Dodaj do ulubionych

Palikot u Lisa

14.12.10, 10:19
wypadl wyjatkowo slabo.
Mysle, ze jego polityczna kariera zmierza ku koncowi chociaz marzy mu sie w wyborach poparcie rzedu 12%.
Marzenia, marzenia.
Obserwuj wątek
    • czat_elnik Łón ci to był? Palimkmiot to był? 14.12.10, 10:23
      Po tych łokulorach zech myślon, ze to tyn fasysta Kacyński... A toz Palimkmiottt... jejuści... takie nieboractwo...
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Łón ci to był? Palimkmiot to był? 14.12.10, 10:27
        Hahahaha ale dowcipny wpis!! Polecam każdemu.
        • czat_elnik A godajom ludziska, ze Palimkmiot chce nom 14.12.10, 10:35
          plebana zabrać ze wsi. Ło Matko Psenajśwyntso, a kto siem za dusyckami gzesnymi u Pón Bócka tera wstawi?
          • kzet69 Re: A godajom ludziska, ze Palimkmiot chce nom 14.12.10, 14:47
            Napewno nie taka szmata jak ty nawołująca do przelewu krwi w imię swoich genetycznych patr(id)iotycznych mrzonek...
            • czat_elnik Jo? Jo? Do pselwu kwi? Jo, co kochom picie, yy, 14.12.10, 15:05
              zycie, sorki, ponad zycie, mom pselywać kwie? Jo wole spiritus pselywać, mośći panocku. Smata, to mój sonsiod, takoj sie nazywo, hihi, i do kościoła nie chodzi, ino ciii...
              • kzet69 Re: Jo? Jo? Do pselwu kwi? Jo, co kochom picie, y 14.12.10, 18:22
                PiS-idiota
                • czat_elnik chodź na jednego, polejem ci to siem 14.12.10, 18:26
                  rozchmuzys, boś strasnie marniutki, bidulku...
                  • kzet69 Re: chodź na jednego, polejem ci to siem 15.12.10, 22:11
                    zapijaczona PIS-idiota
    • retronick To nie Palikot to Lis poprowadził do doopy 14.12.10, 10:33
      Zamiast merytorycznej dyskusji za wszelką cenę usiłował dołożyć Palikotowi i wyciągał jakieś bzdury w stylu "Gosiewskiego widziano na peronie". Palikot to konkrety facet, inteligentny i rzeczowy. Kłopot się zaczyna wtedy, kiedy głupota dziennikarska chce podyskutować o poważnych sprawach wyciągając z rękawa jakieś pierdoły.
      • czat_elnik No nie godej, ze łon ci to był? 14.12.10, 10:39
        No słabawo coś widze łostatnio... Palimkniot? Taki bidulek bozy? Nopocta, taki podobny do tego fasysty, tego, no jak mu tam, Kucyński?
      • pis_da_deby Re: To nie Palikot to Lis poprowadził do doopy 14.12.10, 11:07
        retronick napisał:

> Zamiast merytorycznej dyskusji za wszelką cenę usiłował dołożyć Palikotowi i wy
        > ciągał jakieś bzdury w stylu "Gosiewskiego widziano na peronie". Palikot to kon
        > krety facet, inteligentny i rzeczowy. Kłopot się zaczyna wtedy, kiedy głupota d
        > ziennikarska chce podyskutować o poważnych sprawach wyciągając z rękawa jakieś
        > pierdoły.

Lis go wypunktowal a Palikot nie bardzo potrafil sie obronic.
    • cookies9 Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 10:36
      Był silny siła PO,kiedy odszedł,stracił b.wiele.
      • zoil44elwer Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 10:52
        M Borowski,były minister,b marszałek Sejmu,facet o znacznie większym formacie,bez SLD lawiruje na granicy zera.Gdy Palikot "złoży" mandat poselski(31 stycznia?),będzie mógł gadać do obrazu w konwencji dziadowskiej ballady częstochowskiej.
        • czat_elnik Zamiast plebana? Do świntego łobrazu? 14.12.10, 11:00
          O Trójco Psenajświntso, toz tera Palimkmiot bydzie nasym farozem?
          • zoil44elwer Re: Zamiast plebana? Do świntego łobrazu? 14.12.10, 12:24
            czat_elnik napisał:

> O Trójco Psenajświntso, toz tera Palimkmiot bydzie nasym farozem?

Mgr filozofii katolickiej terozki je "(anty)katachetom" i trybunem ludowym.Jutro bydzie nawet prymasem Polski(V RP)?
            • pis_da_deby Re: Zamiast plebana? Do świntego łobrazu? 14.12.10, 12:26
              zoil44elwer napisał:

> czat_elnik napisał:
              >
              > > O Trójco Psenajświntso, toz tera Palimkmiot bydzie nasym farozem?
              >
              > Mgr filozofii katolickiej terozki je "(anty)katachetom" i trybunem ludowym.Jutr
              > o bydzie nawet prymasem Polski(V RP)?

Jeszcze trocha i bydzie ino doma siedziol.
              • zoil44elwer Re: Zamiast plebana? Do świntego łobrazu? 14.12.10, 12:58
                W doma? A nie na Smutnej w Łodzi albo na Montelupich w Krakowie?"Radocha" w Sosnowcu tyż czeko na niego.
        • pis_da_deby Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 11:06
          zoil44elwer napisał:

> .Gdy Palikot "złoży" mandat poselski(31 stycznia
          > ?),będzie mógł gadać do obrazu w konwencji dziadowskiej ballady częstochowskiej

Widze to niestety podobnie
    • retronick Wczoraj Palikot był w trzech programach TV 14.12.10, 10:40
      W "Kropkce nad i" Palikot wypadł doskonale, ale Monika prowadziła program w odróżnieniu od Lisa normalnie. Muszę przyznać, że w porównaniu z ostatnimi wystąpieniami karkołomnych polityków z różnych opcji politycznych Palikot wypada o klasę lepiej. Jest inteligentniejszy, porusza rzeczywiste problemy kraju, mówi z sensem i do rzeczy. POPiS będzie miał z nim duży kłopot.
      • pis_da_deby Re: Wczoraj Palikot był w trzech programach TV 14.12.10, 11:05
        retronick napisał:

> . POPiS będzie miał z nim duży kłopot.

Nie sadze.
        Palikot staje sie coraz bardziej zwyklym populista.
        • kzet69 Re: Wczoraj Palikot był w trzech programach TV 14.12.10, 14:50
          pis_da_deby napisał:

> Palikot staje sie coraz bardziej zwyklym populista.

Uzasadnij...
          • pis_da_deby Re: Wczoraj Palikot był w trzech programach TV 14.12.10, 15:13
            kzet69 napisał:
            >
            > Uzasadnij...

Filary jego programu to aborcja, in vitro,i eutanazja i antyklerykalizm.

Nosne medialnie ale na program o wiele za malo i nie sadze, ze daleko na tym zajdzie.

• kzet69 Re: Wczoraj Palikot był w trzech programach TV 14.12.10, 18:35
              pis_da_deby napisał:
              > Filary jego programu to aborcja, in vitro,i eutanazja i antyklerykalizm.
              >

Hmmm także reforma - likwidacja KRUS-u, wycofanie wojsk z Afganistanu, powszechny dostęp do żłobków i przedszkoli, zakaz finansowania partii z budżetu, unieważnienie decyzji komisji majątkowej... trochę tego jest...
              • crazy.diamond Re: Wczoraj Palikot był w trzech programach TV 14.12.10, 23:30
                kzet69 napisał:

> Hmmm także reforma - likwidacja KRUS-u, wycofanie wojsk z Afganistanu, powszech
                > ny dostęp do żłobków i przedszkoli, zakaz finansowania partii z budżetu, uniewa
                > żnienie decyzji komisji majątkowej... trochę tego jest...

Likwidacja KRUS??
                Jak dotąd pierwszy raz słyszę takie hasło od ciebie!!

Możesz podać źródła??
                Bo jeśli to prawda - natychmiast zagłosuje na Palikota!
                • kzet69 Re: Wczoraj Palikot był w trzech programach TV 15.12.10, 22:12
                  U Olejnikowej o tym mówił, likwidacja KRUS-u poprzez połączenie go z ZUS-em i ujednolicenie systemu składek
    • haen2010 Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 11:29
      Kontrakt mu się kończy z końcem roku. Hania szaleje na luksusowych zakupach. Czworo dzieci, alimenty. Chałupa nowa chyba nie spłacona. Może być tragedia.

Trzeb smarować pupkę wazeliną dla Czarzastego i Kwiatkowskiego. I robić za gogusia na posyłki. Reklamować epickie dzieło pani Bezy.

A Palikot nawet przy tym opluwaniu przez medialną żulię spokojnie swoje weźmie. Była tam wypowiedź faceta po spotkaniu: Panie, to wszystko nie tak, jak media pokazują.

Ciemniaków coraz mniej w Polsce.
      • pis_da_deby Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 11:38
        haen2010 napisał:

Trzeb smarować pupkę wazeliną dla Czarzastego i Kwiatkowskiego. I robić za gogu
        > sia na posyłki. Reklamować epickie dzieło pani Bezy.
        >
        Czy cos sie Tobie nie spodobalo w prowadzeniu prze Lisa rozmowy?
        Podawal fakty i nic wiecej.
        Moze byly nie zawsze dla Palikota wygodne ale to byly jednak tylko fakty.
        • haen2010 Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 11:50
          Jak z trzydziestu spotkań wybiera się jedyne radomskie bez pełnej sali, jak się cytuje blogowe bzdety sprzed miesięcy, jak się przerywa rozmówcy i szydzi z jego niskich notowań, w końcu nazywa błaznem - to jest to robota na zlecenie.

To zresztą stara śpiewka sprzedajnej swołoczy medialnej - porównaj sobie dwa wywiady, Parodowskiej i Lisa o jednej prawie godzinie.

Nawiasem mówiąc - Palikot wypadł całkiem nieźle przy tym śmieciu.
          • volupte01 Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 13:35
            Faktycznie obronił sie przed agresywnym Lisem, który z braku argumentów wyciagal jakies smiecie polityczne. Monika byla znacznie bardziej ,,dziennikarska".
            • haen2010 Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 14:14
              Najlepsza była stara Paradowska. Wyciągnęła z niego prawie całą analizę obecnej sytuacji i program. Mogę napisać, że na jednej fali z Palikotem nadają. Ona pozwala ludziom mówić, w przeciwieństwie do medialnej żulii - Olejnikowej, Lisa, Morozowskiego, Rymanowskiego...
              • pis_da_deby Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 14:34
                haen2010 napisał:

> medialnej żulii - Olejnikowej, Lisa...

Dziennikarz roku
                1999
                2007
                2009

• volupte01 Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 14:35
                Gdzie ten wywiad? Link?
                • haen2010 Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 14:53
                  Superstacja. Przed wywiadem u Lisa. Długa rozmowa. Oni chyba powtórek nie robią.
        • kzet69 Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 14:52
          Nie lubię gdy dziennikarz krzyczy na zaproszonego gościa.... A poza tym trzeba było pokazac spotkanie np. w Częstochowie, 2500 ludzi w hali i drugie tyle co odeszło z kwitkiem bo miejsc zabrakło..
          • volupte01 Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 15:06
            Walka o fotel prezesa TVP dla Lisa , ciąg dalszy.:-)
      • purchawkapuknieta Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 14:27
        Ależ identycznie traktowani są politycy PiSu; relacje i informacje na temat PiSu są podawane w identyczny sposób, z jakim mieliśmy do czynienia przy Palikocie.
        • pis_da_deby Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 14:42
          purchawkapuknieta napisała:

> Ależ identycznie traktowani są politycy PiSu;..

Przez Pospieszalskiiego ?
          • purchawkapuknieta Re: Ja tam Lisa rozumiem. 14.12.10, 19:04
            Gdzieś się zgubiłeś? Tak, jak Lis potraktował Palikota, tak traktuje polityków PiSu. Tak, jak Lis zmanipulował (tu nie mam pewności, ale skoro niektórzy twierdzą...) informacje na temat objętości/ pojemności/ popularności spotkań z Palikotem, tak manipulowane są informacje na temat PiSu.
    • czat_elnik To nie moze być Palimkmiot! 14.12.10, 11:32
      Taki kurdupel jeden? Pseca Lisek gadoł z nim jak z Kacyńskim, wicie, tym fasystom spod ksyza, a nie jak z Palimkmiotym.
    • purchawkapuknieta Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 14:25
      Właśnie obejrzałam i jestem zaskoczona. Palikot sobie nie poradził. Dużo lepiej radzi sobie z martwymi przeciwnikami.
      • volupte01 Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 14:38
        A jak sobie radzić z zakrzykujacym i przerywajacym prowadzacym? Wyjsć?
        • purchawkapuknieta Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 19:06
          A jak radzi sobie Kurski? Jak radzą sobie ty, których Lis "nie kocha"? Wychodzą? Nie zauważyłam.
          Spodziewałam się, że Palikot kilkoma tekstami zripostuje Lisa. Mógłby coś na temat byłej żony, obecnej...
      • zoil44elwer Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 14:38
        Lis słusznie zarzucił Palikotowi brak kultury osobistej.Np robiąc sobie makabryczne żarty o nieboszczyku Gosiewskim widzianym na peronie we Włoszczowej Palikot dał przykład chamstwa za nic mając żałobę rodziny Gosiewskiego.Palikot buc i tyle!
        • kzet69 Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 14:56
          Wiesz z rodziną Gosiewskiego jest taki problem, ze ta rodzina ma sama za nic swoja żałobę, many, many, many... ewentualnie biorące miejsce dla Gosiewskiej w Świętokrzyskim w przyszłym roku to i łezki obeschną...
        • volupte01 Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 14:58
          Taka jego uroda. poprawnosc polityczna , nie jest jego mocna strona.:-) Lis nawet przyczepil sie do jego jakiejś brutalnej wypowiedzi i pouczał go jak powinna brzmiec , aby była poprawna , a miała takie same przesłanie.:-) Korepetycje u sliskiego Błaszczyka wskazane.:-)
          • pis_da_deby Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 15:06
            volupte01 napisał:

> przyczepil sie do jego jakiejś brutalnej wypowiedzi i pouczał go jak powinna
            > brzmiec , aby była poprawna , a miała takie same przesłanie

Formy nie sa w polityce bez znaczenia.
            • volupte01 Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 15:27
              No to co ? Niektórzy celowo nie chca byc foremni. Takie czasy. Zobacz jak wielu nieforemnych kariery robi w róznych dziedzinach np. Doda , Berlusconi ...
              • haen2010 Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 15:38
                To takie pitolenie. Insynuacje i pytania były dobrane by Palikota zgnoić. Ale to ocenia publika, a ona dwukrotnie biła brawo. Chyba nie poinstruowana zbyt dokładnie, za co forsę bierze.

Palikot jasno wytłumaczył, jak ześwinił się Tusk. Tu dementi nie bylo.

A Nycz? Nycz po prostu wyparł się krzyża. Wystraszył się, że go purpura ominie. To jest człowiek wiary? To jest czlowiek mafii.
              • pis_da_deby Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 15:50
                volupte01 napisał:

> No to co ? Niektórzy celowo nie chca byc foremni. Takie czasy. Zobacz jak wielu
                > nieforemnych kariery robi w róznych dziedzinach np. Doda , Berlusconi ...

Zobaczymy.
                Jego niekonwencjonalne zachowanie przyspozylo mu popularnosci.
                W to, ze przekuje sie to na wiecej ja osobiscie nie wiierze.
                No ale czas pokaze.
                • volupte01 Re: Palikot u Lisa 14.12.10, 16:20
                  Ja bym go chciał w sejmie. Tak jak mi pasowal tam JKM , który wylewał na głowy posłów zimna wode , tak i JP tam by sie przydał. Jesli PO bedzie miała duzą przewage nad Pisem to dam Januszowi głos.:-)
                  • pis_da_deby Re: Palikot u Lisa 15.12.10, 07:41
                    volupte01 napisał:

> Ja bym go chciał w sejmie.

Ja rowniez ale na razie brakuje mu jeszcze kilka procent.
    • haen2010 A tak w ogólności, 14.12.10, 15:49
      To warto zauważyć, że po oświadczeniu w wywiadzie Palikota na kłamstwa tuskowe - Mam bardzo głęboką wiedzę na temat Tuska i Komorowskiego...

Platfusy zamknęły dzioby. Wysługują się takimi, jak Lis. Podejrzewam mocno, że Palikot wsadził kupę forsy i swojej roboty w ich dojście do władzy. A potem takie szmaty jak Schetyna doszli do wniosku, że mozna z nim robić to, co Kaczory ze swoimi.

Bo ludzie zwyczajne qrwy są. Tusk też nie od tego.
      • zoil44elwer Re: A tak w ogólności, 14.12.10, 16:50
        Palikot jest sam w sobie żeglarzem,sterem i okrętem,a to w wodzowskiej partii Tuska nie mogło się podobać.Niezależny od nikogo poseł toż to herezja w dzisiejszych partiach.Sęk w tym że Palikot poradzi sobie w życiu wyśmienicie w przeciwieństwie do innych zawodowych polityków(?)-posłów.
        • stangor Re: A tak w ogólności, 14.12.10, 19:56
          Byłem na spotkaniu w Częstochowie. Zamiast przedstawianego przez media błazna, zobaczyłem opanowanego, inteligentnego faceta, mówiącego rzeczowo o bublach prawnych i koniecznych zmianach w kraju. W przeciwieństwie do Palikota większość posłów to karierowicze goniący za kasą mając gdzieś sprawy kraju i społeczeństwa.
          • haen2010 Re: A tak w ogólności, 14.12.10, 20:39
            Naprawdę tam było ze dwa tysiące ludzi? W Częstochowie?
            • kzet69 Re: A tak w ogólności, 15.12.10, 22:15
              2500 bo tyle zdołało wejśc do hali Politechniki, na zewnątrz też jeszcze trochę zostało...
          • zoil44elwer Re: A tak w ogólności, 14.12.10, 21:08
            Facet mający dużo kasiory nie będzie się przykładał do roboty,chyba tylko po to aby ją sobie pomnożyć.Tak jak w lubelskim Czechowie.Kolesie Janusza P kupili tam za bezcen sporo hektarów terenów zielonych.Janusz jako wszechwładny poseł naciskał Radę Miejską by zmieniła przeznaczenie tych terenów,na działki budowlane.Kolesie chcieli wybudować tam osiedle apartamentowców.Jedna decyzja i zakupione za grosze tereny zielone zyskiwały na wartości tysiąckrotnie.Oczywiście zgodnie z prawem,ale zmiana zagospodarowania przestrzennego jest tylko dla samych swoich.
            • pis_da_deby Re: A tak w ogólności, 15.12.10, 07:52
              zoil44elwer napisał:

> Facet mający dużo kasiory nie będzie się przykładał do roboty,chyba tylko po to
              > aby ją sobie pomnożyć.

Nie koniecznie.
              Niezaleznosc finansowa pozwala sie uniezaleznic od dochodow wynikajacych z pelnionej funkcji. Czlowiek moze miec swoje poglady, bo nie musi sie obawiac, ze straci przez to zrodlo niezlego utrzymnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka