wylogowany.pielegniarz 20.10.10, 18:04 Zasłyszane przed chwilą w wywiadzie: "Do czego służymy my, politycy? My, politycy, służymy do tego, żeby kreować rzeczywistość" Nie wiadomo czy się śmiać czy się bać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woda_woda Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 18:08 > Nie wiadomo czy się śmiać czy się bać. A z czego? Przeciez politycy kreują rzeczywistość poprzez to chociażby, że stanowią prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 18:11 woda_woda napisała: > > Nie wiadomo czy się śmiać czy się bać. > > A z czego? Przeciez politycy kreują rzeczywistość poprzez to chociażby, że stan > owią prawo. Masz 100% racji. Tutaj jednak nie ma z czego się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
picmaker Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 18:15 > "Do czego służymy my, politycy? My, politycy, służymy do tego, żeby kreować rzeczywistość" Nic odkrywczego. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Za dużo się po mediach wyciera 20.10.10, 18:23 i pozazdrościł pismakom:)) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 18:51 Wybitnie błyskotliwe i skromne:) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 19:01 humbak napisał: > Wybitnie błyskotliwe i skromne:) Niemniej prawdziwe. ------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 19:02 Taaaaaaa :) A potem się dziwią wyborcy że politycy mają w dupie programy wyborcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 19:04 humbak napisał: > Taaaaaaa :) > A potem się dziwią wyborcy że politycy mają w dupie programy wyborcze:) Nie mam pojęcia jak dojść do takiego wniosku (w tym kontekście). Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:13 Aj waj... nie zauważyłem odpowiedzi. Łatwo. Oni nie mają kreować, tylko urzeczywistniać wolę polityczną wyborców. Władza i decyzje nie mają pochodzić od nich. To nie monarchizm. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:30 humbak napisał: > Aj waj... nie zauważyłem odpowiedzi. Szkoda. A ten wstęp? > Łatwo. Oni nie mają kreować, tylko urzeczywistniać wolę polityczną wyborców. Wł > adza i decyzje nie mają pochodzić od nich. To nie monarchizm. Jeżeli przyjąć, że kreować znaczy tworzyć, ustanawiać, wprowadzać to dalej rzecz nie jest zrozumiała. Wybierając parlament daliśmy im (posłom i senatorom) możliwość tworzenia/stanowienia prawa. O jakiej więc monarchii mówisz, sugerując jednoznacznie niewłaściwe ich działanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:34 Etymologia Remez- kreować to tworzyć. Zwłaszcza w kontekście rzeczywistości, czy prawa. By tworzyć trzeba być źródłem władzy, mieć najwyższą moc decyzyjną. Parlamentarzyści formułują konwencje, zwyczaje i inne takie w formie praw. Źródłem ich władzy jest decyzja wybroców którzy po prawdzie powinni tworzyć swymi wyborami. Inna sprawa że system idea kuleje. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:40 humbak napisał: > Etymologia Remez- kreować to tworzyć. Zwłaszcza w kontekście rzeczywistości, cz > y prawa. By tworzyć trzeba być źródłem władzy, mieć najwyższą moc decyzyjną. Pa > rlamentarzyści formułują konwencje, zwyczaje i inne takie w formie praw. Źródłe > m ich władzy jest decyzja wybroców którzy po prawdzie powinni tworzyć swymi wyb > orami. Inna sprawa że system idea kuleje. Najwidoczniej mam kiepski dzień bo dalej nie widzę istoty sporu. :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:49 Ego pana Arłukowicza i pomieszanie na czym polega bycie politykiem. To je istota. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:03 humbak napisał: > Ego pana Arłukowicza i pomieszanie na czym polega bycie politykiem. To je istot > a. Wybacz ale nic nie wiem na temat, jak B. Arłukowicz rozumie "bycie politykiem". I potrzebuję więcej do pozytywnej/negatywnej oceny kogokolwiek niż fakt, że pochodzi z innej opcji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:05 Nie wiesz nic na temat poglądów Arłukowicza, ale znasz moje motywacje? Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:18 humbak napisał: > Nie wiesz nic na temat poglądów Arłukowicza, ale znasz moje motywacje? Ciekawe. Przecież jedno drugiego nie wyklucza. Nigdy nie deklarowałeś się jako zwolennik lewicy. A co do B. A. to napisałem, że nie wiem nic na temat pojmowania przez niego "bycia posłem". Natomiast podzielam jego poglądy na wiele spraw, chociażby zapłodnienia in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:39 Co więcej, deklarowałem się jako przeciwnik lewicy. Nie zmienia to faktu że nie wiesz czemu czempiam się tej wypowiedzi Arłukowicza. A zgodność twoich poglądów z poglądami tego pana nie ma wiele wspólnego z tym czy jego zdefiniowanie funkcji polityka jest prawdziwe, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:45 humbak napisał: > Co więcej, deklarowałem się jako przeciwnik lewicy. Nie zmienia to faktu że nie > wiesz czemu czempiam się tej wypowiedzi Arłukowicza. Nie wiem. Chociaż wyrwane z kontekstu jedno zdanie trudno nazwać wypowiedzią. > A zgodność twoich poglądów z poglądami tego pana nie ma wiele wspólnego z tym c > zy jego zdefiniowanie funkcji polityka jest prawdziwe, czy nie. Po co to napisałeś? Przecież ja o tym nawet nie wspomniałem. PS - zgodność w wielu sprawach. Nie absolutna jak pewnego znajomego z forum z poglądami D. Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:54 > Nie wiem. Chociaż wyrwane z kontekstu jedno zdanie trudno nazwać wypowie > dzią. Fakt, to raczej fragment wypowiedzi. Może i kontekst by to nieco złagodził. Powiem jednak szczerze że nie chce mi się sprawdzać. To akurat jest zasługa stronniczości. > Po co to napisałeś? Przecież ja o tym nawet nie wspomniałem. Najwyraźniej źle Cię zrozumiałem. Zdarza mi się niestety. > PS - zgodność w wielu sprawach. Nie absolutna jak pewnego znajomego z forum z p > oglądami D. Tuska. A tu ja wysiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:08 humbak napisał: > Fakt, to raczej fragment wypowiedzi. Może i kontekst by to nieco złagodził. Pow > iem jednak szczerze że nie chce mi się sprawdzać. To akurat jest zasługa stronn > iczości. Kontekst był taki, że poseł Arłukowicz oświadczył, że politycy nie są od tego, żeby ze sobą walczyć, ale właśnie od tego, co przytoczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:11 A za nim w niebiosa wzbiło się stado białych gołębi? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:14 humbak napisał: > A za nim w niebiosa wzbiło się stado białych gołębi? Ale wpadówa. :-)) PS - nie tylko Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:18 A chromolę. Po prostu jakoś mi to spasowało. Śmiech to zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:20 humbak napisał: > A chromolę. Po prostu jakoś mi to spasowało. Śmiech to zdrowie. Lubię pogaduchy z Tobą. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:23 Nie bez wzajemności. A teraz starczy tego słodzenia. Dobranoc. Mam spore zaległości ze snem, a wydajność będzie mi jutro w pracy potrzebna:) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:14 humbak napisał: > A za nim w niebiosa wzbiło się stado białych gołębi? Nie, ale za to prawie sam uniósł się razem z krzesłem. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:14 remez2 napisał: > PS - zgodność w wielu sprawach. Nie absolutna jak pewnego znajomego z forum z p > oglądami D. Tuska. Nie bardzo tu kojarzę kogokolwiek, z jakiejkolwiek strony, kto byłby w 100% zgodny z liderem jakiejkolwiek partii(pomijając jakieś dziwne wytwory forumowe), więc chętnie bym się dowiedział, kogo masz na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:20 wylogowany.pielegniarz napisał: > Nie bardzo tu kojarzę kogokolwiek, z jakiejkolwiek strony, kto byłby w 100% zgo > dny z liderem jakiejkolwiek partii(pomijając jakieś dziwne wytwory forumowe), w > ięc chętnie bym się dowiedział, kogo masz na myśli. Napisałem o jednym liderze, jednej partii. Ponieważ moja ocena może być stronnicza, chyba będziesz musiał sam znaleźć. :- ( Ale to nie jest meritum tego wątku, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:25 Prezes z Ciebie wyłazi?:) Zasugeruję/wiem, ale nie powiem? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:29 wylogowany.pielegniarz napisał: > Prezes z Ciebie wyłazi?:) > Zasugeruję/wiem, ale nie powiem? To nie było eleganckie. :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:30 To krytyka mojej osoby czy autokrytyka, bo się pogubiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:36 wylogowany.pielegniarz napisał: > To krytyka mojej osoby czy autokrytyka, bo się pogubiłem? Prezes z Ciebie wyłazi?:) Zasugeruję/wiem, ale nie powiem? Gdzie znalazłeś krytykę siebie? A jeżeli tak, to czy niesłuszną? Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:39 remez2 napisał: > wylogowany.pielegniarz napisał: > > > To krytyka mojej osoby czy autokrytyka, bo się pogubiłem? > Prezes z Ciebie wyłazi?:) > Zasugeruję/wiem, ale nie powiem? > Gdzie znalazłeś krytykę siebie? A jeżeli tak, to czy niesłuszną? Mogłeś na przykład uznać, że porównanie do praktyk prezesa jest ciosem poniżej pasa:) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 22:45 Mogłeś na przykład uznać, że porównanie do praktyk prezesa jest ciosem poniżej pasa:) Mogłem, zwłaszcza, że noszę pas wyżej niż ten prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:00 P-ośle Arłukowicz! Potwierdził Pan moją o Panu opinię. Dzięki! ps. jak widać z rozwoju sytuacji > bać. Na śmiech przyjdzie czas później. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Są ludzie, jak krowy, nic się nie zmieniają :) 20.10.10, 20:07 ave.duce napisała: > P-ośle Arłukowicz! Potwierdził Pan moją o Panu opinię. Dzięki! > > ps. jak widać z rozwoju sytuacji > bać. Na śmiech przyjdzie czas później. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Giwi, to już nie można nazwać posła krową :) 20.10.10, 20:40 Ale p-osłem można :) OK są p-krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Złota myśl posła Arłukowicza 21.10.10, 00:03 On nie osiol. On zubr! Ale chyba nie wilenski: il.youtube.com/watch?v=y4GAIQ2KZb8&feature=related :) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:11 przypomnij sobie, jak zaczynał Arłukowicz "karierę" celebryty...;) :D Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:34 isa.stern napisała: > przypomnij sobie, jak zaczynał Arłukowicz "karierę" celebryty...;) > :D Nie określiłbym go celebrytą, cokolwiek to znaczy. A pobyt na wizji dzięki Komisji przysporzył mu popularności. Uważam, że bardziej zasłużonej niż przewodniczącemu Związku Wypędzonych z Lufthansy. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:47 i tak Cię lubię...:) btw - gdy dowiesz się, co oznacza to słowo, odpowiesz na pytanie: czy do Kalisza pasuje to określenie...?! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 21:13 isa.stern napisała: > i tak Cię lubię...:) Nie masz pojęcia ile takie stwierdzenie dla mnie znaczy. :-) > btw - gdy dowiesz się, co oznacza to słowo, odpowiesz na pytanie: czy do Kalisz > a pasuje to określenie...?! Idąc tropem tej podpowiedzi, jeżeli pasuje do Rysia, nie pasuje do Bartosza. PS - "Panie doktorze, dzwoni mi w uszach, co robić?" 'Nie odbierać." Odpowiedz Link Zgłoś
2.andrzej.d Arłukowicza dawno się już pogubił 20.10.10, 20:13 on tak bardzo chce istnieć w mediach... że treści jakie wypowiada są nie ważne, ważne jest, że go pokazują... Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:27 Poproszę o jedno nazwisko polskiego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:30 Nigdy nie miałem wątpliwości co do narcyzmu tego dupka. Zachwyca się sobą, gdy trenuje swoje bon moty przed lustrem. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Złota myśl posła Arłukowicza 20.10.10, 20:35 haen2010 napisał: > Nigdy nie miałem wątpliwości co do narcyzmu tego dupka. Zachwyca się sobą, gdy > trenuje swoje bon moty przed lustrem. Czy Ty potrafisz napisać post bez inwektyw? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj [...] 20.10.10, 21:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj [...] 20.10.10, 21:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Znaczy real? 20.10.10, 21:19 shir-ker napisała: > I kto to mówi. Znawca z autopsji? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Znaczy real? 20.10.10, 21:31 shir-ker napisała: > Szkoda na niego czasu. Niestety to prawda. :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Znaczy real? 20.10.10, 22:22 Znasz moje zdanie > co innego opinia o "publicznych osobach", a co innego o innych forumowiczach :( Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Czym się różni osoba publiczna od forumowicza 20.10.10, 22:28 ave.duce napisała: > Znasz moje zdanie > co innego opinia o "publicznych osobach", a co innego o > innych forumowiczach :( Często właściciela forum, czyli małej partyjki? Tym, że właściciel forum może pluć na innych (bo osoby publiczne), a jak coś jemu się powie, to już tylko forumowicz? Biedny ze zwiniętą kitą pod siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
picmaker [...] 20.10.10, 21:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś