vuvuzela 12.08.10, 19:38 Przykro mi to pisać ale niesttey taka jest prawda. To pisałam jam, ściskająca kciuki za Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoil44elwer Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 19:45 Na pytanie dziennikarzy z którymi rodzinami ofiar się "kontaktował" w sprawie tablicy nie odpowiedział tłumacząc się tajemnicą(fatimską)A już kilka rodzin ofiar powiedziało że nikt z nimi nie rozmawiał na temat tablicy.Michałowski łże? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 19:47 Taki jego los. Został wytypowany żeby przyjąć na siebie ciosy i to właśnie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 19:48 Od poczatku twierdze,ze to glupiec. Sprawdza sie na kazdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 19:51 marudna.menda napisał: > Od poczatku twierdze,ze to glupiec. Sprawdza sie na kazdym kroku. Jaki prezydent, taki szef kancelarii :) Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 20:13 Niekoniecznie. Komor to misiu, a jego rzecznik to glupiec. Z Komorem da sie zyc, z rzecznikiem juz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 19:53 marudna.menda napisał: > Od poczatku twierdze,ze to glupiec. Sprawdza sie na kazdym kroku. Nie wiem czy głupiec, nie mnie to oceniać, ale ta dzisiejsza ekwilibrystyka wobec zamontowania tej tablicy jest żałosna. Powiedział prawdę- zrobiliśmy to w konspirze, żeby więcej syfu nie było. To po cholerę teraz się z tego wycofuje? Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 20:18 W tym sensie glupiec (nie podwazam jego walorow intelektualnych,bo w ogole nie wiem kto zacz), ze od poczatku bezmyslnie inicjuje sytuacje,ktorych potem w ogole nie potrafi kontrolowac. Najpierw cicho siedzi,kiedy jakies harcerzyki montuja deski na chodniku, potem ceduje tenze chodnik warszawskiej kurii i umywa rece od sprawy, potem siedzi cicho az wreszcie wmontowuje co najmniej dziwna tablice, po cichu, w fasade palacu. Nie minelo poludnie i oswiadcza,ze bedzie nastepna w palacowej kaplicy. A powinien byl od poczatku pogpnic towarzystwo,bo mial do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Michałowski rżnie głupa 13.08.10, 05:50 Cały wic polega na tym, że sytuacja nie została zmontowana "bezmyślnie", a zupełnie i doskonale ją przekalkulowano. Miał być chaos- jest chaos. Komu potrzebna jest zasłona dymna? Komu na rękę są te wszystkie incydenty? Kto pozornie ponosi za nie odpowiedzialność, a kto jest faktycznie winny? Kto realnie traci, a kto zyskuje? To proste pytania i nie trzeba być tytanem intelektu, żeby na nie odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Michałowski ośmieszył Kajdanowicza 12.08.10, 19:51 i jego pytania - wyszło zresztą na to, że Kajdanowicz ma problemy z rozumieniem tekstu pisanego -> lub nie doczytał, komu poświęcona tablica Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Michałowski ośmieszył Kajdanowicza 12.08.10, 19:57 notozobaczymy napisał: > i jego pytania - wyszło zresztą na to, że Kajdanowicz ma problemy z rozumieniem > tekstu pisanego -> lub nie doczytał, komu poświęcona tablica Michałowski miał cały dzień żeby nauczyć się jak ma odpowiadać na pytania dziennikarzy, żeby nie wygladało że rżnie głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Re: Michałowski ośmieszył Kajdanowicza 12.08.10, 19:59 Do dziennikarzy trzeba podchodzić z politowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Michałowski ośmieszył Kajdanowicza 12.08.10, 20:03 notozobaczymy napisał: > Do dziennikarzy trzeba podchodzić z politowaniem. Od rana o tym piszę forum.gazeta.pl/forum/w,28,115244539,115244993,Re_Pani_Kitka_wlasnie_wyglosila_oredzie.html Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Re: Michałowski ośmieszył Kajdanowicza 12.08.10, 20:29 Dlatego podobała mi się postawa Michałowskiego - pełna premedytacja: "są urażeni" - "ok. przepraszam", "bierze pan odpowiedzialność" - "ok. biorę". Dobre czasy idą. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 19:51 Ja też chciałbym, by ludzie na których głosowałem wykazywali się większą biegłością. Choć obiektywnie rzec biorąc rozumiem, że dziś co by nie zrobił i tak mogloby zostać poddane ktytyce. Gra szła jedynie o to czy krytyka byłaby mniej lub bardziej uzasadniona. Z przykrością stwierdzam, że zrobił wszystko by była jak najbardziej uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 19:58 iq-ok napisał: > Ja też chciałbym, by ludzie na których głosowałem wykazywali się > większą biegłością. > Choć obiektywnie rzec biorąc rozumiem, że dziś co by nie zrobił i > tak mogloby zostać poddane ktytyce. > Gra szła jedynie o to czy krytyka byłaby mniej lub bardziej > uzasadniona. > Z przykrością stwierdzam, że zrobił wszystko by była jak najbardziej > uzasadniona. I ty i ja, i wiele innych osób wie, ze taka forma zamontowania tablicy tylko doleje oliwy do ognia. Nawet Paweł Deresz jest zbulwersowany tym, że nikt go nie powiadomił. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 19:53 vuvuzela napisała: > Przykro mi to pisać ale niesttey taka jest prawda. > > To pisałam jam, ściskająca kciuki za Komorowskiego. Jesli cie to pocieszy to nie tylko on dostal "malpiego rozumu" w zwiazku z tym krzyzem i tym co tam sie dzieje. Choc jego obwiniam jako sprawce tego nieszczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 19:56 mr.sajgon napisał: > vuvuzela napisała: > > > Przykro mi to pisać ale niesttey taka jest prawda. > > > > To pisałam jam, ściskająca kciuki za Komorowskiego. > > Jesli cie to pocieszy to nie tylko on dostal "malpiego rozumu" w zwiazku z tym > krzyzem i tym co tam sie dzieje. Choc jego obwiniam jako sprawce tego nieszcze > scia. Po twoim dzisiejszym chamskim zachowaniu wobec wandy43 oficjalnie dla mnie nie istniejesz jako interlokutor więc bądź łaskawy omijać mnie z daleka. dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 20:04 vuvuzela napisała: > Po twoim dzisiejszym chamskim zachowaniu wobec wandy43 oficjalnie dla mnie nie > istniejesz jako interlokutor więc bądź łaskawy omijać mnie z daleka. dziękuję. Mylisz sie jesli liczysz na to ze zrobisz sobie prywatny folwark z publicznego forum. Towarzystwo wzajemnego wlazenia sobie w doope niech sobie zalozy wlasne forum. Ja bede robil co bede chcial a twoje zdanie spuszczam tam gdzie spuscilem derducha. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 20:28 To tylko tymczasowy zderzak,wymieni się go przy najbliższej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
5_jacek Prezydent scenariusza nie znal 12.08.10, 20:31 mowil Michalowski. Mozna mu wierzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Prezydent scenariusza nie znal 12.08.10, 20:43 5_jacek napisał: > mowil Michalowski. > > Mozna mu wierzyc? Malo tego na postawiony zarzut czy wie ze jego dzialanie jest nie profesjonalne zgodzil sie z tym. Czy mozna znalezc wiekszego glupka, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Prezydent scenariusza nie znal 13.08.10, 07:27 mr.sajgon napisał: > > Malo tego na postawiony zarzut czy wie ze jego dzialanie jest nie profesjonalne > zgodzil sie z tym. Czy mozna znalezc wiekszego glupka, nie. Gdyby postepowal "profesjonalnie" rozgonilby towarzystwo "obroncow" juz w dniu planowanego uroczystego przeniesienia krzyza. Nie zrobil tego by uniknac przepychanek. Tych chcial rowniez uniknac tym razem. Moze ten sposob odsloniecia tablicy nie byl elegancki ale byl skuteczny. Tablica wisi a przepychanek nie bylo. Gdyby nie doswiadczenie z proby przeniesienia krzyza, ktore pokazalo z jak agresywnymi fanatykami ma sie do czynienie i jak mozna z nimi dyskutowac pewnie odsloniecie byloby duzo bardziej uroczyste. No ale "obroncy" sa jacy sa wiec wybrano mniejsze zlo. Sposob odsloniecia tablicy nie bardzo mi sie podoba ale w tej konkretnej sytuacji rozumiem organizatorow uroczystosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Michałowski rżnie głupa 12.08.10, 20:41 zoil44elwer napisał: > To tylko tymczasowy zderzak,wymieni się go przy najbliższej okazji. Zawsze moze ze wzgledu na stan zdrowia zrezygnowac to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
that_monkey_in_red Re: Michałowski rżnie głupa-a po co p. Deresz 12.08.10, 20:31 lub inni czlonkowie rodzin mieliby byc obecni przy odslonieciu tej tablicy, skoro upamietnia ona zalobny tlum? stanie pomnik na powazkach, wtedy wszyscy beda obecni... to media robia wode z mozgu, ze tablica jest poswiecona ofiarom... Odpowiedz Link Zgłoś
vuvuzela Re: Michałowski rżnie głupa-a po co p. Deresz 12.08.10, 20:40 that_monkey_in_red napisała: > lub inni czlonkowie rodzin mieliby byc obecni przy odslonieciu tej tablicy, > skoro upamietnia ona zalobny tlum? Bo 10 dni temu im to oficjalnie obiecywano. Odpowiedz Link Zgłoś
mguru22 Re: Michałowski rżnie głupa 13.08.10, 02:36 ale prezydent nic nie wie .. i nie będzie nigdy wiedzieć jak coś wyjdzie nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Michałowski rżnie głupa 13.08.10, 05:53 na czyje polecenie Michałowski może rżnąć glupa? Czyżby inicjatywa była niezależna i niekonsultowana inicjatywą szefa kancelarii Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
wzmozony_moralnie Re: Michałowski rżnie głupa 13.08.10, 06:31 vuvuzela napisała: > Przykro mi to pisać ale niesttey taka jest prawda. Szkoda ze nie potrafisz uzasadnić tego ani jendym zdaniem. Nie idź tą drogą, vuvuzelo! Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Michałowski to piekielnie zdolny urzędas 13.08.10, 06:48 Nie ma nic głupiego w tłumaczeniu, że gdyby pisnął słówko, to miałby zbiegowisko pisowców jak uprzednio. Znowu batalion policji byłby potrzebny. Bronek musiałby łykać chamstwo i wyzwiska tej swołoczy. O to im głównie chodzi, móc go opluć na krótki dystans. Może czymś cięższym od szajki Kamińskiego. Już się pokazali 9 sierpnia. Tekst uważam również za szczyt polskiej dyplomacji. Poza tym przymusił warszawskich katabasów do zajęcia stanowiska w sprawie. Dla mnie miarą jego talentu są decybele wściekłości Kaczora i jego hołoty. A te są jak silniki TU-154 pod Smoleńskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Michałowski to piekielnie zdolny urzędas 13.08.10, 07:06 Uwazam ze akcja zamontowania tablicy tudziez napis na niej byly absolutnie perfekcyjne i wlasciwe.Pompe tosmy mieli na WAwelu i chwatit. Ta tablica nie dotyczyla rodzin i ofiar raczej upamietnia fakt. Zamyka usta tym co tablicy zadaja i byc tam powinna wlasnie w takim brzemieniu jak jest. Spokojnie elegancko i sprawnie sie to odbylo. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Michałowski to piekielnie zdolny urzędas 13.08.10, 07:13 haen1950 napisał: > Tekst uważam również za szczyt polskiej dyplomacji. Tekst oddaje perfekcyjnie to czemu tablica jest poswiecona ale forma jej odsloniecia nie byla najlepsza. Moge zrozumiec obawy Michalowskiego zwiazane z mozliwymi przepychankami przy odslanianiu tablicy ale mimo wszystko nie bylo to zbyt eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Michałowski to piekielnie zdolny urzędas 13.08.10, 07:32 Też uważam, że załatwiono to mądrze i elegancko. Gdyby miał się do czegoś czepiać, to do treści. Ale jest, to niech będzie. A to, że się zadymiarzom nie podoba to nic dziwnego. Im się nic nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Michałowski to piekielnie zdolny urzędas 13.08.10, 07:39 zgred-zisko napisał: > Też uważam, że załatwiono to mądrze i elegancko. Gdyby miał się do > czegoś czepiać, to do treści. Ale jest, to niech będzie. A to, że się > zadymiarzom nie podoba to nic dziwnego. Im się nic nie podoba. Elegancko nie bylo ale skutecznie bo uniknieto konfrontacji z zadymiarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
henry.rollins Re: Michałowski rżnie głupa 13.08.10, 07:17 Pana Michałowskiego znam z jego działania w pewnej organizacji pozarządowej. Jest to naprawdę porządny i kulturalny człowiek. Wg mnie on gubi się w swojej nowej roli, bo nie przewidział chamstwa i dziczy panującej w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Michałowski rżnie głupa 13.08.10, 07:31 henry.rollins napisał: > Pana Michałowskiego znam z jego działania w pewnej organizacji pozarządowej. > Jest to naprawdę porządny i kulturalny człowiek. Wg mnie on gubi się w swojej nowej roli, bo nie przewidział chamstwa i dziczy panującej w polityce. Zrobil co mial zrobic i uniknal przepychanek a o to przeciez chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Michałowski rżnie głupa 13.08.10, 07:35 Nie musi rżnąć głupa-jest nim a swoimi odpowiedziami swoich słuchaczy uważa za głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Michałowski rżnie głupa 13.08.10, 07:42 zoil44elwer napisał: > Nie musi rżnąć głupa-jest nim a swoimi odpowiedziami swoich słuchaczy uważa za głupków. Z pewnoscia nie jest glupi skoro zrobil to co mial zrobic i nie doszlo przy tym do cyrku jakiego bylismy swiadkami przy probie przeniesienia krzyza. Szybko sie uczy wiec mozna o nim mowic co sie chce ale na pewno nie to ze jest "glupi" Odpowiedz Link Zgłoś