Dodaj do ulubionych

Złota myśl posła Arłukowicza

20.10.10, 18:04
Zasłyszane przed chwilą w wywiadzie:
"Do czego służymy my, politycy? My, politycy, służymy do tego, żeby kreować rzeczywistość"

Nie wiadomo czy się śmiać czy się bać.
Obserwuj wątek
    • woda_woda Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 18:08
      > Nie wiadomo czy się śmiać czy się bać.

A z czego? Przeciez politycy kreują rzeczywistość poprzez to chociażby, że stanowią prawo.
      • wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 18:11
        woda_woda napisała:

> > Nie wiadomo czy się śmiać czy się bać.
        >
        > A z czego? Przeciez politycy kreują rzeczywistość poprzez to chociażby, że stan
        > owią prawo.

Masz 100% racji. Tutaj jednak nie ma z czego się śmiać.
    • picmaker Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 18:15
      > "Do czego służymy my, politycy? My, politycy, służymy do tego, żeby kreować rzeczywistość"

Nic odkrywczego.
    • mm-18 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 18:17
      Czyli,... BOGOWIE !!!
    • boblebowsky Za dużo się po mediach wyciera 20.10.10, 18:23
      i pozazdrościł pismakom:))
    • humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 18:51
      Wybitnie błyskotliwe i skromne:)
      • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 19:01
        humbak napisał:

> Wybitnie błyskotliwe i skromne:)
        Niemniej prawdziwe.

------------------
        • humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 19:02
          Taaaaaaa :)
          A potem się dziwią wyborcy że politycy mają w dupie programy wyborcze:)
          • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 19:04
            humbak napisał:

> Taaaaaaa :)
            > A potem się dziwią wyborcy że politycy mają w dupie programy wyborcze:)
            Nie mam pojęcia jak dojść do takiego wniosku (w tym kontekście).
            • humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:13
              Aj waj... nie zauważyłem odpowiedzi.
              Łatwo. Oni nie mają kreować, tylko urzeczywistniać wolę polityczną wyborców. Władza i decyzje nie mają pochodzić od nich. To nie monarchizm.
              • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:30
                humbak napisał:

> Aj waj... nie zauważyłem odpowiedzi.
                Szkoda. A ten wstęp?
                > Łatwo. Oni nie mają kreować, tylko urzeczywistniać wolę polityczną wyborców. Wł
                > adza i decyzje nie mają pochodzić od nich. To nie monarchizm.
                Jeżeli przyjąć, że kreować znaczy tworzyć, ustanawiać, wprowadzać to dalej rzecz nie jest zrozumiała. Wybierając parlament daliśmy im (posłom i senatorom) możliwość tworzenia/stanowienia prawa. O jakiej więc monarchii mówisz, sugerując jednoznacznie
                niewłaściwe ich działanie??
                • humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:34
                  Etymologia Remez- kreować to tworzyć. Zwłaszcza w kontekście rzeczywistości, czy prawa. By tworzyć trzeba być źródłem władzy, mieć najwyższą moc decyzyjną. Parlamentarzyści formułują konwencje, zwyczaje i inne takie w formie praw. Źródłem ich władzy jest decyzja wybroców którzy po prawdzie powinni tworzyć swymi wyborami. Inna sprawa że system idea kuleje.
                  • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:40
                    humbak napisał:

> Etymologia Remez- kreować to tworzyć. Zwłaszcza w kontekście rzeczywistości, cz
                    > y prawa. By tworzyć trzeba być źródłem władzy, mieć najwyższą moc decyzyjną. Pa
                    > rlamentarzyści formułują konwencje, zwyczaje i inne takie w formie praw. Źródłe
                    > m ich władzy jest decyzja wybroców którzy po prawdzie powinni tworzyć swymi wyb
                    > orami. Inna sprawa że system idea kuleje.
                    Najwidoczniej mam kiepski dzień bo dalej nie widzę istoty sporu. :- (
                    • humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:49
                      Ego pana Arłukowicza i pomieszanie na czym polega bycie politykiem. To je istota.
                      • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:03
                        humbak napisał:

> Ego pana Arłukowicza i pomieszanie na czym polega bycie politykiem. To je istot
                        > a.
                        Wybacz ale nic nie wiem na temat, jak B. Arłukowicz rozumie "bycie politykiem". I potrzebuję więcej do pozytywnej/negatywnej oceny kogokolwiek niż fakt, że pochodzi z innej opcji politycznej.
                        • humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:05
                          Nie wiesz nic na temat poglądów Arłukowicza, ale znasz moje motywacje? Ciekawe.
                          • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:18
                            humbak napisał:

> Nie wiesz nic na temat poglądów Arłukowicza, ale znasz moje motywacje? Ciekawe.
                            Przecież jedno drugiego nie wyklucza. Nigdy nie deklarowałeś się jako zwolennik lewicy. A co do B. A. to napisałem, że nie wiem nic na temat pojmowania przez niego "bycia posłem". Natomiast podzielam jego poglądy na wiele spraw, chociażby zapłodnienia in vitro.
                            • humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:39
                              Co więcej, deklarowałem się jako przeciwnik lewicy. Nie zmienia to faktu że nie wiesz czemu czempiam się tej wypowiedzi Arłukowicza.
                              A zgodność twoich poglądów z poglądami tego pana nie ma wiele wspólnego z tym czy jego zdefiniowanie funkcji polityka jest prawdziwe, czy nie.
                              • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:45
                                humbak napisał:

> Co więcej, deklarowałem się jako przeciwnik lewicy. Nie zmienia to faktu że nie
                                > wiesz czemu czempiam się tej wypowiedzi Arłukowicza.
                                Nie wiem. Chociaż wyrwane z kontekstu jedno zdanie trudno nazwać wypowiedzią.
                                > A zgodność twoich poglądów z poglądami tego pana nie ma wiele wspólnego z tym c
                                > zy jego zdefiniowanie funkcji polityka jest prawdziwe, czy nie.
                                Po co to napisałeś? Przecież ja o tym nawet nie wspomniałem.
                                PS - zgodność w wielu sprawach. Nie absolutna jak pewnego znajomego z forum z poglądami D. Tuska.
                                • humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:54
                                  > Nie wiem. Chociaż wyrwane z kontekstu jedno zdanie trudno nazwać wypowie
                                  > dzią.

Fakt, to raczej fragment wypowiedzi. Może i kontekst by to nieco złagodził. Powiem jednak szczerze że nie chce mi się sprawdzać. To akurat jest zasługa stronniczości.

> Po co to napisałeś? Przecież ja o tym nawet nie wspomniałem.

Najwyraźniej źle Cię zrozumiałem. Zdarza mi się niestety.

> PS - zgodność w wielu sprawach. Nie absolutna jak pewnego znajomego z forum z p
                                  > oglądami D. Tuska.

A tu ja wysiadam.
                                  • wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:08
                                    humbak napisał:

> Fakt, to raczej fragment wypowiedzi. Może i kontekst by to nieco złagodził. Pow
                                    > iem jednak szczerze że nie chce mi się sprawdzać. To akurat jest zasługa stronn
                                    > iczości.

Kontekst był taki, że poseł Arłukowicz oświadczył, że politycy nie są od tego, żeby ze sobą walczyć, ale właśnie od tego, co przytoczyłem.
                                    • humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:11
                                      A za nim w niebiosa wzbiło się stado białych gołębi?
                                      • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:14
                                        humbak napisał:

> A za nim w niebiosa wzbiło się stado białych gołębi?
                                        Ale wpadówa. :-))
                                        PS - nie tylko Twoja.
                                        • humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:18
                                          A chromolę. Po prostu jakoś mi to spasowało. Śmiech to zdrowie.
                                          • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:20
                                            humbak napisał:

> A chromolę. Po prostu jakoś mi to spasowało. Śmiech to zdrowie.
                                            Lubię pogaduchy z Tobą. :-)
                                            • humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:23
                                              Nie bez wzajemności. A teraz starczy tego słodzenia. Dobranoc. Mam spore zaległości ze snem, a wydajność będzie mi jutro w pracy potrzebna:)
                                              • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:25
                                                Dobranoc.
                                      • wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:14
                                        humbak napisał:

> A za nim w niebiosa wzbiło się stado białych gołębi?

Nie, ale za to prawie sam uniósł się razem z krzesłem.
                                • wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:14
                                  remez2 napisał:

> PS - zgodność w wielu sprawach. Nie absolutna jak pewnego znajomego z forum z p
                                  > oglądami D. Tuska.

Nie bardzo tu kojarzę kogokolwiek, z jakiejkolwiek strony, kto byłby w 100% zgodny z liderem jakiejkolwiek partii(pomijając jakieś dziwne wytwory forumowe), więc chętnie bym się dowiedział, kogo masz na myśli.
                                  • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:20
                                    wylogowany.pielegniarz napisał:

> Nie bardzo tu kojarzę kogokolwiek, z jakiejkolwiek strony, kto byłby w 100% zgo
                                    > dny z liderem jakiejkolwiek partii(pomijając jakieś dziwne wytwory forumowe), w
                                    > ięc chętnie bym się dowiedział, kogo masz na myśli.
                                    Napisałem o jednym liderze, jednej partii. Ponieważ moja ocena może być stronnicza, chyba będziesz musiał sam znaleźć. :- (
                                    Ale to nie jest meritum tego wątku, prawda?
                                    • wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:25
                                      Prezes z Ciebie wyłazi?:)
                                      Zasugeruję/wiem, ale nie powiem?
                                      • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:29

> Prezes z Ciebie wyłazi?:)
                                        > Zasugeruję/wiem, ale nie powiem?
                                        To nie było eleganckie. :- (
                                        • wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:30
                                          To krytyka mojej osoby czy autokrytyka, bo się pogubiłem?
                                          • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:36

> To krytyka mojej osoby czy autokrytyka, bo się pogubiłem?
                                            Prezes z Ciebie wyłazi?:)
                                            Zasugeruję/wiem, ale nie powiem?

Gdzie znalazłeś krytykę siebie? A jeżeli tak, to czy niesłuszną?
                                            • wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:39
                                              remez2 napisał:

> wylogowany.pielegniarz napisał:
                                              >
                                              > > To krytyka mojej osoby czy autokrytyka, bo się pogubiłem?
                                              > Prezes z Ciebie wyłazi?:)
                                              > Zasugeruję/wiem, ale nie powiem?

> Gdzie znalazłeś krytykę siebie? A jeżeli tak, to czy niesłuszną?

Mogłeś na przykład uznać, że porównanie do praktyk prezesa jest ciosem poniżej pasa:)
                                              • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:45
                                                Mogłeś na przykład uznać, że porównanie do praktyk prezesa jest ciosem poniżej pasa:)
                                                Mogłem, zwłaszcza, że noszę pas wyżej niż ten prezes.
    • ave.duce Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:00
      P-ośle Arłukowicz! Potwierdził Pan moją o Panu opinię. Dzięki!

ps. jak widać z rozwoju sytuacji > bać. Na śmiech przyjdzie czas później.
      • hummer Są ludzie, jak krowy, nic się nie zmieniają :) 20.10.10, 20:07
        ave.duce napisała:

> P-ośle Arłukowicz! Potwierdził Pan moją o Panu opinię. Dzięki!
        >
        > ps. jak widać z rozwoju sytuacji > bać. Na śmiech przyjdzie czas później.
        • hummer Giwi, to już nie można nazwać posła krową :) 20.10.10, 20:40
          Ale p-osłem można :) OK są p-krowy.
      • wlodekbar Re: Złota myśl posła Arłukowicza 21.10.10, 00:03
        On nie osiol. On zubr! Ale chyba nie wilenski:

il.youtube.com/watch?v=y4GAIQ2KZb8&feature=related
        :)
    • isa.stern Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:11
      przypomnij sobie, jak zaczynał Arłukowicz "karierę" celebryty...;)
      :D
      • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:34
        isa.stern napisała:

> przypomnij sobie, jak zaczynał Arłukowicz "karierę" celebryty...;)
        > :D
        Nie określiłbym go celebrytą, cokolwiek to znaczy. A pobyt na wizji dzięki Komisji przysporzył mu popularności. Uważam, że bardziej zasłużonej niż przewodniczącemu Związku Wypędzonych z Lufthansy.
        • isa.stern Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:47
          i tak Cię lubię...:)
          btw - gdy dowiesz się, co oznacza to słowo, odpowiesz na pytanie: czy do Kalisza pasuje to określenie...?!
          • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:13
            isa.stern napisała:

> i tak Cię lubię...:)
            Nie masz pojęcia ile takie stwierdzenie dla mnie znaczy. :-)
            > btw - gdy dowiesz się, co oznacza to słowo, odpowiesz na pytanie: czy do Kalisz
            > a pasuje to określenie...?!
            Idąc tropem tej podpowiedzi, jeżeli pasuje do Rysia, nie pasuje do Bartosza.
            PS - "Panie doktorze, dzwoni mi w uszach, co robić?"
            'Nie odbierać."
    • 2.andrzej.d Arłukowicza dawno się już pogubił 20.10.10, 20:13
      on tak bardzo chce istnieć w mediach... że treści jakie wypowiada są nie ważne, ważne jest, że go pokazują...
    • znj2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:27
      Poproszę o jedno nazwisko polskiego polityka.
    • haen2010 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:30
      Nigdy nie miałem wątpliwości co do narcyzmu tego dupka. Zachwyca się sobą, gdy trenuje swoje bon moty przed lustrem.
      • remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:35
        haen2010 napisał:

> Nigdy nie miałem wątpliwości co do narcyzmu tego dupka. Zachwyca się sobą, gdy
        > trenuje swoje bon moty przed lustrem.
        Czy Ty potrafisz napisać post bez inwektyw?
    • zapijaczony_ryj [...] 20.10.10, 21:01
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • shir-ker Re: Znaczy real? 20.10.10, 21:12
        I kto to mówi.
        • zapijaczony_ryj [...] 20.10.10, 21:18
        • remez2 Re: Znaczy real? 20.10.10, 21:19
          shir-ker napisała:

> I kto to mówi.
          Znawca z autopsji?
          • shir-ker Re: Znaczy real? 20.10.10, 21:27
            Szkoda na niego czasu.
            • remez2 Re: Znaczy real? 20.10.10, 21:31
              shir-ker napisała:

> Szkoda na niego czasu.
              Niestety to prawda. :- (
            • ave.duce Re: Znaczy real? 20.10.10, 21:57
              Na Arłukowicza? Fakt.
              • shir-ker Re: Znaczy real? 20.10.10, 21:58
                Nie, na pana wyciętego. :P
                • ave.duce Re: Znaczy real? 20.10.10, 22:22
                  Znasz moje zdanie > co innego opinia o "publicznych osobach", a co innego o innych forumowiczach :(
                  • hummer Czym się różni osoba publiczna od forumowicza 20.10.10, 22:28
                    ave.duce napisała:

> Znasz moje zdanie > co innego opinia o "publicznych osobach", a co innego o
                    > innych forumowiczach :(

Często właściciela forum, czyli małej partyjki? Tym, że właściciel forum może pluć na innych (bo osoby publiczne), a jak coś jemu się powie, to już tylko forumowicz? Biedny ze zwiniętą kitą pod siebie?
    • picmaker [...] 20.10.10, 21:21
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka