapię się.
                                  • zoro_wieczorowo_poro Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 21:25
                                    :))))) już niemłoda a jeszcze niedojrzała :)) zaczynam płonąć a miałem pomóc gasić
                                    • vuvuzela Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 21:34

> :))))) już niemłoda a jeszcze niedojrzała :)) zaczynam płonąć a miałem pomóc ga
                                      > sić

Czy mógłbyś zaprzestać? Czuję się niezręcznie.
                                      • zoro_wieczorowo_poro Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 21:41
                                        prośba Kobiety bez względu na wiek jest dla mnie rozkazem.
                                        A Kobiety w TAKIM wieku ....:) już milcze w tym temacie
                                        • vuvuzela Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 21:53
                                          Jak chcesz coś dla mnie zrobić, to zamiast całować kobiety po rączkach, głosuj
                                          na nie. Na przykład w najbliższych wyborach parlamentarnych bo niestety ani ty
                                          ani ja nie dozyjemy takiego czasu, kiedy kobieta bedzie miała realne szanse,
                                          żeby w takich wyborach zaistnieć. O ile nie będzie to Jolanta Kwaśniewska czy
                                          Marta Dubieniecka. Tak - podtekst jest taki, że tylko te które wożą się na
                                          plecach mężów/ojców są w stanie zaistnieć w takiej imprezie.

Rozgadałam się? przepraszam:-)

• wos9 Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 21:28
                                    vuvuzela napisała:

> zoro_wieczorowo_poro napisał:
                                    >
                                    > > vuvuzela napisała:
                                    > > > To czego ja bym chciała to nie nadaje się na forum.
                                    > >
                                    > > w jakim jesteś wieku ? Może ugaszę pragnienie :D
                                    >
                                    > Młodsza od Grzegorza, który lubi surfować. Ale to nie znaczy, ze
                                    młoda.
                                    >
                                    > Dla mnie młoda/y to 18-27 lat. Nie łapię się.

Łapiesz się na młodzież JarKacza.
                                    • vuvuzela Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 21:33

>
                                      > Łapiesz się na młodzież JarKacza.

Że niby moherową? Średnie.
                                      • wos9 Re: Szkoda że Kalisz nie staruje 09.06.10, 21:39
                                        vuvuzela napisała:

>
                                        > >
                                        > > Łapiesz się na młodzież JarKacza.
                                        >
                                        > Że niby moherową? Średnie.

Moherową??? Sama to napisałaś, więc muszę się zastanowić.
                                        • vuvuzela sama widzisz, ze nie mamy sobie nic więcej 09.06.10, 21:41
                                          do powiedzenia.

pomyślności.
                                          • wos9 Re: sama widzisz, ze nie mamy sobie nic więcej 09.06.10, 21:44
                                            vuvuzela napisała:

> do powiedzenia.
                                            >
                                            > pomyślności.

Cześć.
                                            • vuvuzela Re: sama widzisz, ze nie mamy sobie nic więcej 09.06.10, 22:05
                                              wos9 napisała:

> vuvuzela napisała:
                                              >
                                              > > do powiedzenia.
                                              > >
                                              > > pomyślności.
                                              >
                                              > Cześć.

Do głowy by mi nie przyszło, ze to akurat ty mnie zaatakujesz:-) I to tak po
                                              głupiemu, bez najmniejszego sensu. Na oślep.

życie jest pełne niespodzianek.
      • nieslusznie.zabanowany.kon Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 19:14
        vuvuzela napisała:

> przekaże swoje głosy w drugiej turze?
        >
        > żartowałam. przecież to oczywiste, ze na swojego przyjaciela
        > (Kluzik może, to ja
        > nie mogę?) Kaczyńskiego.

Myślę, że nie pozwoli sobie na to. Co innego ciche układziki, a co
        innego oficjalne poparcie. Więcej by stracił, jak zyskał.
        • vuvuzela Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 19:16

> Myślę, że nie pozwoli sobie na to. Co innego ciche układziki, a co
          > innego oficjalne poparcie. Więcej by stracił, jak zyskał.

Nie będzie miał wyjścia. Nie można nie przekazać na nikogo.
          • nieslusznie.zabanowany.kon Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 19:42
            można to pozostawić decyzji wyborców.
            • vuvuzela Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 20:28
              nieslusznie.zabanowany.kon napisała:

> można to pozostawić decyzji wyborców.

To będzie brzmiało jakby powiedział wprost - głosujcie na Kaczyńskiego.
              • wos9 Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 20:36
                vuvuzela napisała:

> nieslusznie.zabanowany.kon napisała:
                >
                > > można to pozostawić decyzji wyborców.
                >
                > To będzie brzmiało jakby powiedział wprost - głosujcie na
                Kaczyńskiego.

Chyba nie powie, ale i tak pozostanie największym szkodnikiem SLD i
                szerzej lewicy.
                • vuvuzela Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 20:46
                  wos9 napisała:

> vuvuzela napisała:
                  >
                  > > nieslusznie.zabanowany.kon napisała:
                  > >
                  > > > można to pozostawić decyzji wyborców.
                  > >
                  > > To będzie brzmiało jakby powiedział wprost - głosujcie na
                  > Kaczyńskiego.
                  >
                  > Chyba nie powie, ale i tak pozostanie największym szkodnikiem SLD i
                  > szerzej lewicy.

Chodzą słuchy, ze jak dostanie 8-10% będzie nie do ruszenia. Na tyle szacuje się
                  lewica jak jest w szampańskim humorze.
                  • wos9 Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 20:50
                    vuvuzela napisała:

> wos9 napisała:
                    >
                    > > vuvuzela napisała:
                    > >
                    > > > nieslusznie.zabanowany.kon napisała:
                    > > >
                    > > > > można to pozostawić decyzji wyborców.
                    > > >
                    > > > To będzie brzmiało jakby powiedział wprost - głosujcie na
                    > > Kaczyńskiego.
                    > >
                    > > Chyba nie powie, ale i tak pozostanie największym szkodnikiem
                    SLD i
                    > > szerzej lewicy.
                    >
                    > Chodzą słuchy, ze jak dostanie 8-10% będzie nie do ruszenia. Na
                    tyle szacuje si
                    > ę
                    > lewica jak jest w szampańskim humorze.

Co chcesz przez to powiedzieć?
                    • vuvuzela Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 21:00

>
                      > Co chcesz przez to powiedzieć?

Nie umiem jaśniej.
                      • wos9 Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 21:29
                        vuvuzela napisała:

>
                        > >
                        > > Co chcesz przez to powiedzieć?
                        >
                        > Nie umiem jaśniej.

To ja ci powiem jaśniej - jesteś wyborcą JarKacza.
                        • vuvuzela Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 21:33
                          wos9 napisała:

> vuvuzela napisała:
                          >
                          > >
                          > > >
                          > > > Co chcesz przez to powiedzieć?
                          > >
                          > > Nie umiem jaśniej.
                          >
                          > To ja ci powiem jaśniej - jesteś wyborcą JarKacza.

:-)))) przednie
                          • wos9 Re: Na rzecz kogo Napieralski 09.06.10, 21:40
                            vuvuzela napisała:

> wos9 napisała:
                            >
                            > > vuvuzela napisała:
                            > >
                            > > >
                            > > > >
                            > > > > Co chcesz przez to powiedzieć?
                            > > >
                            > > > Nie umiem jaśniej.
                            > >
                            > > To ja ci powiem jaśniej - jesteś wyborcą JarKacza.
                            >
                            > :-)))) przednie

Moim zdaniem - tylne.
    • vuvuzela W każdym razie Palikot dostał u mnie 100 punktów. 09.06.10, 18:48
      Nawet jeśli wolacy przynieśli więcej flag, nawet jeśli go zagłuszyli.

Wiedział czym ryzykuje. Ale to dzięki niemu i jego akcji Polacy włączyli
      telewizory, usłyszeli szczekanie Jarosława i pomyśleli- o matko! chciałam/em
      głosowac na Napieralskiego, a nie na prawicę, ale szczekania kaczyńskiego nie
      zniosę, dlatego powracam do pierwszej wersji. Głosuję na mniejsze zło.

• pis_na_pis On mowi jak Gomulka. :((( 09.06.10, 18:50
      On mowi jak Gomulka. :(((
      • vuvuzela Re: On mowi jak Gomulka. :((( 09.06.10, 18:57
        pis_na_pis napisała:

> On mowi jak Gomulka. :(((

Faktycznie...tak myślałam, ze gdzieś już podobne szczekanie słyszałam.

W kronikach PKF-u!

www.youtube.com/watch?v=miPCD5pwvVM

• pis_na_pis Re: On mowi jak Gomulka. :((( 09.06.10, 19:03
          vuvuzela napisała:

> pis_na_pis napisała:
          >
          > > On mowi jak Gomulka. :(((
          >
          > Faktycznie...tak myślałam, ze gdzieś już podobne szczekanie
          słyszałam.
          >
          > W kronikach PKF-u!
          >
          > www.youtube.com/watch?v=miPCD5pwvVM
          >

www.youtube.com/watch?v=6z4TSsLu1yk
          • vuvuzela Re: On mowi jak Gomulka. :((( 09.06.10, 19:07
            Różnica polega na tym, ze z jednego szczekacza mogę się już tylko śmiać a drugi
            mi realnie zagraża.
          • pis_na_pis Re: On mowi jak Gomulka. :((( 09.06.10, 19:07
            pis_na_pis napisała:
            > > W kronikach PKF-u!
            > >
            > > www.youtube.com/watch?v=miPCD5pwvVM
            > >
            >

KONCOWKA JEST NAJLEPSZA. Mowi o wyksztalciuchach :)))))
            > www.youtube.com/watch?v=6z4TSsLu1yk
      • vuvuzela Jarek! Jarek! Jarek! 09.06.10, 19:01
        Wiesław! Wiesław! Wiesław!

hi hi

Lustereczko, powiedz przecie, który z nas jest bardziej kochany na świecie:-)
      • szmul.bender Re: On mowi jak Gomulka. :((( 09.06.10, 21:16
        Gomulka mial przynajmniej jakis kompas ideowy a nie tylko posiadanie
        wladzy.
        Obaj zreszta siebie warci.
        • vuvuzela Re: On mowi jak Gomulka. :((( 09.06.10, 21:26
          szmul.bender napisał:

> Gomulka mial przynajmniej jakis kompas ideowy a nie tylko posiadanie
          > wladzy.
          > Obaj zreszta siebie warci.

Gomułka kontra Kaczyński naprzeciw siebie na jednym placu (Piłsudskiego na
          przykład) Obaj z takim samym nagłośnieniem szczekający do mikrofonów. Ciekawe,
          który porwałby większe tłumy. Mówię o A.D. 2010.

obstawiam Gomułkę jednak. chociaż nie wykluczam remisu
          • wos9 Re: On mowi jak Gomulka. :((( 09.06.10, 21:34
            vuvuzela napisała:

> szmul.bender napisał:
            >
            > > Gomulka mial przynajmniej jakis kompas ideowy a nie tylko
            posiadanie
            > > wladzy.
            > > Obaj zreszta siebie warci.
            >
            > Gomułka kontra Kaczyński naprzeciw siebie na jednym placu
            (Piłsudskiego na
            > przykład) Obaj z takim samym nagłośnieniem szczekający do
            mikrofonów. Ciekawe,
            > który porwałby większe tłumy. Mówię o A.D. 2010.
            >
            > obstawiam Gomułkę jednak. chociaż nie wykluczam remisu

Boszszsz.
          • szmul.bender Re: On mowi jak Gomulka. :((( 10.06.10, 00:51
            vuvuzela napisała:

> szmul.bender napisał:
            >
            > > Gomulka mial przynajmniej jakis kompas ideowy a nie tylko
            posiadanie
            > > wladzy.
            > > Obaj zreszta siebie warci.
            >
            > Gomułka kontra Kaczyński naprzeciw siebie na jednym placu
            (Piłsudskiego na
            > przykład) Obaj z takim samym nagłośnieniem szczekający do
            mikrofonów. Ciekawe,
            > który porwałby większe tłumy. Mówię o A.D. 2010.
            >
            > obstawiam Gomułkę jednak. chociaż nie wykluczam remisu

Kaczynski nawet w marzeniach nie zgromadzi takich tlumow jak Gomula
            w 56. Co zreszta na dobre tym tlumom nie wyszlo ale to juz inna
            historia.
            A propos z tamtych lat: Jaka jest jednostka nudy ? - jedna
            gomulogodzina
    • ave.duce Nasza przyszłość jest w zgodzie i kompromisie ... 09.06.10, 19:27
      wycharczał głosem tow. Gomułki Jarosław K. i myśli, że ktoś się na to, oprócz
      jego i śp. Lecha bałwochwalców, nabierze.

• tw_wielgus Re: Nasza przyszłość jest w zgodzie i kompromisie 09.06.10, 19:38
        Imperialistycznym podżegaczom (pogrzebaczom) zimnowojennym mówimy
        nasze stanowcze - NIE...;P
        Oni chcieli nas sprowokować paleniem kota a my im wysłaliśmy
        kaczuszkę pokoju.
        • ave.duce Re: Nasza przyszłość jest w zgodzie i kompromisie 09.06.10, 20:06
          Oni w nas maupami w czerwonym, a my w nich kagańcem oświaty:
          "Są tacy, którzy wiedzą, ze Norwegia nie należy do UE"

• tw_wielgus Re: Nasza przyszłość jest w zgodzie i kompromisie 09.06.10, 20:11
            Są również tacy, którzy nie wiedzą z czego się robi marihuanę.
            • ave.duce Re: Nasza przyszłość jest w zgodzie i kompromisie 09.06.10, 20:14
              A haszysz, a kysz!

• vuvuzela Re: Nasza przyszłość jest w zgodzie i kompromisie 09.06.10, 20:30
              tw_wielgus napisał:

> Są również tacy, którzy nie wiedzą z czego się robi marihuanę.

Napieralski "yo-man" wie. Na pewno. Może nawet kiedyś się zaciągnął. Chociaż
              szczerze wątpię.
              • tw_wielgus Re: Nasza przyszłość jest w zgodzie i kompromisie 09.06.10, 20:39
                Wygląda na takiego co już nie jednego skręta wypalił.
                Niemniej nie oceniajmy po wyglądzie.
                • vuvuzela Re: Nasza przyszłość jest w zgodzie i kompromisie 09.06.10, 20:43
                  tw_wielgus napisał:

> Wygląda na takiego co już nie jednego skręta wypalił.

Po czym oceniasz? myślisz, ze od tego się siwieje?

• vuvuzela A głupkowaty uśmiech schodzi z twarzy 09.06.10, 20:45
                    jak THC się ulatnia (wiem, wiem - nigdy do końca). Jemu nie schodzi. On ma
                    uśmiech jakby się naćpał a potem wstrzyknął sobie botoks w usta.
              • wos9 Re: Nasza przyszłość jest w zgodzie i kompromisie 09.06.10, 21:18
                vuvuzela napisała:

> tw_wielgus napisał:
                >
                > > Są również tacy, którzy nie wiedzą z czego się robi marihuanę.
                >
                > Napieralski "yo-man" wie. Na pewno. Może nawet kiedyś się
                zaciągnął. Chociaż
                > szczerze wątpię.

Wiem, czemu się czepiasz tego gó...arza. Jesteś całym sercem za
                Jarusiem!
                • vuvuzela Re: Nasza przyszłość jest w zgodzie i kompromisie 09.06.10, 21:27

>
                  > Wiem, czemu się czepiasz tego gó...arza. Jesteś całym sercem za
                  > Jarusiem!

Bingo. Jak na to wpadłaś Sherlocku?
                  • wos9 Re: Nasza przyszłość jest w zgodzie i kompromisie 09.06.10, 21:37
                    vuvuzela napisała:

>
                    > >
                    > > Wiem, czemu się czepiasz tego gó...arza. Jesteś całym sercem za
                    > > Jarusiem!
                    >
                    > Bingo. Jak na to wpadłaś Sherlocku?

Nie musiałam wpadać.
    • zapijaczony_ryj Re: On nawet jak mówi o pokoju brzmi 09.06.10, 19:44
      jak by Go wywoływał (pokój)
      • vuvuzela Re: On nawet jak mówi o pokoju brzmi 09.06.10, 21:14
        zapijaczony_ryj napisał:

> jak by Go wywoływał (pokój)

On jest jak strażak piroman. Najpierw podkłada ogień, a potem próbuje gasić pożar.
    • witoldzbazin Re: On nawet jak mówi o pokoju brzmi 09.06.10, 20:10
      nooo i autorka już POszła głosować na zabójce zwierząt heeheheheheh
      • vuvuzela Re: On nawet jak mówi o pokoju brzmi 09.06.10, 20:28
        witoldzbazin napisał:

> nooo i autorka już POszła głosować na zabójce zwierząt heeheheheheh

Jesz kotlety?
    • kleofas28 J. Kaczyński bedzie prezydentem 09.06.10, 20:22
      vuvuzela napisała:

" Nie znoszą jazgotu."

A ujadanie psow i strzaly w lesie znosisz?
      Komorowski to glosny mysliwy.

• vuvuzela Re: J. Kaczyński bedzie prezydentem 09.06.10, 20:25
        kleofas28 napisał:

> vuvuzela napisała:
        >
        > " Nie znoszą jazgotu."
        >
        > A ujadanie psow i strzaly w lesie znosisz?
        > Komorowski to glosny mysliwy.

Ujadania psów nie serwują mi w radiu i telewizji na co dzień. Najwyżej na Animal
        Planet. Jak mi obiecasz że Kaczyński będzie jazgotał tylko na Animal Planet to
        przymknę oko.
        >
      • bagatella Orientacja, Kleofasie, twego idola 09.06.10, 20:31
        ci w niczym nie przeszkadza?
        Bo ja tam wole ojca pieciorga dzieci i przypadkowego mysliwego nizli
        starego pedryla co lubi polowac na ludzi za pomoca sluzb
        • vuvuzela Re: Orientacja, Kleofasie, twego idola 09.06.10, 20:48
          bagatella napisała:

> ci w niczym nie przeszkadza?
          > Bo ja tam wole ojca pieciorga dzieci i przypadkowego mysliwego nizli
          > starego pedryla co lubi polowac na ludzi za pomoca sluzb

Pozwolę się nie zgodzić z przedmówczynią. Ja tam bym wolała każdego "starego
          pedryla" niż Komorowskiego, pod warunkiem, że nie byłby to Kaczyński.
          • wos9 Re: Orientacja, Kleofasie, twego idola 09.06.10, 21:42
            vuvuzela napisała:

> bagatella napisała:
            >
            > > ci w niczym nie przeszkadza?
            > > Bo ja tam wole ojca pieciorga dzieci i przypadkowego mysliwego
            nizli
            > > starego pedryla co lubi polowac na ludzi za pomoca sluzb
            >
            >
            > Pozwolę się nie zgodzić z przedmówczynią. Ja tam bym wolała
            każdego "starego
            > pedryla" niż Komorowskiego, pod warunkiem, że nie byłby to
            Kaczyński.

Bujasz. Pod warunkiem, że BYŁBY to Kaczyński.
    • ukos On tym pokojem grozi n/t 09.06.10, 21:19
      • vuvuzela Doskonałe 09.06.10, 21:32
        To najlepsza rzecz jaką dzisiaj przeczytałam.

No może poza felietonem Jastruna w Newsweeku, pt Czarna skrzynka z kurwą.
        Doskonały. Jak jeszcze nie czytałeś to polecam z całego serca.

Ale Jastrun to Jastrun. Jest bon motowym bogiem.
    • vuvuzela posłuchajcie 09.06.10, 23:25
      bi.gazeta.pl/im/3/7977/m7977253.mp3
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka