wkkr 09.10.10, 20:56 Czy ktoś zna tekst uchwalonego prawa antydopalaczowego? Podobno ustawa ta delegalizuje takze alkohol etylowy. W tej sytuacji trzeba bedzie zamknąć cały przemysł monopolowy.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1tobi Re: Prohibicja? 10.10.10, 00:02 W każdym razie jak wyślesz dzieciaka po szampon to możesz zgnić w więzieniu bo gdyby go wypił puszczałby bańki nosem i "wogle" twoja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Prohibicja? 10.10.10, 00:06 wkkr napisał: > Czy ktoś zna tekst uchwalonego prawa antydopalaczowego? > Podobno ustawa ta delegalizuje takze alkohol etylowy. > W tej sytuacji trzeba bedzie zamknąć cały przemysł monopolowy.... Koniec także z produkcją klei czy rozpuszczalników mogących służyć do narkotyzowania się. S. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Ktoś zna? 10.10.10, 00:12 No chyba ty musisz być biegły w tych sprawach skoro twierdzisz, że jest niezgodne z konstytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: Ktoś zna? 10.10.10, 00:24 boblebowsky napisał: > No chyba ty musisz być biegły w tych sprawach skoro twierdzisz, że jest niezgod > ne z konstytucją. > Gdzie twierdzi? bo szukam i nie widzę? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Ktoś zna? 10.10.10, 00:34 > Gdzie twierdzi? bo szukam i nie widzę? O, choćby tu. I jeszcze gdzieś widziałem, ale nie chce mi się szukać. A co adwokat czy kolejny nick:{)) forum.gazeta.pl/forum/w,28,117385477,117389378,Ta_ustawa_ma_szanse_utrzymac_sie_tylko_wtedy_gdy.html forum.gazeta.pl/forum/w,28,117385477,117387825,nie_obrazaj_swoich_interolokutorow.html Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Za dużo kleju :) 10.10.10, 00:35 1tobi napisał: > boblebowsky napisał: > > > No chyba ty musisz być biegły w tych sprawach skoro twierdzisz, że jest n > iezgod > > ne z konstytucją. > > > Gdzie twierdzi? bo szukam i nie widzę? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Przecież to Ty mylisz 10.10.10, 00:42 W tamtym wątku trzeba było go pytać. A nie tu, ni w pięć, ni w dziewięć wyskakiwać jak Filip z makowin. S. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Widzę, że już mam prowadzącego AESa :) 10.10.10, 00:46 snajper55 napisał: > W tamtym wątku trzeba było go pytać. A nie tu, ni w pięć, ni w dziewięć wyskaki > wać jak Filip z makowin. > > S. Chyba faktycznie porzucę klej :) Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Przecież to Ty mylisz 10.10.10, 01:08 snajper55 napisał: > W tamtym wątku trzeba było go pytać. A nie tu, ni w pięć, ni w dziewięć wyskaki > wać jak Filip z makowin. Uprzejmie donoszę, że próbowałem to wyciągnąć od autora w innym wątku, ale nie bez efektu, więc pomyślałem, że może nie zauważył:) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Czy ty naprawdęsądzisz ze śledze wszystkie wątki w 10.10.10, 06:38 których się wypowiadałem? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr boblebowsky 10.10.10, 06:37 rozmawiałem o tym z prawnikiem. Ustawa antydopalaczowa to knot prawny, typowe działanie pod publiczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: boblebowsky 10.10.10, 11:28 wkkr napisał: > rozmawiałem o tym z prawnikiem. > Ustawa antydopalaczowa to knot prawny, typowe działanie pod publiczkę. A ja z ciocią Jadzią i co z tego :))))) W którym miejscu jest niezgodna z konstytucją, wskaż, albo nie pisz głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Definicja środka zastępczego 10.10.10, 00:36 "środek zastępczy – substancję pochodzenia naturalnego lub syntetycznego w każdym stanie fizycznym lub produkt, roślinę, grzyba lub ich część, zawierające taką substancję, używane zamiast środka odurzającego lub substancji psychotropowej lub w takich samych celach jak środek odurzający lub substancja psychotropowa, których wytwarzanie i wprowadzanie do obrotu nie jest regulowane na podstawie przepisów odrębnych; do środków zastępczych nie stosuje się przepisów o ogólnym bezpieczeństwie produktów;" orka.sejm.gov.pl/opinie6.nsf/nazwa/3442_u/$file/3442_u.pdf S. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr No to alkohol nie będzie zakazany, ale 10.10.10, 06:41 np. gałka muszkatołowa już tak! :) hyperreal.info/node/452#axzz11vaLMKSq Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: No to alkohol nie będzie zakazany, ale 10.10.10, 11:46 najpierw triumfalnie ogłaszasz, że zakazany będzie alkohol, po czym wycofujesz się na z góry upatrzone pozycje przyznając, że alkohol to jednak nie, za to gała muszkatołowa i owszem, przy czym uwiarygadniasz do linkiem, z którego nic takiego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Każdy orze jak może:)) 10.10.10, 11:54 Najpierw pisze, że ta ustawa jest niezgodna z konstytucją, a później się pyta czy ktoś zna jej tekst, następnie dociśnięty o szczegóły znika. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_horse Re: Każdy orze jak może:)) 10.10.10, 13:12 proszę bardzo: 1. Rzeczpospolita Polska chroni własność i prawo dziedziczenia. zamknięcie sklepu na 3 miesiące może być naruszeniem prawa do korzystania z własności, zajęcie towaru w sklepie także, sama definicja pozostawia wiele do życzenia, a priori wszystko pod nią może podlegać co nie jest dopuszczane do stosowania przepisem szczególnym, a tu wchodzą ustawy o substancjach i preparatach chemicznych, ustawa o ochronie roślin, ustawa o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych... czyli jak się jakiś dureń zatruje klejem do znaczków to można wejść na pocztę i ją zamknąć. To samo będzie się odnosić do klejów itp... pomysłowość ludzka nie zna granic. Ale z drugiej strony dlaczego Państwo ma mi autorytarnie wyznaczać co jest dla mnie dobre a co nie ? Widać nie chce pozostawić ludziom decyzji bo uważa ich za głupków, może i część z obywateli nie myśli, ale to nie powód by za nich decydować, wkraczać w sferę ich wolności decyzyjnej. Dziś dopalacze, a jutro może wolne związki pozamałżeńskie... może wolność słowa (dziennikarzy już podsłuchują)... Takimi popartymi społeczną "histeryją" działaniami zmniejsza się nasza wolność i prawo do swobodnej decyzji jak chcę żyć. Z resztą, co prohibicja zrobiła w USA wiemy, być może czas również na wytyczne państwa w sprawie jedzenia, wódeczki i sexu... Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Każdy orze jak może:)) 10.10.10, 13:34 > proszę bardzo: > 1. Rzeczpospolita Polska chroni własność i prawo dziedziczenia. > zamknięcie sklepu na 3 miesiące może być naruszeniem prawa do korzystania z wła > sności, zajęcie towaru w sklepie także, To w końcu konstytucja chroni własność czy prawo do korzystania z niej? Istnieje wiele uzasadnionych przypadków w których państwo ingeruje w prywatność obywatela. Słabe to twoje uzasadnienie, no chyba że mamy w tym przypadku do czynienia z prawem do dziedziczenia?:))) > Ale z drugiej strony dlaczego Państwo ma mi autorytarnie wyznaczać co jest dla > mnie dobre a co nie ? Widać nie chce pozostawić ludziom decyzji bo uważa ich za > głupków, może i część z obywateli nie myśli, ale to nie powód by za nich decyd > ować, wkraczać w sferę ich wolności decyzyjnej. Dziś dopalacze, a jutro może wo > lne związki pozamałżeńskie... może wolność słowa (dziennikarzy już podsłuchują) Państwo ma prawo decydować o wielu aspektach twojego życia i to z wielu względów, od dbania o bezpieczeństwo obywateli, po koszty jakie później musi ponosić z tytułu zaniedbań i jeśli tego nie rozumiesz, to ja niestety ci w tym nie pomogę. Dziwię się, że tak trudno ci zrozumieć szkodliwość społeczną tej formy dystrybucji i promocji narkotyków jakimi są niewątpliwie dopalacze, najwyraźniej masz skrzywione znaczenie słowa liberalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte01 Re: Prohibicja? 10.10.10, 12:00 To tworzenie kija , który ma uderzac gdy wygodne. Mało precyzyjne i .....o to chodzi.orka.sejm.gov.pl/opinie6.nsf/nazwa/3442_u/$file/3442_u.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Amerykanie to juz przerabiali 10.10.10, 12:04 Wiadomo z jakim skutkiem Odpowiedz Link Zgłoś