Dodaj do ulubionych

O zmianach w PiS

06.11.10, 13:24
Doprawdy, trudno nie zgodzić się z agitpropem PiS, że w kraju tyle ważniejszych rzeczy, a my zajmujemy się prawie wyłącznie zachwytami na temat kolejnego genialnego kroku ich prezesa.

Faktycznie, sami przykładamy ręce do apoteozy Kaczyńskiego i całej tej propagandy. Przydajemy jej znaczenia ponad wszelką miarę. A to już wcale nie takie ważne, co się w tym grajdołku dzieje. Nie ważne aż tak, jakby chciał chór pisowskich klakierów. Powoli przesuwa się na obrzeża polityki.

Była tu mowa o wyborze pomiędzy Ziobro i Kluzik-Rostkowską.
Z dwojga wolę już Ziobro, bo ten stara się o pozycję polityczną (w sposób coraz mniej skandaliczny) przy pomocy tych środków, jakie ma (mnóstwo mi się nie podoba, niektórych nie trawię) do dyspozycji. Chamskie zachowania trzeba zwalczać. Ale chociaż kiedy był ministrem, robił rzeczy w różnym skandaliczne i szczeniackie (konferencje prasowe, dyktafon, całkiem już odlotowe zastosowanie Pati Koti, jej szczeniackie i szkodliwe rządy w TVPiS, forumowy wizerunek też bardzo wątpliwy), jeśli chodzi o całokształt, zwracam uwagę na to, że się fałszywie nie przymila. Co kto zrobi, można się przekonać, kiedy dostanie samodzielny wybór. W tym sensie (poglądów) dla mnie Z.Z. wciąż jest jedną niewiadomą.

Kluzik-Rostkowskiej i Co., jeśli kiedykolwiek jeszcze zechcą zaistnieć w polityce, w PiS-ie czy gdzie indziej, proponowałbym – szczerze i całkowicie serio – rozpocząć od publicznej spowiedzi z kłamstw niedopuszczalnych nawet w kampanii wyborczej i publicznego wyznania skruchy za kłamstwa i za publiczną prostytucję.

A teraz poproszę o krytyczne uwagi o wszystkim, co napisałem źle.
--
Pozdrowienia, bul.
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 13:40
      Wszystko dobrze napisane:-) PiS,jako największa partia opozycyjna nie patrzy ,jak nalezy rządowi na ręce,tylko zajmuje się i przy okazji społeczeństwo ,swoimi wewnętrznymi sporami.
      Przecież , Kluzik i Jakubiak ,to nie jedyne osoby,które zostały wyrzucone z PiS.
      Wcześniej,to byli m.in.Zalewski,Dorn i nie było specjalnie dyskusji,bo i PiS było w lepszej
      kondycji.PiS zaostrza kurs i obie 'paprotki' okazały się zbędne.Prezes i PiS,przed
      wyborami mają znowu swoje pięć minut. I o to chodziło:-)
      • dystans4 Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 13:53
        Jednak tym razem, to prędzej strzał w płetwę.
        Poważne zmniejszenie wyniku wyborczego.

Nie Polska najważniejsza.

Nie PiS najważniejszy. (O tym już w 2005 mówiła Dorota Gawryluk: "Jarosław Kaczyński bardziej kocha brata, niż Polskę" (kolejność słów może się różnić, zachowane są słowa i sens).

Najważniejsza władza J.Kaczyńskiego.

Jak nie w Polsce, to w PiS-ie.
        A poza PiS-em - niech tam nawet trawa nie rośnie (chińskie - bul).
        --
        bul.
    • elena4.2 Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 13:43
      Zadziwiające, ilu "przyjaciół" chce PIS reformowac, hehehe.
      • cookies9 Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 13:57
        elena4.2 napisała:

> Zadziwiające, ilu "przyjaciół" chce PIS reformowac, hehehe.

Nie chce reformowac,tylko krytycznie odnosi się do tej wodzowskiej partii.
      • dystans4 Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 13:58
        Mnie tam nic do prywatnej partii prezesa.
        Ani do prywatnej, ukradzionej w majestacie prawa, Srebrnej. Ani do podarowanej przez SB willi na Żoliborzu.
        Ani do pieniędzy z afer Kownackiego, Gosiewskiego i Lipca.
        Ani do podgrzewanego chodnika, stada małpek i sarkofagu brata na Wawelu.

Nie mój cyrk, nie moje małpy.
        --
        bul.
        • elena4.2 Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 14:15
          No to trzymaj się od niego z daleka.
          Nie twórz bytów, nie wywołuj medialnej wrzawy i sztucznego tłumu.
          • hal9000 Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 14:17
            No to trzymaj się od niego z daleka.

Ani nam sie śni :))
          • sclavus Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 14:26
            A nie pomyślałaś, o ile byłoby lepiej, gdyby to on się trzymał daleko od nas??
            :((
          • dystans4 Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 14:39
            O czym rozmawiać, a o czym nie rozmawiać rozstrzygam przy pomocy własnego rozumu.
            Może zauważyłaś, Tobie też nie odmawiałem tego prawa.
            Wewnątrzpisowska cenzura i zakaz poruszania niewygodnych tematów mnie nie dotyczy.
            Będę pisał o tym, o czym chcę.
            Jeśli policzyć wątki założone pod tym (buldog2) nickiem, trudno stawiać zarzuty o wywoływanie wrzawy. Policz własne o rządzie, zdradzie narodowej i całej reszcie świata i porównaj.

O tym, że dla Kaczyńskiego najważniejsza władza i pochlebstwa, będę powtarzał ile dusza zapragnie.
            Nie Polska najważniejsza, tylko jego osobista władza. Choćby nad coraz mniejszym światkiem PiS w chórze coraz mniej licznych klakierów.

Tam, gdzie jego władza nie sięga, niech nawet trawa nie urośnie.
            --
            A Ty, skoro tak zachwycałaś się przemianą Kaczyńskiego w kampanii, i kampanią Kluzik-Rostkowskiej, stój przy nich dalej.
            --
            Pozdrowienia, bul.
      • hal9000 Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 14:07
        Zadziwiające, ilu "przyjaciół" chce PIS reformowac, hehehe.

Mylisz sie - PiS jest niereformowalna. Ale ostatnio kibicuję Jarkowi ;)
    • wikary.bis Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 14:22
      Ten chory, prymitywny i zalosny KUTAS - kaczor powinien byc zmieciony z polityki
      • hal9000 Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 14:26
        Ten chory, prymitywny i zalosny KUTAS - kaczor powinien byc zmieciony z polityki

Przeczucie mówi mi, że twoja modlitwa zostanie wysłuchana ;)

• sclavus Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 14:28
        Ba!
        Gdybyż tylko można było przykryć go całunem milczenia....
        • dystans4 Re: O zmianach w PiS 06.11.10, 14:59
          Powoli i systematycznie sam się przenosi na obrzeża polityki.
          Porównaj komentarze sprzed choćby kilku miesięcy i dzisiejsze. Co innego.
          --
          Niech będzie pochwalony Ojciec Dyrektor!
          Respons: I Jarosław, ... (zawsze...)
          --
          :)), bul.
    • ave.duce Re: O zmianach w PiS 07.11.10, 09:46
      Też wolę Zbynia Zer0, bo jest sobą, czyli małym donosicielem, przewidywalnym do bólu.
    • prawieemeryt Re: poproszę o krytyczne uwagi - proszę bardzo 07.11.10, 11:54
      Każdy pi(e)s, więc buldog też jak nie ma co robić to sobie yaya liże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka